Kavin Suomessa :)

Joplekaren

Muistuipa hyvin mieleen taas miksi sielta muutti pois...
Ai etta on ruma ja ankea paikka ja kansa. Laskit ihmiset, huonot vaatteet, likaa ja roskia ojat ja kadut taynna. Hiekkaa ja soraa kulmissa ja rikkaruohoa joka nurkassa. Likaisia autoja ja onnettoman pienet tilat asunnoissa. Tiesto surkeassa kunnossa ja ruuhkia aiheuttavia jarjestelyita joka nurkassa. Ryyppaavia, sylkeilevia ja tupakkaa polttavia juntteja miltei kaikkialla. Ja se hintataso... . Ei helvetti sentaan oletteko muut ulkosuomalaiset tietoisia paljonko ruoka, vaatteet ja tavara maksaa vaikka rautakaupassa.

Miten ero voi olla niin jarkyttava jo Ruotsiin mutta varsinkin keskieurooppaan?

18

1422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On se hassua

      On se hassua miten ihmiset näkevät asioita eri tavalla ja tulkitsevat omista kulloisistakin lähtökohdistaan.

      Minäkin olen parhaillaan Suomessa; ensimmäinen lomaviikko menossa, kolme vielä jäljellä. Olen asunut Keski-Euroopassa 15 vuotta; käyn Suomessa pari kertaa vuodessa (kesällä 3-4 viikkoa, joulun aikaan pari viikkoa).

      Oleskelen lomillani Helsingissä, Itä-Suomessa sekä Länsirannikolla.

      En ole huomannut mitään tuollaista mistä mainitset! Päinvastoin minusta joka paikassa on hämmästyttävän kaunista ja puhdasta. Helsinki on aivan mahtava kesäkaupunki.

      • ristiin rastiin

        Suomessa ei ole missään puhdasta, Helsingissä varsinkaan. Eikä kyllä kaunistakaan juurikaan.


      • joe kyttä
        ristiin rastiin kirjoitti:

        Suomessa ei ole missään puhdasta, Helsingissä varsinkaan. Eikä kyllä kaunistakaan juurikaan.

        ja synkkä euroopan kolkka, täynnä hulluja ja alkoholisoituneita villi ihmisiä.


    • Suomalainen. Ylpeä siitä

      ..niin kerro nyt ihmeessä missä se "paratiisi" on? Etkö sinä itsekin ole suomalainen? Kun noin suomalaisia mollaat, osoittaa syyttävä sormi myös sinua itseäsi.

      Olen aikoinani asunut italiassa ja täytyy sanoa, että kyllä suomi italian voittaa niin siisteydessä kuin kauneudessa. Meillä on täällä suomessa puhdas ilma ja siistit asuinympäristöt, verrataampa sitä sitten lähes mihin tahansa. Ihmiset ei kuole nälkään ja julkinen terveydenhuolto pelaa, tosin hieman ontuen tätä nykyä mutta toimii kuitenkin. Julkinen liikenne on sujuvaa ja tiet ovat hyvässä kunnossa, toisin kuin väitit (missähän hiekkaisilla yksityisteillä lienet ajellut??).
      Aina voi nostaa egoaan keertomalla sieltä ulkomailta käsin kuinka surkea rotankolo suomi on, mutta muista että täältä se sinäkin olet, tahdoitpa tai et. Samalla kun mollaat suomea, mollaat siis itseäsi ja taustaasi.

      • ja ylpeä siitä.

        Suosittelen lämpimästi kaikille Suomeen tyytymättömille a) muuttamaan pois maasta mahdollisimman pian ja b) ottamaan uuden kotimaan kansalaisuuden heti kun se on mahdollista ja luopumaan Suomen passista. Näin on kaikille paras ja voi sitten lähtenyt keskittyä sen uuden maan hyviin puoliin ja unohtaa koko Suomen. Suomesta on erittäin hyvät laiva- ja lentoyhteydet poispäin maasta. Useita lähtöjä joka päivä. Meille Suomeen tyytyväisille toivotan rattoisaa jatkoa ihannemaassame (tai sen ulkopuolella).


    • :)))))))))))))))))))))))

      Toivon hartaasti, ettet vertaa Suomea Ruotsiin koska sitten jutustasi putoaa uskottavuus.

      Muuten olet kyllä oikeassa, että arki kuluu junttien sunmuiden sotkujen seassa. Mitä vähemmän matkustaa sen vähemmän myös tajuaa onko Suomessa asiat hyvin tai ei, mutta kirjoituksesi kyllä palvelee minunlaistani kulmakuntalaista täydellisesti ja voin tästä eteenpäin vedota, että ulkomaan ihmisetkin ovat huomanneet saman kuin minäkin. Kiitos kirjoituksestasi :)

    • Minua ihmetyttää se katkeruus, joka niin monista viesteistä tällä palstalla pursuaa. Ehkä kyseessä on pahoinvointi. johon pitäisi saada apua. Ehkä katkeruuden purkaminen tällä palstalla auttaa.

      Asuin ensimmäiset 20 vuotta pienessä maalaispitäjässä. Ensimmäinen kokemukseni ulkomaista oli Ruotsi 60-luvun lopussa. Armeijan ja parin vuoden opiskelujen jälkeen Suomessa muutin Amerikkaan, jossa vein opintoni loppuun ja menin naimisiin. Kuuden USA:ssa vietetyn vuoden jälkeen muutin Suomeen perheineni. Tein työurani Helsingissä. Jäätyäni ensin paketille ja sitten yksilölliselle varhaiseläkkeelle muutimme Azoreille, jossa nyt asumme kolmatta vuotta. Meillä ei ole mitään omaisuutta Suomessa.

      Olen kotoisin perheestä ja seudulta, jolla siirtolaisuuden historia on pitkä. Minulla on ollut se helppous, että minun ei ole ollut pakko muuttaa leivän perässä kuten monen muun.

      Kun ensimmäisen kerran lähdin Ruotsiin pariksi kuukaudeksi, minä ja isä syleilimme toisiamme kyyneleet silmissä. Kaikki muut lähdöt Suomesta ovat olleetkin helppoja. Sopeutuminen Suomen Amerikan vuosien jälkeen ei ollut aivan ongelmatonta, mutta elämä lähti kulkemaan, kiitos etenkin erään vanhemman työtoverin.

      Muutto Azoreille oli vaivaton monesta syystä. Eniten ehkä siksi, että olen voinut käyttää hyväkseni muuttokokemusta Amerikkaan. Olen oppinut sen, että maassa maan tavalla. Asiat on hoidettava niin kuin laki ja käytäntö vaatii. Vastaanpaneminen tai protestoiminen ei auta, vaan päinvastoin hankaloittaa.

      Suhteeni Suomeen on neutraali. Mitään ei ole hampaankolossa, mutta en myöskään kaipaa Suomesta mitään, en kuivauskaappia, en lenkkimakkaraa, en ruisleipää, en salmiakkia, en sinistä suklaata.

      En puhu Suomesta pahaa, sillä minulla ei ole mitään tarvetta siihen. Paraatisia en ole koskaan maan päältä etsinyt. Amerikka sitä ei ole. Ei sitä ole myöskään Portugali ja tuskin on mikään muukaan maa, jossa asuu ihmisiä.

      En puhu pahaa myöskään Portugalista, en Amerikasta enkä mistään muustakaan maasta. Minun suhteeni ovat aina ihmisiin, eivät maihin tai kansallisuuksiin.

      Suomi menestyy hyvin monissa tilastoissa. Portugalin sijoitus on joka lajissa tilaston häntäpäässä. Silti Portugalissa on kiva asua ja siitä kiitos kuuluu portugalilaisille. Azorit ovat kuin oma maansa, virallisesti syrjäseutua, kaukana Portugalin mantereesta.

      Ihmisen onnellisuuden A ja O on sovun tekeminen itsensä kanssa. Olen onnellinen kaikista niistä vuosista, jotka olen elänyt, sillä kaikilla niillä on ollut merkityksensä.

      En tiedä olisinko jossakin muualla onnellisempi kuin olen nyt täällä Azoreilla, jossa meidät on otettu erittäin hyvin vastaan. Luotan täysin siihen, että meistä pidetään täällä yhtä hyvää huolta kuin Suomessakin, kun vanhenemme ja tarvitsemme apua. Joitakin terveyspalveluja joudumme ostamaan yksityisektorilta, mutta niin meidän olisi pakko tehdä Helsingissäkin

      Se mistä olen erittäin iloinen on, että täällä ihmisillä, toisin kuin monesti Helsingissä ja tehokkaassa Suomessa, on vielä aikaa toisilleen.

      • koeutusta

        Sinällään ei muuta lisäämistä, kuin että Suomesta on ollut mahdollista lähteä kautta aikojen ja rodullista syrjintää ei tarvitse kokea missään maassa. Se on ihan hyvä pohja mistä ponnistaa, vaikka ilman rahaakin. Olen suomalainen ja ulkosuomalainen, tulen tekemään töitä eri puolilla maailmaa, mutta lomat vietän aina Suomessa. Se on minun valintani ja olen onnellisessa asemassa, että voin valita.


      • paivankakkara1234

        Kerrassaan hieno kirjoitus. Sain kirjoituksestasi paljon ajattelemisen aihetta.
        Kyllä se niin on, että ihmisen onnellisuus ja tyytyväisyys on itsestä kiinni. Suomesta muuttaminenhan on vapaaehtoista, eikä sieltä tarvitse kenenkään lähteä näkää, sotaa yms pakoon. Eikä sinne myöskään ole kenenkään pakko muuttaa takaisin.
        Toivotan sinulle kaikkea hyvää sinne Azoreille. Nauti eläkepäivistäsi!


      • Sunrise Is
        paivankakkara1234 kirjoitti:

        Kerrassaan hieno kirjoitus. Sain kirjoituksestasi paljon ajattelemisen aihetta.
        Kyllä se niin on, että ihmisen onnellisuus ja tyytyväisyys on itsestä kiinni. Suomesta muuttaminenhan on vapaaehtoista, eikä sieltä tarvitse kenenkään lähteä näkää, sotaa yms pakoon. Eikä sinne myöskään ole kenenkään pakko muuttaa takaisin.
        Toivotan sinulle kaikkea hyvää sinne Azoreille. Nauti eläkepäivistäsi!

        Olen samaa mieltä. Kerrassaan hieno tarina ja kirjoitus.

        Monelle ei sovi lukea tälläistä ettei vaan veri tee paakkua päähän !


      • Strawberry1000
        Sunrise Is kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. Kerrassaan hieno tarina ja kirjoitus.

        Monelle ei sovi lukea tälläistä ettei vaan veri tee paakkua päähän !

        Makin aina silloin talloin luen naita keskustelupalstoja ja mua kauhistuttaa se katkeruus, mika niin monista kirjoituksista paistaa lapi. Ma en ole minkaan muun maan kansalaisten ikina kuullut haukkuvan omaa isanmaataan, vaan painvastoin isanmaa on aina ylpeyden aihe, oli sita sitten kotoisin Puolasta tai Keniasta tai mista tahansa maailman kolkasta.

        Ma itse rakastan Suomea ja olen ylpea suomalaisuudestani siita huolimatta, etta elamani on nykyaan muualla.

        Suomalaiset myos aina luulevat, etta ulkomailla on meista ja maastamme huono kasitys, vaikka totuus on, ettei "taalla ulkomailla" ole mitaan vahvaa kasitysta Suomesta tai mistaan muustakaan pienesta Euroopan maasta. Kun uusille tuttavuuksille kerron olevani Suomesta, mulle usein innokkaasti kerrotaan, etta 'ai, ma olen kaynyt Tukholmassa / Koopenhaminassa'... Eli maailmalla yleisesti ottaen Suomi nahdaan osana Pohjoismaita, lumisena maana, missa asuu paljon blondeja. Jos jollain olisikin huono kuva maastamme, niin kuka siita valittaa? Ja sen kuvan korjaamisessa ei missaan nimessa auta oman maansa hapeaminen ja haukkuminen.


        Terveisin,
        Hyvin ylpea suomalainen


      • Hernekeitto Tours
        Strawberry1000 kirjoitti:

        Makin aina silloin talloin luen naita keskustelupalstoja ja mua kauhistuttaa se katkeruus, mika niin monista kirjoituksista paistaa lapi. Ma en ole minkaan muun maan kansalaisten ikina kuullut haukkuvan omaa isanmaataan, vaan painvastoin isanmaa on aina ylpeyden aihe, oli sita sitten kotoisin Puolasta tai Keniasta tai mista tahansa maailman kolkasta.

        Ma itse rakastan Suomea ja olen ylpea suomalaisuudestani siita huolimatta, etta elamani on nykyaan muualla.

        Suomalaiset myos aina luulevat, etta ulkomailla on meista ja maastamme huono kasitys, vaikka totuus on, ettei "taalla ulkomailla" ole mitaan vahvaa kasitysta Suomesta tai mistaan muustakaan pienesta Euroopan maasta. Kun uusille tuttavuuksille kerron olevani Suomesta, mulle usein innokkaasti kerrotaan, etta 'ai, ma olen kaynyt Tukholmassa / Koopenhaminassa'... Eli maailmalla yleisesti ottaen Suomi nahdaan osana Pohjoismaita, lumisena maana, missa asuu paljon blondeja. Jos jollain olisikin huono kuva maastamme, niin kuka siita valittaa? Ja sen kuvan korjaamisessa ei missaan nimessa auta oman maansa hapeaminen ja haukkuminen.


        Terveisin,
        Hyvin ylpea suomalainen

        Itse olen ollut todella monessa maassa jossa olen jutellut ihmisten kanssa jotka eivät koskaan ole tavanneet ketään aiemmin Suomesta.

        Kyllä se on himan itsestä kiinni tämän SUOMI KUVA ja miten sen kanssa pitää edetä ja toimia.

        Pari sanaa esim ITSEPALVULUSTA ja tipeistä...

        monessa maassa on vielä palvelua ja siten ei ihan kaikken sovi ajatella että " teen kuten Suomessa " ja hoidan ihan itse näitä hommia - vaikka henkilökunta seuraa vierestä !

        Täytyy muistaa että on hieman eri asia jutella etelän lomakohteissa kuin jossakin muualla Euroopassa ihmisten kanssa - jos ajattelee että kuka nyt yleensä alkaa puhumaan " kielitaidottoman " kanssa !


    • Jopa ilma syyskuussakin oli suosiollinen.
      Jo lentokentällä autovuokraamossa palvelu oli erinomaista ja niin viikon kiertoajelu
      alkoi miellyttävissä merkeissä.
      Kaikki päätiet olivat tosi hyvässä kunnossa. Tosin pari kertaa navi johdatteli oikopoluille, joten
      hiekkatietkin tulivat tutuksi. Se olikin kivaa vaihtelua uusiin ohitusteihin verrattuna.
      Niin kyllä hintataso Suomessa on suhteellisen korkea, mutta pystyäkseni todella
      arvioimaan tilannetta, pitäisi tietää enemmän palkkatasosta siellä.
      Vaikka Helsinki ei kuulukaan suosikki kaupunkeihini niin viikko sielläkin meni varsin mukavasti
      kaupunkia kierrellessä ja näähtävyyksiin tutustuessa.
      Siellä missä minä liikuin, en törmännyt enempää pultsareihin tai muihinkaan juntteihin.
      Mutta eihän kenenkään ole pakko mennä maahan, jota inhoaa sydämensä pohjasta.
      Tietenkin, jos lähtökohtana on ollut niin sanottu "pakkomuutto" ( esim. työttömyys ) maasta lähtöön,
      saattaa tietysti jäädä katkeria tunteita koko maata kohtaan.
      Mutta aika parantaa haavat ja kunhan vuosia kuluu niin kaikki näyttää taas paremmalta, uskoisin.

    • Hajaantukaa

      Näitä kirjoituskisa on kiva lukea - josta kiitos.

      Suomi on niin suuri maa että muuten ei koskaan saisi tälläistä tietoa, kun kohtaaminen on Suomessa niin hankalaa. Tarkoitan että kun maa on niin laaja niin on mahdoton KOHDATA kun joillakin lomamatkoilla taikka työkomennuksilla / muualtapäin tulevien suomalaisten kanssa.

      Toiset ovat muuttaneet työn perässä - kun haja-asutusalueella ei ole töitä eikä paikalliset juuri keksi mitään tekemistä josta tulisi rahaa ?

      Riippuu aivan siitä missäpäin Suomea on syntynyt miten näkee Suomen asioita ?

    • Apua aivopestyille

      On aivan uskomatonta, että Suomen suomalaisten vakiofraaseihin kuuluvat jatkuvasti, vuosikausia, sanonnat "terveydenhoito pelaa", "mahtavat sosiaaliedut", ja että suunnilleen koko maapallon väestö haluaa asumaan Suomeen näiden poikkeuksellisen ihmeellisten , "etujen " takia !
      Tämä sinnikäs usko, että Suomessa on "maailman mahtavin sosiaaliturva" juurtaa ilmiselvästi neuvostoliittolaistyyliseen aivopesuun, jonka uhrina on sinisilmäinen Suomen kansa kekkosen ajoilta asti.
      Herätkää jo, missään muualla länsimaisessa maassa eivät ihmiset kuole leikkausjonoihin, eikä hoidonpuutteesen järjettömien valtion "säästöoperaatioiden" takia.

      • Ei Me mut Muut

        Miten hyvin pystyt vertailemaan ko alaa ?

        Monet asiat ovat eri tavalla hoidettuja eri maissa ja toisissa maissa ei naiset käy ollenkaan töissä !

        Ei siis ole naisille töitä - kuten meillä Suomessa. Miehet taas juovat melkopaljon ja siten ovat poissa aktiivi elämästä ja tuottavasta työstä.

        Naisten työt ovat yleensä niitä mistä Suomi tunnetaan " hyvinvointi valtiona " ja siten tiedetään mihin veromarkat menevät.

        Länsi Euroopassa taas monet palvelut ovat vain maassa syntyneille ja siten muut saavat palata kotiinsa sairastamaan. Siis on aivan turha väittää että siirtolaiset kävisivät samoissa sairaaloissa mitä jo pidempään maassa asuneet !


      • Ei Me mut Muut kirjoitti:

        Miten hyvin pystyt vertailemaan ko alaa ?

        Monet asiat ovat eri tavalla hoidettuja eri maissa ja toisissa maissa ei naiset käy ollenkaan töissä !

        Ei siis ole naisille töitä - kuten meillä Suomessa. Miehet taas juovat melkopaljon ja siten ovat poissa aktiivi elämästä ja tuottavasta työstä.

        Naisten työt ovat yleensä niitä mistä Suomi tunnetaan " hyvinvointi valtiona " ja siten tiedetään mihin veromarkat menevät.

        Länsi Euroopassa taas monet palvelut ovat vain maassa syntyneille ja siten muut saavat palata kotiinsa sairastamaan. Siis on aivan turha väittää että siirtolaiset kävisivät samoissa sairaaloissa mitä jo pidempään maassa asuneet !

        Molemmat kirjoittanette pikemminkin tunnepohjaisesti kuin faktoja tuntien.

        Suomi ei suinkaan ole ainut ns. hyvinvointivaltio maailmassa ja maailmassa on hyvinvointivaltioita, joissa verot ovat alhaisemmat kuin Suomessa. Kaikissa kehittyneissä maissa ainakin osa naisista käy työssä. On todennäköisesti paljon maita, joissa esim. miessairaanhoitajia on enemmän kuin Suomessa. Veikkaanpa, että näin on kotimaassani Portugalissa. Maassamme ei suinkaan ole myöskään epätavallista, että mies myisi esim. naisten vaatteita.

        Ulkomaalaisen pääseminen julkisen sairaanhoidon palvelujen piiriin vaihtelee maittain. Suomen Kelalla ei oman kokemukseni mukaan ole tietoa edes EU-maiden käytännöstä EU-kansalaisten osalta tässä suhteessa. Joissakin maissa vaaditaan työsuhde julkisten terveydenhoitopalvelujen piiriin pääsemiseksi, toisissa riittää pysyvä asuminen.

        Vaatii runsaasti tietoa, jotta voisi väittää, että "missään muualla länsimaisessa maassa eivät ihmiset kuole leikkausjonoihin, eikä hoidonpuutteesen järjettömien valtion "säästöoperaatioiden" takia." Minulle on tullut se kuva, että Suomen virallinen sairaanhoitopolitiikka tänä päivänä on varsin valikoiva. Hoitoa saavat ensisijaisesti ne kansalaiset, joista katsotaan olevan vielä hyötyä yhteiskunnalle. Siitä huolimatta en voi uskoa, etteikö leikkausjonoihin menehtyisi kansalaisia muissakin EU:n 26 maassa Suomen lisäksi. Ihan niin ainutlaatuinen Suomen tilanne ei ole.

        Jokainen meistä syntyy siellä maassa, missä vanhemmat sattuvat asumaan, mutta jokaisella on oikeus valita asuinmaansa. Mikään maa ei ole täydellinen ja hyvin monessa maassa uskotaan oman maan olevan maailman paras. Viime tutkimusten mukaan suomalaisten itseluottamus on maailman korkeimpia. Näin ei sunkaan ollut laita jokin aika sitten. Korkeasta itseluottamuksesta on suomalaisille tänä päivänä jo suorastaan haittaa, sillä muut maat koetaan helposti huonompiarvoiseksi ja katsotaan, että niistä ei ole mitään opittavaa.

        Maastamuutajan on varsin kuluttavaa ylläpitää jokinlaista viha-rakkaus- tai vihasuhdetta synnyinmaahansa. Tilanne lienee hankalampi niiden kohdalla, joiden on ollut pakko muuttaa työn perässä. Maastamuuttajan on kuitenkin parasta hyväksyä uuden kotimaansa arvot ja tavat ja jättää menneisyys taakseen. Jossakin on asuttava eikä paratiisia maan päältä löydy.

        Omaan elämääni mahtuu kaksi vapaaehtoista siirtolaisuutta. Elän nyt niistä toista täysin tyytyväisenä eikä minulla ole aikomusta palata Suomeen. Olen jättänyt Suomen taakseni. Muistoja ei kukaan minulta voi riistää, mutta mitään en Suomesta kaipaa. Olen kiitollinen niistä vuosista, jotka olen siellä elänyt, mutta yhtä hyvin ja yhtä onnellisena olisin voinut elää monessä muussa maassa.


    • Läs & Lös

      Nyt olisi kiva lukea enemmän sinun kokemuksista ! Voisit kirjoittaa vaikka kirjan ja siten saada omia ajatuksiasi muidenkin tietoon !

      Sinun täytyy muistaa että monet suomalaiset ovat asunet ulkomailla ja siten heillä on toisenlainen näkemys kaikesta mitä Suomessa tehdään !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1083
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    5. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      750
    6. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    7. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      744
    8. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      740
    9. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    10. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      714
    Aihe