Petollinen "Pommac"

PellervoHollo

Hei kaikille!
Kirjoittelen pitkästä aikaa. Olisikohan viime aikoina tullut kirjoiteltua ehkäpä keskimäärin kaksi(2) viestiä viikossa. Palstaa lukiessa huomaan kuinka jotkut humoristit kirjoittelevat päivän aikana enemmän viestejä mitä itse saan vuoden aikana kasaan. Suuri kunnia heille. Valitettavasti en kykene olemaan yhtä aktiivinen kirjoittelija koska elämässäni on muutakin kuin tämä ihana Suomi24 keskustelufoorumi.
Kirjoitan tässä nyt sellaisesta asiasta kun ostin tuosta lähimmästä 7eleven myymälästä pullollisen Pommacin väristä juomaa janooni. Kyseiset juomat olivat aseteltu kassojen taakse siisitisti hyllylle.
Pyysin myyjältä pullollisen tuota juomaa muiden ostosteni lisäksi. Pullo oli litteä joka sopisi mukavasti povitaskuun jos sellainen sattuisi paidassa taikka takissa olemaan. Myös esimerkiksi reisitaskuhousujen reisitaskuun se saattaisi sujahtaa hyvin. Pullo on valmistettu läpinäkyvästä värittömästä lasista. Pommacin värinen juoma pysyy pullossa vaikka pulloa kallistelisikin koska sen suuaukko on suljettu metallisella kierrekorkilla. Korkki oli kullan värinen. Kierrekorkin yli pullon molemmille "hartijoille" oli liimattu pätkä valkoista paperia jossa oli ruskeaa kuviointia. Korkin kohdalla taisi olla jonkun linnun kuva, olisikohan ollut lokki? Ainakaan se ei ollut kaksipäinen kotka. Paperi toimi ikäänkuin sinettinä josta tiesi ettei pulloa oltu avattu. Jos oli niin oli myös nähty vaivaa sen saamiseksi avaamattoman näköiseksi. Sinetissä kuten myös pullon kyljessä olevaan etikettiin oli painettu päivämäärä ja vuosiluku mustalla musteella. Siinä oli numero kuusi(6). Kuukausi oli kirjoitettu kahdella thaikirjaimella lyhennettynä ja tarkoitti elokuuta. Vuosiluvuksi oli merkitty 2552. Tulkitsin sen parasta ennen päivämääräksi elikä juoma on vielä käyttökelpoista reilut 500 vuotta.
Etiketissä luki Special ja suurikokoisilla kirjaimilla Sang Som sekä hieman pienemmillä taas Rum. Rommiksi monet tätä juomaa luulevat tuon hämäävän tekstin vuoksi. Vaikka pullossa lukee tuo Rum se sisältää kuitenkin riisiviskiä. Juoma on siis alkoholijuoma eikä Pommacia vaikka siltä näyttääkin.
Tuon Rum tekstin oikealla puolella on viivakoodi jota useat kaupat käyttävät kassahenkilöiden apuna. Viivakoodi on pystysuorassa alhaalta ylöspäin.
Etiketistä vielä sen verran että ihan ylhäällä on kolme(3) pientä merkkiä. Kahden(2) reunimmaisen alla lukee Madrid 1982 ja keskimmäisen merkin alla 2520 Sang Som 1977. Suuren kullan värisen Sang Som tekstin alla on tuo jo aiemmin mainitsemani toinen musteella painettu musta päiväys. Sen alapuolelta löytyy teksti "Distilled aged blended and bottled by Sang Som co., Thailand. Under thai goverment supervision". Tämän tekstin vasemmalla puolella on merkintä 80 proof ja oikealla puolella 0.30L.
Kumosin tuon ostamani pullon Oon kanssa iltasella kun istuimme kotimme edustalla olevalla hiekkarannalla. Ilta oli lämmin. Oo joi Sang Somia soodaveden ja jäiden kera kun taas minä join sitä sekoitettuna Coca Colaan.
Istuimme hietikolla ja nautimme toistemme läheisyydestä. Katsoimme kuinka taivasta koristivat useat tulipussit. Ne kulkivat toistensa perässä ja näyttivät kaukaisilta satelliiteilta. Pullon tyhjennyttyä menimme sisään asuntoomme ja valmistauduimme yöunille.
Kun nyt menette ja ostatte Sang Som riisiviskiä niin muistakaa nauttia sitä kohtuudella kuten minä ja Oo. Se on hyvin petollista ainetta. Minäkin olen sen oppinut niinsanotusti kantapään kautta.
Nyt voitte sitten alkaa vastailla ja kommentoida viestiäni. Oletan että minua nimitellään ja valistetaan kuinka tämä on koko perheen keskustelupalsta johon eivät pervojutut ja seksiseikkailut kuulu. Kiitos kuitenkin kaikesta palautteesta jo etukäteen.
Hyvää loppukesää sinne ihanaan suomeen ja nauttikaa Pommacia sekä toistenne läheisyydestä.
Terveisin Pellervo Hollo, Oo ja Budis

19

5105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja kulaus

      Moi Pele!

      Ihan hauskaa hassuttelun yritelmää noissa lokki ja 500 vuoden käyttökelpoisuus viritelmissäsi, mutta tuo riisiviski tietosi menikin sitten ihan oikeasti reisille. Sang Som nimittäin on rommia. Se tehdään sokeriruo'osta saatavasta melassista, riisiä sen valmistukseen ei käytetä. Mekhongin – tuttu merkki sinulle varmaan tämäkin - valmistukseen sen sijaan käytetään myös riisiä.

      Tässä kuva kuvailemastasi pullosta
      http://www.thailandunique.com/store/images/sangsom_small300ml.jpg
      ja tarkemmin etiketistä
      http://farm1.static.flickr.com/29/42617748_ebf6e7b068.jpg?v=1126512565

      PS. Amalialta pyytäisin anteeksi etukäteen tuosta yhdestä käyttämästäni ilmaisusta, en keksinyt tähän yhteyteen sopivampaa.

      • tietoa

        Reisille menee sinun tietosi. sang som ei ole rommia. se on viskiä johon on sekoitettu sokeriruokoviinaa. maku on rommimainen mutta viskiä se on. pellervon tieto oli oikea.


    • paljon tullut

      kysymyksiä noissa aloittamissasi ketjuissa. Aiotko vastata? Aika kivasti tarinaa yhdestä pullosta vaikka, kuten tuossa jo mainittiin, faktaa siitä osin puuttuu. Kannattaisi olla tarkkana, uskottavuus kärsii pian. Onko se arki tullut paratiisiin, kun täytyy pullosta hakea tarinaa ja sisältöä?

      • tämä meidän Pele

        Tämä tällainen harmittaa tietenkin kateellista Amaliaa: " Toinen kohokohta oli tietysti se kun Oo liimautui minuun kiinni ja katsoi seksikkäillä silmillään minua samalla kun pitkillä kynsillään havitteli jotain jalkojeni välistä räplättäväkseen. En hirveästi vastustellut Oon ajatusta ja annoinkin hänen vapaasti ujuttaa kätensä lahkeestani sisään." - - - mutta kyllä tämä harmittaa minuakin, kun kihelmöivä tarina näin jätetään kesken. Pullottiko puntissa joku ja oliko se pieni pullo Thai rommia reisitaskussa?

        T. Emilia Aito


      • hieman outoa

        ja hyvä havainto. Pelle tekee näitä aloituksiaan, mutta ei kuitenkaan osallistu synnyttämäänsä keskusteluun, miksi?
        Johtuuko se siitä, että kun faktansa ovat osoittautuneet hepposiksi, niin hän ei enää uskalla tai ei asiallisesti pysty?


      • pelepelpeeplpelpp
        hieman outoa kirjoitti:

        ja hyvä havainto. Pelle tekee näitä aloituksiaan, mutta ei kuitenkaan osallistu synnyttämäänsä keskusteluun, miksi?
        Johtuuko se siitä, että kun faktansa ovat osoittautuneet hepposiksi, niin hän ei enää uskalla tai ei asiallisesti pysty?

        ei vaan siksi että hän naureskelee kuinka hölmöjä ihmisiä on olemassa.itsekkin käyn aika usein naureskelemassa ja lukemassa näitä sivuja.


    • nurkan takaa

      Seuraavalla kerralla riisiviina on saanut jo toiset käänteet, sellainen pervo toi tyyppi on.

    • amalian kauhistus

      - Seksipalveluita saa Tallinnan kaduilta halvimmillaan päälle kymmenellä eurolla. Keskihintakin on vain hyvälaatuisten sukkahousujen luokkaa, vajaat kolmekymmentä euroa.

      Oksasen mukaan hinnan lasku on seurausta turismin vähentymisestä. Ennen polttarikeikkoja tehneet brittituristit ovat kaikonneet Virosta lähes kokonaan.

      Eniten seksiä Virosta ostavat virolaiset ja venäläiset, kolmantena britit ja neljäntenä suomalaiset, Oksanen luettelee.

      Virossa julkinen prostituutiokeskustelu on suhteellisen uutta.

      - Luulisi, että prostituution putsaamiseen kadulta olisi tarvittu yhteiskunnallista keskustelua pohjaksi. Mielenkiintoinen ristiriita on myös siinä, että Virossa ei keskustella hivistä, vaikka Virossa sitä on väkilukuun suhteutettuna eniten kaikista Euroopan maista.

      - Vaikka hiv ei olisikaan suoraan yhteydessä seksikauppaan, olisi se suuremman keskustelun paikka, Oksanen huomauttaa.

      80- ja 90-lukujen villiin aikaan verrattuna Tallinnan katukuva on kuitenkin siistimpi. Silloin seksityöntekijät mainostivat näkyvästi ja lehdet olivat täynnä ilmoituksia.

      - Nyt 2000-luvulla prostituutio on siivottu maan alle piiloon.

      Nykyään ilmoittelu tapahtuu pitkälle internetissä. Kauppa käy niin kadulla kuin bordelleissakin. Oksasen mukaan myös monet hostellit soittelevat tyttöjä tarvittaessa asiakkaille.

      • keinot keksii!!!

        Ainahan sataman laidoilla on halpaa vittua saanut, mutta pelkkä seksiturismi ei elätä Tallinnaa. Sensijaan mitähän siitä seuraisi, jos naisturistit tekisivät kylmästi Tallinnaan oharit, koska mieshuoria ei ole saatavilla ja valitsisivatkin Ruotsin ...
        Jäisi monikin kosmetologityttönen (joka tyydyttelee öisin miesten tarpeita) palkatta saati kylpylä tuotoitta. Sillä niin kallis Tallinnan muuten kyllä nykyisin on, että Ruotsi houkuttelee varmasti.


    • Pele-fani

      KIITOS Pellervo jälleen asiallisesta ja tarkasta raportista. Älä välitä herjaajista. Dominoit palstaa huumorillasi mielin määrin.

    • viikon kuluttua matkaan

      pääsen töiden jälkeen kotiin niin taidanpa ottaa napanderit tuosta kuningas juomasta ja laskea tunteja lähtöön. Seuraavaan reissuun 8 päivää aikaa.

      • kateeksi käy

        pakko tunnustaa.


    • แสงโสมเหรียญทอง

      Pellervo pirulainen se taas yrittää pajunköyttä lukijoille juottaa. Hassuttelee mokomakin kertomalla elämässään olevan muutakin kuin tämä ihana Suomi24 keskustelufoorumi. On mukamas ostanut lähimmästä 7 evelen myymälästä Pommakkia ja nyt sitten kirjoittelee tänne klo 00:24 yöllä… eli tuohon kun lisätään 4 tuntia, niin Pellervon kellohan on silloin ”siellä” Thaimaassa peräti 04:24. Äkkinäinen voisi äkkiseltään pohdiskella, että voisihan Thaimaassa yöllä keksiä jotain parempaakin tekemistä - vaikkapa kutitella Anteroa jalkapojista - kuin roikkua Suomi24:ssä?
      Pirun hyvä muistikin täytyy Pellervollamme olla, kun muistaa noin tarkkaan yksityiskohtia kumoamastaan Pommakki putelistaan. Ettei vain sittenkin olisi matkamuisto pullosta juuri narahtanut, kullan värinenkö se oli, korkki - ja tyhjentynyttä pulloa Pele nyt Suomessa kummailee.
      Pele pentele, sinä hassu höpönassu, kehtasitkin ketku vielä kehua omaa kirjoitustasi Pele-Fanina. Tuo oli jo melko petollista, enää ei puuttuisi kuin se, että Amalia osallistuisi vihaisena keskusteluun ja kertoisi kuinka heidän perhe ei enää matkusta Thaimaaseen ja Pommakkiakin jo poikotoivat.

      • แสงโสมเหรียญทอง

        แสงโสมเหรียญทองแสงโสมเหรียญทองแสงโสมเหรียญทองแสงโสมเหรียญทองแสงโสมเหรียญทอง
        sa-la-po-lii-si on syn-ty-nyt


    • Turre

      Kyllä se Sang Som nyt vaan rommia on... Että kyllä Pellervo väärässä oli siinä(kin) kohtaa.. Se vuosi (2552) on valmistusvuosi.. Thaimaassa kun lasketaan vuodet Buddhalaisen kalenterin mukaan joka on länsimaista kalenteria 543 vuotta edellä.
      Ja ne pienet merkit siinä pullossa on palkintomerkkejä. Sang Som on saanut neljä palkintoa: Madridissa 1982, 1983 ja 2006, Düsseldorfissa 1983.. Siinä pikkuisen tietoa..

      • ei vttu oo totta

        onko thaimaan kalenteri ihan oikeasti edellä länsimaista ja se 2552 olikin valmistusvuosi?????sä taidat olla oikea ruudin keksijä??sä olet keskivertoa fiksumpi palstalle kirjoittaja! onko sang som rommia vai viskiä ni ketä ihan oikeesti kiinostaa...kyllä pellervolla on hauskaa kun se lukee urpojen spekulointia täällä loskan ja pimeyden keskellä.


    • somsang
    • thaiville1

      7-11 minäkin juuri äsken täällä Krabilla pulloni ostin. Alkuperäinen kuvaus pullosta on juuri kuin oma pulloni. En oo maistanut sitä vielä ja en osaa sanoa onko rommi vai viskiä vai maustettua tulilientä. Ihan sama. Viinaa se joka tapauksessa on ja Krabilla sitä saa ostaa ihan keskipäivälläkin.

      Itse olen enempi olutmies ja täällähän saa erinomaista olutta. Mutta halpaa se ei ole.

      • SpurguVillenÄiti

        Nojoo onko olutmiehellä ollut ryyppy päällä 5 vuotta, kun nyt impulssiherätti itsensä vastaamaan vuoden 2012 kirjoitukseen.
        Terveisiä sinne Kuusamoon ja Kemiin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      108
      2142
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      119
      1656
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1266
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe