Onko lyhyt matikka esto , jos haluaa lääkäriksi ??

Ei niin matemaattinen

Niin, elikkäs olen vasta aloittanut lukion ja mietin tässä näin jo että mihin haluaisin pyrkiä, olen löytänyt jo yhden kiinnostavan alan, eli lääketiede.

Haluaisin ryhtyä lääkäriksi joka on sisätauteihin ja infektioihin perehtynyt
ongelmana on vain se, että kuulin ettei lääkkikseen pääse ellei ole suorittanut pitkää matikkaa ja se että minun heikkous koulussa on juuri nämä matemaattiset aineet :( .

Joten kysynkin kaikilta jotka vain tietää, että tarvitseeko lukea pitkä matikka jos haluaisi lääkkikseen ja minkä aineiden kursseihin kannattaa panostaa jos suunnittelee lääketieteellistä alaa
niin ja sitten että pitääkö ylioppilaskirjoituksissa olla joku näistä aineista kirjoitettuna? ??


Kiitän etukäteen
ja pahoittelen jos tein asiasta monimutkaisen :PP :D

5

4370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minun tiedon mukaan ne eivät ole välttämättömyys. Muistan, kun eräs koulukaveri kysyi fysiikasta samaa ja pitkä matematiikka on nimen omaan suosituksena sen takia, että fysiikka saattaa olla hankalaa ilman sitä.

      Ei siitä kyllä ole haittaakaan ja en nyt tarkalleen muista mitä kursseja suositellaan. Tarkoitan fysiikka. Kirjoittaminen vain antaa ymmärrykseni muakaan lisä pisteitä yliopistoon haettaessa.

      Aina on varmempaa, kun kysyy oppilaitoksesta itsestään.

    • muuten vain

      Palstan otsikko on "Tavoitteena lisensiaatin- tai tohtorintutkinto? Keskustele akateemisista jatko-opinnoista."

      Mikäli vastaat lukiossa tai ylioppilaskirjoituksissa samaan tapaan otsikon vierestä, sinulla ei pienintäkään mahdollisuutta päästä lääkikseen.

    • .....

      ole pakko kirjoittaa mihinkään yliopistolla hakiessa, nykyisinhän yliopistoon voi hakea ja päästä vaikka ammattikoulupohjalta. Melkein joka aineessa on sisäänotossa kaksi kiintiötä: yo-arvosanojen pääsykokeen perusteella valitut, ja pelkän pääsykokeen perusteella valitut. Eiköhän lääkiksessä mahda painottua pääsykokeen osuus joka tapauksessa?

      Kuitenkin pääsykokeessa vaaditaan näin mututuntumalta sanoen hyvää matikkapäätä, fysiikan, kemian & bilsan taitoja. Jos olet matemaattisissa aineissa kehno oikeasti, eikä johdu esim. laiskuudesta, niin ehkä lääkikseen pääsy on liian kova pala sinulle:/ Tiedän kyllä ihan tältä keväältäkin erään, joka pääsi eläinlääkikseen luettuaan lukion jälkeen kansanopistolla vuoden pari matikkaa, fyssaa ja kemiaa, vaikka lukiossa luki näistä matikan lyhyenä ja muista vain pakolliset kurssit. Sinulla kuitenkin lukio alussa, joten jos et ole vain jaksanut opiskella kyseisiä aineita ennen, niin kannattaa aloittaa jo lukion aikana eikä vasta sen jälkeen.

      Kannattaa myös muistaa, että maailmassa on satoja ellei tuhansia muitakin mielenkiintoisia ammatteja, ja monia niistä ei tule edes ajatelleeksi. Et sitten harkitsisi esim. sairaanhoitajan/fysioterapeutin/ravitsemusterapeutin/terveydenhoitajan ammattia vaihtoehtona, nämä liittyvät läheisesti ihmisen fysiologiaan ja terveyteen, auttamiseen, eikä menestyminen opinnoissa/opintoihin pääseminen tarvitse niin paljon matemaattista oivalluskykyä kuin lääkis. Sehän on oikiksen ohella vaikein ala päästä sisään.

      • ....

        ei missään tapauksessa ollut tarkoitus myöskään lannistaa, vaan valottaa muutamia realiteetteja, joita olen useimmilta kuullut elämäni aikana. Kaikki on tuossa vaiheessa vielä mahdollista, kantsii ehdottomasti ainakin nyt aluksi ottaa pitkä matikka ja kokeilla fysiikasta, kemiasta ja bilsasta joku muukin kuin pakollinen kurssi. Pitkän saa aina muutettua lyhyeksi missä vaiheessa lukiota tahansa, vaikka juuri ennen kirjoituksia ja lyhyessä saa hyväksilukuja pitkässä luetuista kursseista, jos aihepiirit vain täsmäävät.

        Kolme vuotta on myös suhteellisen pitkä aika harjoittaa taitojaan, eli rohkeasti ja uutterasti vain noiden "ikävien" aineiden kimppuun, jos haave lääkiksestä kirkkaana mielessä!


    • we

      Ei oo mitään kirjoitusvaatimuksia, kunhan nyt jonkunlainen 2. asteen tutkinto (sulla ilmeisesti yo) on plakkarissa.
      Mihin panostaa? Kyllä se on nykyisen kaltaisen pääsykokeen kantilta vähän se mafykebi-linja, jolla mennään. Matikka on listassa siksi, että se on yleensä ihan naimisissa kemian ja erityisesti fysiikan kanssa, ei siksi, että pääsykokeessa ketään kiinnostaisi, miten joku perverssi funktio käyttäytyy origon ympärillä. Vaikeinta matikkaa pääsykokeissa on yleensä jonkun yksinkertaisen eksponenttiyhtälön ratkaiseminen. Osassa laskuja voi joutua vähän soveltamaan, mutta aika vähiin jää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2762
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      93
      2069
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe