Sukelluspullot paintballissa.

mige4

Pitääkö sukelluspullon olla 300barinen vai käykö myös 200 barinen. Kun saisin halvalla leimattoman 12l/200bar sukelluspullon. Eikös niitä pulloja voi käydä täyttämässä sukelluslaitoksella? Mutta mitenkäs sitten sukelluspullosta saadaan ilma laitettua paintball merkkaimen pulloon? Tarviiko siihen jotain adapteria tms. Vai saako pullosta suoraan ilman laitettua merkkaimen hiilidioksidi säiliöön? Vai pitääkö merkkain toimia paineilmalla, jotta sitä voi täyttää sukelluspullosta?
En oikein tiedä näistä, mutta jospa te valaisitte hieman :)

Kiitos jo etukäteen.

2

2448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peinttaaja90

      200 barinenkin sukelluspullo käy, paintballissa osa pelipulloistakin on 200 barisia, osa 300 barisia. 300 barisesta pullosta riittää vaan ilmaa pidempään, eli siitä saa useamman täytön.

      HUOM! 300 barisesta täyttöpullosta jos täyttää 200 barista pelipulloa, niin siinä ei saa tulla ylitäyttöä, eli ennen kuin täytät itse yhtään mistään, niin varmista että ymmärrät kuinka homma toimii, ettei satu mitään.

      Sukelluspulloja voi täyttää palolaitoksella (ainakin joillain paikkakunnilla) tai sukellusfirmoissa/-seuroissa, mutta voivat vaatia jonkin sortin sukeltajakorttia tai sukellusseuran jäsenyyttä.

      Nykyään on peinttiporukoissa yleistynyt sukelluspullojen täyttö omalla pienelle liikuteltavalla korkeapainekompressorilla, maksaa kuitenkin uutena useamman tuhannen, eli lähinnä peliporukoiden yhteinen ostos.

      Sukelluspullon ja pelipullon väliin tarvitset adapterin, jota peinttipiireissä "täyttöasemaksi" kutsutaan, löytyy peinttiliikeistä maksaa n. 100 euron tienoilla.

      HUOM! Sukelluspullosta paineilma pitää aina laittaa paintball paineilmapulloon, EI hiilidioksidipulloon.

      Hiilidioksidipulloille on omat täyttöpullonsa joissa paine on paljon pienempi (olikohan 70 baria), joten jos niihin onnistuu jotenkin laittamaan paineilmaa niin jokin paikka hajoaa.

      Valtaosa mekaanisista paintball-merkkaimista toimii sekä paineilmalla että hiilidioksidilla. Sähköaseista suurin osa vaatii paineilmaa toimiakseen, hiilidioksidi voi siellä rikkoa sisuskaluja.

      HUOM! Käy esim. jossain paintball-liikkeessä kyselemässä esim. tuolta http://www.paintball.fi/page.php?al=maahantuojat tai jossain paikallisessa pelissä katsomassa miten täyttövehkeet toimii, kun homman kerran näkee livenä niin se selkiää paljon paremmin kuin tekstillä yrittää selventää :).

      • Tuure_Sissos

        Itse en kyllä suosittele 200bar pulloja enkä varsinkaan leimaamatonta! Leimaamattoman pullon täyttö on myös todella hankalaa. En usko että yksikään paloasema tai kukaan itseään arvostava sukellus tai painttiliike suostuu täyttämään leimaamatonta pulloa.
        Toisaalta pullon uudelleen leimaus on vain tollaiset 30e että mikäli pullo on muuten kunnossa niin se ei kauhean suuri kustannuserä ole. Jos pullo ei ole kunnossa niin sitte kannattaa tosissaan miettiä mitä järkeä sellaista on käyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe