SONY A200 KERTOKAA...!!

jeejeeeeee94822

Eli miten tällä värkillä saa todella tarkan kuvan liikkuvasta kohteesta?? ei ole mitään hilppeitä "vakio" kunnossa oleva kamera... mitä pitää asetuksista säätää ja miten?!?!?! ohjekirjaa kyllä selattu mutta ei!!!! kiitos jo etukäteen! :)

5

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Eli miten tällä värkillä saa todella tarkan kuvan liikkuvasta kohteesta?? ei ole mitään hilppeitä "vakio" kunnossa oleva kamera... mitä pitää asetuksista säätää ja miten?!?!?! ohjekirjaa kyllä selattu mutta ei!!!! kiitos jo etukäteen! :)"

      ...tiedä käytetystä objektiivista, niin tuosta voisi aloittaa. Valitaan aukon esivalinanta "A", josta valitaan aukko 4.5...5.6 ja ISO arvo valitaan arvolle 400..800, niin eiköhän se siitä.

      http://www.flickr.com/photos/23955094@N08/3804880466/meta/in/set-72157621872136403

    • kohteesta

      Jos et voi tarkentaa etukäteen, niin muista ainakin seurata kohdetta kameralla ja käytä lyhyttä valotusaikaa (T-asento) ja sen mahdollisesti vaatimaa herkkyysasetusta. Silloin kun kohde, esim. ralliauto, kulkee aina likimain samasta kohdasta, käytä manuaalitarkennusta ja tarkenna valmiiksi kuvanottokohtaan.

      • jejee43235

        vastauksista =) nyt tulee hyviä kuvia ;)


      • "Jos et voi tarkentaa etukäteen, niin muista ainakin seurata kohdetta kameralla ja käytä lyhyttä valotusaikaa (T-asento) ja sen mahdollisesti vaatimaa herkkyysasetusta."

        ...Sony A100:lla olen kuvannut, että en suosittelisi suurinta aukkoa ihan lasin piirtokyvyn laskun vuoksi ja tuo ISO arvo ei mielestäni saa olla 800 suurempi, siksi käytän aukon esivalintaa "A" valotusajan esivalinnan "S" sijasta ISO-arvoilla 400...800, jotta ei tulisi käytettyä tuota täyttä aukkoa ollenkaan. Niin ja tuo tärkein meinasi kokonaan unohtua, automaattitarkennusalueen "focus" valintavaihtoehto on tässä tapauksessa tuo "laaja automaattitarkennusalue".


    • pppoewrfdsads

      Kuva on epätarkka lähinnä kolmesta syystä:
      1.) liian pitkä suljinaika,
      2.) tarkennus on pielessä tai
      3.) kamera tärähtää.

      Et kertonut mikä toi sun liikkuva kohteesi on, mutta esimerkiksi lentäville linnuille tommonen 1/1000 sekunti (tuhannesosa sekunti) on yleensä hyvinkin riittävä. Samalla toi suljinaika on myös niin lyhyt, että normaaleilla objektiiveilla ei tarvi pelätä tärähtämistäkään. 1.) ja 2.) ratkeaa siis sillä, että säädät kamerasta S-asennon (jota edellinen vastaaja tarkotti T-asennolla...) ja pistät suljinajaksi 1/1000 sekunti.

      Tarkennus onkin se vaikeempi tapaus... Nopeasti kohti tulevat tai loittonevat kohteet ovat vaikeita pro-vehkeille ja pro-kuvaajille, joten jos mahdollista, niin harjottele ensin sivusuunnassa kulkeviin kohteisiin :) Etukäteen tarkennus (manuaali tai autotarkennus) on tosiaan hyvä idea. Aukon pienentäminen eli sen f-numeron suureneminen suurentaa terävyysaluetta, joten jos vain vallitseva valo ja tausta antaa myöten, niin säädä ISO-arvo siten, että äffä valuu vaikka jonnekin 8..16 tienoille. Objektiivien piirto on myös yleensä parhaimmillaan tolla alueella.


      Mulla nopeissa tilanteissa kuva epäonnistuu usein liian hätäilemisen takia. Painan sulkimen pohjaan vaikka kamera ei ole ehtinyt tarkentaa (tänhän saa säädettyä ottaako kamera silloin kuvan vai tarkentaako loppuun!) ja tarkennuspistekin saattaa olla jossain ihan muualla kuin pitäis... Kohdekaan ei välttämättä ole kokonaan etsimessä... Sekunti lisää malttia ja kuva olis onnistunut - jos kohde vielä silloin on näkyvissä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe