Kerrostaloasunnosta kylpyamme pois suihku tilalle

entiedäen

Katselin tuossa vanhoja kerrostaloasuntoja -67-71 rakennettuja monessa oli vielä kuvista päätellen amme, mietin paljonkohan se maksaisi tuollainen remontti kylpyamme pois ja suihku tilalle en osaa itse tehdä joten pitäisi joku palkata mietin vaan jos tulee kovinkin kalliiksi

10

9108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helposti

      Sehän riippuu siitä, että mitä kaikkea siinä pitää tehdä. Sijaintikin vaikuttaa hintatasoon.

    • LVIS remonteissa

      vanhat ammeet heitetään pois, jos itse lähteen remontoimaan, voi olla että taloyhtiö laittaa kuitenkin kaikki uusiksi tulevan putkirempan yhteydessä.

      Sinänsä ei ammeen poisto maksa hirveitä ja tilalle voisi laittaa suihkukaapin.

    • Riippuu niin monesta.

      Periaatteessa hintaa ei kerry paljoakaan, jos et tee mitään muuta. Jos tassuilla oleva amme, senkun nostaa mäelle ja vaihdattaa sekoittajan. Maksaa muutamia satoja.

      Jos amme on kiinteä, tulee enenpi purkukustannuksia, kaikenlaista vesieristystä ja kaakelointia ja luultavimmin lattiakaivon piikkausta ja muita putkihommia. Maksaa sitten tonnistoa joka tapauksessa.

      Asiassa on sitten sekin, että monesti kuitenkin halutaan tehdä siinä samalla kaikenlaista muutakin, vaihdetaan kalusteita ja kaakeleita. Rahaa saa palamaan rajattomasti, riippuen millaista haluaa. Mutta periaatteessa ammeen hävittäminen ei ole monestikkaan kovin iso homma. Pitääpi olla pakettiauto, että saa sen roudattua kaatopaikalle jne.

      Ai niin, kylpyammeella muuten ollut taas kasvavaa suosiota. Se on aavistuksen verran luksusvaruste. Monet nostaa ammeen mäelle ja sitten laittavat muovisen suihkualtaa velhoineen, Haukotus, ammeessa voi ottaa suihkun, mutta suihkualtaassa ei voi ottaa kylpyä.

      • entiedäen

        En ole vielä mennyt katsomaan niitä asuntoja mutta kuvissa näkyy olevan ainakin kolmessa eri asennossa sellainen kiinteä amme, pelkään jos liukastun kun se altaan pohja on aika liukas ja sit muutenkin ne tuonikäisen talojen kylppärit näyttää mun mielestä rumilta, pitäs varmaan ne kaakelitkin vaihtaa, että saisi vähän nykyaikaisemman näköisen.


    • hoitsu

      Siihen ammeeseen voi ostaa n.10e liukuestematon joita saa apuvälinekaupoista. Et varmana liukastu. Ja jos ei jaksa seistä niin osta siihen ammelauta niin voit istua suihkun ajan :)

      • Anonyymi

        Laita linkki, mistä voi tilata nämä tuotteet! Vai tarvitseeko näitä normaali terve 40v ihminen?


    • tommit1

      "Periaatteessa hintaa ei kerry paljoakaan, jos et tee mitään muuta. Jos tassuilla oleva amme, senkun nostaa mäelle ja vaihdattaa sekoittajan. Maksaa muutamia satoja."

      Tätä ratkaisua ei missään tapauksessa saa omin päin tehdä, ellei kylpyhuonetta ole jo remontoitu siten, että sen kosteuseristykset (lattia ja seinät) ovat nykyisten määräysten mukaiset.

      Jos/kun kyse on vanhasta talosta, niin ainoa kosteuseriste saattaa olla muovimatto lattiassa. Jos/kun näin on, niin ammeen poisto merkitsee samalla kylpyhuoneen täysremonttia ja sen hinta on tuo edellä mainittu 4000 - 10000 euroa kylpyhuoneen koosta ja mm. asunnon sijaintikunnasta riippuen.

      Jos ammeen nostaa vain pihalle omin päin korjaamatta kylpyhuonettta, voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kosteusvaurion useampaan asuntoon ja sen korjaamisen hinta ei ole muutamia satasia vaan vähintään useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia.

    • tommit1

      Vielä jatkoa tuohon edelliseen. Ammeen tilalle voi laittaa suihkukaapin kuten tuolla edellä todettiinkin, jos amme on tassuilla seisovaa mallia. Silloin ei välttämättä tarvitse tehdä paljon muuta.
      67-71 rakennetuissa taloissa on joka tapauksessa edessä putkiremontti varsin lyhyen ajan sisään. Siitä kannattaa ostovaiheessa ottaa selvää ja ennen sitä ei omaa remonttia käytännössä yleens kannata tehdä.
      Hyvä puoli tässä on se, että putkiremonttia odottavasta talosta voi saada ostetuksi asunnon hyvin edullisella hinnalla.

      • Anonyymi

        Niin, ja vastike nousee satasilla, jos taloyhtiö ei ole säästänyt putkiremonttiin rahaa, tai se ostetaan taloyhtiön puheenjohtajan kaverilta ja puheenjohtaja saa pienen palkkion?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe