SONY A200 KERTOKAA...!!

jeejeeeeee94822

Eli miten tällä värkillä saa todella tarkan kuvan liikkuvasta kohteesta?? ei ole mitään hilppeitä "vakio" kunnossa oleva kamera... mitä pitää asetuksista säätää ja miten?!?!?! ohjekirjaa kyllä selattu mutta ei!!!! kiitos jo etukäteen! :)

5

444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Eli miten tällä värkillä saa todella tarkan kuvan liikkuvasta kohteesta?? ei ole mitään hilppeitä "vakio" kunnossa oleva kamera... mitä pitää asetuksista säätää ja miten?!?!?! ohjekirjaa kyllä selattu mutta ei!!!! kiitos jo etukäteen! :)"

      ...tiedä käytetystä objektiivista, niin tuosta voisi aloittaa. Valitaan aukon esivalinanta "A", josta valitaan aukko 4.5...5.6 ja ISO arvo valitaan arvolle 400..800, niin eiköhän se siitä.

      http://www.flickr.com/photos/23955094@N08/3804880466/meta/in/set-72157621872136403

    • kohteesta

      Jos et voi tarkentaa etukäteen, niin muista ainakin seurata kohdetta kameralla ja käytä lyhyttä valotusaikaa (T-asento) ja sen mahdollisesti vaatimaa herkkyysasetusta. Silloin kun kohde, esim. ralliauto, kulkee aina likimain samasta kohdasta, käytä manuaalitarkennusta ja tarkenna valmiiksi kuvanottokohtaan.

      • jejee43235

        vastauksista =) nyt tulee hyviä kuvia ;)


      • "Jos et voi tarkentaa etukäteen, niin muista ainakin seurata kohdetta kameralla ja käytä lyhyttä valotusaikaa (T-asento) ja sen mahdollisesti vaatimaa herkkyysasetusta."

        ...Sony A100:lla olen kuvannut, että en suosittelisi suurinta aukkoa ihan lasin piirtokyvyn laskun vuoksi ja tuo ISO arvo ei mielestäni saa olla 800 suurempi, siksi käytän aukon esivalintaa "A" valotusajan esivalinnan "S" sijasta ISO-arvoilla 400...800, jotta ei tulisi käytettyä tuota täyttä aukkoa ollenkaan. Niin ja tuo tärkein meinasi kokonaan unohtua, automaattitarkennusalueen "focus" valintavaihtoehto on tässä tapauksessa tuo "laaja automaattitarkennusalue".


    • pppoewrfdsads

      Kuva on epätarkka lähinnä kolmesta syystä:
      1.) liian pitkä suljinaika,
      2.) tarkennus on pielessä tai
      3.) kamera tärähtää.

      Et kertonut mikä toi sun liikkuva kohteesi on, mutta esimerkiksi lentäville linnuille tommonen 1/1000 sekunti (tuhannesosa sekunti) on yleensä hyvinkin riittävä. Samalla toi suljinaika on myös niin lyhyt, että normaaleilla objektiiveilla ei tarvi pelätä tärähtämistäkään. 1.) ja 2.) ratkeaa siis sillä, että säädät kamerasta S-asennon (jota edellinen vastaaja tarkotti T-asennolla...) ja pistät suljinajaksi 1/1000 sekunti.

      Tarkennus onkin se vaikeempi tapaus... Nopeasti kohti tulevat tai loittonevat kohteet ovat vaikeita pro-vehkeille ja pro-kuvaajille, joten jos mahdollista, niin harjottele ensin sivusuunnassa kulkeviin kohteisiin :) Etukäteen tarkennus (manuaali tai autotarkennus) on tosiaan hyvä idea. Aukon pienentäminen eli sen f-numeron suureneminen suurentaa terävyysaluetta, joten jos vain vallitseva valo ja tausta antaa myöten, niin säädä ISO-arvo siten, että äffä valuu vaikka jonnekin 8..16 tienoille. Objektiivien piirto on myös yleensä parhaimmillaan tolla alueella.


      Mulla nopeissa tilanteissa kuva epäonnistuu usein liian hätäilemisen takia. Painan sulkimen pohjaan vaikka kamera ei ole ehtinyt tarkentaa (tänhän saa säädettyä ottaako kamera silloin kuvan vai tarkentaako loppuun!) ja tarkennuspistekin saattaa olla jossain ihan muualla kuin pitäis... Kohdekaan ei välttämättä ole kokonaan etsimessä... Sekunti lisää malttia ja kuva olis onnistunut - jos kohde vielä silloin on näkyvissä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      434
      4724
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1682
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1333
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      20
      1256
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      970
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      847
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe