Koiraa myymässä

Hinnoittelu apua

Nyt on sitten edessä rakkaan lemmikin myyminen ja hinta askarruttaa.

Kyseessä siis 3v phalène narttu.Koira ollut ihan kotikoirana,joten näyttely ynm taustaa ei ole.
Ilmaseksi en viitsi antaa,mutta rikastumaankaan en ole pyrkimässä kunhan pääsisi vaan hyvään kotiin.

Muitakin neuvoja koiran myymisessä kaipailisin.
Mitä kannattaa katsoa uutta kotia etsiess?

10

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirakuiskuri

      Hei!

      Olet varmaan sama kirjoittaja, joka oli aloittanut sen "Ei tule lasten kanssa toimeen"-ketjun Yleistä koirista-osastoon?

      Eli koira ei tule enää toimeen lasten kanssa jne.

      No uutta kotia etsiessänne kannattaa laittaa ilmoitukseen, että etsitte hyvää, pysyvää kotia perheestä/pariskunnalta/yksineläjältä, joilla EI ole pieniä lapsia ja jos lapsia on, niin mieluiten esim. yli 12-vuotiaita. Kannattaa laittaa rehellisesti ilmoitukseen, että rakas koira ei enää tullut toimeen pikkulasten kanssa ja että siksi haette sille uutta kotia, jossa sille olisi rauhallisemmat oltavat.
      Pikkulasten suhtautuminen koiraan on aina riskikästä, eivät vielä tajua miten käsitellä koiraa ja vanhempien ohjeistukset eivät kauaa mielesssä pysy, kun tulee se hinku taas ottaa syliin ja rutistaa vastahakoista koiraa ja juosta koiran perässä hihkuen yms.

      Lapsiasia ilmoitukseen. sitten varmaan mainintaa siitä, pitäisikö koiran asustaa mielestänne mieluiten omakotitalossa, jos on siihen esim. tottunut ja koira asustanut rauhallisella seudulla. Eli jos ei ole tottunut kaupunkielämään ja koviin ääniin suurkaupungin pauhussa, niin laitatte että etsitte kotia mieluiten rauhallisemmalta omakotitaloalueelta, johon koira tottunut. Esimerkiksi.

      Ilmoitukseen kannattaa laittaa koiran luonteesta, onko aktiivinen, oikein hellyydenkipeä vai millainen. Joskushan on niin, että koira on hyvin ihmisriippuvainen ja sopisi parhaiten esim. pariskunnalle/perheelle joista joku on paljon kotona jatkuvasti.

      Kun ihmiset alkavat ottaa yhteyttä koirasta, kiinnitä huomiota yleisvaikutelmaan jonka saat ehdokkaista. Kyselevätkö tarpeellisia kysymyksiä koirasta, ovatko asiallisia, onko ollut aiemmin koiria, millaisia koiria ollut aiemmin heillä ja kuinka kauan heillä on ollut ko koiria. Hälyyttävää on, jos jollakulla on ollut "paljon" koiria ja henkilö ei ole ehtinyt vielä edes keski-ikään, niin voi kysyä että kuinkas nyt niin - voi tulla ok perusteluita tai sitten vallan muuta.

      Kun ihmiset tulevat katsomaan koiraasi, kiinnitä huomiota siihen, miten ottavat kontaktia koiraan ja miten esim. perheessä ovat perheen keskinäiset välit, jos riitelyä jo siinä teidän nähtenne ja esim. kiistaa siitä halutaanko sitä koiraa sittenkään, niin... Ei vakuuttavaa.

      Kuulostaa siltä, että koiranne saattaisi viihtyä parhaiten rauhallisessa ympäristössä, jossa ei ole lapsia häärimässä. Eli yleisvaikutelmaan "rauhallisuudesta" kiinnittäisin huomiota uutta kotia hänelle etsiessä. Tarkoittaa myös ihmisen luonnetta, jos kiinnostunut ostaja on hirveän stressaantuneen oloinen ja höpöttää kuinka paljon on sitä ja tätä elämässä, niin ehkäpä ei tälle.
      Kemiat kun toimisivat koiran ja uuden ihmisen välillä, luonteet kohtaisivat toisensa ok jne.

      Koiraihmisen kyllä saattaa tunnistaa. Vastuullisesti ottaa selkoa eläimestä ja ottaa kontaktia koiraan mukavasti, on aidosti kiinnostunut jne.

      Rahapuoleen en osaa sanoa, 200 euroa? Tarkoituksena hyvään kotiin, mutta ei rahastusta jne.

      • koirakuiskuri

        Ja tuli vielä mieleen, että nuorelle pariskunnalle koiraa ei kenties kannata antaa, jos odotettavissa on perheenlisäystä heille vauvan merkeissä muutamien vuosien sisällä.

        Paras uusi koti voisi löytyä koiralle hedelmällisen ajan ohittaneesta (mikä sanonta, huh huh, mutta käsittänette pointin ) pariskunnasta/ihmisestä/perheestä. :-)

        Niin ei sitten ainakaan uuteen kotiin syntyvän lapsen takia joutuisi "kiertoon". Saisi olla se pikkuotus ihan siellä itseksensä sitten.


    • ota yhteyttä
      • ota yhteyttä

        Olin liian kiireinen, tuli virhe.
        Pyydän ottamaan yhteyttä s.postiini: [email protected]
        t. Tuulevi


    • koirakuiskuri

      En nyt muista onko luovutuspapereissa mainintaa/ehtoa siitä, miten narttukoiralla saa teettää pentuja ja onko kasvattajalla/alkperäisellä omistajalla siihen sanavaltaa.

      Oli miten oli, sinun kannattaa saada vaikka eri paperiin sopimussehto siitä, että narttukoirallasi ei teetetä kuin yhdet pennut (ja jos näin, sinun tulee saada olla perillä asiasta ja että nartun vastustaessa astutusta, sitä ei tule tehdä pakkoastutuksella!) tai ei lainkaan pentuja ja sopimusehdon rikkomisesta seuraa koiran takaisinotto alk.per.paikkaan, jos haluat olla varmemmalla mielellä siitä, ettei sillä teetetä pentuja rahastukseen tms.

      Joku joka paremmin tietää sopimusasioista, korjatkaa tai laittakaa paremmin asiasta.

      Kerro myös että haluat olla yhteydessä ostajaan ja kuulla koiran kuulumisia ja että ottaisi sinuun yhteyttä koiraan liittyvässä asiassa, että olet mielelläsi auttamassa jos kysymystä ilmenee.

      Tee siis myös selväksi kiinnostuneiden ostajien kohdalla että perhoskoirasi on lähdössä viettämään rauhaisaa elämää lemmikkinä.

      Kirjoitin tuosta varmistaakseni että tulee tuokin seikka esiin. Että koira pääsee hyviin oloihin jne.

      • ei ole mitään

        käytännön merkitystä. Jos niistä alettaisiin myöhemmin vaikka käymään oikeutta, ne todettaisiin kohtuuttomiksi. Koska koiraa myytäessä se rinnastetaan laissa tavaraan, ostaja saa tehdä sillä melkein mitä lystää jos eläinsuojeluehdot täyttyvät! Eli ehdottamasi myyntiehdot hyviä mutta kohtuuttomia. Kuka haluaa ostaa aikuisen koiran omakseen ja olla sen jälkeen entisen omistajan käskyläisenä? Sijoituskoira on asia erikseen, mutta se ei olekaan vastaanottajan oma ennen kuin sopimusehdot täyttyvät.

        Itse veisin koiran sterilointiin ennen myymistä. Se on ainoa tae sille ettei koiraa käytetä pentukoneena.


      • koirakuiskuri
        ei ole mitään kirjoitti:

        käytännön merkitystä. Jos niistä alettaisiin myöhemmin vaikka käymään oikeutta, ne todettaisiin kohtuuttomiksi. Koska koiraa myytäessä se rinnastetaan laissa tavaraan, ostaja saa tehdä sillä melkein mitä lystää jos eläinsuojeluehdot täyttyvät! Eli ehdottamasi myyntiehdot hyviä mutta kohtuuttomia. Kuka haluaa ostaa aikuisen koiran omakseen ja olla sen jälkeen entisen omistajan käskyläisenä? Sijoituskoira on asia erikseen, mutta se ei olekaan vastaanottajan oma ennen kuin sopimusehdot täyttyvät.

        Itse veisin koiran sterilointiin ennen myymistä. Se on ainoa tae sille ettei koiraa käytetä pentukoneena.

        Hyvä pointti tuo sterilointi, paras pointti pentukoneena käyttöä vastaan. Kas kun ei tullut heti itsellä mieleen.

        Niinhän se on, etteivät ne ehdot menisi oikeudessa läpi, liian "kohtuuttomia." Tulivat mieleen ja voihan olla, että jos ostajan kanssa nuo ehdot kuitenkin mainitsisi "suosituksina" ja ostaja olisi fiksusti koiran asialla, niin yhteisymmärrys olisi ok, fiksu ostaja ei halua koiraa pentukoneeksi.

        Mutta varminta sterilointi.


    • :>

      Koska koira on nuori, niin kannattaa miettiä millaiseen kotiin koira kannattaa luovuttaa/myydä. Esim. kannattaa ottaa huomioon:
      - onko uudessa kodissa muita eläimiä, miten koira suhtautuu niihin
      - tai lapsia
      - itse jos koiran myisin, luovuttaisin sen joko omakotitaloon taikka rivitaloon, kerrostalossa ei ole välttämätttä omaa pihaa, mutta miksipä ei sinnekkin.
      - huomioisin uusien omistajien koirataustan.
      Eli kaikkea tälläista.

      Hintaahan voi pyytä, n. 400-600 euroa, riippuuhan se siitäkin paljonko olet itse koirasta maksanut, että saat hieman takaisin, voi kuulostaa vähän raisilta, mutta kyllä minä ainakin pienen maksun koirasta tahtoisin.

    • yhteyttä

      rotuyhdistykseen. Sitä kautta voisi löytyä suurimmalla todennäköisyydellä asiantunteva ja ehkä rotua harrastava koti. Älä vaan laita mihinkään keltaiseen pörssiin tai apulaan!

    • kiinnostus.

      Joko on löytynyt koti?

      Olisi kiinnostavaa tietää, miten asiat ovat siellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe