vanhaa lakanaa ja vanhat paidat

mukaan matkalle

Hei,
minä otan matkalle mukaan vanhasta lakanasta tai muusta kankaasta leikkaamiani erikokoisia paloja. Yksi kangaspala toimii esim. mattona sängyn vieressä, toinen mattona kylpyhuoneessa, kolmannella voi pyyhkiä likaantuneet vaelluskengät, neljännellä siivota pölyistä parveketta... sitten kankaat roskiin. Samalla laukkuun tulee tilaa ostoksille.

Luksusmajoituksessa rättejä ei juuri tarvitse, mutta reppureissuilla esim. Intiassa sitäkin enemmän. Kangaspala käy vaikka rantapyyhkeestä tai pöytäliinasta...

Mukaan otan myös pois heitettäviä T-paitoja ym. vaatteita, joista luovun matkan aikana. Menomatkalla esim. Thaimaaseen hikeentyy jo 1. paita poisheittokuntoon ja helteessä kulkiessa vaatetta kuluu ainakin 1/päivä.

Jos aikoo pesettää vaatteita Aasian maissa katujen pyykkipalveluissa esim. kilohinnalla, ei kannata ottaa mukaan mitään liian hienoa tai uusia väriä päästäviä vaatteita. Vain sellaisia jotka voi kaikki laittaa samaan pyykkierään. Intiassa käsinpesussa pyykin käsittely on aika rajua. Hienommat vaatteet säästän iltakäyttöön ja pesen itse vasta kotona.

6

1743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kestomurkku

      Joka matkalla jää jotain roskiin heitettäväksi. Vanha pyyhe, t-paita tai lenkkarit. ehkä on väärin lisätä heidän jätemääräänsä, mutta uutta tavaraa lähtee mukanani ainakin paikallista viiniä.

    • Aasiassa käytämme paikallisia pesulapalveluja edullisten hintojen takia, samalla jätämme roposemme paikallisten käyttöön. Usein olen reissusta kotiin lähtiessä jättänyt vaelluskenkäni viimeiseen majapaikkaan, toivoen että niistä olisi vielä jollekin käyttöä. Indonesian reissulla 2006 sattui Jaavalla paha maanjäristys ja poislähtiessämme lahjoitimme rinkoista kaikki ylimääräiset vaatteet, pyyhkeet ja filtin järistyksen uhreille. Turhaa tavaraa meille, mutta tarpeellista monille kodittomiksi jääneille.

    • tollero1

      viimeisiään veteleviä kylpypyyhkeitä. 2-3 viikon (ja 1 pesun) jälkeen pyyhkeet onkin mukava jättää roskikseen - ja tästäkin tulee tilaa tuliaisille:)

    • chittychees

      kiitos siitä.
      Lakananpalat painavat huomattavsti vähemmän kuin yhtä isot vanhat pyyhkeet tai tpaidat

    • matkamaijailija

      ja ikkunaverhonakin kankaanpala toimii. Ja sidostarpeena jos tulee haava tms., on itse pestyä puhdasta kangasta.
      Minä otan myös shampoot ym. jäminä tai ilmaisina näytepusseina joita saa kaupoista tai lehtien välistä.

      • Carvin

        Otan matkalle mukaan myös vaatteita ja kenkiä, joita en aiokaan tuoda takaisin. Afrikan matkoilla mukana on myös valmiiksi printattu teksti "löytäjä saa pitää, kunhan ensin puhdistaa, sillä nämä ovat käytettyjä". Syksyn Etelä-Afrikan reissulla vaihdoin lentokentällä matkavaatteet ja päällä olleet laitoin siististi pussiin, jonka annoin siivoojalle. Hän oli ylen onnellinen selittäessäni, että voi pitää tai pistää kiertoon. Meinaan, ellei ole kenkiä, ovat käytetyt kengätkin paremmat kuin ei mitään. Tarkoitukseni ei ole kuormittaa kohdemaan jätevuorta, vaan ojentaa auttava käteni, kun en enää itse tarvitse ko. tuotteita. Samahan olisi laittaa ne UFFin laatikkoon, mutta kun jättää esim. hotelliin siistissä pinossa, saattaa se olla monesti parempikin kuin parin kolikon tippi. Aikuisten vaatteista voi taitava muokata parikin lasten vaatetta - ja lapsiahan Afrikassa riittää.

        Palatessa matkalaukku painoi 4kg vähemmän kuin mennessä, vaikka olin tehnyt myös ostoksia eli tukenut paikallista elinkeinoelämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      68
      831
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe