Kysymyksiä akaattikotiloista!

Kotiloista kiinnostunut

Olen allerginen karvaisille eläimille, joten olen kiinnostunut akaattikotiloista. Olen lukenut niistä tietoa, ja äitini on valmis hankkimaan minulle sellaisia, mutta parilla ehdolla.. Että ne eivät haise, ja eivät tarvitse mitään kalliita lämpölamppuja tms?

Eli miten on, haisevatko akaattikotilot ja tarvitsevatko ne joitain kalliita tarvikkeita? Olen kuullut että ne ovat aika helppoja lemmikkejä..

Ja sitten, pitääkö niitä olla useampi, vai tuleeko akaattikotilo toimeen yksinäänkin? Voiko se saada yksin itsensä kanssa poikasia?

Voiko akaattikotiloiden poikasten saantia mitenkään "estää"? En haluaisi pariasataa pikkukotiloa viisi kertaa vuodessa vaivoikseni, sillä en haluaisi tappaa niitä mutta kai se on pakko jos niitä kerran tulee.. Toki niitä joskus voisi kokeilla kasvattaa itse poikasesta asti, mutta 300 pikkukotiloa on kyllä ihan liikaa..

Tarvitsevatko akaattikotilot siis muuta kuin terraarion, pohja-aineen sinne, ja ruokaa? Tarvitsevatko ne joitain virikkeitä terraarioonsa?

Ja kaikkea muutakin saa kertoa, olen vielä näissä asioissa aloittelija, joten.. Tietoa tulemaan? :)

11

3277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotiloista kiinnostunut

      Jos kotilot munivat, huomaako ne helposti vai onko ne jossain turpeen alla piilossa? Mitä munille pitäisi tehdä jossei halua pikkukotiloita? Kuinka helposti eläinkaupat ottavat vastaan akaattikotiloita jos niitä niihin veisi? Yms..

      • Keggis

        Munat kotilo yleensä hautaa varsin hyvin turpeeseen, mutta jos seuraat hyvin kotiloitasi, voit huomata kun se kaivautuu osittain turpeeseen ja viihtyy siellä pidemmän aikaa - se voi olla silloin munintahommissa. Pieni ja varovainen turpeen kaivelu silloin tällöin voi auttaa löytämään piilotetut munat.

        Eläinkaupat eivät kovin usein ota ainakaan kourallista enempää aksuja, mutta ainahan voi kysellä. Jos ei ole innostunut poikasten kasvatuksesta, kannattaa vain murskata munat ja heittää pöntöstä alas.

        ~Keggis


      • kkkkkkkk
        Keggis kirjoitti:

        Munat kotilo yleensä hautaa varsin hyvin turpeeseen, mutta jos seuraat hyvin kotiloitasi, voit huomata kun se kaivautuu osittain turpeeseen ja viihtyy siellä pidemmän aikaa - se voi olla silloin munintahommissa. Pieni ja varovainen turpeen kaivelu silloin tällöin voi auttaa löytämään piilotetut munat.

        Eläinkaupat eivät kovin usein ota ainakaan kourallista enempää aksuja, mutta ainahan voi kysellä. Jos ei ole innostunut poikasten kasvatuksesta, kannattaa vain murskata munat ja heittää pöntöstä alas.

        ~Keggis

        Minulla piiloutuu kaikki kotilot turpeeseen.Yks tikru kerran piiloutu viikoksi ja se oli tehnyt 600 munaa ja voi sitä riemua.


    • Keggis

      Akaattikotilo on mukava ja helppo vaihtoehto allergiselle. Itsellenikin (olen myös allerginen) tämä laji oli ensimmäinen lemmikkini :]

      Akaattikotilot eivät sinänsä haise, mutta kosteaturpeinen terraario voi alkaa haista, jollei sitä pidetä tarpeeksi puhtaana. Puhdas turve ei haise pahalta, mutta kotilon ulosteet saavat sen ajan myötä haisemaan. Eli kunhan pidät terraarion puhdistuksesta huolta ja keräät ruuantähteet ajoissa, tuskin mitään ylimääräisiä hajuja ilmenee.

      Mitään kalliita tarvikkeita kotilot eivät myöskään tarvitse, eivät lämpölamppuja eivätkä valaistusta, ne pitävät huoneenlämmöstä ja hämäräeläiminä eivät piittaa valosta.

      Kotiloita voi pitää yksin tai useampia samassa terraariossa, määrällä ei ole yleensä väliä - kunhan on tarpeeksi suuri terraario, jos lauman aiot hankkia. ;]
      Yksinään kotilo ei saa poikasia, siihen tarvitaan aina parittelu, jonka jälkeen kummatkin kotilot voivat munia pitkänkin ajan päästä, sillä ne voivat varastoida siittiöitä.

      Poikasten saantia ei kummemmin voi estää, mutta munat saa helposti tuhottua murskaamalla sanomalehtien välissä ja/tai heittämällä vessanpöntöstä alas.

      Mitään virikkeitä ei ole PAKKO hommata, mutta onhan se mukavempaa katsella vähän koristeellisempaa terraa, vai mitä? Ja kotiloillakin on varmaan viihtyisämpää. Pari muovikasvia vaikka joku pieni juurakko tekee jo ihmeitä!

      Ja niin, jos etsit yhä akaattikotiloa itsellesi, katso ihmeessä kasvatussivuni!:

      www.freewebs.com/tamanaks

      Olen kasvattanut akaattikotiloita vuodesta 2002 ja nyt on myynnissä G-poikue ja voin postittaa niitä ympäri Suomea!

      ~Keggis, Tamanak's akaattikotilot.

      • Anonyymi

        Kotilon munia ei saa vetää WC pytystä alas.
        Munat voivat joutua luontoon.
        Käytetty turve täytyy käyttää aina pakastimen kautta ennen roskiin heittämistä.
        Talvella käytetty turve voidaan viedä suoraan roska-astiaan ulos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotilon munia ei saa vetää WC pytystä alas.
        Munat voivat joutua luontoon.
        Käytetty turve täytyy käyttää aina pakastimen kautta ennen roskiin heittämistä.
        Talvella käytetty turve voidaan viedä suoraan roska-astiaan ulos.

        Äläpä höpäjä. Kotilon munatkin tarvitsevat happea, joten kuoriutumattomat poikaset hukkuvat pönttöön jouduttuaan. Vaikka ne jollain käsittämättömällä ihmeellä selviäisivät jossain ilmataskussa vedenpuhdistamoon, niin kyllä puhdistusprosessi ne hengiltä saa. Jos vielä tapahtuu toinenkin käsittämätön ihme ja munat selviävät siitäkin, niin Suomen luonnon lämpötiloista eivät sen enempää munat kuin kotilotkaan selviä. Akaatit vaipuvat horrokseen jo jääkaappilämpötiloissa ja pakkasen puolelle mentyä ne heittävät henkensä. Todellisuudessa ne toki ovat jo ennen luontoon jäätymiskuolemaan joutumista heittäneet henkensä, kuten edeltä käy ilmi.

        Eipä silti, ei vessanpönttö ole oikea paikka munien tuhoamiselle. Perustelusi vain olivat täyttä soopaa.


    • Anonyymi

      Siis voiko kaksi samaa sukupuolta edustavaa (kaksi tyttöä mitä ikinä onkaan)saada munittua??

      • Anonyymi

        Voi hyvä tavaton... Nyt täytyy toivoa, ettei sinulla vielä ole kotiloita, sillä perustiedot on ihan liian hukassa vielä.

        Maakotilot ovat fermafrodiitteja, kaksineuvoisia, eli jokainen yksilö on sekä naaras että koiras. Kaksi saman suvun (huom. suvun, ei lajin) yksilöä voivat siis todellakin saada jälkikasvua keskenään. Itse asiassa kotilot osaavat lisääntyä myös suvuttomasti, mikä tarkoittaa sitä, että yksinkin elävä maakotilo voi hedelmöittää itsensä ilman kumppania. Tämä on harvinaisempaa, mutta täysin mahdollista.

        Eli kotiloiden kanssa on aina pakko olla kykenevä myös tuhoamaan munia, sillä niitä käytännössä tulee aina kun kotiloita lemmikkeinä pitää.


    • Anonyymi

      Ja onko sillä jollain afrikan maakotilolla ja akaatti kotilolla eroa

      • Anonyymi

        On ja ei ole. Eivät ole synonyymeja keskenään, mutta voivat viitata yhteen ja samaan eläimeen.

        Akaattikotilo viittaa yleensä Lissachatina fulicoihin (mukaanlukien eri väri muodot, kuten White Jade). Afrikkalainen maakotilo sen sijaan on yleisnimitys kaikille afrikkalaisille maakotiloille vähän samaan tapaan kuin vaikkapa "kissapedot" tai "jyrsijät". Eli jos joku puhuu afrikkalaisesta maakotilosta, niin kyse voi olla fulican lisäksi monesta muustakin lajista.


    • Anonyymi

      Vastatkaa joku pliis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe