Brooklyn, Queens..

......

onko Manhattanin ulkopuolella elämää? Tai siis sellaista elämää ja nähtävyyksiä mitä Suomesta asti kannattaa tulla kattelemaan. Entä millaiset ihmiset ovat noin yleisesti katsottuna New Yorkissa? Toivottavasti eivät samanlaisia millaisia olivat jossain Arizona - Oklahoma akselilla.

5

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija-x

      Brooklyn olisi itsenäiksenä kaupunkina Yhdysvaltojen 3. suurin kaupunki. Kaikki elämä ei suinkaan ole Manhattanilla. http://www.visitbrooklyn.org/

      Brooklynissa on Coney Islandin vanha huvipuisto, jossa ei enää paljon ole laitteita jäljellä, mutta Cyclone-vuoristorata on pelottava laita, huvipuiston vieressä on pitkä yleinen uimaranta. Kuuluisat Nathanin hodarit löytyvät täältä.

      Itse olen tykästynyt Smith-ja Court-katuihin, jotka kulkevat useammankin kaupungiosan läpi, pikukaupungin tunnelmaa suurkaupungissa; kauppoja, ravintoloita, baareja, leipomoita jne. Atlantic Avenuella Brooklyn Heightsissa ja Berum Hillissä on mielenkiintoisia antiikkikauppoja ja muita putiikkeja. Paljon ravintoloita löytyy mm. Montague streetilta.

      Williamsburgin kapakat, galleriat ja katuelämä vetävät puoleensa paljon varsinkin nuoria, täällä on myös Brooklyn Brewery http://www.brooklynbrewery.com/about/.

      Brooklyn Heightsin promenadelta on mahtavat näkymät Etelä-Manhattanille, Brooklynin sillan alla on viikonloppuisin markkinat www.brooklynflea.com
      , tästä eteenpäin mennessä tulee Dumbo, jossa on gallerioita, design-liikkeitä yms.

      Brooklynista löytyvät sillan kupeesta yksi New Yorkin kuuluisimpia fine dining-ravintoloita; River Cafe www.rivercafe.com, Grimaldi's, yksi kuuluisimmista pizzerioista http://www.grimaldis.com/2/Index.htm , Brooklynissa on myös kaupungin kuuluisin pihviravintola Peter Luger www.peterluger.com, kaksi viimeistä ottavat vain käteistä vastaan, (Lugerilla on myös oma luottokortti, mutta monella suomalaisella sitä tuskin on).

      Queensissa mielenkiintoisia etnisiä kaupunginosia ovat 7-junan reitin varrella Jackson Heights (intialaisilaisia ja latinoita, paljon etnisiä ravintoloita) sekä Flushingin Chinatown, matka Manhattanilta kestää n. 1/2 h, joten näihin kaupunginosiin voi tulla vaikka lounaalle.

      Bronxissa on mm. NY Botanical Garden, Bronx Zoo ja Bensonhurstin Arthur Avenue; "todellinen Little Italy", http://www.arthuravenue.com/index.jsp kaikki samalla suunnalla.

      Ihmiset ovat yleensä ottaen turistille ystävällisiä ja avuliaita, karttaa levittelevää turistia tulevat auttamaan niin kodittomat kuin bisnesmiehetkin. Toki suurkaupunkiin mahtuu kaikenlaista väkeä.

    • matkailijatar2

      Brooklynissa on ihania paikkoja. Edellisen kirjoittajan mainitsema Williamsburg on oiva parin tunnin kohde käydä vaikka lounaalla tai kaffella ja kävellä Bedford Avenuella. Nuorekasta tunnelmaa.
      Park Slope on myös kiva alue, varsinkin puistomaiset kadut, joilla vanhoja upeita taloja. Sunnuntaisin katuja on joskus suljettu ja asukkaat tuovat ulos "kirppispöytiä" ja istuskelevat tuoleilla kahvittelemassa naapureitten kanssa. Kuin elokuvista... Park Slopesta pääsee myös helposti kävellen Prospect Parkiin, joka on aivan ihana suuri vihreä puisto, "Brooklynin Central Park". Prospect Park on siinä mielessä Central Parkia kivempi, että siellä näkee lähes pelkästään paikallisia juoksemassa, pyöräilemässä, piknikillä, synttäreitä juhlimassa pitkien pöytien äärellä... Central Park on myös upea, mutta täynnä turisteja. Prospect Parkissa on myös laajoja nurmialueita, joilla on mukava makoilla ja syödä vaikka eväitä. Suosittelen!

      • Läskipää-Mike

        Perhe on pahin -tv-sarjan alkukuvissa nähty kuvitteellinen Archie Bunkerin talo on Queensissa osoitteessa 89-70 Cooper Avenue:

        http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&q=89-70 Cooper Ave, Queens, New York 11374&sll=40.66155,-73.96831&sspn=0.022821,0.055575&ie=UTF8&cd=2&geocode=FRo5bQIdRfmY-w&split=0&hq=&hnear=89-70 Cooper Ave, Queens, New York 11374&ll=40.718184,-73.860805&spn=0,0.027788&z=16&layer=c&cbll=40.71273,-73.861013&panoid=JWJb5ni6JsJmtXhpOmMIpg&cbp=12,141.67,,0,-0.19


    • HeceR

      Voin suositella Williamsburgia. Aivan huippu alue... PIeniä kuppiloita, pubeja, laitinoja... Ei meillä ainakaan ollut ongelmia liikkua yölläkään...

    • usassa asuva

      Minkalaisia ne Arizona/Oklahoma ihmiset olivat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe