Olenko aatelinen????

Siniverinen kyselijä?

Luin jostain kirjasta: " Vasta Venäjän vallan aikana oli mahdollista se, että ei-aateliset saivat omistaa ratsutiloja."

Kun minulla on useitakin esi-isiä, jotka ovat omistaneet ratsutiloja Ruotsin vallan aikan, niin olenko minä siis aatelisten jälkeläinen? Vai oliko kirkoittaja jotenkin epätäsmällinen näin sanoessaan? Saattoiko ratsutilan Suomessa sittenkin omistaa Ruotsin vallan aikana joku, joka ei kuulunut aatelissäätyyn?

17

2921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eivät rusthollarit yleensä olleet aatelisia, vaan varakkaita talonpoikia.

      • Anonyymi

        Et ole aatelinen.


    • tuolla perusteella

      Tuolla perusteella et ole. Kun et kertonut, mistä yksittäinen lainauksesi on peräisin, on aika mahdotonta sanoa, missä mättää. Ratsutilalliseksi tultiin useimmiten siten, että talonpoika vaurastui niin paljon, että oli varaa varustaa mies ja hevonen armeijan palvelukseen. Joskus isäntä ratsasti itse, joskus poika tai renki isännän laskuun. Vastapalvelukseksi ratsastalo sai joitakin etuuksia verotuksessa. Asema oli haluttu, joten niitä syntyi erityisesti vauraissa pitäjissä enemmänkin. Ja näitä tunnetaan kyllä Ruotsin vallan ajalta joka puolelta, eli jokin tulkintavirhe hommassa nyt on, mutta tällä perusteella ei vielä kannata ryhtyä aatelisarvoa Ritarihuoneelta haikailemaan.

    • vaan lähinnä

      homo, koska sukujuuret ruotsissa..

      • Ihmiset tuli lännest

        Paviaanit (Papio) ovat ihmisapinoita lukuun ottamatta suurikokoisimpia apinoita. Sukuun kuuluu viisi lajia, vaippapaviaani (Papio hamadryas), sfinksipaviaani (Papio papio), anubispaviaani eli oliivipaviaani(Papio anubis), keltapaviaani (Papio cynocephalus) ja karhupaviaani (Papio ursinus).


    • heimoveli

      Paremminkin mustalaisten jälkeläisiä, heillä on hevoset kaikki kaikessa.
      Voiman ja elintason mittari hevosten määrässä.

    • von kakkenstood

      nimesi aateliskalenterissa? jos ei, et ole.

      • sini-punaverinen

        Aatelinen on myös naislinjainen sukulainen, ei ainoastaan nimenkanyaja suku!
        Mutta kaiken kaikkiaan ihmisiä olivat aatelisetkin! Ja se on nyt mennyttä ja sotaisaa mutta myös romattista kartano- ja suurtila historiaa, heidän osalta "keillä oli ja kenelle oli annettu"!
        Itse en ole aatelinen vaikka 9:ttä polvea aatelisesta suvusta, mutta esipolvissani on heitä kuten suvuissa ja näin muutenkin! OK :)


    • aatelinen

      Jokainen aatelinen tietää itse onko aatelinen vai ei, että sikäli turha ihmetellä.

      • en ole aatelinen

        ...siis esi-isäni olivat aatelisia, isoisäni isoisä oli vielä vapaaherra ja kartanon omistaja, sitten isoisäni isä teki täydellisen pesäeron perheeseensä, vaihtoi nimensä ja melkoinen yhteensattuma, että kirkonkirjatkin paloivat sopivasti... Me tiedämme kyllä tarinan, mutta kukaan ei sen kummemin haikaile aateluuden perään, ei olla juuri pidetty yhteyttä "sukumme" aatelisiin.


    • Viisaustieteen tri

      Parempi, että et olisi. Ne aateliset ovat kaikki ROISTOJA! Jos eivä nykyiset, ainakin ne, jotka sen aatelisarvon hankkivat. Tappoivat, ryöstivät ja raiskasivat niin tehokkaasti, että joku "kuningas" heidät siitä aatelisarvolla palkitsi. Jo on ansiot!
      Muuten, katsopa Raamattua ja yritä sieltä löytää "aatelisia"!
      Kun Aadam muokkas maata ja Eeva väänsi värttinää - missä silloin oli aatelinen suku tää?
      Niin kysyivät tasavaltalaiset jo kauan ennen minua ja niin kysyn myös minä!
      Ja yhtä paljaina ollaan ämmän kohdusta tähän maailmaan synnytty, ollaan sitten aatelisia tai ei (tämä oli lainaus Aleksis Kiveltä, Seitsemästä veljeksestä).
      Niin että VITTUUN kaikki saatananperkeleenhelvetin "aateliset"! Jaakko Ilkan henki elää!

      • unohtui

        Unohdit ottaa lääkkeesi.
        Et selvästikään pärjää ilman niitä.


      • Vaasan veri on myös

        Kuules 'rupu-ukko' - Jaakko Ilkka oli ja on useaa kautta esipolvissani, mutta siellä on myös Jaakon mestaajana mainittu Klaus Fleming (jr) sukulaisena esipovieni juurissa!
        Älä siis vertaa Jaakko Pentinpoika Ilkkaa ja aateluutta keskenään, hän Jaakko teki itsekin ratsupalvelusta kuninkaalle Venäjän sodassa, ja hän sai ratsutilallisena myös verovapautta myöhemmin varustaessaan ratsumiehen sotiin! Hän omisti kahta tilaa ja oli aikansa suurtalonpoika ja olisi mielellään ottanut em. palveluksesta myös täysin verovapauden eli aateluuden, näin on uskottu ja kerrottu! Se aateluus ei siis tullut kenellekään turhasta ja olemisella vaan kuten sanottu usein vaan sotilaallisesta palveluksesta, myöhemmin -paljon myöhemmin myös opillisten ja yhteiskunnallisten muitten palvelusten kautta! Eli aateluus oli velvoittavaa, sotiin ja sen kautta saavutettuihin etuuksiin ja vapauksiin! Pohjanmaa oli pitkälti rälssivapaata aluetta, ja sitä rankkaa talonpojan verotusta ja sotilaitten ylläpitoa vastaanhan Jaakko Ilkka alkoikin muitten johtohahmona taistella! Tällä perimällä tässä mennään, eli vääryyttä vastaan on taisteltava jos kyse on vapaudesta ja omasta maasta nytkin! Muun maailman 'helpposheikit' jne. on ansaittava olemisensa täällä nykyäänkin!


    • Tuoppi1971

      Jos olet aatelinen, sen kyllä tietävät kaikki muutkin, siihen ei enää sukututkimusta tarvita...yleensä

      • voi olla aatelinenki

        tietämättään. Kaikki sukuhaarat eivät ole välittäneet aateluudesta pätkän vertaa ja silti aateluus olisi periytynyt. Nimiä on muutettu, kuten meidänkin suvussa, ettei erotuttaisi valtaväestöstä. Jossakin vaiheessa aateluus ei olut oikein pop, saattoi saada lievemmässä tapauksessa turpaan ja ei lievemmässä, saattoi joutua ammutuksi. Vanha isäni kertoi, kuinka vaikeaa oli koulussa tavisten joukossa, kun oli liian hyvät vaatteet jne., kun hän yritti käydä koulua paikkakunnalla. Onhan meidän suvulla vaakunakin ritarihuoneella, mutta ei siitä numeroa tehdä paikkakunnalla, asutaan ja eletään tavallisten ihmisten joukossa. No meidän lapset käy kyllä yksityiskoulua, että jotain tasoa sentään, mutta ei sitä täällä paikkakunnalla tiedetä.


    • Anonyymi

      Saahan täälläkin lokaa päälleen ihan varmasti jos esittäytyy aateliseksi. Tai näköjään jo kun asiaa kysyy. Joku voi piilottaa asian säästäen itseään köyhän, sivistymättömän ja kateellisen rahvaan lätinöiltä.

    • Anonyymi

      Olen mannerheimille sukua (14 serkku, 6 x removed) , lähes sotasankari siis itsekin. Venäjän tsaari löytyy suvusta, samoin kaikki Ruotsin kuninkaalliset. Yhtään hevosvarasta tai murhamiestä ei löydy. Yksi äpärä muka, mutta se on papin virhe. Olen siis parempi kuin te kaikki muut yhteensä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      86
      4559
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3978
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2531
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1555
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe