lennättämisestä

kaksi kysymystä linnuist

heips.

olen ajatellut hankkia pitkästä aikaa taas undulaattipariskunnan (mulla on ollut pari undu pariskuntaa joskus 5 vuotta sitten). mutta kysyisin nyt kun oon muuttanut kerrostaloon että voiko lintuja lennättää kaksion kokoisessa kämpässä ihan vapaana? jos ensin aloittelis esim makuuhuoneessa ja sitten kun linnut tottuneet niin jättäisi vaikka makuuhuoneen oven ravolleen että pääsis muuallekkin? kaksion kokonen kämppä ei oo kauheen iso (60neliöö) ja on yhtenäistä tilaa niin olisi ihana päästää lintuja lentelemään sinne kun nuo kerrostalo makuuhuoneet on niin pikkusia....

ja toinen kysymys on liittyen unduihin ja koiriin. ennen kun minulla oli undulaatteja niin koirat olivat omakotitalon alakerrassa eikä nähneet lintuja. nyt meillä on kuitenkin toyvillakoira täällä kerrostalossa. luulen että haittaa ei olisi, linnuthan on nopeita ja koiramme todella pieni (chihuahuan kokoinen) joten ei pääse korkealle. mutta kysyisin mielipidettänne että voiko lintuja lennättää samassa huoneessa vai pitääkö koira telkeä siksi aikaa eri huoneeseen??

haluaisin kuitenkin että eläimet tottuisivat toisiinsa koska kerrostalossa ei luonnollisestikkaan ole tilaa pitää eläimiä eri huoneissa.

voi tosin olla että koira haukkuisi lintuja kun linnut lentelevät vapaana joten taitaa joka tapauksessa joutua parvekkeelle ettei linnut säikähdä. :)

enkä tarkottanut että heti totuttelu ja alkulentojen aikana päästäisin samaan huoneeseen vaan sit kun ovat jo tottuneet vähän toisiin ja linnut kesyyntyneet hieman. ja tietysti aina niin että mieheni tai minä valvomme tilannetta!!!

3

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lemmikki.

      Jos lentotila on pieni, olisi lintujen hyvä olla suurimman osan vuorokaudesta vapaana. Koiran takia tämä on hieman riskialtista, etenkin kun kyseessä on niin pieni rotu, joka ei varmaankaan ole käskykoulutettu. Villakoirasi pienestä koostaan huolimatta saa varmasti väsytetyn ja esim. lattialle pudonneen undulaatin tapettu. Ja jos linnut joutuisivat koiran vuoksi pysymään suurimman osan ajasta häkissä, niin pystytkö kuitenkaan tarjoamaan niille tarpeeksi isoa häkkiä pienessä kodissa?

      Henkilökohtaisesti en tilanteessasi ottaisi undulaatteja vaan harkitsisin jotain muuta koiran kanssa paremmin sopivaa lajia.

      • vastauksestasi

        kävin tänään katsomassa eläinkaupassa lintuja mutta päätin vielä harkita asiaa. ei olis kummallekkaan-koiralle eikä linnuille- kiva "kärsiä" toisen läsnä olosta, eli jos koira joutuisi parvekkeelle siksi aikaa kun lintuja lennättää tai linnut joutuisivat koiran takia olemaan suurimmaksi osaksi häkissä.. taitaa tällä kertaa jäädä hankkimatta nuo linnut.


      • sinulle!
        vastauksestasi kirjoitti:

        kävin tänään katsomassa eläinkaupassa lintuja mutta päätin vielä harkita asiaa. ei olis kummallekkaan-koiralle eikä linnuille- kiva "kärsiä" toisen läsnä olosta, eli jos koira joutuisi parvekkeelle siksi aikaa kun lintuja lennättää tai linnut joutuisivat koiran takia olemaan suurimmaksi osaksi häkissä.. taitaa tällä kertaa jäädä hankkimatta nuo linnut.

        Etenkin söpöjen undujen näkemisen jälkeen päätös ei varmasti ollut helppo. Hienoa, että sinun kaltaisia eläinten kannalta järkevästi ajattelevia lemmikin hankkijoita löytyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe