Vetoleikki

1990jfsd

Saako koiranpennun kanssa leikkiä vetoleikkiä? Voiko pentu tulla siitä agressiiviseksi meinaan vaan koska oma pentu aina murisee tosi pahasti :)

10

3290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryynis

      Mutta itse olen jättänyt vetoleikit vähemmälle, koska pentuni on osoittanut omaavansa melko dominoivia piirteitä ja en tahdo vahvistaa näitä.

      Voi olla, että jonkun mielestä teen väärin, mutta onnellinen koira tuosta on kasvamassa.

      Pelkän murinan vuoksi en itse ehkä jättäisi vetoleikkejä pois.
      Tämäkin on kuitenkin omistajan oman harkinnan varassa.

      • Maanantai-painos

        Mulla on nyt 4 v. uros, pehmeä mutta dominoiva. Annettiin pienenä ohje, että vetoleikeillä voin vahvistaa koiran itsevarmuutta antamalla koiran voittaa. No, nyt olen tullut siihen tulokseen, että ei ollut välttämättä kovin hyvä neuvo dominoivalle koiralle. Vahvistin samalla myös omaa asemaani sen alapuolelle. No, ei se nyt pomon paikkaa saanut, koska on muitakin keinoja pomon paikka osoittaa (=sallittuja ja hyviä nekin).

        Jos on dominoiva koira ja leikit sen kanssa vetoleikkejä, älä häviä. On hyvä keino selvitellä pomon paikka, mutta ei korvaa muita tilanteita.


      • ----,,,,----

        Jos koira on hyvin epävarma,voit sen itsetuntoa kohottaa vetoleikeillä, mutta jos koiralla löytyy luonnetta niin vetoleikkejä ei kannatta harrastaa. Vetoleikit ovat koiralle aina totisinta totta ja jos haluaa omalla hiljaisella tavalla vahvistaaa johtajuutta niin ei kannata niitä leikkejä harrastaa, koska voittaminen nostattaa entisestään egoa ja loppujen lopuksi koira, jos on vähänkin voimaa, on vaikeata vedossa voittaa.
        Ja itse olen miettinyt sitäkin että lisääkö nämä vetoleikit pennun halua roikkua hihnassa entistä enemmän.... tiedä sitten...


    • vetoleikkejä

      saa ja kannattaakin pennun kanssa harrastaa. Meillä eläinlääkäri suositteli niitä, sillä pentu on siinä iässä että kulmahampaitten olisi hyvä alkaa heilumaan ja niitä pitäisi saada taivutettua ulospäin. Vetoleikissähän tämä onnistuu!

      Olen ymmärtänyt että tuo vetoleikkiin liittyvä murina/ärinä riippuu aivan rodusta ja yksilöstä. Meillä pentu ärisee aina vetoleikin yhteydessä, mutta ääni on hieman erilainen kuin varsinainen murina.

      • ratkaisee

        Riippuu niin koirasta!Ei kaikkien kanssa voi leikkiä vetoleikkejä juuri tuon agressiivisuuden takia.


    • agressiivisuutta

      lisännyt, mutta oma taistelunhaluinen isohko koira sekoaa jos leikkii veto-leikkejä usein tai liian pitkään.

    • ----,,,,----

      Heikon itsetunnon omaavan koiran kanssa kannattaa leikkiä vetoleikkejä ja antaa voittaa. Siitä se varmuus kasvaa :) Mutta siinäkin sitten kannattaa olla varovainen, ettei omistajan ja koiran välinen suhde keikahda nurin päin. Omista koiristani kukaan ei suostu vetoleikkeihin kanssani ja se on ihan hyvä näin. Säilyypä elämä tasapainoisena.

    • Joops83727494

      Ei koirasta tule aggressiivista koira ei mieti vetoleikkiä kuin ihminen eli koira vs ihminen... vaan he miettii asiaa vähän eri tavalla he ajattelevat sen niin et te yhdessä hyökkäätte lelun kimppuun eli koira ja ihminen vs lelu se on todella hyvä leikki jos haluaa ns bondata koiran kanssa enemmän

      • nytpuhutpuutaheinää

        Höpö höpö, juuri toisin päin!

        Koira ei osaa ajatella niin, että vitsit miten kivaa kun tässä nyt omistajan kanssa yhdessä tuhotaan lelua. Kyllä ne nimenomaan kilpailevat voitosta. Siksihän monet koirat murisevat vetoleikissä, koska haluavat voittaa ja toiset eivät ala vetoleikkiin ihmisen kanssa ollenkaan, koska tietävät olevansa ihmisen alapuolella eivätkä siten halua asettua kinastelemaan jostain.

        Tästä syystä vetoleikkiä on perinteisesti suositeltu joillekin sellaisille koirille, joilla on heikko itsetunto, mutta juuri muiden koirien kanssa ei ehkä kannattaisi opettaa koiralle, että se saa alkaa kinastelemaan ihmisen kanssa yhtään mistään. Omani eivät edes ala vetoleikkiin, vaan minun tarttuessa leluun päästävät saman tien irti pyytämättä.

        Eli kyllä se "bondaus" hoidetaan ihan muulla tavalla. Lelusta kinastelemalla saattaa tietyn tyyppisten rotujen/yksilöiden kanssa saada aikaiseksi enemmän ongelmia kuin bondausta.


    • Raiar

      Mielenkiintoista että jokaisen suojelu- ja työkoiran kanssa leikitään ihan luovutusikäisestä asti vetoleikkejä, koiran annetaan aina voittaa ja murisemisesta kehutaan, ja silti koirat ovat aikuisena täyspäisempiä kuin moni seurakoira..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe