Kerrostaloasunnosta kylpyamme pois suihku tilalle

entiedäen

Katselin tuossa vanhoja kerrostaloasuntoja -67-71 rakennettuja monessa oli vielä kuvista päätellen amme, mietin paljonkohan se maksaisi tuollainen remontti kylpyamme pois ja suihku tilalle en osaa itse tehdä joten pitäisi joku palkata mietin vaan jos tulee kovinkin kalliiksi

10

8647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helposti

      Sehän riippuu siitä, että mitä kaikkea siinä pitää tehdä. Sijaintikin vaikuttaa hintatasoon.

    • LVIS remonteissa

      vanhat ammeet heitetään pois, jos itse lähteen remontoimaan, voi olla että taloyhtiö laittaa kuitenkin kaikki uusiksi tulevan putkirempan yhteydessä.

      Sinänsä ei ammeen poisto maksa hirveitä ja tilalle voisi laittaa suihkukaapin.

    • Riippuu niin monesta.

      Periaatteessa hintaa ei kerry paljoakaan, jos et tee mitään muuta. Jos tassuilla oleva amme, senkun nostaa mäelle ja vaihdattaa sekoittajan. Maksaa muutamia satoja.

      Jos amme on kiinteä, tulee enenpi purkukustannuksia, kaikenlaista vesieristystä ja kaakelointia ja luultavimmin lattiakaivon piikkausta ja muita putkihommia. Maksaa sitten tonnistoa joka tapauksessa.

      Asiassa on sitten sekin, että monesti kuitenkin halutaan tehdä siinä samalla kaikenlaista muutakin, vaihdetaan kalusteita ja kaakeleita. Rahaa saa palamaan rajattomasti, riippuen millaista haluaa. Mutta periaatteessa ammeen hävittäminen ei ole monestikkaan kovin iso homma. Pitääpi olla pakettiauto, että saa sen roudattua kaatopaikalle jne.

      Ai niin, kylpyammeella muuten ollut taas kasvavaa suosiota. Se on aavistuksen verran luksusvaruste. Monet nostaa ammeen mäelle ja sitten laittavat muovisen suihkualtaa velhoineen, Haukotus, ammeessa voi ottaa suihkun, mutta suihkualtaassa ei voi ottaa kylpyä.

      • entiedäen

        En ole vielä mennyt katsomaan niitä asuntoja mutta kuvissa näkyy olevan ainakin kolmessa eri asennossa sellainen kiinteä amme, pelkään jos liukastun kun se altaan pohja on aika liukas ja sit muutenkin ne tuonikäisen talojen kylppärit näyttää mun mielestä rumilta, pitäs varmaan ne kaakelitkin vaihtaa, että saisi vähän nykyaikaisemman näköisen.


    • hoitsu

      Siihen ammeeseen voi ostaa n.10e liukuestematon joita saa apuvälinekaupoista. Et varmana liukastu. Ja jos ei jaksa seistä niin osta siihen ammelauta niin voit istua suihkun ajan :)

      • Anonyymi

        Laita linkki, mistä voi tilata nämä tuotteet! Vai tarvitseeko näitä normaali terve 40v ihminen?


    • tommit1

      "Periaatteessa hintaa ei kerry paljoakaan, jos et tee mitään muuta. Jos tassuilla oleva amme, senkun nostaa mäelle ja vaihdattaa sekoittajan. Maksaa muutamia satoja."

      Tätä ratkaisua ei missään tapauksessa saa omin päin tehdä, ellei kylpyhuonetta ole jo remontoitu siten, että sen kosteuseristykset (lattia ja seinät) ovat nykyisten määräysten mukaiset.

      Jos/kun kyse on vanhasta talosta, niin ainoa kosteuseriste saattaa olla muovimatto lattiassa. Jos/kun näin on, niin ammeen poisto merkitsee samalla kylpyhuoneen täysremonttia ja sen hinta on tuo edellä mainittu 4000 - 10000 euroa kylpyhuoneen koosta ja mm. asunnon sijaintikunnasta riippuen.

      Jos ammeen nostaa vain pihalle omin päin korjaamatta kylpyhuonettta, voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kosteusvaurion useampaan asuntoon ja sen korjaamisen hinta ei ole muutamia satasia vaan vähintään useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia.

    • tommit1

      Vielä jatkoa tuohon edelliseen. Ammeen tilalle voi laittaa suihkukaapin kuten tuolla edellä todettiinkin, jos amme on tassuilla seisovaa mallia. Silloin ei välttämättä tarvitse tehdä paljon muuta.
      67-71 rakennetuissa taloissa on joka tapauksessa edessä putkiremontti varsin lyhyen ajan sisään. Siitä kannattaa ostovaiheessa ottaa selvää ja ennen sitä ei omaa remonttia käytännössä yleens kannata tehdä.
      Hyvä puoli tässä on se, että putkiremonttia odottavasta talosta voi saada ostetuksi asunnon hyvin edullisella hinnalla.

      • Anonyymi

        Niin, ja vastike nousee satasilla, jos taloyhtiö ei ole säästänyt putkiremonttiin rahaa, tai se ostetaan taloyhtiön puheenjohtajan kaverilta ja puheenjohtaja saa pienen palkkion?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe