koirapuisto

mikä oikein?

Aina kun menen puistoon,kysyn muilta paikalla olevilta heidän koiransa sukupuolen,rodun,tuleeko toisten kanssa toimeen yms. ennenkuin päästän koirani puistoon ja jollei siellä satu olemaan sellaisia koiria joiden kanssa omani tulee toimeen,jään ulkopuolelle odottamaan kunnes he lähtevät.

Viime viikolla olin koirani kanssa puistossa jossa ei ollut sillä hetkellä muita. Yhtäkkiä huomasin koirani juoksevan portin suuntaan jossa oli nainen kahden koiransa kanssa. Yritin huutaa koiraani luokseni,mutta en ennättänyt saada sitä kiinni ennenkuin nainen jo päästi omansa vapaaksi häkin sisäpuolelle.
Molemmat koirat juoksivat meidän luokse ja minun koira sitten ahdistui ja rupesi puolustamaan minua ja puraisi toista koiraa selästä,tässä vaiheessa en huomannut sitä,kaikki tapahtui niin nopeasti,koirat vaan ärisivät toisilleen.
Sain sitten koirani houkuteltua minun kanssa puiston toiseenpäähän ja olimme lähtöä tekemässä kun tämä kahden koiran omistaja saapui luokseni ja sanoi:teidän koira tais purra meijän koiraa. Annoin naiselle yhteystietoni ja kyselin onko tarpeen käydä eläin lääkärillä,nainen kiisti tämän,sanoin koiransa olevan kunnossa.
Tänään tuli tekstiviesti jossa pyydettiin minua laittamaan 77e eläinlääkäri kuluja (sis. antibiotti kuurin),haava oli tulehtunut.

Onko siis kellään kokemuksia tällaisesta?
Olenko minä vastuussa tästä edellämainitusta tapahtumasta vai onko syy molempien vai...?
Kuka maksaa eläinlääkäri kulut?

Omasta mielestäni tämä kahden koiran omistaja oli vastuuton päästäessää koiransa vapaaksi puistoon kysymättä tuleeko koirani toimeen muiden koirien kanssa ja kun vielä koetin saada koiraani kiinni.

Kyseinen nainen on tehnyt saman ennenkin,että puistoon mentäessä ei välitä tuleeko muitten koirat toimeen toisten koirien kanssa,vaan tepastelee suoraan sisään ja päästä koiransa vapaaksi.
Aika vastuutonta...?

22

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dalian2009

      ei ole omakohtaista kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta ja välillä kirjoitettu sanoo muuta kuin maalaisjärki, ikävä kyllä :(

      Minun maalaisjärkeni on sinun kanssasi teoriassa samaa mieltä mutta asun taajama-alueen ulkopuolella eikä julkisista koiranpitopaikoista ole kokemusta.
      Käytännössä hyökkääjä maksaa uhrin kulut.

      Sen sijaan voisin suositella käymään paikallisessa kirjastossa kysymässä Koiralakikirjaa; samaista opusta ainakin muinoin myytiin Kennelliiton kaupassa.
      Kirjaa on väsännyt kaksi hlöä, joista toinen on nimeltään Anu Ojala.

      Koiria koskeva lainsäädäntö saattaa välillä olla kovinkin tulkinnanvarainen, jolloin kirjoitettu teksti ja järki eivät tosiaankaan välttämättä kohtaa.
      Yritähän saada tuo kirja käsiisi; toivottavasti sieltä löytyy vinkki.

      Nythän on kyseessä sana sanaa vastaan eli jos ei muita paikalla olleita ole, on hyökkääjä melko usein huonommassa hantissa kuin uhri. Mikäli tilanne johtaa siihen, että olet "pakotettu" maksamaan jotain ennenkuin saat asiasta selvyyden, vaadi ainakin kuitti nähtäväksesi; muista katsoa pvm. Sinuna voisin mennä myös paikalliselle poliisille **ennen uhria** kertomaan asian ja "tunnustamaan". Heidän on pakko tehdä asiasta pöytäkirja ja sitten, jos tuota 77 egeä sinulta aletaan vaatimaan, on sinun lausuntosi poliisilla, toisen ei.

      • koirapuistoon

        Koirapuistoon ei saa viedä koiria jotka saattaa käyttäytyä aggresiivisesti toisia koiria kohtaan. Kenenkään ei tarvitse kysyä koirapuistoon mentäessä, että onko toisten koirat ystävällisiä. Pitäs olla itsestään selvyys ettei sellasia koiria sinne viedä jotka saattaa purra. Oli tilanne mikä hyvänsä!


      • seurakoiraani
        koirapuistoon kirjoitti:

        Koirapuistoon ei saa viedä koiria jotka saattaa käyttäytyä aggresiivisesti toisia koiria kohtaan. Kenenkään ei tarvitse kysyä koirapuistoon mentäessä, että onko toisten koirat ystävällisiä. Pitäs olla itsestään selvyys ettei sellasia koiria sinne viedä jotka saattaa purra. Oli tilanne mikä hyvänsä!

        puistoon. Jotkut koirat tulevat puistoon tyylillä, "heti päälle näyttämään kuka käskee". Toiset koirat puree takaisin ja toiset taas yrittävät karkuun ja saavat selkäänsä.

        Ei koirapuistoilua mikäli et pysty omaa koiraasi puolustamaan.


      • Tukukuku
        seurakoiraani kirjoitti:

        puistoon. Jotkut koirat tulevat puistoon tyylillä, "heti päälle näyttämään kuka käskee". Toiset koirat puree takaisin ja toiset taas yrittävät karkuun ja saavat selkäänsä.

        Ei koirapuistoilua mikäli et pysty omaa koiraasi puolustamaan.

        Koirapuistoonhan ei pidä viedä koiria, jotka eivät tule toimeen toisten koirien kanssa. Jos itselläni olisi koira, joka ei muita sietäisi, niin en veisi lähellekään koirapuistoa. Sinähän nyt ensisijaisesti olet vastuussa, sillä SINUN koirasi puri ja käyttäytyi aggressiivisesti. Kaikkien mieleen ei välttämättä juolahda, että pitäisi kysyä, että voiko puistoon tulla.. Tietysti se olisi ihan fiksua varmistaa kaikkien turvallisuuden kannalta, mutta silti. Sinä olet korvausvelvollinen, kun sinun koirasi aiheutti vammat.


    • :-)

      Koirapuistojen portilloa on ainakin Hesan suunnalla puiston säännöt. Kopioin nämä säännöt tähän:

      Koirapuiston säännöt löytyvät yleensä puistosta löytyvästä ilmoitustaulusta. Esimerkiksi Helsingin koirapuistojen säännöt:

      1. Pidä koirasi vapaana. Varmista, että koirasi tulee toimeen muiden koirien kanssa.
      2. Huolehdi, että koirasi rokotukset ovat kunnossa.
      3. Älä heitä keppejä, kiviä tai lumipalloja, äläkä tuo omia leluja. Seuraukset voivat olla ennalta-arvaamattomat.
      4. Sinä vastaat aina omasta koirastasi. Sinä vastaat aina koirasi aiheuttamasta aineellisesta vahingosta, koirasi puremasta aiheutuvista kustannuksista
      5. Pidä huoli, että koirasi ei haukunnallaan häiritse ihmisten yörauhaa (klo 22 - 07).
      6. Älä vahingoita kasvillisuutta ja puistokalusteita.
      7. Pidä alue siistinä. Korjaa ulosteet roska-astiaan.
      8. Sulje portti

      Jos käyttämässäsi puistossa oli nämä säännöt esillä, niin puistoon tulleen henkilön olisi pitänyt ensin varmistaa, että hänen koiransa tulee toimeen muiden koirien kanssa. Sinä olet vastuussa koirasi puremasta ja korvausvelvollinen, mutta toisaalta nainen jätti varmistamatta puistoon tullessaan, että tuleeko koirat keskenään toimeen, niin se saattaa mutkistaa tilannetta! Tästä syystä en itse koskaan puistossa poistu kauas portilta, sillä haluan olla siinä lähettyvillä sanomassa tulijoille, että odottavat niin kauan kun saan koirani kiinni.

      • Hukka-Musti

        Samat säännöt lukevat täällä Pirkanmaalla olevista koirapuistoista monessa.


      • kidashahana

        Koirapuiston säännöissä lukee, että omistaja on vastuussa koirastaan, ja että jokaisen tulee pitää huoli siitä että oma koira tulee muiden kanssa toimeen. Jos puistoon tulleet koirat eivät käyttäytyneet aggressiivisesti tai hyökänneet koiraasi kohti, olet sin korvausvelvollinen. Vaikka koirat tulisivat kohti riehakkaasti, oli sinun koirasi se joka puri... tällöin se tulkitaan niin että sinun koirasi oli se, joka ei tullut toimeen.

        Jos puistoontulija luottaa siihen että hänen koiransa tulevat kaikkien kanssa toimeen, ei hän ole velvoitettu tarkistamaan tulevatko muiden koirat, koska oletusarvo on se, että tulevat. Toki hyviin käytöstapoihin kuuluu huikata portilta jotakin ennen kuin tulee sisään, muttei se ole mitenkään pakollista.
        Jos sinä olit epävarma tilanteesta, eikö olisi ollut fiksuinta huikata itse sisääntulevalle vaikka nopea "odota hetki, me lähdetään alta pois" ennen kuin alkaa metsästää koiraansa. Näin oltaisiin tältä tilanteelta vältytty.

        Sinä olet ihan itse vastuussa koirastasi, vaikka joku käyttäytyisi epäkohteiliaasti, tai muut koirat olisivat riehakkaita, tai omasi pelkäisi niitä.


    • asdfasfdasfdasfd

      Sen siitä saa kun hankitte näitä tappajakoiria. Olisko kannattanut hankkia joku pienempi piski niin ei olisi purrut toisia? Sillä ei ole mitään merkitystä kuka sinua päin juoksee tai tekee mitä hyvänsä. Ihan turnaan yrität keksiä jotain syitä että "koira ahdistui niin sen piti purra". Pureminen ei ole missään tilanteessa oikeutettua ellei sitten kyseessä ole joku poliisikoira suorittamassa työtehtäviä. Ikäväähän se varmaan jotain maksaa mutta voi voi.. oma vika. Tiesit varmasti koiraa ostaessasi että tämä rotu saattaa olla vaarallinen mutta ajattelit mielessäsi kuitenkin "ei minun pikku koirani tee kenellekään mitään". Jos olisin se nainen niin vaatisin kyllä enemmän jos joku hullu koira purisi..

      • Puistossa käydään turhat valtataistelut

        Kerropa rotu, joka ei ole purrut ketään. Kaikki rodut hulluja!
        Naapurissa oli kromforländer, joka yllättäin puri minua käteen. Ensin se tuli vaatimaan silitystä ja yhtäkkiä kävikin kiinni. Koiralla ei ollut kipuja, ei sairauksia vaan iso ego, jota omistajat pönkitti. Eihän pikkukoilalle saa sanoa ei, kun se sitten masentuu.
        Pysyttelin etäällä koirasta ja naapurista ja olisin kyllä käyttänyt rajuja otteita jos uudestaan olisi tullut ärhentelemään.

        Itse olen epävarma niiden rotujen kohdalla, joita ei ole helppo kouluttaa. Ne. joilla ei ole juurikaan miellyttämisen tarvetta. Ne, joita edes kokenut kouluttaja ei saa kuin hihnassa kävelemään ja siinä kaikki.
        Eniten kartan niitä koiria, joiden hihnan päässä on haahuileva ihminen, joka antaa koiransa kulkea miten sattuu ja höpöttää sille lakkaamatta. Näissä tapauksissa koira yleensä päättää mihin mennään ja kenen luokse mennään ja miten paljon rähjätään eli täysillä.

        Koirapuistot sopivat tosi harvoille koirille. Tunnen paljon erirotuisia koiria, jotka sietävät vain muutamia tuttuja koiria. Olen nähnyt koirapuistossakin koiria, jotka eivät siellä haluaisi ja haluaisivat olla rauhassa mutta kun omistaja yrittää sitä niin sosiaalistaa. Näin saadaan aikaan pelkopurija.

        Jos kaupungissa on vaikka kaksi koirapuistoa, 35000 asukasta ja jokunen tuhat koiraa niin yhtä puistoa näyttäisi käyttävän noin 100 koiraa. Pari on vakikäyttäjiä ja osa käy vaan silloin tällöin. Toiset käy kerran ja se riittää.
        Suuri osa ihmisistä ei osaa tulkita koiriaan lainkaan. Ei nähdä sitä, että oman koiran ego on valtava vaikka koko on pieni. Ei nähdä niitä pieniä eleitä, jotka ennakoivat rähinää. Vaikka koira olisi käynyt vuosia puistossa ilman ongelmia niin jonain päivänä saattaa tulla vastaan se koira, jonka kanssa menee hommat ristiin ja koira haastaa toisen.

        Metsälenkki tuttujen koirien kanssa on paljon rentouttavampaa koirille. Koirat juoksevat mutta eivät pelkästään "leiki" eli tutkaile toisen asemaa.


      • kchdbhdbhfbd

        kirjoittaja hienosti kuvastaa omaa kypsyyttään ja tietoaan rodusta.
        Eli pienet piskit ei pure toisia? Miten rotu on vaarallinen? vähän enemmän perusteita, kiitos- ja mitä olisit sitten vaatinut/luullut saavasi enemmän? Soittanut poliisille ja sanonut että haluat korvauksia henkisestä kärsimyksestä koska koira joka puri omaasi oli DOBERMANN? Hui kauhia! :)


      • ksfhiehfie
        kchdbhdbhfbd kirjoitti:

        kirjoittaja hienosti kuvastaa omaa kypsyyttään ja tietoaan rodusta.
        Eli pienet piskit ei pure toisia? Miten rotu on vaarallinen? vähän enemmän perusteita, kiitos- ja mitä olisit sitten vaatinut/luullut saavasi enemmän? Soittanut poliisille ja sanonut että haluat korvauksia henkisestä kärsimyksestä koska koira joka puri omaasi oli DOBERMANN? Hui kauhia! :)

        tarkoitettu kirjoittajalle otsikolla hahhah.


      • asfdasfdasfdasfdasfd
        kchdbhdbhfbd kirjoitti:

        kirjoittaja hienosti kuvastaa omaa kypsyyttään ja tietoaan rodusta.
        Eli pienet piskit ei pure toisia? Miten rotu on vaarallinen? vähän enemmän perusteita, kiitos- ja mitä olisit sitten vaatinut/luullut saavasi enemmän? Soittanut poliisille ja sanonut että haluat korvauksia henkisestä kärsimyksestä koska koira joka puri omaasi oli DOBERMANN? Hui kauhia! :)

        Kai nyt suojelukoiraksi (aivan naurettavaa että jotkut tarvitsee jotain hiton suojelukoiria nykypäivänä) tehty piski on vaarallinen muille jos se sua alkaa suojelemaan? Koirat on vaan niin tyhmiä että ei ne tajua milloin pitää suojella ja milloin ei.. siks näitä onnettomuuksia sattuu. Esimerkiksi jos lapset leikkivät hippaa koirasi lähellä niin se saattaa hyvinkin tulkita sen hyökkäykseksi.. On se kumma että teille tupauunoille joutuu vääntämään rautalangasta itsestään selviä asioita... koittakaa nyt ymmärtää että mitä isompi koira, vahvemmat leuat, terävämmät hampaat, suojelukoira.. (joka erittäin todennäköisesti aiheuttaa enemmän vammoja viattomille kuin suojelee) ym... niin sitä enemmän vahinkoa tulee.


      • hubahubasatsat
        asfdasfdasfdasfdasfd kirjoitti:

        Kai nyt suojelukoiraksi (aivan naurettavaa että jotkut tarvitsee jotain hiton suojelukoiria nykypäivänä) tehty piski on vaarallinen muille jos se sua alkaa suojelemaan? Koirat on vaan niin tyhmiä että ei ne tajua milloin pitää suojella ja milloin ei.. siks näitä onnettomuuksia sattuu. Esimerkiksi jos lapset leikkivät hippaa koirasi lähellä niin se saattaa hyvinkin tulkita sen hyökkäykseksi.. On se kumma että teille tupauunoille joutuu vääntämään rautalangasta itsestään selviä asioita... koittakaa nyt ymmärtää että mitä isompi koira, vahvemmat leuat, terävämmät hampaat, suojelukoira.. (joka erittäin todennäköisesti aiheuttaa enemmän vammoja viattomille kuin suojelee) ym... niin sitä enemmän vahinkoa tulee.

        että tässä tilanteessa koira ei mitenkään puollustanut omistajaansa, vaan ihan itseään. No,se nyt on ihan samatekevää. Kaikki koirat tulee kouluttaa, oli rotu mikä hyvänsä. Ja kun dobberi on hanskassa ja koulutettu ja järkevästi sosiaalistettu, ei se noin vain rupea ketään suojelemaan, (paitsi itseään jos sitä uhataan, ihan niinkuin kaikki muutkin koirat). Dobermann on jalostettu vahti ja vartiokoiraksi, se ei itsessään ole suojelukoira (voisitko selittää versiosi tästä käsitteestä tyhmille?) vaikka suojelupainotteinen onkin. Eikä koirakaan niin tyhmä elikko ole, että ilman syytä ampaisee kiinni.

        Totta on, että mitä isompi koira, sen suurempi vahinko. Siksi juuri elukat pitää pitää hanskassa, rodusta riippumatta.

        Miksi on naurettavaa että nykypäivänä pitää dobermannia? Jos haluaa tempperamenttisen, vaativan ja hyvin älykkään koiran joka jaksaa puuhastella ja tehdä, ja jonka kanssa voi treenata mitä erilaisempia lajeja, niin dobermann on hyvä vaihtoehto( ohjaajasta riippuen tietysti) Ihan yhtä hyvin voisin sanoa että mielestäni on naurettavaa että jollain on chihuahua, kun ei se jaksa niin paljon eikä sen kanssa voi mennä pk-kokeisiin. (ei mitään chihuja vastaan, mielestäni vallan mainioita tyyppejä). Ihan samanlaista vahinkoa dobermannin puremasta tulee kuin kultaisennoutajan, jos se sille päälle sattuu.


      • koirakuisk.
        hubahubasatsat kirjoitti:

        että tässä tilanteessa koira ei mitenkään puollustanut omistajaansa, vaan ihan itseään. No,se nyt on ihan samatekevää. Kaikki koirat tulee kouluttaa, oli rotu mikä hyvänsä. Ja kun dobberi on hanskassa ja koulutettu ja järkevästi sosiaalistettu, ei se noin vain rupea ketään suojelemaan, (paitsi itseään jos sitä uhataan, ihan niinkuin kaikki muutkin koirat). Dobermann on jalostettu vahti ja vartiokoiraksi, se ei itsessään ole suojelukoira (voisitko selittää versiosi tästä käsitteestä tyhmille?) vaikka suojelupainotteinen onkin. Eikä koirakaan niin tyhmä elikko ole, että ilman syytä ampaisee kiinni.

        Totta on, että mitä isompi koira, sen suurempi vahinko. Siksi juuri elukat pitää pitää hanskassa, rodusta riippumatta.

        Miksi on naurettavaa että nykypäivänä pitää dobermannia? Jos haluaa tempperamenttisen, vaativan ja hyvin älykkään koiran joka jaksaa puuhastella ja tehdä, ja jonka kanssa voi treenata mitä erilaisempia lajeja, niin dobermann on hyvä vaihtoehto( ohjaajasta riippuen tietysti) Ihan yhtä hyvin voisin sanoa että mielestäni on naurettavaa että jollain on chihuahua, kun ei se jaksa niin paljon eikä sen kanssa voi mennä pk-kokeisiin. (ei mitään chihuja vastaan, mielestäni vallan mainioita tyyppejä). Ihan samanlaista vahinkoa dobermannin puremasta tulee kuin kultaisennoutajan, jos se sille päälle sattuu.

        Kyllä parasta olisi, että chihuhua otettaisiin poliisikoirakoulutukseen. Siinä rikolliset jäätyisivät kerrasta paikalleen, kun poliisi tulisi rötöspaikalle chihun kanssa ja chihu sanoisi "Äy"!
        Tai sitten rötösherrat sulaisvat pikkupoliisin edessä ja antautuisivat heti kärkeen... "Ei myö antau'uta periaatteesta isoille jepeille, meil on meitin rötösperiaatteet mutta herrasmiesrikollisina pikkukaverin mukaan voiaan lähteäkin."

        Varmaan kyl nauraisvat oikeasti itsensä tärviölle minipoliisikoiran edessä. Keventäisi tunnelmaa sitten... "Jätkät, ette usko, se oli joku hamsteri hihnan päässä kyttänä, meikällä unohtui keksiä hyvä alibi, kun siinä oli se hamsteri tiukkana eessä, hoho hoho." "Sulla oli hei jännä päivä, tulisko se hamsteripoliisi uusiksi, mekin halutaan nähä se?!"


      • kukkuu
        koirakuisk. kirjoitti:

        Kyllä parasta olisi, että chihuhua otettaisiin poliisikoirakoulutukseen. Siinä rikolliset jäätyisivät kerrasta paikalleen, kun poliisi tulisi rötöspaikalle chihun kanssa ja chihu sanoisi "Äy"!
        Tai sitten rötösherrat sulaisvat pikkupoliisin edessä ja antautuisivat heti kärkeen... "Ei myö antau'uta periaatteesta isoille jepeille, meil on meitin rötösperiaatteet mutta herrasmiesrikollisina pikkukaverin mukaan voiaan lähteäkin."

        Varmaan kyl nauraisvat oikeasti itsensä tärviölle minipoliisikoiran edessä. Keventäisi tunnelmaa sitten... "Jätkät, ette usko, se oli joku hamsteri hihnan päässä kyttänä, meikällä unohtui keksiä hyvä alibi, kun siinä oli se hamsteri tiukkana eessä, hoho hoho." "Sulla oli hei jännä päivä, tulisko se hamsteripoliisi uusiksi, mekin halutaan nähä se?!"

        Joo ja meikäläinen alkaa heti jalostamaan jotain geenimuunneltua super chihuahuaa joka jaksaa vetää muutaman kymmenen kilsan lenkin joka päivä ja tarmoo riittää viä harrastaa mettässä jälkee..mihin minä enään tarvitsen dobermannia?


      • koirakuisk.
        kukkuu kirjoitti:

        Joo ja meikäläinen alkaa heti jalostamaan jotain geenimuunneltua super chihuahuaa joka jaksaa vetää muutaman kymmenen kilsan lenkin joka päivä ja tarmoo riittää viä harrastaa mettässä jälkee..mihin minä enään tarvitsen dobermannia?

        Se oli vitsiä vaan, tuli mieleen niin hyvät sketsit (omasta mielestä :D) että piti laittaa ketjuun muka kevennykseksi tai joksikin.

        Totta kai palveluskoira on laatujaan oikeampi palveluskoirakoulutukseen. Minikyttä jäänee näkemättä chihujen osalta, samoin chihu hengenpelastuskoirana jne. Ei chihuilla oikein ole virkaa...:D

        Chihu jaksaa pirtsakasti lenkillä useamman kilometrin ja luonteessa löytyy siinä mielessä samaa kuin dobberista, että ovat älykkäitä, haasteellisia ja temperamenttia voi löytyä. Mutta ovathan dobberit aktiivisempia, se on selvä ja moniin työ/palvelustehtäviin hyviä. Chihut taas seurakoiria.

        Molemmista roduista pidän, erilaisia, mutta yllättäen jotain samaakin...

        Tässä ystävinä: http://www.youtube.com/watch?v=1fc_kfHDHcg


      • kukkuu
        koirakuisk. kirjoitti:

        Se oli vitsiä vaan, tuli mieleen niin hyvät sketsit (omasta mielestä :D) että piti laittaa ketjuun muka kevennykseksi tai joksikin.

        Totta kai palveluskoira on laatujaan oikeampi palveluskoirakoulutukseen. Minikyttä jäänee näkemättä chihujen osalta, samoin chihu hengenpelastuskoirana jne. Ei chihuilla oikein ole virkaa...:D

        Chihu jaksaa pirtsakasti lenkillä useamman kilometrin ja luonteessa löytyy siinä mielessä samaa kuin dobberista, että ovat älykkäitä, haasteellisia ja temperamenttia voi löytyä. Mutta ovathan dobberit aktiivisempia, se on selvä ja moniin työ/palvelustehtäviin hyviä. Chihut taas seurakoiria.

        Molemmista roduista pidän, erilaisia, mutta yllättäen jotain samaakin...

        Tässä ystävinä: http://www.youtube.com/watch?v=1fc_kfHDHcg

        Juu juu ihan vitsillä minäkin. Ei Chitsuissa mitään vikaa ole. :) Sillä pointilla vaan kun ny pitäs muka hävittää kaikki isot koirat maan päältä kun ne on niin vaarallisia.


      • koirakuisk.
        kukkuu kirjoitti:

        Juu juu ihan vitsillä minäkin. Ei Chitsuissa mitään vikaa ole. :) Sillä pointilla vaan kun ny pitäs muka hävittää kaikki isot koirat maan päältä kun ne on niin vaarallisia.

        :-)

        Eipä ihmisten isojen koirien koirakammolle voi muuta sanoa, kuin että sosiaalistua koirien kanssa, niin saisvat laajempaa näkemystä ja omat ennakkoasenteet saisvat vähän kyytiä. Heidän kannattaisi nimenomaan sosiaalistua koirien kanssa, niin pelkotaustainen vihamielisyys hellittäisi.

        Aina on jännä nähdä kuinka huolissaan olla ns. isoista koirista ja niiden mahdollisesta arvaamattomuudesta, kun paljoooon suurempi huoli löytyy ihan ihmisisten keskeltä, jos löytyy sekopäisiä yksilöitä koirista, löytyy niitä ihmisistä enemmän ja pahemmalla tapaa kun sekopääihmisilla myös henkistä väkivaltaa jne.

        Toki se pointti on olemassa, että suojelukoiratyyppisen koiran vietin vahvistaminen väärällä tapaa on riskiä ja että vahvaviettinen vahtikoira on riskikkäämpi tapaus oman talonsa portilla ottamassa vastaan ovelta ovelle kaupustelijaa kuin jokin koira, jolla ei ole juurikaan vahtiviettiä.

        Mutta joo, ihan järjetöntä on vaatia isoja koiria häviämään, samalla voisi vaatia pieniä koiria häviämään ja syynä taas se, että ei niistä monestakaan ole virkaa töihin.

        Sosiaalistumaan vaan nämä ei-koiraihmiset. :)


      • kukkuu
        koirakuisk. kirjoitti:

        :-)

        Eipä ihmisten isojen koirien koirakammolle voi muuta sanoa, kuin että sosiaalistua koirien kanssa, niin saisvat laajempaa näkemystä ja omat ennakkoasenteet saisvat vähän kyytiä. Heidän kannattaisi nimenomaan sosiaalistua koirien kanssa, niin pelkotaustainen vihamielisyys hellittäisi.

        Aina on jännä nähdä kuinka huolissaan olla ns. isoista koirista ja niiden mahdollisesta arvaamattomuudesta, kun paljoooon suurempi huoli löytyy ihan ihmisisten keskeltä, jos löytyy sekopäisiä yksilöitä koirista, löytyy niitä ihmisistä enemmän ja pahemmalla tapaa kun sekopääihmisilla myös henkistä väkivaltaa jne.

        Toki se pointti on olemassa, että suojelukoiratyyppisen koiran vietin vahvistaminen väärällä tapaa on riskiä ja että vahvaviettinen vahtikoira on riskikkäämpi tapaus oman talonsa portilla ottamassa vastaan ovelta ovelle kaupustelijaa kuin jokin koira, jolla ei ole juurikaan vahtiviettiä.

        Mutta joo, ihan järjetöntä on vaatia isoja koiria häviämään, samalla voisi vaatia pieniä koiria häviämään ja syynä taas se, että ei niistä monestakaan ole virkaa töihin.

        Sosiaalistumaan vaan nämä ei-koiraihmiset. :)

        Kyllä, samaa mieltä. Muttä näitä mielipiteitä asioista varmasti on niin kauan kun on erilaisia ihmisiä ja erilaisia koiria. On se ikävää lukea niitä uutisiä että koira on hyökänny ja koira on raadellu..tottakai on, mutta ikävä tosiasia on että niitäkin varmasti tulee, syystä jos toisesta ja varmasti rodusta riippumatta. Rotuja kun on paljon, hyvä niin, löytyy jokaiselle jotakin, kun vaan jokainen osaisi olla sen verta fiksu että valitsisi sen oman rotunsa oikein perustein ja ihmiset tuntisivat vastuunsa koiran omistajina.

        Tiedän paljon ihmisiä joilla on pelko isoja koiria kohtaan ja rotuennakkoluuloja ja moni ei edes halua muuttaa käsitystään tietyissä asioissa ja olkoon sitten niin, ei heidän tarvitse ottaa koiraa mutta heiltä on todella kohtuutonta alkaa leimaamaan tiettyjä rotuja tappajakoiriksi tai yleensä isoja koiria vaarallisiksi. Koira voi olla vaarallinen, niin myös kadulla vastaantuleva ihminen ja moni muukin asia.

        Ennen jaksoin pahoittaa mieleni kun kadulla tai puistossa vastaantuleva ihminen huusi jo kaukaa että "onko se dobermanni?" "vie se tappajakoira pois" tai saman pihan lapset kuiskutteli "äiti on sanonu että ei saa mennä lähelle tota koiraa" mutta moiseen kuraan on jo tottunut, minulle pääasia on että itse saan iloa koirastani, jos joku näkee vaivaa niin nähkööt..en tietenkään tarkoita että se miten koiraansa pitää on jokaisen oma asia, mutta omasta koirastani ei ole ollut kellekkään mitään haittaa, se on koulutettu, ei hauku, ei rähise ja on aina kytkettynä julkisisilla paikoilla. Jos siis joku tästä saa ressiä itselleen niin ei meikäläistä liikuta. No jotkut pelkääjät ilmaisevat asiansa edes vähän asiallisemmin, hetki takaperin eräs vastaantuleva nainen maastolenkkipolulla huuteli että anteeksi, mutta onhan koirasi kiinni hihnassa että hän pelkää koiria, no huutelin takaisin että asia kunnossa ja kiinni on.

        Että yritetään nyt vaan elellä samalla maalla me koiralliset ja koirattomat. Ette te mitään järkevää sillä saa aikaan että käytte täälä tai sit ihan päin naamaa huutelemas et sun koiras on vaarallinen hullu. Ihan vapaasti saatte lapsianne kieltää lähestymästä isoja koiria ja muuttaa vaikka jonnekki korpeen jos ei koirat kiinnosta, se on ihan teidän oma oikeus ja kenenkään ei ole pakko olla koiran kanssa tekemisissä. Jos naapuriin muuttaa koira, muuta pois, kun laki ei sitä koiraa kiellä pitämästä niin turha kitistä.


      • blablaab
        kukkuu kirjoitti:

        Kyllä, samaa mieltä. Muttä näitä mielipiteitä asioista varmasti on niin kauan kun on erilaisia ihmisiä ja erilaisia koiria. On se ikävää lukea niitä uutisiä että koira on hyökänny ja koira on raadellu..tottakai on, mutta ikävä tosiasia on että niitäkin varmasti tulee, syystä jos toisesta ja varmasti rodusta riippumatta. Rotuja kun on paljon, hyvä niin, löytyy jokaiselle jotakin, kun vaan jokainen osaisi olla sen verta fiksu että valitsisi sen oman rotunsa oikein perustein ja ihmiset tuntisivat vastuunsa koiran omistajina.

        Tiedän paljon ihmisiä joilla on pelko isoja koiria kohtaan ja rotuennakkoluuloja ja moni ei edes halua muuttaa käsitystään tietyissä asioissa ja olkoon sitten niin, ei heidän tarvitse ottaa koiraa mutta heiltä on todella kohtuutonta alkaa leimaamaan tiettyjä rotuja tappajakoiriksi tai yleensä isoja koiria vaarallisiksi. Koira voi olla vaarallinen, niin myös kadulla vastaantuleva ihminen ja moni muukin asia.

        Ennen jaksoin pahoittaa mieleni kun kadulla tai puistossa vastaantuleva ihminen huusi jo kaukaa että "onko se dobermanni?" "vie se tappajakoira pois" tai saman pihan lapset kuiskutteli "äiti on sanonu että ei saa mennä lähelle tota koiraa" mutta moiseen kuraan on jo tottunut, minulle pääasia on että itse saan iloa koirastani, jos joku näkee vaivaa niin nähkööt..en tietenkään tarkoita että se miten koiraansa pitää on jokaisen oma asia, mutta omasta koirastani ei ole ollut kellekkään mitään haittaa, se on koulutettu, ei hauku, ei rähise ja on aina kytkettynä julkisisilla paikoilla. Jos siis joku tästä saa ressiä itselleen niin ei meikäläistä liikuta. No jotkut pelkääjät ilmaisevat asiansa edes vähän asiallisemmin, hetki takaperin eräs vastaantuleva nainen maastolenkkipolulla huuteli että anteeksi, mutta onhan koirasi kiinni hihnassa että hän pelkää koiria, no huutelin takaisin että asia kunnossa ja kiinni on.

        Että yritetään nyt vaan elellä samalla maalla me koiralliset ja koirattomat. Ette te mitään järkevää sillä saa aikaan että käytte täälä tai sit ihan päin naamaa huutelemas et sun koiras on vaarallinen hullu. Ihan vapaasti saatte lapsianne kieltää lähestymästä isoja koiria ja muuttaa vaikka jonnekki korpeen jos ei koirat kiinnosta, se on ihan teidän oma oikeus ja kenenkään ei ole pakko olla koiran kanssa tekemisissä. Jos naapuriin muuttaa koira, muuta pois, kun laki ei sitä koiraa kiellä pitämästä niin turha kitistä.

        Kyllä se on ihan hyvä teille huudella niin ehkä tajuutte muuttaa käytöstänne. Tekstistäsi paistaa läpi kuinka ajattelet vain itseäsi. Kannattaisi alkaa opetella että koirat on vaan koiria. Tärkeämpää on ottaa muut ihmiset huomioon ja olla terrorisoimatta niitä omilla tarpeillasi..


      • kukkuu
        blablaab kirjoitti:

        Kyllä se on ihan hyvä teille huudella niin ehkä tajuutte muuttaa käytöstänne. Tekstistäsi paistaa läpi kuinka ajattelet vain itseäsi. Kannattaisi alkaa opetella että koirat on vaan koiria. Tärkeämpää on ottaa muut ihmiset huomioon ja olla terrorisoimatta niitä omilla tarpeillasi..

        mää en kyllä vieläkään ymmärrä millä tavalla mun tarpeet terrorisoi ketään.. ku ei meikäläisen koirasta ole kellekkään mitää harmia ollut.. muutakun et kiltisti kävelee tua tiällä narun jatkeena, jos se jonkun mielestä on terrorisointia niin ei helvata teidän mieltänne...ja jos tämä on itsekästä niin myönnän sitten olevani ylpeän itsekäs!


    • Koiruus

      Nuo säännöt tuolla ylempänä ovat kyllä jonkun ihan itse keksimät, ne kun ei ole Helsingin säännöt, eivät edes sinnepäinkään...


      Täällä on ihan oikeat säännöt:
      http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/Viheralueet/Koira kaupungissa/Koira-aitausten s__nn_t

      Koiran vieminen yleiseen puistoon on omalla vastuulla, ei ole sääntöä, että se joka puree olisi vastuussa. Säännöt toki kieltää viemästä koiraa puistoon, jos sen tietää agressiiviseksi, mutta jos koira pääsääntöisetsi tulee toimimeen muidne koirien kanssa ei yksittäistapauksesta voi tehdä päätelmää sen olevan agressiivinen. VAstapuoli on aivan hyvin voinut provosoida tappelun käyntiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe