Maltalle?

ninnnni

Moikka!
Olemme ystäväni kanssa sunnitelleet viikon mittaista reissua Maltalle lokakuussa. Olisiko kellään tietoa edullisista hyvistä hotelleista, alueista ja lennoista?

6

925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maltalainen

      ...pääse erittäin halvalla esimerkiksi Ryanairilla Tukholman Skavsta (sijaitsee itseasiassa Nyköpingissä) -kentältä. Meno-paluu siihen aikaan vuodesta jotain 60 € luokkaa / hlö. Halpa risteily Helsingistä tai Turusta Tukholmaan ja lentokenttäbussi (jotain 15-18 €/hlö) Cityterminaalista suoraan kentälle.
      Edullisesi pääsee myös Lontoon, Berliinin tai Dublinin kautta (Ryanair, Thomsonfly sun muut halpalentoyhtiöt)jos on hieman nettitaitoja.
      Hotelleja paljonkin edullisempia Holiday-apartmentseja löytää parinkympin vuorokausihinnalla (/kaksio) eri puolilla Maltaa. Kalleimmat paikat Slieman ja St. Juliansin alueilla, Bugibbassa esimerkiksi hieman edullisempaa.
      Pakettimatkat suomalaisten matkanjärjestäjien, kuten Hispania, Finnmatkat jne, kautta ovat reilusti ylihintaisia (alle 800 € ei löydä juurikaan mitään) mutta helpompaahan se toki on...

      • hinnat

        Terve!
        Sen verran haluan korjata, että lokakuussa Hispanialla lähes kaikki viikon matkat on alle 800 euroa. 790 eurolla saa jo viikon all inclusive -hotellissa. Halvimmat tais olla 590euroa.
        Tiedän siksi, että tutkailin itse juuri lokakuun hintoja ja totesin, että melkein halvemmaksi tulee kohta jo lähteä pakettimatkalle. Sit jos vielä malttaa odottaa niin lähempänä saa vielä halvemmalla!


    • maltalta palannut

      Jos Maltalle on pakko mennä, niin suosittelen Sliemaa tai St. Juliansia.

      Tulimme juuri Maltalta ja kokemuksemme ei vastannut odotuksia. Hotelli oli St. Paul's Bayn alueella lähellä Bugibbaa. St. Paul's Bayn alue oli täysin kuollut ja ränsistynyt. Kuvasi hyvin Maltan tämänhetkistä taloustilannetta. Rakentaminen on keskeytetty, hotellissa palvelut supistettu minimiin, kauppoja/ravintoloita on kiinni tai myynnissä, jätehuollosta ei voi puhuakaan jne. Vähän jotain elämää ja ravintoloita ja kauppoja löytyi Bugibban alueelta. Jos ei ole tullut Maltalle oleilemaan keskinkertaisessa hotellihuoneessa, täytyy St. Paul's baysta tai Bugibbasta jokatapauksessa lähteä etsimään elämää Sliemaan, St. Juliansiin, Vallettaan tai muualle, joten miksei menisi sinne suoraan.

      Jos etsitte aurinkolomatunnelmaa: kauniita rantakatuja, kukkaistutuksia, hiekkarantoja ym., sitä löytyy rajoitetusti Sliema ja St. Juliansin alueelta. Kummassakin noin 200 metrin pätkän verran.

      Maltalla ihmiset olivat todella ystävällisiä, mutta yleinen välinpitämättömyys ympäristöstä näkyy kaikkialla ja paikkojen ylläpidossa. Meri oli kaunis ja vesi kristallinkirkasta, mutta tavallinen uimari ei oikein päässyt nauttimaan siitä johtuen kivikkoisista rannoista. Vähäisille hiekkarannoille päästäkseen on matkustettava pitkiäkin matkoja. Kivikkoiset maisemat kauniita karuudessaan. Välimatkat saarella ovat lyhyet, mutta niiden taittaminen loppuunajetuilla busseilla tapahtuu hitaasti vaikkakin edullisesti.

    • itsekin lokakuussa maltalle

      Hyvä reitti mitä itse olen käyttänyt on Ryanair tukholma (skavsta) -> maltalle, Jos vielä et ole ostanut lippuja kannattaa jo tehdä se tänään sillä hinnat nousevat, varsinkin jos ei ole aivan sama milloin lähtee ja tulee takaisin. Itse ostin meno/paluu lippuni toukokuussa ja maksoi n.125€/hlö.

      Pelkälle viikon mittaiselle reissulle ei kannata ensikertalaisen lähteä, vaikka Malta on pieni saari, ruuhkista johtuen paikasta toiseen kulkemiseen (halvoilla busseilla max. hinta n.1,20€/lippu) saattaa kulua hyvinkin paljon aikaa, johtuen Maltalle saapuvista toisista britti-, saksalais, italialais- ym.turisteista.

      Mdina, Blue Lagoon (cominon saari), Gozon saari (xlendi) ja ramla il-hamra red sand beach Gozon saaren pohjoispuolella (pohjoistuulella en suosittele tuolla piitsille menoa mutta muuten aivan unelma paikka ja rauhallinen paikka.
      Muita hiekkarantoja Maltan saarella joita kannattaa kokeilla ovat mellieha bay ja golden bay saaren luoteispäässä.

      Yöelämää löytyy St.Juliansista, itse suosittelen Fuego baarissa ilmaista parina iltana viikossa järjestettävää tunnin mittaista salsakurssia.

      Minua malta ei innosta lähtemään vaateostoksille sillä suomesta saa parempaa halvemmalla (ellei sitten valitse halpoja pikkulliikkeitä missä lähinnä myydään kirkkaan värisiä ilotytöille sopivia vaatteita). Edullisia kenkiä kyllä löytyy jos jaksaa etsiä. Valletassa ja Birkirkarasssa on vaate- ja kenkäliikkeitä.

      Huom! Eteläeurooppalaiset miehet juoksevat Suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten tyttöjen perässä heti kun näkevät. Jos haluat tutustua heihin... romanssi kestää max. koko loman ellet sitten ole löytänyt sitä "oikeaa". Like me.

      • ensimmäistä kertaa

        Itse varasin huhtikuussa lennot Travellinkin kautta ja sain meno-paluun hintaan 250/hlö. Menomatka Lufthansalla, nopea vaihto Frankfurtissa, paluu SAS:lla, nopea vaihto Tukholmassa. Näillä hinnoilla en viitsinyt lähteä Ryanairin melko vaivalloiselle lennolle Skavstan kautta, vaikkakin paljon Ryanairilla lennän.


      • Alle viikko lähtöön
        ensimmäistä kertaa kirjoitti:

        Itse varasin huhtikuussa lennot Travellinkin kautta ja sain meno-paluun hintaan 250/hlö. Menomatka Lufthansalla, nopea vaihto Frankfurtissa, paluu SAS:lla, nopea vaihto Tukholmassa. Näillä hinnoilla en viitsinyt lähteä Ryanairin melko vaivalloiselle lennolle Skavstan kautta, vaikkakin paljon Ryanairilla lennän.

        saatiin pakettimatka 299 € per nokka! Ei hinnalla pilattu. Nyt pääsee halvalla vaikka minne...valinta kohteesta oli se vaikein päätös :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe