Asumaan 6kk - 1v Englantiin

innokkaat

moi,

Olemme kypsytelleet ajatusta irtautua hetkeksi Suomesta ja muuttaa määräaikaisesti Englantiin.
Kielitaidon hiominen on yksi suurimmista syistä ja muutenkin kokea jotain uutta ennen kuin lapset (5v ja 1v) lähtevät kouluun.

Ensisijaisesti töitä ei ole tarkoitus tehdä ainakaan heti muuttaessa, mutta rahatilanteesta riippuen jompi kumpi vanhemmista menee töihin sen verran, että talous kestää.

Kielikursseille tms on tarkoitus osallistua, vielä emme ole hirveästi tutustuneet tarjontaan / hintoihin.

Tarkoitus on muuttaa Lontoon ulkopuolelle valmiiksi kalustettuun vuokra-asuntoon, vaihtoehtoja on kymmeniä, Norwich,Ipswich, Cambrigde, Oxford, Readind, Southampton..jne, ei kuitenkaan Lontoo.
Olemme molemmat käyneet Englannissa useasti (Lontoo,Southampton, Liverpool, Manchester) joten jonkinlainen kuva maasta on ja kielitaito hyvää perustasoa.

Millaisia vinkkejä ulkosuomalaiset perheet voivat antaa meidän kaltaiselle perheelle, esim minne kannattaa muuttaa, kannattaako asunto käydä tsekkaamassa etukäteen vai saako onko netistä saatu kuva luotettava...jne

Emme ole siis lähdössä minnekään biletys-matkalle vaan asumaan normaali perhe-elämää toiseen maahan ja oppimaan uusia asioita, ehkä jopa lapset saavat hyvän pohjan englannin kielelle !

2

717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kälyn auppari

      Moi,
      muutamia vuosia sitten käly laittoi aupparinsa siirtolaisille tarkoittettuun kielikurssiin, joka pari tuntia viikossa. Jos oikein muistan, kurssi oli ilmainen, jos aikoi pysyä maassa pidempään ja muutaman kympin puntina, jos oli ns. väliaikainen, siis kuten auppari. Käsittääkseni vähän niin kuin työväenopiston kurssi.

      Kannattaa ehkä kysellä finn-guild.comista tarkempaa asiaa. Yleensä keskustelijoina vuosikausia Enkuissa asuneita, jotka ehkä hiukan haikailevat Suomen perään :)

      Hm.. teidän vanhin on 5-v, saisitte hänet ehkä helposti pre-schooliin, kouluhan aloitellaan juuri niihin aikoihin. Ja kolmi-vuotias taisi olla se ikä, jolloin pääsee pienten lasten ryhmiin..

      Netissä on jokin asuinalue-tilasto, jota käly aikoinaan tutki tiiviisti, jossa väestömäärä, ikäjakauma, rikollistilasto, tais olla myös ilmansaasteet-osiokin.
      Seuraavaksi hän tutki koulun ranking-listat kun ilmoitti lapset kouluun.

      Englannissahan paikalliset tietävät tosi tarkkaan, missä yhteisluokassa ollaan, ainakin vielä 10 vuotta sitten. Käly joutui tekemään selvityksen tulevalle työntantajalle, millaisessa asunnossa Suomessa asuivat, oliko parkettia ja omaa pihaa jne ja niineen Suomen "menetys" korvattiin Enkuissakin, parketti asennettiin jne uuteen kotiinkin. Siitä sain käsityksen, että yhteisluokka on tärkeä ja rekrytointi-yhteistyö-firma, jonka firma maksoi, varmasti antoi ohjeet, miten toimia.

      Nykyisin tässä tilanteessa, suomalaiset samaistetaan puolaisiin halpatyöläisiin, koska olemme vaaleita ja posmotamme outoa kieltä :)

      Oi, minäkin lähtisin, jos olisi resursseja - siis rahaa ja henkistä pääomaa :)
      Mukavaa suunnittelua!!

    • asunlontoossa

      No ei kannata missään tapauksessa katsomatta vuokrata! Sitä ei tiedä, millainen pommi siellä odottaa. kuvat eivät todellakaan kerro totuutta.

      Paikallisia välitystimistoja on tuhkatiheään, joten kannattaa marssia suoraan sellaiseen. Tosin sitä ennen pitäisi tietää, missä haluaa asua, sillä toimistot välittävät vain kyseisen alueen asuntoja. Esim. Twickenham on kaunista ja rauhaisaa aluetta.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Twickenham

      Twickenhamin kupeessa oleva Richmond on etenkin lapsiperheiden suosiossa, mutta se on hieman kalliimpaa aluetta. Tosin kallista on joka paikassa asua vuorkalla, jos käyttää vertailukohtana Suomen hintoja.

      Mainitsit tuossa alueita, jotka teitä kiinnostaa. Kannattaa mennä suoraan sinne ja marssia välitystoimistoon. Tosin kämppää on vaikea saada, jos ei ole töitä (Englannissa) ja myös kansainvälinen pankkitili on aika ehdoton. Asunnonvälittäjät vievät teidät katsomaan kohteita, jotka valitsette.

      Me kiersimme viidessä kohteessa ja voin sanoa, että kuvat valehtelevat enemmän kuin tuhat sanaa. Löysimme kuitenkin mieleisemme ja olemme viihtyneet. Saimme kämpän parissa viikossa (kiitos oman aktiivisuutemme) ja se sujui helposti, koska oli työ ja kansainvälinen pankkitili. Muuten ei olisi onnistunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6139
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      521
      3719
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3560
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2774
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 284
      2194
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1583
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1429
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe