Verohärdelli

Tomppeli22

Jos perustamme yhdistyksen, jossa pyörii rahaa esimerkiksi 4000 euroa vuosi (lahjoitukset, jäsentulot, yhdistyksen t-paitojen myynti...) niin pitääkö yhdistyksen tehdä veroilmoitus tai yleensä "miettiä" veroasioita? Miten paljon voi myydä jäsentuotteita ilman seuraamuksia vai voiko myydä ollenkaan?

5

616

Vastaukset

 • rekisteröity yhdistys (r.y.) vai vapaamuotoisempi? Kysyppä esim. kirjastosta yhdistystoimintalakia, josta selviää jo aika paljon.
  Jos yhdistyksellenne tulee Ly-tunnus (liikeyritys),silloin ainakin täytyy antaa veroilmoitus vuosittain.
  Lieneekö yhdistyksenne päätoiminta kerätä rahaa, vai kulutatteko sitä myös?
  On järkevää tehdä sellainen tilinpäätös, jossa ei ole paljon voittoa.
  Jos tuloja on huomattavasti enemmän kuin menoja, voi tehdä varauksen
  tuotosta seuraavan vuoden toimintaa, hanketta tms.varten.
  Ja aivan reilusti voi käydä kysymässä asiaa verotoimistosta!

 • härdelli härdelli

 • Kyllä harrastus avustuksien rasittavin vaihe on verottajan kanssa riitrly selvistä asioista

 • Tämä on selkeä. Jos perustat yhdistyksen saadaksesi itselle tai jollekin muulle jotain hyötyä (ihan mitä vaan), toiminta on verollista kuten yritystoiminta. Sama juttu jos yhdistystä ei rekisteröidä. Silloin KAIKKI toiminta on omissa nimissäsi ja tulosta maksetaan verot.
  Jos kaikki tulo menee yleishyödylliseen tarkoitukseen rekisteröidyn yhdistyksen sääntöjen mukaisella tavalla, kokoukset pidetään ja tilit tarkastetaan, ei tule hankaluuksia.
  Ei kannata leikkiä, sillä takuulla joku vihjaa verottajalle ja sitten tulee tarkastus, jonka jälkeen makselet korotettua jälkiveroa.

 • Kyllä se byrokratia on aina kintereillä, mutta on sen opiskelu hyödyksi muussakin elämässä.
  Ei veroa mene muusta kuin ylijäämästä ja siitäkin vain prosentteja. Se on osoitettava onko kuluja vai tuloja, kirjanpito on sitä varten.
  Alkeellisin kirjanpito syntyy kun raha kiertää pankin kautta, syntyy tiliotteet nostoista kuin panoistakin ja jäsenmaksuista....
  evp.pienyrittäjä

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.