PORTAIDEN MAALAUS

M&S

Olen myymässä taloani ja ajattelin maalata päivettyneet lakatut mäntyportaani valkoisiksi, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen olisi ollut parempi jättää homma tekemättä.

No kävin kuitenkin maalikaupassa ja myyjä suositteli Tikkurilan Betolux Akva maalia. Heti huomasin, että maalipinnasta tulee sutta ja lopetin maalaamisen... Maalimyyjä suositteli paremman pensselin ostamista ja sillä kuulemma pitäisi pinnan tulla paremmaksi... Paskanmarjat. Maalipinta on raidallinen, karhea ja valumia tulee helposti. Hommasta ei tule mitään ja portaat ovat hirveän näköiset.

Onkohan mulla väärää maalia vai mikä neuvoksi???

14

21740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalata.

      Typerää syyttää maalia, kun maalauksen huono jälki on pensselin takana-

    • portaat

      Itse maalasin mäntyportaat viime kesänä. Askelmat Betolux Akvalla ja muut osat Teknoksen Futura Aqua (vesiohenteinen). Askelmiin laitoin pohjalle Otexia ja sitten päälle Betolux Akvaa. Myöhemmin kuulin kyllä kommentteja, että Otex olisi ollut turha. Joka tapauksessa sain mielestäni hyvän ja tasaisen jäljen. Osan maalista telasin pienellä vaahtomuomitelalla ja osa siveltimellä. Itsellä on kertynyt lukuisia siveltimiä, koska kokemuksen mukaan joutuu yleensä muutamalla testaamaan ennen kuin löytää sopivimman.

    • olis kannattanu

      veikkasin että huonot pohjatyöt on tässä syynä. et varmaankaan hionut portaita ennen maalausta?

    • älä käytä

      Olen puusepäksi valmistuva parikymppinen opiskelija. Tulin vanhempieni luokse maalaamaan 20 vuotiset mäntypuuportaat. Pohjatyöt on kunnolla tehty, maalipesu tehty ja hionta kaiteisiin ja askelpinnoille, pohjamaalaus 10% ohennetulla betolux akvalla. Perhanan kalliit keinokuitusiveltimet on työvälineenä, ja maalauskokemusta kolme vuotta takana. Maalaus sujuu ongelmitta ja tuotetta on helppo levittää, mutta peittävyys on kuin veteen liuotetulla vehnäjauholla maalaisi. Neljään kertaan olen nyt vetäny, työtunteja kulunut hukkaan ja uusia kirosanoja keksitty aimo liuta, mutta puu paistaa silti läpi. Että en kyllä suosittele ainakaan tällaiseen hommaan tuota betolux akvaa. Soittelin kolmannen kerroksen kohdalla jo Tikkurilan maalilinjalle että mikähän helvetti on, kun jälki on edelleen huonoa ja sanoivat sieltä suoraan että neljä kertaa on maalattava, jos siveltimellä maalaa ja tähtää tyydyttävään peittävyyteen. Mutta kun ei sen neljänen kerrankaan jälkeen.... Pistää niin raivostuttamaan..

      • kokemusta on...

        Ehkä minulle ne ohut Otex kerrokset vaatomuovitelalle levitettyinä eivät sitten menneetkään hukkaan (vaikka mm. Tikkurilalta sanoivat, että turhaa ne siellä on). Kaikenkaikkiaan taisi tulla 2 x Otexia ja 2 x Betlux Akvaa. Kakki kerrokset kyllä ohuita ja pienellä telalla levitettyjä. Monta kerrosta se ottaa että saa tumman männyn valkoiseksi. Itse en halunnut maalta paksuja maalikerroksia, koska sitten olis tullut jotenkin liian "maalatun" näköiset.


      • M&S
        kokemusta on... kirjoitti:

        Ehkä minulle ne ohut Otex kerrokset vaatomuovitelalle levitettyinä eivät sitten menneetkään hukkaan (vaikka mm. Tikkurilalta sanoivat, että turhaa ne siellä on). Kaikenkaikkiaan taisi tulla 2 x Otexia ja 2 x Betlux Akvaa. Kakki kerrokset kyllä ohuita ja pienellä telalla levitettyjä. Monta kerrosta se ottaa että saa tumman männyn valkoiseksi. Itse en halunnut maalta paksuja maalikerroksia, koska sitten olis tullut jotenkin liian "maalatun" näköiset.

        Tuossa viime syksynä oli tosiaan aika vakava paikka noiden mun portaiden suhteen - homma tuli kuitenkin hoitoon.

        Soitin alkuperäisen viestin jälkeen seuraavana päivänä Tikkurilan maalilinjalle ja sieltä sain vastauksen rukouksiini. Suosittelivat maalarin valkolakkaa lukuunottamatta askelmien päällistä osaa, jonka käskivät maalata Betoluxin liuotinohenteisella maalilla. Betolux nimittäin on parempaa kulutuksenkestoltaan. Homma hoitui kun tanssi. Kämppä myytiin ensiesittelyssä ja ihmiset kehuivat että portaista tuli tosi komeat... Että näin.


    • alv 22%

      Liuotin ohenteisen betoluxin peittävyys on loistava! Tummakin kynnys muuttuu vaaleaksi kertavedolla. Pohjatyöt kun vaan muistaa tehdä kunnolla! Betolux kuivuu nopeasti, mutta kovettuu viikon tai pari.

    • Martti-

      Ennen portaiden maalaamista askelmat pitäisi irrottaa ja hiekkapuhaltaa yksitellen. Näin tehden saadaan varmasti paras lopputulos.
      Jos lakkaa ei poisteta kunnolla, se saattaa tulla maalin läpi, siis maali ja lakka saattavat alkaa reagoida keskenään. Jotta näin ei kävisi, pitää tietää minkä tyyppistä lakka on ja valita maali sen mukaan. Maalikaupoista saa asiantuntija-apua.

      • anzza

        Meillä samanlainen kokemus kun kirjoittajalla. Kun katselen portaiden maalauksen ohjeita https://kodinplaza.fi/ sivustolla niin monet muutkin suosittelevat perusteellista pohjakäsittelyä. Tämä on varmaan syynä myös siihen, että hinnat ulkopuolisen teettämänä saattavat vaihdella 400 euron ja 2 000 euron välillä. 400 eurolla vedetään vaan uusi maali pintaan ja 2 000 eurolla tehdään perusteellinen pohjakäsittely ja huolellinen maalaus.


    • kyllävaantoimii

      Höpöhöpö. Kyllä meikäläisellä on aina betolux akva toiminu moitteettomasti, ilman mitään pohjamaalejakaan ja jälki on ollut erinomaista. Hyvin tehdyt pohjatyöt (Maalipesulla pesu ja hionta riittää!) ja maali telaten lattiaan/ portaisiin. Hölmön hommaa lähteä pensselillä vetelemään tollaisia alueita.

      Pensselillä rajaat reunat ja käyt kulmat läpi ja sitte vaan tela heilumaan.
      Moni tekee vihreen siinä, että jää ns. siirtelemään pensselillä sitä maalia paikasta toiseen, kun yritetään saada pinnasta hyvännäköstä. Fakta on se, että harvoin pensselillä saadaan isoille alueille siistiä ja tasaista pintaa.
      Ja tuohon läpi kuultavuuteen on vain syynä se, ettei maalia ole tarpeeksi paljon laitettu pinnoille, jos ei neljän maali kerroksen jälkeenkään ole peittävä.

      Monet puulattiat olen maalannut betolux akvalla ja harvoin joutunut laittamaan edes kolmatta kerrosta maalia. Joskus harvoin olen kolmannen kerroksen laittanut ja sekin johtuu siitä, että esim. männyn kellertävyys kuultaa läpi.

    • Omistaja

      Onko joku kuullut ns. pimeä kellastumisesta!? Mulle varoteltiin sitä kun olen maalaamassa rappusia piakkoin..

    • ihana betolux akva

      Itse kyllä suosittelisin myös Betolux akvaa juurikin siitä syystä, että jos lapsiperheen esim tarvitsee asua samassa talossa maalausurakan aikana, ei haju ole paha ja kuivuminen tapahtuu nopeasti. Mietin samaa kuin joku muukin, jäikö kunnon hionta väliin? Itse hioin ensin portaita pari päivää, jotta sain kiillon rikki, sitten otexin tartuntapohjamaalia ja sitten vasta betolux akvaa, mutta olen todella tyytyväinen jälkeen. voi lukea täältäkin: http://49shadesofwhite.blogspot.fi/2014/03/rappujen-ehostus-alkakoon.html ja http://49shadesofwhite.blogspot.fi/2014/03/rappujen-osalta-valmista.html

      Aion maalata myös olkkarin kellettyneet 10 v sitten valkolakatut mäntylattiat betolux akvalla, niin tyytyväinen olen lopputulokseen.

    • Anonyymi

      Haluatko vertailla portaiden maalauksen tarkemmat hinnat tai tarvitsetko apua sisäilmatutkimuksen hankinnassa? kodinplaza.fi/ auttaa, koska sen avulla tavoitat alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

    • Anonyymi

      Betolux Akva on "vihreiden" maali. Kesti saunan betonilattiassa vajavan vuoden....
      Kokeilen seuraavaksi samaa, mutta ilman "Akvaa"....eli liotin ohenteista!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe