Missä edullista majoitusta legoland+kolmården??

Jone

Lähdetään omalla autolla vaimon ja kahden lapsen kanssa (7v 9v) kesä/heinäkuun vaihteessa legolandiin billundiin ja paluu matkalla pysähdytään kolmårdeniin. Missäs kannattaisi yöpyä billundin ympäristössä 2-3 yötä ja ehkä yksi yö kolmårdenin lähistöllä? Moni on varmasti käynyt kyseisissä paikoissa ja voisi antaa vinkkejä majoituksen suhteen! Meinattiin mennä turusta lautalla (seawind) kun esim vikingiin verrattuna on lähes puolet halvempaa. Asustellaan vantaan kupeessa!

24

26412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anna

      Ihan netissä seikkailemalla löytyy erilaisia yöpymismahdollisuuksia sekä Tanskassa että Ruotsissa. Viime kesän matkoista toisella, jolla oli mukana vain aikuisia ja pääasiallinen kohde oli vähän kauempana, nukuttiin taukopaikoilla autossa.:) Edullista oli muttei niinkään virkistävää eikä lasten kanssa mitenkään mahdollista.

      Toisella reissulla oli mukana samanikäisiä lapsia kuin teillä ja majoituttiin molemmissa maissa leirintäalueilla neljän hengen mökissä. Tarkkoja paikkoja ja nimiä ei nyt ole tässä käytettävissä mutta voin kyllä kertoa nekin...
      Joka tapauksessa mökit löytyi ihan hakuammunnalla netistä googlailemalla. Kartasta katsottiin sopivan näköistä seutua ja mittailtiin matkoja ja sitten vaan hakusanaa camping ja sweden tai danmark tai jotain vätterniä ja mitähän me nyt laitettiinkaan. Ihan houkuttelevanoloisia ja hinnaltaan varsin edullisia leirintäalueita löytyi pilvin pimein. Kaikki yhteydenotot hoidettiin netin kautta ja vaikka melkein kaikilla sivuilla oli ilmoitettu s-postiosoite tai jopa jonkunlainen varauspalvelu, harvemmasta otettiin yhteyttä meihin päin. Ne joista otettiin ja oli vapaita mökkejä, ei sijainneet ihan Legolandin eikä Kolmårdenin välittömässä läheisyydessä. Ihan lähimmät paikat rankattiin kyllä jo kättelyssä pois huimien hintojen vuoksi. Varsinkaan Tanskassahan matkat ei ole niin kovin pitkiä, ettei vähän "kauempaakin" ehtisi päiväksi Legolandiin.

      Harmi kun en nyt tosiaan saa niitä paikkoja mieleen, mutta netistä ihan tosissaan löytyy paljon paikkoja ja kannattaa rohkeasti itse laittaa sähköpostia ja kysellä hintoja ja varustelutasoa jne. Varsinkin Ruotsin paikassa (joka sivumennen sanoen oli nimeltään Eksjö Camping, juuri muistin. Vähän kauempana teidän reitiltä taitaa olla kyllä? Meillä kohteena oli myös siinä lähistöllä sijaitseva Astrid Lingrenin kylä.) palvelu oli todella joustavaa ja ystävällistä ja informaatio kulki puolin ja toisin vilkkaasti sähköpostilla. Henkilökunta mm. jätti meille mökin avaimen postilaatikkoon ettei tarvi alkaa kaahailemaan kun ei ihan ehditty perille ennen respan sulkemisaikaa.

      Jos päädytte mökkimajoitukseen, kannattaa varmistaa, onko mökissä tyynyt ja peitot. Näin ei nimittäin meidän Tanskan mökissä ollutkaan, mikä meinasi aiheuttaa pientä stressinpoikasta perheenpäälle... Lähiympäristöstä löytyi onneksi Ikea.:)

      Seawind on ihan hyvä vaihtoehto merenylitykseen. Lapsille ei kyllä ole paljon tekemistä mutta ainakin vähemmän matkustelleelle jo se laivassaolo itsessään on seikkailu. Hinta tosiaan on lapsiperheelle kohtalaisen paljon ystävällisempi kuin kilpailijoilla. Laivat ei ole ihan yhtä loistokkaita kuin kalliimmat mutta suihkussa saa käytyä ja mahan täyteen. Tunnelma on rauhallinen kun Legolandiin matkailevien perheiden lisäksi on vain rekkakuskeja ja muutama muu työmatkailija. Lärväilijöiltä saa taatusti olla rauhassa. Äkkiä ei tule mieleen mitään syytä, miksi ette käyttäisi Seawindiä.

      Toivottavasti tästä nyt on edes jotain apua teidän matkan suunnitteluun.
      Ihanhan tässä alkaa itselläkin taas menojalkaa vipattaa. Pitää varmaan alkaa suunnittelemaan jotain reissua johonkin päin.:) Mukavaa matkaa teille!

      • Jone

        Olen tuossa koettanut kaikki hostellit ja Slepp in heveneit katsella mutta kallista tuntuu olevan? 2 aikuista ja 9v 7v lapset tekee kahdelta yöltä vähintään 230€ vai liekkö tuo jo halpa hinta? (vähän reissanneena). En kyllä viitsisi teltailemaan ruveta ; ) sain siitä armeijassa tarpeeksi. Mites nuo siltamaksut? Ruotsin puolelta kun siirtyy kahden sillan yli Billundiin niin näyttäisi tekevän n.70€? Mites jos poikkeaa vaikka takaisin päin Billundista köpikseen niin ainako sen silta maksun joutuu maksamaan vai onko se tanskan sisällä muutaman päivän voimassa?


      • Anna
        Jone kirjoitti:

        Olen tuossa koettanut kaikki hostellit ja Slepp in heveneit katsella mutta kallista tuntuu olevan? 2 aikuista ja 9v 7v lapset tekee kahdelta yöltä vähintään 230€ vai liekkö tuo jo halpa hinta? (vähän reissanneena). En kyllä viitsisi teltailemaan ruveta ; ) sain siitä armeijassa tarpeeksi. Mites nuo siltamaksut? Ruotsin puolelta kun siirtyy kahden sillan yli Billundiin niin näyttäisi tekevän n.70€? Mites jos poikkeaa vaikka takaisin päin Billundista köpikseen niin ainako sen silta maksun joutuu maksamaan vai onko se tanskan sisällä muutaman päivän voimassa?

        Ellen aivan väärin muista, meillä kului yötä kohti yhteensä keskimäärin 50e. Siis nimenomaan leirintäalueilla mökeissä. Retkeilymajoja ja halvempia hotelleja taidettiin ensin harkita myöskin mutta todettiin että mökit oli ensinnäkin halvempia ja lasten kans on ehkä kätevämpää kun on jonkinlainen oma "piha" missä voi sitten illallakin viettää aikaa ja ruuanlaitto on huomattavasti helpompaa. Esim. osoitteessa www.dk-camp.dk näyttää pikaisella silmäyksellä olevan samaa hintaluokkaa useimmat tänäkin kesänä. Mun mielestä yli 100e yöltä on kyllä aika paljon kun ajattelee mitä muita kuluja siihen päälle tulee.

        Tanskan siltamaksut on aika kohtuuttomat mutta muutakaan keinoa ei oikein ole. Laiva on vielä kalliimpi. Yhdellä maksulla pääsee ymmärtääkseni sillan yli vain kerran mutta kannattaa käydä katteleen onko niillä jotain kampanjajuttuja kenties kesällä. Ainakin www.visitdenmark.com löytyy linkkejä.

        Rahaa siihen reissuun kyllä menee, vaikka kätevästi pystyy kyllä säästämäänkin kun vähän vertailee hintoja eikä vaadi loistohotellin tasoa kävelymatkan päässä turistikohteista. Me ollaan reissailtu aika paljon ja nykyään kun kaikki alkaa olla jo aika kattavasti netissä, löytyy yllättävänkin edullisia vaihtoehtoja ja pystyy aika tarkkaan suunnittelemaan homman jo etukäteen. Tosin yleensä ollaan reissussa ihan aikuisporukalla kun omia lapsia ei ole, mutta lasten kanssa oli kyllä siinä mielessä helpompaa, että mitään erityisiä elämyksiä ei koko ajan tarvita, kunhan autossa ei tarvi istua monen tunnin pätkiä kerrallaan. Viimeinen kohde Kolmården jäikin kokonaan käymättä kun lapsukaiset ei enää jaksaneet.:)


      • Anonyymi

    • Matkaltaja

      Omasta Billund-reissustani perheen kanssa on jo jokunen vuosi aikaa, mutta samantyyppiset mahdollisuudet lienevät edelleen käytettävissä.

      Ajoimme lautalla Vaasasta Uumajaan. Ensimmäinen majoitus Ruotsissa oli leirintäalueelta vuokrattu mökki. Laskettelukeskus Åressa meillä oli sitten lähes luxustasoa edustava mökki rinteiden tuntumassa - kesähinta oli tasoon nähden naurettavan halpa.

      Norjassa jälleen turistimajoitusmökki jollakin pikkupaikkakunnalla tuntureilla. Ruuaksi paistettiin Trondheimiläisen kaupan pakastealtaasta löydettyä valasta!

      Ruotsin länsirannikon leirintäalueelta löytyi majapaikaksi teräksinen merikuljetuskontti, joka oli sisustettu majoituskäyttöön!

      Jyllantiin päästyä majoituimme 1. yön maatilalla, joka tarjosi paria huonetta turisteille B&B-periaatteella. Isäntäväki puhui käyttökelpoista saksaa, vaikka kumpikaan ei ollut lukenut kieltä koulussa. Kaikki oli kuulemma opittu käytännössä, saksalaisia turisteja palvellessa!

      Yksi yö oltiin teltassa, kun sellainenkin oli tullut mukaan otetuksi ja lapset halusivat sitäkin yöpymisen lajia kokeilla.

      Herningin pikkukaupungin matkailuneuvonnan avulla löysimme seuraavaksi yöksi retkeilymajan, joka osoittautui entiseksi kouluksi. Perhehuoneemme oli entinen luokkahuone, siinä muutama kerrossänky!

      Billund ja Legoland olivat ohjelmassamme kai tuon Herningissä nukutun yön jälkeen.

      Seuraava yöpymispaikka oli Vejle tai Varde tai jotakin. Matkan ainoa hotellin nimeä käyttävä hotelli (ja kallein yöpyminen).

      Sitten ajoimme Saksan puolelle. Yksi yö Bed & Breakfast -tyyppisessä yksityismajoituksessa, sitten kaksi yötä samassa maalaismotellissa lähellä Lyypekkiä. Pihassa monenmoista kotieläintä.

      Kotimatkalla viivähdimme Köpiksen Tivolissa niin pitkään, että yöpaikan etsintä jäi liian myöhään ja meni plörinäksi. Tunnin tai parin torkut istualtaan autossa Ruotsin puolella jossakin levähdysalueella, sitten aamulla Öölantiin nukkumaan rannalla lisää.

      Seuraavaksi yöksi päädyimme Västervikissä jonkinlaiseen kellarimurjuun, mutta katto kuin katto pään päällä.

      Lähes kaikki mahdolliset majoitusmuodot tuli kokeitua tuolla matkalla. Mitään ei oltu varattu etukäteen, vaan majoitukset löytyivät paikallisten matkailutoimistojen kautta tai sattumanvaraisesti.

      • Jone

        Jopas on ollut varsinainen survival reissu.. ; )

        Löysimme kohtalaisen halpaa majoitusta www.hihostel.com sivuilta. hinnat pyörivät jossakin 60-65e/4 henkeä yö. Taitaa olla varsin ok.


    • xxx

      ja siellä Scandic hotelli, se joka on kaupungin pohjoispäässä = lähempänä Kålmardenia on kohtuuhintainen. Miinuksena kuitenkin helteillä ko. paikan huono ilmanvaihto= tunkkaista.
      Olin viime kesänä muutaman yön.

    • Magge

      Eli tarkoitus on mennä Turusta Seawindillä yli juhannuspäivän iltana Tukholmaan ja jatkaa samantien kohti Köpistä, välillä ollaan varmaan yö jossain B&B paikassa, en vielä ole niitä vaihtoehtoja katellut. Sen sijaan tsekkasin, mitä maksaisi kaksi yötä Hotelli Legolandissa: € 615, sis. 2pv liput Legolandiin/aamupalat. Aika huima hinta 2 aik.& 2 lasta. Muutenkin tuntuu reissuun aika kiitettävästi rahaa palavan, mutta periaattena on, että kun kerran reissussa ollaan, niin sen aikana ei niin kauheesti pihtailla, täytyy vain yrittää ennalta varata suht. edullisia majoituksia ym. mitä nyt voi. Mulla on sellanen käsitys, että Tanska on kallis maa, pitäneeköhän paikkansa ?

      • Jone

        Me aateltiin lähteä Su 27.6 ja tulla takaisin viikonpäästä sunnuntaina. Seawindillä yli ja siitä kööpenhaminaan 2 yöksi(dk copenhagen amageriin) ja sitten kun on tutustuttu kööpenhaminaan jatketaan matkaa odenseen ja ollaan siellä 2 yötä (odense city hostel).siitä käsin käydään legolandissa. Sittempä lähdetään takaisin ruotsin puolelle norrköpingiin ja siellä 2 yötä (hostel turist garden). Siellä ollessa kolmårdeniin.

        Budjettimme seuraava noin:

        -bensat 146€
        -siltamaksut 140€
        -laivamatkat 160€
        -yöpymiset 350€
        -sis.pääsyt 220€

        YHT 1016€

        Päälle vielä syömiset ym tuliaiset ym ym ym yllätykset

        Reissussa siis 2 aikuista 2 lasta!


      • Magge
        Jone kirjoitti:

        Me aateltiin lähteä Su 27.6 ja tulla takaisin viikonpäästä sunnuntaina. Seawindillä yli ja siitä kööpenhaminaan 2 yöksi(dk copenhagen amageriin) ja sitten kun on tutustuttu kööpenhaminaan jatketaan matkaa odenseen ja ollaan siellä 2 yötä (odense city hostel).siitä käsin käydään legolandissa. Sittempä lähdetään takaisin ruotsin puolelle norrköpingiin ja siellä 2 yötä (hostel turist garden). Siellä ollessa kolmårdeniin.

        Budjettimme seuraava noin:

        -bensat 146€
        -siltamaksut 140€
        -laivamatkat 160€
        -yöpymiset 350€
        -sis.pääsyt 220€

        YHT 1016€

        Päälle vielä syömiset ym tuliaiset ym ym ym yllätykset

        Reissussa siis 2 aikuista 2 lasta!

        Meillä lähtö la-iltana 26.6. (Seawind), paluulähtö la-iltana 3.7. (VL) Laivamatkat maksettu, muuten budjetti n. 1000 egee, jonka pitäisi riittää majoituksiin, sis.pääsyihin & syömisiin, lisäksi tulee bensakulut 8-10 L/100 km ja sitten se kaikki extra tulee erikseen, jos löytyy vaikka joku hyvä tehtaanmyymälä tms. Toisaalta olis varmempaa varata majoitukset etukäteen, toisaalta taas olis ihan mukavaa ajaa niin kauan kuin kunakin päivänä viitsii ja ottaa majoitus sieltä, mistä milloinkin saa, mutta täytyy nyt katsoa, josko jotakin varaisi etukäteen kuitenkin.


    • 3mården

      Kolmårdenissä vieressä on leirintäalue, josta saa vuokarattuja pieniä mökkejä. Etukäteisvaraus ainakin mökeistä tehtävä hyvissä ajoin, koska varattuja. Mökit ei ole mitään luksusta ja itse suosin telttailua. Itse leirintäalue suht ok.

      • perhe: 4 höä

        Muistatko leirintäalueen yhteystietoja? Nimi, www-sivut, jne?
        Olisimme kiinnostuneita varaaman majoituksen etukäteen viestisi perusteella. Hintataso?


    • rkiqtlz
    • kvxphell
    • safe

      play; does walmart hoodia work; insomnia pills; buy prograf; inderal and weight gain; fucidin side effects;

    • during

      million;

    • grass

      govern;

    • verb

      dance;

    • century

      paragraph;

    • section

      close;

    • study

      held;

    • began

      indicate;

    • special

      else;

    • bmhqpplszik

    Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe