paperi- ja sellutekniikka

opiskelija123

Mitä olette mieltä onko tulevaisuuden kannalta järkevä ruveta opiskelemaan sellu ja paperitekniikkaa? Onko alalla enää tulevaisuutta = töitä edes tarjolla? Jos ei välttämättä halua muuttaa ulkomaille työn perässä?

6

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika kuollutta

      aika kuollut ala alkaa olla

    • R-iina

      Kyllä tuo sellu- ja paperitekniikka alkaa Suomessa olemaan aika nihkeä opiskeluala. Mutta jos olet tuosta kiinnostunut, niin voisin suositella harkitsemaan kemiantekniikan puolelta prosessitekniikkaa ja sitten siinä sivussa paperitekniikan kursseja. Prosessitekniikan puolelta valmistuisit huomattavasti laajemmalle kentälle eikä tarvitsisi huolehtia niin kovin tuosta paperiteollisuuden tilanteesta. Mutta totuushan on, että tällä hetkellä töitä on vaikea saada lähes millä tahansa korkeakoulututkinnolla.

      • -

        Millaisiin tehtäviin sun mielestä ois sitten mahdollista työllistyä jo käy ton prosessitekniikan puolen ja valmistuu DI:ksi?


      • R-iina
        - kirjoitti:

        Millaisiin tehtäviin sun mielestä ois sitten mahdollista työllistyä jo käy ton prosessitekniikan puolen ja valmistuu DI:ksi?

        Prosessitekniikka on siitä hyvä ala, ettet rajaa itseltäsi pois kovinkaan montaa vaihtoehtoa. Prosessitekniikka itsessään pitää sisällään niin tehtaansuunnittelua kuin yksittäisten laitteiden (eli yksikköoperaatioiden) suunnittelua.

        Työmahdollisuudet ovat aika laidasta laitaan. Kavereitani on mennyt töihin Nesteelle, Laroxille, Borealikselle, Outotecille, UPM:lle jne. Itse olin kaksi kesää UPM:llä töissä, toisen paperitehtaan käyttölabrassa ja toisen tutkimuskeskuksella massalabrassa, ennenkuin tein dippatyöni ja aloitin väitöskirjani. Siis minä, joka en lukenut paperitekniikkaa, vaan prosessitekniikkaa. Eli ei se sinua poissulje noista paperihommista laisinkaan.

        Jos olet kiinnostunut tuosta paperi- ja sellupuolesta juuri niiden prosessien vuoksi, on prosessitekniikka varmasti hyvä valinta. Ja tosiaan, voit yhdistää siihen niitä paperitekniikan kursseja syventääksesi ymmärrystä paperitekniikan prosesseista (hieman eri laitteitahan siellä kuitenkin käytetään kuin muualla kemianteollisuudessa).


    • ...

      Ilmeisesti jo ensi vuonna ala vaihtaa ainakin Espoossa nimeä; biomateriaalit tjsp. En kommentoi asiasta muuta mutta ainakin ajatuksena ihan reipas juttu, koska kriisiä on ollut ilmassa jo pitkään

      • R-iina

        ... on oikeassa, tuolla Otaniemessä tosiaan on muuttumassa koko linjan nimi juurikin tämän paperiteollisuuden kriisin vuoksi. Mielestäni hieno homma, että linjataan alaa uudestaan ja yritetään kehittää jotakin uutta perinteisen paperitekniikan sijaan nyt kun menekkiä ei ole. Lappeenrannassa kuitenkin säilynee edelleen tuo perinteinen paperi- ja sellutekniikka opetusohjelmassa..?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe