Crack-korttipeli

Phoottoplay

Onko sille photoplayn Crack korttipelille mitään muuta nimeä?Kun ei googlekaan antanut minkäänlaista sivua ko.pelistä.. toiveissa olisi saada tarkka selvyys siitä pistelaskusysteemistä jotta voisi kotona oikeilla korteilla pelata?

3

309

  Vastaukset

  • Nimimerkki ”KirkA” yrittää vastata sinulle vuorokauden sisään jos turnaustohinaltaan ja muulta moderoinniltaan ehtii.

  • Koitin etsiä samaa heti 10 vuotta myöhemmin, mutta onneksi ollaan pelattu tätä Crackia aika usein niin säännöt ovat lihasmuistissa.

   Pakka jaetaan seiskasta ylöspäin. Jokaiselle pelaajalle jaetaan kolme korttia ja pöytään kolme korttia kuvapuoli ylöspäin. Jokainen saa vuorollaan joko vaihtaa pöydästä yhden kortin tai kaikki kolme (ei kahta), sanoa ohi, jolloin vuoro siirtyy seuraavalle, tai passata, jolloin kierroksen lopussa peli loppuu. Pelin voittaa luonnollisesti se joka saa kerättyä eniten pisteitä.

   10 tai kuvakortit ovat kädessä 10 arvoisia, sitä pienemmät kortit kortin arvon mukaisia (7 on 7 jne.). Ässä on arvoltaan 11.

   Vain samaa maata olevien korttien arvo lasketaan yhteen. Eli kaksi samaa maata olevaa kuvakorttia ja kuvakorttien kanssa samaa maata oleva ässä on yhteensä 31 pistettä (jyräys). Kolme samaa maata olevaa kuvakorttia tai kaksi kuvakorttia ja 10 ovat siis 30 pistettä.

   Poikkeuksena on kolme samaa korttia, jotka ovat arvoltaan 30,5 pistettä tai kome ässää. Kolme ässää pelaajan kädessä lopettaa pelin heti kun kortit saatu pelaajan käteen eikä seuraavaa kierrosta pelata.

   Jos kaikki pelaajat sanovat ohi yhden kierroksen aikana, jaetaan pöytään pakasta uudet kolme korttia ja pöydässä olleet kolme poistuvat.

   Yleensä pelaamme Photoplayn sääntöjen mukaan niin, että kaikilla pelaajilla on kolme krediittiä ja yksi nollakierros, eli jokainen pelaaja on vähintään neljällä kierroksella mukana. Vain kierroksella viimeiseksi jäänyt pelaaja menettää krediitin, paitsi salaman kohdalla jolloin kaikki muut pelaajat paitsi salaman pelannut pelaaja menettävät krediitin.

   • Pelailtiin tätä aikoinaan paljon mutta sittemmin on säännöt unohtunu. Eli tarkoittiko tuo kierros loppuun että jos kierroksen viimeinen passaa niin peli loppuu siihen? Ja oliko 3 ässää tuo salama? Ja muistanko oikein että ensimmäisellä kierroksella ei saanut passata?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   131
   3267
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1312