Kysymyksiä!

Yendie

Mitä erilaisia aksu "lajeja" on, siis esim a.fulica, a. iredalei, a. immaculata ym..? Millasia ne on? Fulica taitaa olla yleisin? Onko fulica nimenomaan se ainoa oikea "akaattikotilo" ja nuo muut jtn. sukulaislajeja vai häh? Onko kaikkien hoito samanlaista? Voiko niitä pitää samassa terrassa?

Kiitos vastaajille!! (-----:

7

2040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keggis

      Noiden luettelemiesi lisäksi on vielä esim. a.marginata, joka on pienempi ja pyöreämpi kuin fulica. Ja kyllä, fulica on yleisin. Ja juurikin noin se on, muut ovat sukulaislajeja, läheistä sukua kyllä, tiedä sitten millä niitä voisi kutsua näin suomeksi..
      Hoito ei poikkea juurikaan fulican hoidosta useimpien lajien kohdalla. Samassa terrassa EI kannata pitää eri lajeja. Eikä edes saman lajin yksilöitä, jos kokoero on suuri :]

      • sddssdsdsd

        Kuulemma tiikerikotilot (achatina achatina) ja akaattikotilot eli achatina fulicat voivat asua samassa terrassa, jos ovat saman kokoisia, tai ainakin monet kasvattajat ovat pitäneet.

        Hoito ei hirveästi poikkea, mutta kuulemma monet lajit ovat paljon herkempiä, eli jotkut muut lajit vaativat joka päivä tuoreen ruuan, todella paljon kosteutta, lihaa joka viikko. Eli fulicat ovat kaikista helpoimpia, tiikerikotilot ovat kuulemma myös helppoja, mutta nukkuvat päivät ja vaativat myös enemmän kosteutta, ja enemmän tilaa.


    • tikruti--

      Juu, Achatina fulican lisäksi Achatina -lajeja on hyvin paljon. Tässä osa niistä: http://www.petsnails.co.uk/species/ Vasemmalla Achatina -suvun kotiloita ja oikealla Archachatina -suvun kotiloita, joihin myös Keggiksen mainitsema marginata kuuluu. Tuossa ei todellakaan ole kaikki noihin sukuihin kuuluvat lajit, niitä on huomattavasti enemmän, mutta en nyt jaksa etsiä netistä sitä sivustoa missä on kaikki tunnetut lajit. Englanninkielisestä wikipedistasta saattaa myös löytyä lista niistä. Mutta tuolla sivustolla taitaa olla ne yleisimmät lemmikkinä pidettävät ja hiukan enemmänkin. Useista lajeista löytyy myös erilaisia värimuotoja ja alalajeja. Tuota antamaani sivustoa selaamalla varmaankin löydät myös englanninkielisen kotilofoorumin missä on paljon hyödyllistä juttua kotiloista :)

      Eroja hoidossa eri lajien välillä kyllä löytyy ainakin kosteuden ja lämmön suhteen. Useat Länsi-Afrikkalaiset lajit vaativat liki 30 asteen lämpötilan ja hyvin korkean kosteuden. Myös terraarion kokovaatimukset vaihtelevat lajeittain.

      Näitä Achatina- ja Archachatina -sukujen lajeja tiedän olevan suomessa:
      Achatina fulica
      Achatina fulica hamillei f. rodatzi
      Achatina fulica f. "white jade" (albiino)
      Achatina immaculata var. immaculata
      Achatina immaculata var. panthera
      Achatina immaculata f. "two-tone"
      Achatina achatina
      Achatina reticulata (myös albiino)
      Achatina iredalei
      ja Archachatina lajit:
      Archachatina marginata var. ovum (myös albiino)
      Archachatina marginata var. suturalis
      Archachatina marginata var. marginata.

    • Kotilonomistaja

      Ensinnäkin nämä muut lajit eivät ole "aksuja", fulica on aksu. Marginata ei ole pienempi kuin aksu, päinvastoin. Lisäksi eri kotilolajien hoito voi poiketa hyvinkin pajon aksujen hoidosta joten kannattaa perehtyä hyvin lajin hoitoon ENNEN kuin sellaisen hankkii.

      Tiikerikotilo ei ole helpoin laji, terraariota ei voi lämmittää lämpömaton avulla sillä luonnossa tikrut kaivautuvat turpeeseen jos on liian kuuma, tällöin terraariota on lämmitettävä esim lampulla. Muutenkin se tarvitsee isot tilat, vähintään 100 litraa per pariskunta.


      Lisäkis joillakin lajeilla poikasten hoito poikkeaa aikusiten hoidosta.

      Samassa terrassa ei pitäisi pitää eri lajeja, mutta jos pitää niin tulevat munat on tuhottava estämään kotilokantojen menemistä pilalle.

      • minäpä tiiän

        Se on muuten 100l / 1 tikru. (:


    • OIKEAA TIETOA

      Ja tiikerikotiloita (Achatina Achatina) EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAA LAITTAA akaattikotilon (Achatina Fulica) kanssa samaan terraarioon!!!! Tiikerikotilon terraarion lämpätila pitää olla n.30 astetta ja akaattikotilon n.22. Samaan terraarioon on mahdoton toteuttaa molemmille sopivia olosuhteita. Jos laittaa samaan joko tiikerikotilo kylmettyy tai akaattikotilo paahtuu hengiltä.

    • Anonyymi

      Jos kotiloiden elin vaatimukset (kosteus, lämpö) on suhteelliset samat voiko silloin pitää samassa terrassa ? (Jos kyllä, mitä lajeja voisi pitää achatina iredalein kanssa ?)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe