Hirvikoirarotu

minulle?

Morjesta!
Meillä olisi hankinnan alla hirvikoira, ja niistä kiinnostaisi norjanharmaahirvikoira, suomenpystykorva ja jämtlänninpystykorva. Eli mikä rotu sopisi ekaksi hirvikoiraroduksi? (ollut seurakoira) ja asun maalla vaimon ja 8 v. pojan kanssa. Ja kertokaa hieman omista koirista koulutus, metsässä työskenteleminen yms. Kiitos vastauksista!

7

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taavi-1

      laita jämpti..saat liikuntaa..pitää lapsista..tekee tunnin hakulenkkejä metsässä ja TUTKA!!!!

    • Hukka-Musti

      Miten lie valkoinen ruotsinhirvikoira? Ei yhtä voimakastahtoinen kuin muut hirvikoirat, mutta silti kelpo hirvikoira. Tutustukaahan rotuun.

    • Pystärimies

      Jos haluat "pelata varman päälle", laita Jämpti. Jämystä tulee takuuvarmasti miellyttävä perhekoira ja hyvin toden näköisesti myös hirven haukkuja. Pentunahan jämy on niin tolkuton energiapommi, että siin on sietämisensää, mutta aikuinen jämpti on yleensä rauhallinen, sosiaalinen ja soveltuu myös lapsiperheeseen. Jämptin kanssa on syytä varautua siihen, että sen kanssa on pentuna tosi paljon panostettava metsäyhteisyön rakentamiseen. Suhteellisen kookas ja nopsajalkainen jämy katoaa hetkessä horisonttiin, jos sitä ei pikkupentuna opeta kulkemaan hyvin mukana.

      Harmaja on epävarmempi vaihtoehto hirven jahdin suhteen. Hieman lottoa nykyisessä jalostustilanteessa. Kotikoirana harmajahan on ihan ihannetapaus näin ikämiehen näkökulmasta nähtynä, mutta ikävä kyllä - osa harmajoista on täysin riistavapaita seurakoiria ja osa ylisitkeitä hirven jäljittäjiä, joilla riistaveri ylittää kyvyn toimia isäntänsä kanssa. Harmajalla on aika vahva itsetunto. Sen saa periaatteessa vaikka vääntää solmuun, mutta se tietää rajansa. En menis suosittelemaan taaperoikäisten perheeseen.

      Suomenpysäri... siitä en vielä hirvikoirana osaa sanoa. Se jää nähtäväksi ja ei toivottavasi ole pitkässäkään se näkeminen. ;) On nimittäin punaturkin pentu paraikaa haussa ja nimenomaan hirvilinjaa. Jämyjen ja harmajien kanssa kulkenut vuosikymmenet hirvimettillä ja nyt seuraavaksi laitan suomenpystärin. Kaiken riistan Suomepystärini aikonaan käyttäytyi melko vahtivasti. Pikinokka on yhden ihmisen koira! Se on erittäin "laumatietoinen" ja ei mielestäni sovi sellaiseen talouteen, jossa kulkee paljon vierailijoita.

      • -l-l-

        Noin sanoo ne jämtin harrastajat. Kaikkihan liputtavat omia rotujaan. Jämtti ei kumminkaan minusta ole kovin helppo koira varsinkaan aloittelijalle, sillä se voi suhtautua varautuneesti vieraisiin ihmisiin ja jopa aggressiivisesti, samoin muihin koiriin. omalle perheelleen se on kiltti ja avoin, mutta saattaa muuttua ylisuojelevaksi.


      • Norjanharmaa
        -l-l- kirjoitti:

        Noin sanoo ne jämtin harrastajat. Kaikkihan liputtavat omia rotujaan. Jämtti ei kumminkaan minusta ole kovin helppo koira varsinkaan aloittelijalle, sillä se voi suhtautua varautuneesti vieraisiin ihmisiin ja jopa aggressiivisesti, samoin muihin koiriin. omalle perheelleen se on kiltti ja avoin, mutta saattaa muuttua ylisuojelevaksi.

        Hirvikoiria on kyllä joka rodussa koira ei vaan osaa hirven pysäytystä liekö syy siinä nyk jalostetaan täysin sohvaperunoilla lisää koiria jolloin riistaveri katoaa.


    • Koiralle koti

      Hei !
      Kyselit Hirvikoirista.
      Minulla on vuoden ikäinen valkea ruotsin hirvikoira narttu. Haen sille uutta hyvää kotia maaseudulta.
      Joudun luopumaan tästä ihanasta koirasta elämäntilanteen muututtua. (muutto kerrostaloon).
      Koira on avoin seurallinen ja sitä on kuljetettu jo metsälläkin. Tätä rotua on vasta vähän, mutta uskon, että siitä saisi oivan metsästyskaverin joka on valmis oppimaan. Perheessämme on ollut myös useita Harmaa Norjanhirvikoira rotuja. Koira ei ole myytävänä vaan annan sen vain hyvään ja eläinrakkaaseen kotiin maaseudulle jossa se voisi liikkua metsässä ja olla vapaanakin.
      Lisätiedustelut, 0400 631193

      • HT

        Moi
        Meidän 11 vuotiaasta Henripojasta on kasvamassa aikamoinen Hirvimies ja ollaan sille katseltu Jämptiä tai norjan harmaata mutta kyllä tälläinen valkoinenkin varmaan kävisi.
        Asumme maalla ja metsästusmaastot lähtevät tontin rajasta.
        Missäpäin te asutte? me asumme pohjanmaalla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe