Virolaisten käsittämättömän huono

kielipää

95% Viron turisteista on suomalaisia ja silti jotkut virolaiset eivät osaa suomea!!! Käsittämätöntä! Suomihan on sukulaiskieli. Ovatko virolaiset todella oikeasti niin tyhmiä etteivät opi edes sukulaiskieltä? Etelän lomakohteissakin baareissa ja ravintoloissa ymmärretään suomea. Virolaisten erittäin huonon englannin taidon kyllä ymmärrän, kun ei ole sukulaiskieli, mutta että ei opita suomea on käsittämätöntä ja loukkaavaa suomalaisia turisteja kohtaan.

20

1377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käynyt

      kielipää, suurin osa suomalaista matkailee eniten juuri Virossa eikä silti osaa maan kielestä edes alkeita vaikka se on sukulaiskieli ja naurettavan helppo oppia.

      Kaiken lisäksi Viron kielen opettelu on naurettavan hauskaa, lukematon määrä tutun tuntoisia sanoja jotka tarkoittavat aivan päinvastaista.

      Käsittämätöntä silti tosiaan on että edes opasteissa tai oppaissa ei juuri ole suomea vaikka suomalaiset on se suurin turistilauma.

    • kielipää ei ole minulla

      "...jotkut virolaiset eivät osaa suomea!!!..."
      Eiköhän suurin osa noista "jotkut" ole venäläisiä, joiden ei ole mitään tarvetta opetella suomen kieltä. Jos sinua häiritsee, ettet saa ulkomailla suomen kielellä palvelua, kannattaisiko harkita kielten opiskelua tai liikkua vain kotimaassa.

      • poikenneet

        ei tartte osatakkaan venäläisten suomea, eikä kyllä osaa virolaisestakaan kun noin 20% välttävästi suomea, eikä tartte heidänkään opiskella sitä vain sen takia että me suomalaiset olemme keskimääräisesti niin tyhmiä ja osaamattomia, ettemme ossa edes muutamaa sanaa viroa tai venäjää, ja englantikin tuottaa suurelle osalle suomalaisia suuria vaikeuksia.


      • Brezhnevi
        poikenneet kirjoitti:

        ei tartte osatakkaan venäläisten suomea, eikä kyllä osaa virolaisestakaan kun noin 20% välttävästi suomea, eikä tartte heidänkään opiskella sitä vain sen takia että me suomalaiset olemme keskimääräisesti niin tyhmiä ja osaamattomia, ettemme ossa edes muutamaa sanaa viroa tai venäjää, ja englantikin tuottaa suurelle osalle suomalaisia suuria vaikeuksia.

        Suomalaiset yritykset kuule ylläpitävät Viroa joten pidä turpasi kiinni siitä "suomalaisten tyhmyydestä" jos et halua, että raha-hanat Suomesta Viroon menevät kiinni.

        Miksi suomalaisen pitäisi osata venäjää? Karjalan tasavalta pysyy pystyssä suomalaisten yrityksien ja turistie avulla, koska Kremliä sen tukeminen ei kiinnosta. Kostamus rakennettu suomalaisella työvoimalla ja osaamisella.


    • Xeccy

      Olet oikeassa, virolaiset ovat tyhmiä. Edes Neuvostoliiton aikana he eivät opetelleet puhumaan maan virallista kieltä eli venäjää. Esimerkiksi Moskovan Olympialaisissa vuonna 1980 eivät edes venäläiset kisaturistit saaneet palvelua Viron SNT:n virallisella kielellä. Tyhmä kansa uhoaa nyt Venäjälle ja on niin itsenäistä, niin itsenäistä. Virolaiset lähettelevät nootejaan ja tekevät muuta ulkopuolisesta huvittavaa. On tainnut tyhmältä kansalta unohtua presidentti Paasikiven opit: "Maantieteelle emme voi mitään." Natot, Euroopan unionit ja jopa Yhdysvallat tulevat ja menevät, mutta ikuinen Venäjä on ja pysyy Viron rajanaapurina.

      Virolaisten pitäisi olla kiitollisia venäläisille, jotka nostivat Viron alkeellisesta ja fasistisesta agraarivaltiosta vuosina 1944-1991 nykyaikaisten modernien valtioiden tasolle. Venäläiset rakensivat Viroon tiestön, infrastruktuurin, sähköverkoston, sairaalat, yliopistot, koulut. Lista on loputon. Mutta miten tämä typerä pienoiskansa kiittää suurta hyväntekijäänsä? Se vain uhoaa Venäjälle ja sortaa entisiä auttajiaan eli nykyistä venäläisvähemmistöään. Kiittämättömyys on maailman palkka! Mutta olen varma, että Venäjä muistaa virolaisten kiittämättömyyden ja vielä näemme sen päivän, jolloin tyhmät virolaiset joutuvat tilille typeryyksistään. Venäjä ei ole unohtanut - katsokaahan!

      • nyt sinä

        Bäckström takaisin niiden ryssiesi luo nuolemaan niiden p****ttä!


      • kurikoer
        nyt sinä kirjoitti:

        Bäckström takaisin niiden ryssiesi luo nuolemaan niiden p****ttä!

        Tarkoitat kai tätä umpihullua kommunistien nuolijaa Bäckmania, mutta olen tietenkin samaa mieltä kanssasi.Miksi tää provokaattori ei muuta sinne idän eldoradoon?Siellähän on kautta aikojen ollut niin saatanan hyvä asua, jos ei nyt sitte sattunut joutumaan hirteen, vankileirille tms.Hyvän tekijät, voi prkl...


      • Puhdistus!

        Virolaiset ovat hiljaisia, rauhallisia ja fiksuja ihmisiä. Ne, ketkä sieltä tulevat tänne resuamaan ovat venäläisiä. Kyllä joka sanoo virolaisia tyhmäksi ei tunne heitä ja on itse tyhmä! Historia puhuu puolestaan - totta!


    • Satunnainen matkailija

      Suomalaisten osuus Viron matkailijoista on 40 prosenttia.

    • ...,

      provo mutta vastaan nyt kuitenkin. minä olen suomalainen vähintäänkin normaaliälyinen nainen enkä silti osaa Suomen toista virallista kieltä ruotsia kuin noin 6 lausetta ja yksittäisiä sanoja.. ja täällä sitä opetetaan pakollisena koulussa. miksi eestiläisen oilisi opeteltava suomea, vaikka ei edes kiinnostaisi? itse olen oppinut englantia koska kieli on kiinnostanut mua, ja pärjäisin sillä vaikka muuttaisin englanninkieliseen maahan. ruotsin kieli taas ei ole motivoinut oppimaan, enkä siis sillä osaisi pyytää hotellihuonetta :)
      sillä perusteella että suomalaisia käy paljon Eestissä eli heidän tulisi opetella palvelemaan suomeksi kaikki Suomen asiakaspalvelijat tulisi opettaa puhumaan ruotsia, venäjää, japania ja saksaa vähintäänkin. tosiasiahan on ettei kaikissa paikoissa Suomessa saa palvelua ruotsiksi eikä englanniksikaan. eikä edes suomen rajojen sisällä saa välttämättä palvelua suomeksi (ruotsinkieliset alueet (joissa ei ole kouluissa suomen kielen opetusta)).
      opettele itse eestiä jos se on kerran niin vitun helppoa että tyhmempikin oppii tai valitse matkakohteiksesi esim. hotelleja joissa on suomenkielinen opas, voit siellä aulassa shoppailla kivasti matkamuistot eikä tarvi tutustua paikalliseen kulttuuriin tai kieleen. mene kesällä niin saat lomarusketuksen uima-altaalla :D

    • eikä osaa suomea!

      Suomalaisia käy ihan hirveästi Ameriikassa eikä ne ameriikkalaiset ole edes työttömänä ollessaan opetelleet suomen kieltä, että osaisivat antaa meille sen kaljatuopin tällä kotisuomella! Hoh-hoijaa taas!

    • harasoo

      vai on 95 prossaa suomalaisia... heh heh
      joo mut ei se mitään
      kyl turistin pitäisi itse opetella jotain paikallista
      vaikkapa kiitos ja vähän ruokalistaa missä sitten ollaankin
      tai englantia edes
      virolaiset osaa kiitettävästi suomea
      ja jos on vähänkin mielikuvitusta niin siel pärjää
      viron kieli on muuten yksi helpoimpia meille
      jos ei ulkomailla pärjää niin parempi pysyä kotimaassa

      • palun

        kauan olet opiskellut viron kieltä?

        Sano tässä vaikka viroksi

        "saanko kuitin"


      • harasoo
        palun kirjoitti:

        kauan olet opiskellut viron kieltä?

        Sano tässä vaikka viroksi

        "saanko kuitin"

        Ootko tyytyväinen?


    • mrdream

      Nemad eivat ehk saa aru, kuidas Soomlased rääkivad nii pahast Eesti keelt, kuigi nii sageast reisivad Eestis.

      Markku Suomesta.

    • anni.

      just, tällä (ilmeisesti miehen) logiikalla kaikkien lapissa auvien täytyisi opiskella japania/kiinaa/mikä onkaan, koska siellä käy niin paljon kyseisen maan turisteja!

      opettele itse englantia niin pääset paljon helpommalla.

      • ....,,,,

        Jo kohteliaisuuteen kuuluu opetella kohdemaan kielellä yksinkertaiset sanat, kuten kiitos, tervehdykset,
        näkemiin yms. Meidän työpaikalle tuli tänä syksynä ryhmä puolalaisia, jotka eka aamuna tullessaan
        kaikki sanoivat "huomenta". Siitä tuli heti kiva fiilis.


    • Ihme ja kumma

      Joo kyllä Virossa huomaa, että kehitysmaa on kehitysmaa myös älyllisesti. Eivät vaan opi ja ymmärrä.

      • dggtdsss

        Voi että.. Naurattaa ja itkettää tämä keksustelu samaan aikaan..
        First of all, virolaiset eivät halua puhua hirveästi venäjää, koska yhteinen historia ei ole mistään kauniimmasta päästä, ja ymmärrän sen kyllä. Lisäksi Tallinnassa noin puolet ovat vironkielisiä ja puolet venäjänkielisiä, ymmärrän että virolaiset koittavat pitää puoliaan ja suojella omaa kieltään.
        Mitä suomalaisturisteihin tulee: Ei kannata matkustaa pois suomesta jos haluaa suoriutua matkasta vain ja ainoastaan suomenkielellä. Itse asun Tallinnassa ja harvinaisen moni mielstäni osaa puhu suomenkieltä ja jopa virolaiset poliisit ovat joutuneet ottamaan suomenkielenkursseja koska joutuvat harmittavan usein hakemaan suomalaisturisteja putkaan:D Suomalaisena, minusta olisi ERITTÄIN mukava kuulla ulkomaiselta suomessa"huomenta,kiitos,terve,ole hyvä".
        En ymmärrä miksi itse ei voi opiskella muutamaa sanaa viroksi jos aikoo matkustaa tänne? (Jos se kerran on niin hel***** helppoa). Muutenkaan, en suosittele matkustamaan minnekkään ellei osaa maan kohdekieltä, saatikaan englantia! Moni virolainen on ottanut suomenkielen kursseja ja itse kun tuon esim. vanhempani tänne virolaiset palvelevat heitä moitteettomasti suomeksi. Miksi ihmeessä virolaisten pitäisi pakollisena opiskella suomenkieltä, jos heidän on jo pakko opiskella venäjää kouluissa?
        Toivonkin että suomalaisturistit eivät jättäisi aivojaan narikkaa Helsingin puolelle aina kun matkustavat Viroon, ja muualle maailmaan!

        (Ps. olen SUOMALAINEN (ja ylpeä siitä, mutta en niinkään turistien puolesta), minulla on virolaisia ystäviä ja venäläinen mies.. En ole siis ketään vastaan. Pyydän vain miettimään kaksi kertaa ennenkuin alkaa vaatimaan tuollaisia naurettavia asioita.)


      • itsetietoinen matkai
        dggtdsss kirjoitti:

        Voi että.. Naurattaa ja itkettää tämä keksustelu samaan aikaan..
        First of all, virolaiset eivät halua puhua hirveästi venäjää, koska yhteinen historia ei ole mistään kauniimmasta päästä, ja ymmärrän sen kyllä. Lisäksi Tallinnassa noin puolet ovat vironkielisiä ja puolet venäjänkielisiä, ymmärrän että virolaiset koittavat pitää puoliaan ja suojella omaa kieltään.
        Mitä suomalaisturisteihin tulee: Ei kannata matkustaa pois suomesta jos haluaa suoriutua matkasta vain ja ainoastaan suomenkielellä. Itse asun Tallinnassa ja harvinaisen moni mielstäni osaa puhu suomenkieltä ja jopa virolaiset poliisit ovat joutuneet ottamaan suomenkielenkursseja koska joutuvat harmittavan usein hakemaan suomalaisturisteja putkaan:D Suomalaisena, minusta olisi ERITTÄIN mukava kuulla ulkomaiselta suomessa"huomenta,kiitos,terve,ole hyvä".
        En ymmärrä miksi itse ei voi opiskella muutamaa sanaa viroksi jos aikoo matkustaa tänne? (Jos se kerran on niin hel***** helppoa). Muutenkaan, en suosittele matkustamaan minnekkään ellei osaa maan kohdekieltä, saatikaan englantia! Moni virolainen on ottanut suomenkielen kursseja ja itse kun tuon esim. vanhempani tänne virolaiset palvelevat heitä moitteettomasti suomeksi. Miksi ihmeessä virolaisten pitäisi pakollisena opiskella suomenkieltä, jos heidän on jo pakko opiskella venäjää kouluissa?
        Toivonkin että suomalaisturistit eivät jättäisi aivojaan narikkaa Helsingin puolelle aina kun matkustavat Viroon, ja muualle maailmaan!

        (Ps. olen SUOMALAINEN (ja ylpeä siitä, mutta en niinkään turistien puolesta), minulla on virolaisia ystäviä ja venäläinen mies.. En ole siis ketään vastaan. Pyydän vain miettimään kaksi kertaa ennenkuin alkaa vaatimaan tuollaisia naurettavia asioita.)

        Palvellaanko suomalaisia matkailijoita Suomeksi Ruotsissakaan?

        Suomalaisten alhainen itsetunto aiheuttaa sen,että asiakas ei ole kuningas, vaikka kyseessä on asiakkaan rahat,jotka siirtyvät palvelun tuottajan, esim. ruotsalaisten, taskuihin.

        Suomalainen tyytyy mukisematta rooliinsa. Jos ei tyydy kanssasuomalaiset moittivat kuten tällä palstalla nähdään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe