Hirvikoirarotu

minulle?

Morjesta!
Meillä olisi hankinnan alla hirvikoira, ja niistä kiinnostaisi norjanharmaahirvikoira, suomenpystykorva ja jämtlänninpystykorva. Eli mikä rotu sopisi ekaksi hirvikoiraroduksi? (ollut seurakoira) ja asun maalla vaimon ja 8 v. pojan kanssa. Ja kertokaa hieman omista koirista koulutus, metsässä työskenteleminen yms. Kiitos vastauksista!

7

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taavi-1

      laita jämpti..saat liikuntaa..pitää lapsista..tekee tunnin hakulenkkejä metsässä ja TUTKA!!!!

    • Hukka-Musti

      Miten lie valkoinen ruotsinhirvikoira? Ei yhtä voimakastahtoinen kuin muut hirvikoirat, mutta silti kelpo hirvikoira. Tutustukaahan rotuun.

    • Pystärimies

      Jos haluat "pelata varman päälle", laita Jämpti. Jämystä tulee takuuvarmasti miellyttävä perhekoira ja hyvin toden näköisesti myös hirven haukkuja. Pentunahan jämy on niin tolkuton energiapommi, että siin on sietämisensää, mutta aikuinen jämpti on yleensä rauhallinen, sosiaalinen ja soveltuu myös lapsiperheeseen. Jämptin kanssa on syytä varautua siihen, että sen kanssa on pentuna tosi paljon panostettava metsäyhteisyön rakentamiseen. Suhteellisen kookas ja nopsajalkainen jämy katoaa hetkessä horisonttiin, jos sitä ei pikkupentuna opeta kulkemaan hyvin mukana.

      Harmaja on epävarmempi vaihtoehto hirven jahdin suhteen. Hieman lottoa nykyisessä jalostustilanteessa. Kotikoirana harmajahan on ihan ihannetapaus näin ikämiehen näkökulmasta nähtynä, mutta ikävä kyllä - osa harmajoista on täysin riistavapaita seurakoiria ja osa ylisitkeitä hirven jäljittäjiä, joilla riistaveri ylittää kyvyn toimia isäntänsä kanssa. Harmajalla on aika vahva itsetunto. Sen saa periaatteessa vaikka vääntää solmuun, mutta se tietää rajansa. En menis suosittelemaan taaperoikäisten perheeseen.

      Suomenpysäri... siitä en vielä hirvikoirana osaa sanoa. Se jää nähtäväksi ja ei toivottavasi ole pitkässäkään se näkeminen. ;) On nimittäin punaturkin pentu paraikaa haussa ja nimenomaan hirvilinjaa. Jämyjen ja harmajien kanssa kulkenut vuosikymmenet hirvimettillä ja nyt seuraavaksi laitan suomenpystärin. Kaiken riistan Suomepystärini aikonaan käyttäytyi melko vahtivasti. Pikinokka on yhden ihmisen koira! Se on erittäin "laumatietoinen" ja ei mielestäni sovi sellaiseen talouteen, jossa kulkee paljon vierailijoita.

      • -l-l-

        Noin sanoo ne jämtin harrastajat. Kaikkihan liputtavat omia rotujaan. Jämtti ei kumminkaan minusta ole kovin helppo koira varsinkaan aloittelijalle, sillä se voi suhtautua varautuneesti vieraisiin ihmisiin ja jopa aggressiivisesti, samoin muihin koiriin. omalle perheelleen se on kiltti ja avoin, mutta saattaa muuttua ylisuojelevaksi.


      • Norjanharmaa
        -l-l- kirjoitti:

        Noin sanoo ne jämtin harrastajat. Kaikkihan liputtavat omia rotujaan. Jämtti ei kumminkaan minusta ole kovin helppo koira varsinkaan aloittelijalle, sillä se voi suhtautua varautuneesti vieraisiin ihmisiin ja jopa aggressiivisesti, samoin muihin koiriin. omalle perheelleen se on kiltti ja avoin, mutta saattaa muuttua ylisuojelevaksi.

        Hirvikoiria on kyllä joka rodussa koira ei vaan osaa hirven pysäytystä liekö syy siinä nyk jalostetaan täysin sohvaperunoilla lisää koiria jolloin riistaveri katoaa.


    • Koiralle koti

      Hei !
      Kyselit Hirvikoirista.
      Minulla on vuoden ikäinen valkea ruotsin hirvikoira narttu. Haen sille uutta hyvää kotia maaseudulta.
      Joudun luopumaan tästä ihanasta koirasta elämäntilanteen muututtua. (muutto kerrostaloon).
      Koira on avoin seurallinen ja sitä on kuljetettu jo metsälläkin. Tätä rotua on vasta vähän, mutta uskon, että siitä saisi oivan metsästyskaverin joka on valmis oppimaan. Perheessämme on ollut myös useita Harmaa Norjanhirvikoira rotuja. Koira ei ole myytävänä vaan annan sen vain hyvään ja eläinrakkaaseen kotiin maaseudulle jossa se voisi liikkua metsässä ja olla vapaanakin.
      Lisätiedustelut, 0400 631193

      • HT

        Moi
        Meidän 11 vuotiaasta Henripojasta on kasvamassa aikamoinen Hirvimies ja ollaan sille katseltu Jämptiä tai norjan harmaata mutta kyllä tälläinen valkoinenkin varmaan kävisi.
        Asumme maalla ja metsästusmaastot lähtevät tontin rajasta.
        Missäpäin te asutte? me asumme pohjanmaalla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe