Maidon tulon keskeytys???

minä vaan..

Hei,

Tiedän, että täälä on varmasti paljon ihmisiä, jotka ovat tätä ajatusta vastaan, mutta minä tiedän, että en halua imettää.

Tuo ajatus jotenkin ahdistaa minua jo etukäteen ja siksi haluasinkin tietää, että onko olemassa jtn tabletteja, joilla saa maidon tulon kokonaan loppumaan jo raskauden aikana?

Minä kunnioitan niitä, jotka imettävät, joten toivon, että tänne kirjioittavat eivät ala arvostelemaan päätöstäni. Sen olen tehnyt ja mikään neuvo ei saa päätäni kääntymään.

6

1683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukiäiti

      Maidontuloa ei saa keskeytettyä/estettyä kokonaan raskauden aikana, sillä se todenteolla alkaa vasta, kun istukka on poistunut kohdusta synnytyksen jälkeen.

      On olemassa maidonerityksen estävä lääke, jota annetaan mm. kuolleen vauvan synnyttäneille tai naisille, jotka eivät pysty tai halua aloittaa imettämistä ollenkaan. Heti synnytyksen jälkeen otettuna se tehoaa paremmin kuin parin viikon-parin kuukauden kuluttua otettuna. Siis ennen kuin maidon muodostuminen on päässyt kunnolla vauhtiin. Joskus lääkekään ei ole absoluuttisen varma juttu. Voi nimittäin käydä niin, että kuurin loputtua n. parin viikon kuluttua maidon muodostuminen alkaa uudelleen. En tiedä, määräävätkö lääkärit uutta kuuria heti perään, mutta mm. yhdistelmäehkäisy vähentää huomattavasti muodostuvan maidon määrää, ja lopun saa suht helposti ajettua alas ilman sen kummempia lääkkeitä.

      Vaikuttavina aineina maidonerityksen lopettavissa lääkkeissä on kaberkoliini tai bromokriptiini (Suomessa kauppanimillä Dostinex ja Parlodel, voit käydä tsekkaamassa lääkeselosteet Lääkelaitoksen sivuilta: http://namweb.nam.fi/namweb/do/haku/view?locale=fi). Kumpikin aine estää prolaktiinin erittymisen aivolisäkkeestä näin lopettaen maidon muodostumisen kokonaan. Kaberkoliinia suositellaan käytettäväksi, koska sillä ei ole yhtä pahoja sivuvaikutuksia kuin bromokriptiinillä, jonka on todettu aiheuttavan mm. sydänkohtauksia.

      Kannattaa keskustella asiasta vielä lääkärin kanssa (lähinnä siitä syystä, että hän selvittää, voitko syödä tuota lääkettä) sekä jos mahdollista, kirjoittaa synnärin esitietolomakkeeseen, että haluat maidonmuodostumisen estävän lääkehoidon heti synnytyksen jälkeen. Kun olet päättänyt olla imettämättä, vauvallesi annetaan heti synnytyksen jälkeen äidinmaidonkorviketta eikä luovutettua äidinmaitoa. Tämänkin takia synnärillä haluavat asiasta tietää hyvissä ajoin.

      Ja muuten, jos haluat, voisit terkkariltasi kysellä, olisiko sinun mahdollista päästä esim. psykologin juttusille puhumaan tästä asiasta. En usko, että kukaan yrittää sinua käännyttää imettämään, mutta imetyshaluttomuuden taustoja voisi olla hyvä selvitellä ennen vauvan syntymää ihan oman itsesi vuoksi.

    • .....

      Mikset voi odotella pari viikkoa ja vaikka lypsää maitoa pumpulla hukkaan harvakseltaan ja se tuotantohan loppuu kun ei liikaa pumppaa tai imetä. Hirveä hormoonimyllerrys muutenkin niin en menisi ottamaan mitään lääkkeitä. Tai mikset voisi pumpata maitoa pulloon jos imetys inhottaa? Vauva saisi ainakin alkuun tärkeitä vasta-aineita.

    • loppuu

      itsestään vähitellen jos et imetä ollenkaan. Lääkkeitäkin on, kuten edellä on mainittu, mutta kannattaa miettiä jaksatko odotella maidon tulon loppumista "luomuna", noilla lääkkeillä on aika hurjia sivuvaikutuksia.

    • ei edes...

      välttämättä nouse ollenkaan, jos et vauvaa kertaakaan rinnalle ota tai pumppaa maitoa.

    • Eerika.......

      Itselläni on maidon tulo jatkunut synnytyksestä asti, ja lapsi on jo 6,5-vuotias. Nyt tosin kyse ei ole enää varsinaisesta maidosta vaan vetisestä litkusta, jota tulee vain toisesta rinnasta. En edes imettänyt lastani, ja silti nesteen tulo on jatkunut koko ajan. Prolaktiiniarvo on normaali. Jos olisin tämän tiennyt, olisin pyytänyt heti synnytyksen jälkeen maidontuotantoa estävää lääkettä!

    • just to let u know..

      Ööö....jos maitoa tulee vielä, niin kannattaa kyllä käydä lääkärissä...mm. aivolisäkkeen hyvänlaatuiseen kasvaimeen liittyy maidon eitys...ei nimittäin ole normaalia tuo....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe