sorsastus venemoottorilla

jake 69

terve!

haluaisin nyt varmuutta siihen, että miten tulee toimia sorsastuksessa jos käyttää perämoottoria?
eli jos esim ajan moottorin kanssa joella, ja näen linnun , niin pitääkö moottori sammutaa, ja pitääko vene pysäyttää, vai riittääkö, että moottorin sammutaa?

kiitos!

25

3638

  Vastaukset

  • Mieluiten sammutat moottorin ja näet linnun sitten. Muuten toimesi on verrattavissa noihin "autolla metsästäviin", eli ajallaan metsäautoteitä ja lintuparven löydyttyä jalkaudutaan ampumaan. Ei oikein ole hyvän hengen mukaista.

   Veneen moottorin käydessä aseen on oltava lataamattomana suojuksessaan. Jos pitää "ajaa ja ampua", suosittelen että vaihdat harrastusta.

  • asiasta on myös se että moottori täytyy sammuttaa ja ase täytyy olla moottorilla ajaessa lataamattomana suojuksessaan, vene saa olla vielä liuussa kun ammutaan lintua..mutta aika sählinkiä voi olla kiireesti sammuttaa moott kaivaa ase esille ja ladata..

   • Takavuosina katselin, kun eräs suuri erämies seisoi pyssy tanassa moottoriveneessä, täydessä vauhdissa ja yritti samalla sihtailla hieman veneen edellä lentävää haavoittunutta nokikanaa.

    Täysin perverssiä touhua.


   • jawetus kirjoitti:

    Takavuosina katselin, kun eräs suuri erämies seisoi pyssy tanassa moottoriveneessä, täydessä vauhdissa ja yritti samalla sihtailla hieman veneen edellä lentävää haavoittunutta nokikanaa.

    Täysin perverssiä touhua.

    taitaa olla laillista meinaan jos se oli haavakko


   • jawetus kirjoitti:

    Takavuosina katselin, kun eräs suuri erämies seisoi pyssy tanassa moottoriveneessä, täydessä vauhdissa ja yritti samalla sihtailla hieman veneen edellä lentävää haavoittunutta nokikanaa.

    Täysin perverssiä touhua.

    Haavoituneen eläimen lopettaminen pitää suoritaa keinoja kaihtamatta eli aivain oikein teki veneellä ajatessaan haavakkoa takana.


   • jawetus kirjoitti:

    Takavuosina katselin, kun eräs suuri erämies seisoi pyssy tanassa moottoriveneessä, täydessä vauhdissa ja yritti samalla sihtailla hieman veneen edellä lentävää haavoittunutta nokikanaa.

    Täysin perverssiä touhua.

    ogzsgI jpgfvvyizhko, [url=http://lqgsyhrvggvo.com/]lqgsyhrvggvo[/url], [link=http://zabwpakfucld.com/]zabwpakfucld[/link], http://jwflkdkuobgy.com/


  • Täällä meilläpäin sedät vetää veneellä täysillä joen perälle asti ja sitten ne ampuvat sorsia, jotka eivät tajua lähteä pakoon, koska ovat kesyjä pullasorsia.....ne vois huoletta jättää aseet kotiin ja ottaa pullapitkon mukaan; Ja tottakai on 150m asutukseen, kumma vaan kun haulit ropisee katolla....voi äiti!

   • haavakkoahan saa ajaa mottorilla takaa ja ampua lyijyhauleilla lain mukaan..


   • moottoriveneellä rannantuntumassa ammuskellaan rantaan päin. Asuintalon seinästä 30m rantaan. Huutelin avoimesta ikkunasta äijille että noin lähellä asumusta ei saa ampua taloon päin. Huutelivat vaan, kyllä me tiedetään lait, ole akka hiljaa. Sanoin soittavani poliisille, sitten ne lähti. Mitähän jälkeä olisi tullut jos pihassa olisi ollut lapset leikkimässä????? (soitin silti poliisille)..


  • ja tämä on ollut ihan aina lakina niin kauan kuin muistan:

   Moottori pois päältä ja vene liikkumattomana. Taitaa asia olla jopa niinkin tiukka että moottoriveneellä ajaessa pitää aseen olla suojapussissa tai laukussa ihan niinkuin muillakin moottoriajoneuvoilla liikuttaessa. Et saa ampua veneen liukuessa moottorin sammuttamisen jälkeen.

   Sama koskee tosiaan myös muita moottoroituja ajoneuvoja. Ainoa liikkumismuoto mistä saat ampua liikkeestä ja kulkea ilman asesuojusta on sukset ja kävely sekä työnnettävät liikuttimet kuten potkukelkka tms moottoroimaton viritelmä. Autossa ja muussa moottoroidussa ajoneuvossa ase ei saa olla otettavissa auton sisäosista käsiin edes suojapussin kanssa, joten ainoa paikka missä niitä voi säilyttää ajon aikana on peräkontti. Joten ne metsämiehet jotka ajavat autolla ja hyppäävät sitten ulos ase kädessä rikkovat lakia selkeästi. Koska yleisimmissä veneissä ei mitään lukittavaa laatikkoa ole minne aseet mahtuisivat, niitä voi kuljettaa asesuojuksessa näkyvillä. Sama sallimus koskee tietenkin myös farmariautoja joissa takapenkiltä pääsee tavaratilaan.

   En ole tänä vuonna maksanut korttia, joten en tiedä onko laki muuttunut tänä vuonna, mutta ainakin aiempina vuosina laki oli tuollainen ja en usko että se on muuttunut siitä miksikään. Haavakon ampumisesta en tiedä mitään. Yleensä ne on haettu hiljaa hiipien esiin ja lopetettu ihan teräshauleilla ja vielä sitäkin yleisemmin ne on ammuttu kerralla alas.

   • Eli huomioikaa TAI sana...

    Aselaki 106§
    "....Moottorikäyttöisessä ajoneuvossa ampuma-asetta saa kuljettaa vain lataamattomana suojuksessa TAI sijoitettuna suojattuun tilaan sekä kantaa vain silloin, kun siihen on hyväksyttävä syy...."

    Metsästyslaki 35§
    "...Metsästysaseen on ilma-aluksessa, maalla kulkevassa moottorikäyttöisessä ajoneuvossa sekä aluksessa ja veneessä moottorin käydessä oltava lataamaton ja sijoitettuna suojukseen tai suojattuun tilaan. ..."

    Ja hirvimiehet muistakaa tämä

    Metsästyslaki 35§
    "...Metsästysaseen kuljettaminen moottorikäyttöisellä ajoneuvolla maastossa on kielletty...."

    Eli mitä tehdään kiväärille kun traktorilla ajellaan peltoa tms maastoa pitkin hakemaan se hirvi kyytiin? ;)


  • "32 §
   Moottorikäyttöisten kulkuneuvojen käytön rajoitukset
   Riistaeläintä ei pyyntitarkoituksessa saa hätyyttää tai jäljittää ilma-aluksella taikka maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla eikä aluksella tai veneellä moottorin käydessä.

   Riistaeläintä ei saa ampua ilma-aluksesta taikka maalla kulkevasta moottorikäyttöisestä ajoneuvosta eikä näiden suojasta tai välittömästi pysäyttämisen jälkeen sataa metriä lähempänä näitä eikä myöskään aluksesta tai veneestä moottorin käydessä.

   Edellä 1 ja 2 momentissa sanottu ei koske haavoittuneen riistaeläimen lopettamista merialueella aluksesta tai veneestä moottorin käydessä.

   • Ajoneuvosta on liikuttava se 150 metriä, eli jos hyppäät pois ja kaveri ajelee 200 metrin päähän ja ammut hirven olet syyllistynyt metsästys rikokseen!

    Intin puoli tuntia poliisin ja metsästyksen valvojan kanssa ja loppu tulos oli, että kävelet ja sitten vasta ammut.


   • asdkah kirjoitti:

    Ajoneuvosta on liikuttava se 150 metriä, eli jos hyppäät pois ja kaveri ajelee 200 metrin päähän ja ammut hirven olet syyllistynyt metsästys rikokseen!

    Intin puoli tuntia poliisin ja metsästyksen valvojan kanssa ja loppu tulos oli, että kävelet ja sitten vasta ammut.

    tietoa, mutta voit olla hyvinkin oikeassa ja en väitä vastaan. Omalla kohdalla metsästystä tuli kuitenkin harrastettua siten että sitä mentiin ensin metsään ennenkuin alettiin jahtaamaan yhtään mitään, että tuollaista "autometsästystä" ei ole tullut muutenkaan edes ajateltua ja siksi tuollaiset lait on tullut myös unohdettua.

    Tiedätkö onko tuo laki sillä tavalla laadittu että ajoneuvosta täytyy olla 150 metrin päässä ennenkuin voi ampua, vai oliko poliisin ja metsästyksen valvojan oma käsitys se että pitää kävellä sinne 150 metrin päähän ja sitten sen jälkeen saa tulla takaisin ja ampua vaikka parin metrin päästä autosta?

    Koska minusta tuo että _TÄYTYY_kävellä_150 metriä_, vaikka auto olisi ajettu kilometrin päähän pysäköintipaikalle jonkun muun toimesta, on vähän kummallinen sääntö ja en kyllä tuollaista lainkohtaa muista lukeneeni ikinä missään.

    Tosin, onko tässä nyt ollut kyse hirviporukasta ja sen toiminnasta koska siellähän metsästyksen valvoja voi määrätä porukan tekemään ihan mitä vain kunhan vain kunnioittaa lakia? Parhain esimerkki tällaisesta metsästyksenjohtajan toimivallasta on esimerkiksi tiukat ampumissuunnat joita on pakko noudattaa vaikka hirvi kävelisi vieressä tornin takapuolella. Eli jos metsästyksenvalvoja on sanellut säännöt että kävelet sen 150 metriä kun hyppäät, niin sitten kävelet ilman mutinoita, vaikka sellaista ei olisi laissa määriteltykään?


   • asdkah kirjoitti:

    Ajoneuvosta on liikuttava se 150 metriä, eli jos hyppäät pois ja kaveri ajelee 200 metrin päähän ja ammut hirven olet syyllistynyt metsästys rikokseen!

    Intin puoli tuntia poliisin ja metsästyksen valvojan kanssa ja loppu tulos oli, että kävelet ja sitten vasta ammut.

    ainakaan nopeuta jahtia, kun otat aseen kontista, odottelet että muutkin ketjussa ovat paikoillaan ja se kuski on lähtenyt sen autonsa luota kalppimaan.
    sitten odotat lupaa ladata sen pössykän. passit ovat kuitenkin näköetäisyydellä toisistaan ja yleensä passipaikka arvotaan. auto on metsästyksessä riski.


  • Jos et jaksa venettä liikuttaa lihasvoimalla, niin vaihda harrastusta. Ei tavillakaan oo turbiinia persiissä!!!

   • "Ajoneuvosta on liikuttava se 150 metriä, eli jos hyppäät pois ja kaveri ajelee 200 metrin päähän ja ammut hirven olet syyllistynyt metsästys rikokseen."

    Tuo etäisyys on 100metriä, 150 m pätee taas siihen kuinka läheltä asuttua rakennusta ammutaan. Hyvän tavan mukaisesti se 100 m kävellään eikä ajella yhtään mihkään.


  • paikoilleen tuijottamaan ajoneuvoa josta moottorista tulee ääntä. Olen huomannut tämän monta kertaa sitten kun sammuttaa linnut lähtee lentoo heti. Metsästyslaki kieltää moottorilla käytettävän metsästyksessä.

   • --sanot---Haavakon ampumisesta en tiedä mitään. Yleensä ne on haettu hiljaa hiipien esiin ja lopetettu ihan teräshauleilla ja vielä sitäkin yleisemmin ne on ammuttu kerralla alas.

    meilläpäin haavakot huonommin lentelee,ei tarvii ampua alas ????? tuon eka lauseesi kyllä uskon--- et varmaan ole saanut eka lättänokkaa vielä,mutta elä luovuta---ehkä jonakin päivänä luonaa


  • "moottorin käydessä".... Sähköperämoottorihan ei käy tyhjäkäyntiä tai päästä ääntä kuten polttoperämoottorit.....

   • Mitään muuta yhteistähän sähkö ja polttoaineella toimivilla ei ole kuin nimi "moottori" jolla varmaan Suomen byrokratian maa kieltää silläkin ajamisen.

    Ja polttomoottorissa ilmeisesti on juuri sen takia kielletty käyttö, että se monesti lamaannuttaa eläimet pysymään paikalla ja samaa efektia ei ole sähkökoneella.


  • Kuinkas ilma-aluksen suhteen, moottori katsottanee sammutetuksi, kun sytytys on kytketty pois päältä ja polttoaineen ruiskutus säädetty nollaan. Propellihan siltikin pyörii ''tuulimyllynä".

  • mun mielestä.sammuta moottori.ja mieti.mitähä mä täälä noita linturaukkoja ampuilen ku vaimo ja lapset oottelee mua kotio.ei ne sun sorsiis halua.?????

   • Oletko miettinyt myös sitä, että osalla vaimo/puoliso ja lapset on mukana? Täällä lapset vaatii päästä mukaan. Mietin 2 kertaan vastaanko edes tuollaisella kirjoitusasulla kirjoitettuun kommenttiin. ;)


  • Ka tälviisteehä se moottorivenneelä vesilinnun mehtuu luonnistaa. Hommaa ensin luihakka vene ja sitte siihen sopivan iso moottori, joka tosiaanni pukkaa venettä vauhilla etiäppäin. Esim. susuki ja yömaha ovat kierroskonneita. Ja vesilinnunmehtuun aikaan ajjaa kuhhauta venneelä lentävän lintuparven vierelle ja aja sammaa vauhtia, ku millä lintuparvi lentää. Ja sitte alat vaan ampua mäikyttämään pumppu-, tai puolautomaattihaulikolla aivan solokenaan lintuparveen. Ja kun parvi on kokonaan lahattu, käänny takasin ja kerää ampumasi linnut talteen, laske veret, suolista ja vie kylymään kellariin riippumaan.

   Ja sitte iltasella, kun mänet pirssikyyillä olusille paikalliseen kuppilaan, voit muutaman tuopin ryystämisen jäläkeen ryhtyä leuhkasti kehua retostamaan suursaaliillasi. Tietenkää siitä metästystavastasi ei kantsi lärpättää kenellekkää mittää, vaikka asseistasi kerrot ja kehua lorsotat. Meinnaan semmosesta saattaa joku venneetön ja lintuva saamaton puskaryssä suuttua ja tirvasta turpaan. Ja se pittää myös siinä suursaaliin yms. kehumisen aikana huomioija, jotta joku katteellinen saattaa muutenni pahala päälä ollessaan tirvasta. Nii jotta sen taatta pijä selevä hajurako mulukoilijoihin ja lyhyt matka uluko-ovelle. Sillee ei tuu jäläkipuhheita mahollisen nokkapokan seurauksista puolin ja toisin -- viranommaisten taholta sano.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   176
   6259
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   351
   5082
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1593