Kauhua kävelyllä....

....

Eilen illalla kävelyllä ollessamme(2 tipsun kanssa) koimme kauhun hetkiä :( Nuorella 11kk ikäisellä tipsullani on ensimmäinen juoksuaika menossa. Meidät yllätti yhtäkkiä irrallaan "vauhkoontuneena" juossut Irlanninsetteri uros, syöksyi suinpäin piirittään narttuani ja yritti "astua". Syntyi aikamoinen sekamelska kun tipsut yrittivät paeta urosta, uros piiritti vauhdikkaasti ja teki "syöksyjä" nartun päälle, hihnat kietoutui jalkoihini....narttuni olivat paniikissa ja yrityksen kohteena oleva "uikutti" moneen kertaan kun "jättiläinen" painoi päälle......
Uroksella ei ollut hihnaa eikä pantaa eikä puhettakaan että sitä olisi ehtinyt kiinni ottaa,niin luja oli vauhti...eikä siinä olisi kyllä uskaltanutkaan,käytös oli jotenkin pelottavaa ja uhkaavaa!

Onneksi ystäväni oli mukanani ja lähti hakemaan "miehistä apua" läheisestä talosta,itse kun en lähestulkoon voinut liikkua "koiratrion sekamelskassa"
Apua saatiin ja tilanne rauhottui. -onneksi!

Kysynkin nyt että mitä tehdä vastaavassa tilanteessa jos irrallaan oleva koira "uhkaa" omiani?
En kyllä olisi uskaltanut tipsuani syliinkään nostaa,pelkäsin vauhkoa koiraa... :(

Olisin kiitollinen asiallisista vastauksista! :)

3

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukaan...

      Eikö kukaan osaa vastata tähän, mitä tuollaisessa tilaanteessa tehdään? Eikö kenellekkään ole käynyt vastaavaa tilannetta vai eikö vain viitsitä vaivautua antamaan neuvoja????

      Mielestäni olisi osaavimpien hyvä neuvoa "aloittelijoita" koiraihmisiä ja antaa neuvoja, näillä palstoilla näkee usein ihan todellisia kysymyksiä mutta vastauksia ei anneta tai "haukutaan" vain.

    • Koirakuiskuri

      Yksi keino on se, että teet mahdollisiman korkean äänen, kirkaiset niin että raikaa tilanteen ollessa päällä jolloin saattaa olla, että hyökkäävä koira säikähtää tai joutuu hämilleen ja saat enemmän otetta tilanteeseen, samaan aikaan kun teet korkean ja erikoisen äänen (erikoisempi ääni hämmentää, tavallinen karjunta ei auta välttämättä) pyrit suojaamaan omia koiriasi astumalla niiden ja hyökkäävän koiran väliin, koetat saada koiriasi selkäsi taakse turvaan. Syliin ei kannata ottaa koiria, se voi laukaista hyökkäyksen syliäsi kohti ja iso koira voi saada sinut kumoon jne.
      Kun olet suojannut, sen mitä pystyt, omia koiriasi ja huutanut erikoisia ääniä, sitten koeta ottaa auktoriteettia vieraaseen koiraan nähden. Määrätietoisesti komennat sitä, joskus voi käydä niinkin, että holtitonkin koira yhtäkkiä tottelee jotain peruskäskyä ko tilanteessa. Itselleni kävi näin, vieras ja irrallaan ollut koira hyökkäsi koiraani kohti ja tilnne oli väistöliikettä ja ryminää, mutta komensin koiraa "paikka"-sanalla ja ja sehän istahti siihen paikkaan, hehe!

      Lisävinkkiä: voit pitää koiria lenkkeilyttäessäsi mukana kassissa esim. herkkuluuta, kolisevaa purkkia tai pientä vesisuihkepulloa. Nämä välineet saattavat auttaa sinua vaikeassa tilanteessa. Herkkuluu kassista ja hyökkäävän koiran suuhun, niin saattaa jäädä siihen sitä jyystämään koiriesi sijaan. :D Tai kolinapurkkia kun kolistat niin hyökkäävä koira siitä hämmentyy ja luikkii muualle hötkyilemään.

    • ...

      Meillä on käynyt jonkun verran samalla tavalla. Oltiin erään tutun kanssa koirapuistossa, oltiin juuri lähdössä kun sinne tuli isokokoinen sekarotuinen (taisi olla ainakin irlanninsusikoiraa) uros joka oli hyvinkin kiinnostunut koirastani (7kk narttu, 50cm~ säkä). Neiti sitten kaiketi pelästyi isompaa ihailijaansa ja jotain huusi. Voi olla myös niin että isompi koira astui vahingossa koirani tassun päälle ja siksi pikkuneiti huusi.
      No, enempiä ajattelematta kävin soveltamaan niitä keinoja mitä olen ite käyttänyt koirani torumisessa ja muutenkin johtopaikan selvittelyssä.
      Hiukan etunoja asento, hartiat eteen. Näytetään hampaita ja muristaan. Ja se sekarotuinen perääntyikin aika vauhdilla. Vasta myöhemmin tuli ajateltua että mitä jos se olisikin alkanut haastaa riitaa tjsp.. Onneksi omistajansa tajusi tilanteen ja kutsui koiransa pois. Katsoi kyllä vähän kieroon kun mentiin ohi - "mikähän hullu toi omistaja on, noin kun murisee" :'D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe