Entistä pomoa turpaan

Alustavia aatoksia

Olisi hieman hampaankolossa entistä pomoa kohtaan.

Kyseessä oleva kaveri oli valehtelija, kieroilija, vittuilija, huutaja, sadisti, paskantärkee jne. Ko. kaverin alaisten keskimääräinen työssäviihtymisaika n. 6 kk, jonka jälkeen useimmat alaiset jättivät avaimet pöydälle. Kyseessä olevan pikkupomon työnkuva ei edellyttänyt alaisten päähän potkimista vaan tämä vittuilu tuli ihan kaverin omasta rehellisestä sydämmestä. Kaverilla alaisia peräti kolme kappaletta, joista itse irtisanoutui vuoden sisään viisi.

Jos puhdas rekisteri paljonko tiedossa sakkoa, kakkua (kiinteätä tai ehdonalaista) jos kävis maksamassa vanhat kalavelat tälle pikkusadistinilkille vaikkapa luuvitosella takaisin.

Missä kulkee lievän pahoinpitelyn, pahoinpitelyn ja törkeän pahoinpitelyn raja ?

9

652

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ;;;;;

   Kukin tapaus ratkaistaan aina tapauskohtaisesti, mutta linnassa olevat tai siellä olleet tietävät rajat parhaiten.

  • petu_67

   ...mikä sinä sitten olet. Et pystynyt asioita aikoinaan ottamaan puheeksi esim. tämän pikkupomon esimiehen kanssa ja nyt olet keksinyt ratkaisun: nyrkit.

   Kyllä sinulle varmaan tulee hyvä mieli. Vedät sitten turpiin ketä tahansa. Niinhän sivistynyt ja fiksu ihminen toki Suomessa toimii?

   Mielestäni vähintään pitäisi sinunkin sitten olla sen verran rehellinen,että tekosi jälkeen menet itse ilmoittautumaan poliisille ja kerrot vielä, että et kadu sitten yhtään.

   • kaverin esimies

    oli sitä mieltä että alaisten järjestelmällinen nöyryyttäminen kuuluu firmassa pikkupomon luontaisetuuksiin. Siis ilmeisesti corporate policy.


  • turpaanvedosta

   jos ei synny isompia vammoja. Suosittelen pomon istumista ulos, jos olette miehiä, jos olette naisia, todennäköisesti vain kärsitte koska yksimielisyyttä ei ole. Jos pomo on entinen, parempi unohtaa.

   • ;;;;;;

    Valehtelet, kuin sika, - saat korkeintaan sakkoja.
    Todellisuudessa oikeudenkäyntiin liittyy paljon muutakin, kuin vain se rangaistus.
    Sakon lisäksi tekijä määrätään korvaamaan uhrin korvausvaateet ja uhrin oikeudenkäyntikulut. Lisäksi tekijä tuskin menee käräjille ilman omaa asianajajaansa, jolloin hän maksaa senkin kulut. Että, silleen!!!


   • ---
    ;;;;;; kirjoitti:

    Valehtelet, kuin sika, - saat korkeintaan sakkoja.
    Todellisuudessa oikeudenkäyntiin liittyy paljon muutakin, kuin vain se rangaistus.
    Sakon lisäksi tekijä määrätään korvaamaan uhrin korvausvaateet ja uhrin oikeudenkäyntikulut. Lisäksi tekijä tuskin menee käräjille ilman omaa asianajajaansa, jolloin hän maksaa senkin kulut. Että, silleen!!!

    voin sikailla, mutta en ole töpselikärsä,entä Te? Kai tiedätte, että työpaikkakiusaaminen on rikos, täytyy vain viitsiä tonkia.


  • sä tuut

   neuvoa kysymään??? Käräjiä istutaan ihan eri suunnilla...

   • diipadaapaaa

    5 § (21.4.1995/578)
    «Pahoinpitely»

    Joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan, on tuomittava pahoinpitelystä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

    Yritys on rangaistava.
    6 § (13.7.2001/654)
    Törkeä «pahoinpitely»

    Jos pahoinpitelyssä

    1) aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila,

    2) rikos tehdään erityisen raa"alla tai julmalla tavalla tai

    3) käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä

    ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

    Yritys on rangaistava.
    7 § (21.4.1995/578)
    Lievä «pahoinpitely»

    Jos «pahoinpitely», huomioon ottaen väkivallan, ruumiillisen koskemattomuuden loukkauksen tai terveyden vahingoittamisen vähäisyys taikka muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä on tuomittava lievästä pahoinpitelystä sakkoon.


  • Eeessauli

   Poliisi sanoi minulle eron.Kun lyöt jotakin ja uhrin nenästä tulee verta,on kyseessä lievää vakavampi pahoinpitely.Sakkoja voit saada.Suomessa on maailman lievimmät tuomiot rikollisille,etenkin pahoinpitelijöille,ja siksi monet muuttaneet maasta pois koska kokevat olonsa aina turvattomiksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4754
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   19
   1759
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1079
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   967
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   918
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   838
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   773
  8. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   770
  9. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   768
  Aihe