Veljeni kuoli

_Lincoln_

Nuori pikkuveljeni kuoli.
Hän oli ensin pitkään kadonnut, mutta joku sienestäjä löysi veljeni hirttäytyneenä metsästä.

Hänen koneeltaan löytyi jokin suomalainen itsemurhasivusto, jossa opetetaan kädestä pitäen kuinka tehdään helppo itsemurha.
En tiedä, miksi veljeni tappoi itsensä, enkä halua myöskään syyttää Interwebbejä tai kyseistä sivustoa tästä tragediasta, mutta herää kysymys: jos tällaisia "tee helppo itsemurha milloin vain haluat" -sivustoja ei olisi, jäisikö nuorilta itsemurhat tekemättä? Usein itsemurhan esteenä on se, että elämisen tuska ei kuitenkaan ole niin suuri, että viitsisi oikeasti hypätä esim. junan alle, koska järki sanoo, että se sattuu aivan vitusti. Mutta kun taas tulee näitä niksejä, joilla itsemurha onnistuu nopeasti ja kivuttomasti, houkutus päättää elämänsä jo teini-iässä nousee.

Älkää tehkö itsemurhaa. Se satuttaa teidän omaisianne. Ja vaikka olisitte täysin varmoja, että haluatte tehdä itsemurhan, odottakaa. Antakaa ajan kulua. Vaikkei sitä uskoisi, niin aika parantaa paljon. Kokeilkaa elämistä päivä kerrallaan. Ja muistakaa: perhehuolet/suhdehuolet/rahahuolet eivät ole mikään syy edes harkita itsemurhaa.

19

1598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _Lincoln_

      Veljeni oli hyvä tyyppi. Hän ei halunnut kenellekään pahaa, eikä hän koskaan käyttänyt päihteitä.
      Sain vasta tänään kuulla, että veljeni on oikeasti kuollut.

      Kirjoitin veljestäni joskus tänne aiemminkin, ehkä muistattekin tarinan.
      Hän oli osan teini-iästään ja nyt jopa 18-vuotiaana pakkohoidossa vastoin hänen ja koko perheen tahtoa. Kirjoitin tänne, koska minua suututti, että häntä pidettiin vasten tahtoaan pakkohoidossa.

      Koko juttu alkoi siitä, kun hän oli yläasteella masentunut ja meni puhumaan kuraattorille, jos se vaikka auttaisi. Tästä lähti liikkeelle tapahtumaketju, jonka seurauksena kuraattori passitti veljeni psykologille ja psykologi määräsi ikävuosiksi 15-18 pakkohoitoon, koska veljeni väitettiin olevan vaaraksi itselleen, mitä hän ei vielä silloin ollut. Veljeni ei harkinnut itsemurhaa tuona aikana, ja sanoi odottavansa sitä päivää, kun hän täyttää 18 ja vihdoin pääsee vapauteen! Mutta toisin kävi. Lääkärit, jopa vastoin Suomen lakia, pitivät veljeäni pakkohoidossa pitkälle siitäkin hetkestä, kun hän oli täysi-ikäistynyt, aina keksityillä syillä. Veljeni sanoi (ja koska hän sanoi sen perheenjäsenelle, tiedän, ettei hän valehdellut), ettei tappaisi itseään, koska pääsee vapaaksi ja saa muuttaa omaan asuntoonsa. Mutta sen jälkeen, kun lääkäri oli sanonut hänelle, että pakkohoitopäätös on voimassa kuukausia vaikka siitä valittaisi, veljeni oli kadonnut seuraavana päivänä - hän karkasi laitokselta. Lopun tiedättekin jo.

      Näin käy siis, kun alaikäisenä menee valittamaan masennusta koulussa. Ei toki aina, mutta tässä malliesimerkki, millainen helvetti siitä voi tulla. Veljeni eli parhaat vuotensa osastolla lääkkeitä väkisin syöden, ja hän menetti koko normaalin elämänsä eli kotinsa ja yhteyden perheeseen / kavereihin. Ei ihme, että teki mieli päättää päivänsä.

      • tiinablondiblondi

        Koita pärjäillä.
        Otan syvästi osaa koko sydämestäni :/
        Toivottavasti veljelläs on nyt parempi olla.
        mutta...lääkärit pitäis laittaa vastuuseen !


      • että näin kävi

        Mutta älä syyllistä internettiä. Jos todella haluaa tehdä itsemurhan, ei siihen nettiä tarvita.

        Sinunlaisten kukkahattutätien vuoksi Suomessakin on web-suodatus.


      • _Lincoln_

        Hassua veljeni tarinassa on myös se, että kuraattorilla pääteltiin, että veljeni on vaaraksi itselleen ja yhteiskunnalle, koska kuraattorille mennessä tuli täyttää lappu, jossa kyseltiin kaikkea mielenterveydestä. Lappuun veljeni laittoi rastin kohtaan "Onko sinulla ollut itsemurha-ajatuksia?". Perhana, kelläpä meistä ei olisi ollut joskus itsemurha-ajatuksia? Ei se tarkoita, että ne olisivat vielä tai edes koskaan mitenkään realistisia. Itsemurhasta fantasiointi voi olla pelkästään tapa purkaa masennusta.

        Toinen hassu seikka: lääke, jota veljeni pakotettiin syömään, oli omituinen. Se sai veljeni voimaan entistä huonommin, ja lääkepaketissa luki, että sivuvaikutuksena voi tulla itsemurha-ajatuksia. Siis mitä helvettiä? Kyseessä oli masennuslääke. Masennuslääke, joka aiheuttaa itsemurhaisuutta. En tiedä lääkkeen nimeä, mutta ilmeisesti aika yleinen lääke näissä piireissä ja muutkin ovat tätä sivuvaikutusta ihmetelleet.


      • Uskaltaako luottaa?

        Onpa surullinen tarina sinulla. Tiedän että ei aina kuraattoreihin voi luottaa. Itse olen sen äitinä kohdannut. Poikani suuhun kuraattori laittoi sanoja joita poika ei ollut sanonut. Kahdella eri tavalla testattiin ja totuus paljastui. Kuraattorilla oli oma lehmä ojassa. Hän pelkäsi oman toimintatapojensa puolesta ja siitä syystä valehti poikamme päähän keksittyä tekstiä. Enää en itsekkään luota vaikka olisi ammatti-ihminen kyseessä. Onneksi rehtori luotti pojan sanaan ja näin saatiin asia hoidettua kuntoon. Loppu hyvin.
        Ihmisiähän hekin ovat ja jotkut heistä voi olla (nuorten suusta) kuramoottoreita, eli sontaa puhuvia kuraattoreita.


      • pyssy käteen ja kostamaan... älä tee tätä virhettä se pahentaa tuskaa


    • syyllistämässä

      Sinunlaistesi kukkahattutätien takia Suomessakin on turha web-suodatus.

      On ikävää, että hän teki itsemurhan. Jos todella itsemurhan haluaa tehdä, siihen ei tarvita mitään nettisivuja.

      Kyllä, hän olisi tehnyt itsemurhan ilman nettiäkin. Ei se hirttosolmu niin vaikea voi olla...

      • _Lincoln_

        Enkös vartavasten kirjoittanut viestiini, etten syytä Internetiä?


    • oq

      Tuo on erittäin surullista kuulla, mutta en itse ainakaan koskaan kertoisi kenellekkään jos olisin masentunut ja hautoisin itsemurhaa. Ei sillä että se olisi oikein jos oikeasti on huonosti asiat eikä puhu siitä, mutta en halua huonontaa asioita mitenkään entistä enemmän siitä kertomalla vielä jollekkin sosiaalityöntekijälle mitä ajattelen ja haluaisin itselleni pahaa tehdä. Tuo on erittäin ikävää, koska veljesi näytti tarvitsevan enemmänkin vain henkilöä joka voisi tukea häntä, sen sijaan että hänet pakkohoidettaisiin kaiken maailman lääkkeillä.

      • hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmghg

        Helppoja itsemurhia?? Eikös se ole niinkin yksinkertaista kuin ranteet auki ja ootellaan. Itse en ainakaan tahdo kuolla hirteen tai muuhun.


      • veljesi puolesta
        hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmghg kirjoitti:

        Helppoja itsemurhia?? Eikös se ole niinkin yksinkertaista kuin ranteet auki ja ootellaan. Itse en ainakaan tahdo kuolla hirteen tai muuhun.

        mutta sen korjaisin että se ei todellakaan ole laitonta pitää ihmistä suljetulla hänen täytettyään 18 vuotta. Valitettavasti lääkärin määräysvalta menee "tavisten" ohi. Mutta syy miksi he luultavasti eivät päästäneet veljeäsi pois oli juuri hänen itsemurha mietteensä. Usko nyt että psykiatrit voivat ehkä ymmärtää tällaisia tapauksia paremmin kuin sinä


      • veljesi puolesta
        hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmghg kirjoitti:

        Helppoja itsemurhia?? Eikös se ole niinkin yksinkertaista kuin ranteet auki ja ootellaan. Itse en ainakaan tahdo kuolla hirteen tai muuhun.

        mutta sen korjaisin että se ei todellakaan ole laitonta pitää ihmistä suljetulla hänen täytettyään 18 vuotta. Valitettavasti lääkärin määräysvalta menee "tavisten" ohi. Mutta syy miksi he luultavasti eivät päästäneet veljeäsi pois oli juuri hänen itsemurha mietteensä. Usko nyt että psykiatrit voivat ehkä ymmärtää tällaisia tapauksia paremmin kuin sinä


    • pikkuveli oon

      otan osaa suruun

    • Otan osaa

      Itse asiassa, oon ollut psykologilla monet kerrat, ja ne ei todellakaan ymmärrä mistään mitään. Onhan niillä sitä koulusta opittua osaamista, mutta ei käytännön kokemusta, ei ne OIKEASTI tiedä miltä susta tuntuu. Toki jotkut psykologit voi olla taitaviakin työssään, mutta psykologi jolla oon ollut, ei todellakaan ollut. Vaikutti siltä kuin se ois koko elämänsä eläny vaalenpunaiset lasit silmillään, niistä läpi katsoen.

      Otan todella osaa sun veljen kuolemaan, ihan kauheaa.. Mua on ainaki auttanu ihan äärettömän paljo enemmän se, että mulla on ollu muutama ihminen jolle voin oikeesti kertoa kaiken, ja ne osaa oikeesti auttaa, paljon enemmän ku psykologit. Uskon että jos sun veljelläkin ois ollut ihminen jolle puhua, pakkohoidon sijaan, se ois auttanut häntä..

    • fakta

      jos joku haluaa tappaa itsensä ,sille muut ei mahda minkään.

    • Miksi pitäisi välittää omaisista ja mitä he ajattelevat jos tekee itsemurhan?

    • Obama.

      Eikös nuo laitkosen pojat sitten olleet ihan oikeassa? Jos veljesi ei idioottina olisi mennyt karkaamaan olisi hän nyt elossa. Tuskin ketään turhaan siellä pidetään. Kyllä ne ammattilaiset tietää mitä tekee. Nillä on siihen koulutus.

    • Anonyymi

      Ei itsestä ole kuin taakka muille.

    • Anonyymi

      Otan osaa, se mitä tekivät ei ollut oikein.

      Universumi ja karma saavuttaa tekijät.

      Pakkohoito on kammottava ihmisoikeusloukkaus.
      Poika pyysi apua ja hänet retuutettiin ja nöyryytettiin

      Psykiatria on täysin väärillä jäljillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe