Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

vaatehuoneet makkareiksi

remonttia_pukkaa_2010

Hei,

Meillä on kaksi vaatehuonetta peräkkäin, jotka yhdistämällä saisi vielä yhden pienen makuuhuoneen aikuisille, jolle olisikin käyttöä. Samassa yhteydessä teettäisin ilmanvaihtoremontin nykyisestä painovoimaisesta koneelliseen tulo- ja poistoilmanvaihtoon, joten vaatehuoneen poistoilmanvaihto muuttuisi luonnollisesi uutta makkaria varten tuloilmanvaihdoksi.

Projekti on vielä täysin suunnitteluasteella ja tekijää ei tietenkään ole vielä palkattu. Siksi kysynkin alustavasti onko täällä tietoa siitä mitä lupia Helsingissä vaatii ja miten haetaan omakotitalolle eli kiinteistölle tällaista remppaa varten?

Kuka on oikeutettu piirtämään uuden muutetun pohjapiirrustuksen uusine ilmanvaihtoineen?

Vaatiiko makuuhuone ikkunan säännösten mukaan?

7

2094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lupalupa.

      Kun huoneiden käyttötarkoitus muuttuu, jokin toimenpidelupa pitää käsittääkseni hankkia. Sinällään seiniä saa kyllä purkaa, jos ne ei ole kantavia, omassa talossaan ilman lupaakin. Sama se, kuka sen piirrustuksen on tehnyt, jos se on oikein tehty, Rakennusmestari, tekninenpiirtäjä tms riittää, jos itse ei saa tehdyksi. Jostain muistelen, että asuinhuoneessa pitäisi olla ikkuna, ehkä poistumistieksi tms.

      Rakennusvalvontavirastossa tietävät. Utele sieltä.

      http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvalvontavirasto?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Rakvv/fi/Etusivu

    • talossa asuu

      ei tarvitse lupalappuja hakea jokaiseen sisustus remppaan.

      Kuka on oikeutettu piirtämään uuden muutetun pohjapiirustuksen......voi jestas sentään.....Asutaan omassa ja ollaan kuin Neukku Neuvostoliitossa.

      Omakotitalo asukkaiksi on tullut uusi ryhmä, kädettömät pliis pliis lupalappuihmiset, joilta puuttuu oma ajattelu ja kaikkeen halutaan kysyä lupa joltakin.

    • Arkkivaari

      Jos oikeasti aiot tehdä lupien kanssa, tässä neuvot:

      - asuinhuoneen, kuten makuuhuone, minimipinta-ala on 7 m2 ja siinä pitää olla ikkuna kooltaan min. 10% lattiapinta-alasta. Ikkunasta pitää pystyä poistumaan hätätilanteessa. Tavallisen vaatehuoneen muuttamiselle makuuhuoneeksi ei ole lupavaatimuksia, mutta nuo tulee täyttää. Jos vaatehuone on alunperin esimerkiksi kellarivarasto, tulee myös lupavaatimus ja lisäkuvioita.
      - ilmanvaihtoremontti edellyttää uusien ilmanvaihtosuunnitelmien hyväksyttämistä rakennusvalvonnassa ja työlle vastaavaa työnjohtajaa. Suunnitelmien laatijalle on pätevyysvaatimukset.

    • afsdfds

      .... sinua nukkumasta vaahehuoneessa - joskus sitten jos asunoasi myyt, niin et voi nimitää tilaa huoneeksi. Huoneissa on aina IKKUNA.

      Eli senkus remppaat vaan - ilmanvaihdolla tai ilman - ihan on oma asiasi jos haluat komerossa nukkua.

    • Anonyymi

      Mä aion teettää vaatehuoneesta uuden huoneen, jota käytän joko makkarina tai työhuoneena. Projekti on nyt kilpailutusvaiheessa ja siihen sisällytetään myös kaksion kattoon uudet materiaalit sekä pari muuta pientä fiksausta. Tällä hetkellä näyttäis et koko projekti vie viikon verran, ja toteutetaan loka-marraskuussa.

      Jos kiinnostaa seurata niin tili löytyy Instagramista nimellä pienikaksiokouvolassa.

      • Anonyymi

        "Mä aion teettää vaatehuoneesta uuden huoneen, jota käytän joko makkarina tai työhuoneena. Projekti on nyt kilpailutusvaiheessa ja siihen sisällytetään myös kaksion kattoon uudet materiaalit sekä pari muuta pientä fiksausta. Tällä hetkellä näyttäis et koko projekti vie viikon verran, ja toteutetaan loka-marraskuussa."

        Ja sinullahan on taloyhtiön lupa tuohon muutokseen?


    • Anonyymi

      On joo, ensin varmistin isännöintitoimistosta asian ja muutostyöilmoituksen vaati mutta tosiaan on kaikki hoidossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe