40 vuotiaana lapsi

lik.k-a

1. Oletteko saaneet kuinka monennen lapsen 40 vuotiaana tai jälkeen 2. Oliko silloin rankkaa kuin oli jo vanhempi vai samanlaista

9

1112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mami kertaa kuus

      Sain viidennen lapsen 41 -vuotiaana ja nyt 43-vuotiaana odotan kuudetta.
      Helpoksi tekee se, että edellinen sisaruspari jo teini-iässä ja vanhin pari jo aikuisia.
      Helppoa on ollut, iällä ei tässä mitään merkitystä. Ihan samalla tavalla jaksan kuin ennenkin.

      • huonoksi

        Kymmenen vuoden kuluttua olet jo selkeästi mummoiässä, vaikka kaksi nuorintasi ovat vielä peruskouluiässä. Heihin sitten purat raivoissasi katkeruuttasi ja jaksamattomuuttasi.


    • 41-vuotiaana.
      Raskaus ja synnytys menivät hyvin, rauhallisemmin kuin nuorena.
      Samoin on lapsenhoito sujunut hyvin.

      En huomaa jaksamisessa oleellisia eroja nuorena saamiini (Esikoisen sain kun olin 18) mutta sen sijaan asenne on nykyään maltillisempi. En enää hötkyile ja hermostu turhista enkä niin helposti sotke epäoleellisuuksia vanhemmuuteen ja isovanhemmuuteen (lapsenlapsiakin kuviossa jo).

      Hyvin sujuu neljän alle viisivuotiaan hoito (kaksi omaa ja kaksi lapsenlasta) silloinkin, kun kaikki sattuvat samaan aikaan hoidettavikseni.

      Minun äitini sai myös aikoinaan viidennen lapsensa iltatähtenä kun me muut olimme jo miltei aikuisia ja äiti itse reilusti yli neljänkymmenen.
      Nyt tämä nuorinkin veljeni on jo aikuinen ja itsekin perheenisä - ilman traumoja sataikka katkeruutta.
      Ehkä juuri niiden (ja muiden lähipiiriin osuneiden vastaavien) myönteisten kokemusten vuoksi, en ole koskaan erityisemmin ollut huolissani jaksamisesta tai aikuisillekaan vanhemmille syntyneiden lasten hyvinvoinnista ja tasapainoisesta kasvusta.

    • MiinaI

      46 vuotiaana ja hyvin olen jaksanut. Olisin voinut varmaan senkin jälkeen saada lapsia, sillä menopaussi tuli vasta 55 vuotiaana. Lastenhoito sujui tutulla rutiinilla. Olen nyt 60vuotias ja paljon nuoremman näköinen ja oloinen kuin ikätoverini, joiden kaikki lapset saattavat olla jo lähes nelikymppisiä. Kun täytin 60 vuotta työtoverit ihmettelivät, kun he luulivat, etten vielä ole viisikymppinenkään.

      Kun lapsi neljän vuoden kuluttua tulee täysi-ikäiseksi olen 64vuotias, siis vielä ihan hyvässä keski-iässä. Sekä mieheni että minä aiomme olla töissä 68 vuotiaiksi. Lapsenlapsia meillä on kolme 3, 2, 1-vuotiaat. Hoidan heitä usein ja kuopus auttaa minua lastenlasten hoidossa.

      • teija66

        on 13 lasta esikon sain 17vuotiaana(poika syntyi elokuussa täytin 18 joulukuussa) ja odottelen iltätähteä ollaan kyllä miehen kanssa tuumattu jos siellä oiskin kaksi kun on aika jo aika iso maha vaika alkuraskautta tässä elellään:) toivotaan että kaikki menee hyvin ja saadaan terve iltätähti maailmaan syksyllä


      • Vastuunkanto
        teija66 kirjoitti:

        on 13 lasta esikon sain 17vuotiaana(poika syntyi elokuussa täytin 18 joulukuussa) ja odottelen iltätähteä ollaan kyllä miehen kanssa tuumattu jos siellä oiskin kaksi kun on aika jo aika iso maha vaika alkuraskautta tässä elellään:) toivotaan että kaikki menee hyvin ja saadaan terve iltätähti maailmaan syksyllä

        Yli 35 vuoden ikäisten äitien sikiöiden kromosomihäiriöiden riski kasvaa vähitellen. Yleensä tällöin on kysymys 21-trisomiasta eli Downin synroomasta, mongoloidismista.

        Iän mukana monien sairauksien todennäköisyys lisääntyy. Kaikkein keskeisimpiä raskaudenkulun kannalta ovat sydämen ja verenkiertoelimistön tila ja sokeriaineenvaihdunnan häiriöt. Verisuonivaurioiden todennäköisyys kasvaa ja suonten seinämien joustavuus vähenee. Verisuonet eivät pysty enää yhtä hyvin mukautumaan raskauden tarpeisiin. Tällöin istukan toiminnanvajauksen vaara lisääntyy, mikä johtaa sikiön pienipainoisuuteen ja hapenpuutteen vaaraan. Jos verenpaine on ennen raskautta normaali eikä perustauteja ole, on ennuste yleensä hyvä. Vanha synnyttäjä on kuitenkin riskisynnyttäjä, jonka raskautta seurataan tehostetusti koko raskauden ajan. Suosituksen mukaan kaikille yli 40-vuotiaille odottajille tehdään raskauden aikana sokerirasituskoe raskausdiabeteksen seulomiseksi.

        Yleensä synnytys sujuu hyvin, vaikkakin vanhoilla ensisynnyttäjillä keisarileikkauksia ja imukuppi synnytyksiä on 1,5 – 2 kertaa enemmän. Vanhojen synnyttäjien lasten kuolleisuus on keskimääräistä korkeampi. Myös äidin riskit lisääntyvät, joten raskauden tehostettu seuranta on tärkeä sekä äidin että lapsen kannalta.

        Iän mukana monien sairauksien todennäköisyys lisääntyy. Kaikkein keskeisimpiä raskaudenkulun kannalta ovat sydämen ja verenkiertoelimistön tila. Verisuonivaurioiden todennäköisyys kasvaa ja suonten seinämien joustavuus vähenee. Verisuonet eivät pysty enää yhtä hyvin mukautumaan raskauden tarpeisiin. Tällöin istukan toiminnanvajauksen vaara lisääntyy, mikä johtaa sikiön pienipainoisuuteen ja hapenpuutteen vaaraan. Jos verenpaine on ennen raskautta normaali eikä perustauteja ole, on ennuste yleensä hyvä. Vanha synnyttäjä on kuitenkin riskisynnyttäjä, jonka raskautta seurataan tehostetusti koko raskauden ajan.

        Vanhojen synnyttäjien lasten kuolleisuus on keskimääräistä korkeampi. Myös äidin riskit lisääntyvät, joten raskauden tehostettu seuranta on tärkeä sekä äidin että lapsen kannalta.

        Lähteet
        Eskola K, Hytönen E: Naisen elämä ja hoitotyö. WSOY, 1997
        Saarikoski S: Synnytysopin perusteet. Vammalan Kirjapaino, 1996
        Ylikorkala, & Kauppila & Anttila (toim.) 2004. Naistentaudit ja synnytykset. Duodecim 2004.

        http://www.tervesuomi.fi/fi/julkaisu/11640


    • wilma60

      Näin keväällä se iskee; vauvakuume. Salaa leikittelen ajatuksella että vieläkö sitä näin 50 vuotiaana tulisi raskaaksi ja onnistuisi jopa saamaan nyytin syliin asti. Mutta onneksi järki voittaa ja ehkäisystä en ole luopunut vaikka toinen osapuoli sitä ehdottelee vähän väliä. Näissä tilanteissa olen pyytänyt häntä etsimään itselleen nuoren ja lisääntymiskykyisen naisen. Kyllä minun on tyytyminen näihin kolmeen ja odotettava sitä mummoaikaa joka ehkä kenties 10 vuoden päästä alkaa häämöttää. Toivottavasti ei ennen sitä.

      • virpinen69

        41 vuotiaana odotellaan 12 lasta laskettuaika on maaliskuun lopuss:)


      • römsäkkää
        virpinen69 kirjoitti:

        41 vuotiaana odotellaan 12 lasta laskettuaika on maaliskuun lopuss:)

        Jossain kai se raja menee.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe