Kissan tippuminen

vink

Meille tulossa kissa viikon päästä. Kodissamme on yläkerta avoinna, eli siellä kaide, josta näkyy alakertaan. Pelkään, että kissa hoksaa piankin sen, että kaidetta pitkin voi kävellä ja tippuu sieltä alas. Pudotusta on noin 4metriä...Selviääkö kissa sellaisesta? Mitä voin tehdä, että kissa ei kaiteelle hyppää. Kaide on noin 10 cm leveä, joten sinänsä siinä pystyy kävelemään, mutta jos pelästyy jotain tms. niin varmasti tippuu.

10

2704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aleksandranen

      että loukkaako itsensä, harvemmin noin pienestä loukkaa, säikähtää vain. Kaverillani kissa hyppäsi kerrostalon 6. kerroksen ikkunasta eikä käynyt mitään...

    • atlatl

      ...kattoon laittaa verkon,jonka silmistä kissa ei mahdu läpi?
      Sillä varmaa on,että ennemmin tai myöhemmin kissasi tassuttelee sillä kaiteella.

      Kissasi voi loukkantua 4 metrin pudotuksessa.
      Naapurimme kissa putosi tänä kesänä kuudennen kerroksen parvekkeelta suoraan asfaltille.
      Matkassa oli kosolti tuuria: Vain vasen etutassu murtui parista kohtaa.

      Riippu mihin kissa osuu alastullessaan.

      Voiko kaiteen alapuolell laittaa suojaverkoksi jotakin,sekin auttaisi.

    • Xisca

      niitä.. Meillä on mökillä sama tilanne kuin sulla! Kaiteita pitkin kirmaillaan, niille ja niiltä hypitään, ja välillä siellä taistellaankin. Lisäksi yläkerran kaiteelta pääsee hyppäämään tukihirsille jotka kulkevat alakerran päällä yläkerran lattiantasolla. Ymmärrettävää tekstiä vai ei? Ja näiltä tukihirsiltä sitten leivinuunin päälle josta taas portaita pitkin yläkertaan ja kaiteille.. parhaimmillaan useampi kissa ravaa häntä suorana tätä reittiä.

      Pahimmilta onnettomuuksilta on onneksi selvitty vaikka niin aikuisia kuin pentujakin on yläilmoista leijunut, oma Hiskini pentuna jopa suoraan rappusten päälle!!! Parilla kissalla on tullut pipi suukkiin, eli pientä verenvuotoa ja jokunen menetetty hammas, mutta se on kuitenkin pientä kun tämä mökki on meillä ollut jo yli 10-vuotta ja suurin osa kissoista vielä pitempään!

      Heti yläkerran kaiteen alla on pehmeitä mattoja, upottava sohvakalusto sekä pirttikaappi, eli hyvässä lykyssä tippuva kissa putoaakin hieman pehmeämmälle alustalle kuin kova lattia, mutta ainahan se on pahankin loukkaantumisen vaara olemassa!

      Kissoja ei saa kaiteilta ja hirsiltä pysymään poissa, mutta toki aina siihen puututaan jos katit alkavat siellä yläilmoissa nahistella tai yrittää jotain päätöntä kuten hypätä esim. hirreltä kaiteelle (siinä kun kynsi lipsahtaa niin..). Onneksi ne ovat oppineet sen verran tottelemaan, että kun ihminen älähtää, niin pahimmat päättömyydet lopetetaan, tosin tuo nuorin kissa ei usko mitään eikä ketään! Ei ole pitkä aika kun neiti oli hypännyt puiseen kattokruunuun ja sieltä yritti pompata nojatuoliin! Onneksi sisareni mies oli rohkea ja hirttä pitkin kipaisi kissapaholaisen lampusta :))

      Eli meillä on mennyt kissojen ja kaiteitten kanssa ihan hyvin, mutta kannattaa heti alussa kieltää kissaa kaiteilla riekkumassa. Vaarallisia ne nimittäin todellakin voivat olla, vaikka aikamoisia akrobaattejahan ne naukujaiset toki ovatkin.

    • tuolla

      jo mainitiinkin; kissat ovat aika ketteriä ja harvoin putoavat 10 cm paksuiselta alustalta ilman mitään suurempia ulkoisia ärsykkeitä. Jos se on pentu, se tuskin osaa vielä hypätä/kiivetä sinne. Vanhemmalla kissalla taas koordinaatio ja tasapaino ovat sen verran kehittyneet, että se pärjää. Kuitenkin kissojen kehitys vuosisatojen/tuhansien aikana on taanut sen, että kissan tasapaino on huippuluokkaa. Usein, kun kissa meinaa pudota, niin se tarraa kynsillään refleksinomaisesti mistä nyt ikinä saakaan kiinni. Harvoin kissa säikäytetään niin pahasti, jotta se putoaisi. Jos se putoaa, niin se johtuu luultavasti siitä, että se tönäsitään alas or something. Jos kuitenkin huolettaa vielä, niin kissan menon kaiteelle kannattaa estää. Vaikka sillä verkolla. Kuitenkin kaiteen reunaan voisi laittaa jonkin ohuen esteen (pahvin tai verkon) joka estää sinne pääsyn kokonaan tai pelkän putoamisen. Kissa ei usein hypi selvästi huterien esteiden päälle (kuten sen pystyssä olevan pahvin tai verkon), kyllä sillä sen verran älliä on (kiitos kissojen evoluution).

    • J

      Ystäväni kissa (13vk vanha) putosi juuri n. 5m korkeudesta ja nyt odotellaan toipuuko.. aluksi ei ollut mitään oireita, mutta seuraavana päivänä ei päässyt enää ylös ja nyt kävelee vain ympyrää.. Lääkärin mukaan vakavaa. Ei siis ole sanottu, ettei kissalle käy kuinkaan jos tippuu!!!

      • kissalle.

        voi sattua pahastikin! Vaikka se tulee monesti jaloilleen, niin ensin se leuka kyllä maahan ottaa!!! Putoamisesta voi aiheutua niin suunalueen kuin raajojenkin vammoja, sekä sisäelinvaurioita.


    • emmiina45

      Aivan varmasti kissasi kiipeää kyseiselle kaiteelle ja aika varmasti se myös jossakin välissä putoaa sieltä.
      4m pudotus on pahimmoilleen niin matala, ettei kissa ehdi oikaista itseään ja laskeutua jaloilleen, ja iskeytyy kovalle lattialle selälleen/kyljelleen/päälaelleen.
      Minulla on kissa, joka edellisellä omistajalla ollessaan oli katkaissut ylähampaansa pudotessaan ja siitä on sille selvästi haittaa kovia raksuja pureskellessa.

      • on kauheaa

        kun hammas katkeaa. Meinaan että on menny etuhampaat iteltä katki kun piti temppuilla penikkana pyörällä. Mites kissan hampaan katkeamista hoidetaan?


      • Anonyymi

        Meillä on kissa jolla oli katkennut hammas vaikka ei ollut tippunut mutta kuitenkin siltä otettiin vaan se hammas pois.


    • Anonyymi

      Aivan harha luulo, että kissa putoaa aina jaloilleen, eikä satuta itseään! Esim. jalka voi murtua tai venähtää ihan siinä missä sinultakin. On ihmisen vika jos eläin (tai lapsi) putoaa esim. ikkunasta, se pitää etukäteen estää! Mistä kissan pää mahtuu menemään, siitä menee koko kissakin - joten ikkunat kiinni, tai hyvät verkot niihin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe