Ruuan hinta ja lasten lihavuus.

Roope1977

Puhetta on ollut paljon ruuan hinnasta ja lasten lihavuudesta. (niin kuin nykyään aikuistenkin.) Onhan kyllä tosiasia sekin että Suomen kouluissa ei enää harrasteta käytännössä ollenkaan liikuntaa. 1-2 tuntia viikossa on käytännössä ei mitään. Ja ruoasta sen verran että Suomessa rasvainen ja suolainen "ruoka" on halpaa mutta taasen laadukas pöperö maksaa maltaita. Tähän asiaan pitäisi saada muutos. Laadukkaan ruuan alv alas ja roska ruoan alv taasen ylös. Ei ole jatkuvasti meidän perheellä varaa ostaa kunnon ruokaa vaan ö-luokan paskaan täytyy tyytyä. Suomen hallituksen päätavoite näkyy nykyään olevan vain se että omat taskut niin puolueillekkin ja itse politiikoille on ne tärkeimmät.... Tärkeämmät kuin koskaan ennen. Mihin tämä ns. lapsi ystävällinen valtio on menossa kun omista ei jakseta enää välittää... Asioihin pitäisi puuttua ajoissa eikä päästää tilannetta karkaamaan käsistä. Mitenhän tämänkin näkyvän asian saisi politiikoille taottua päähän???

4

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse peruspäivärahalla

      oleva neljän lapsen yh äiti, niin meillä ei sitä ruokaa ole yllin kyllin koskaan, eikäm eillä lapset pääse lihomaan. Useammin tuntuu että lapset ovat nälkäisiä. Itse olen ainakin nlkäinen, kun luovun ruuasta itse, jotta lapset saavat.

      En varmasti ole ainoa yh äiti, jolla rahaa ei ole.

      Jos työttömän ja yh perheessä lihotaan on se sitten varmaan perinnöllistä, ja yksilöllistä, mutta ruuan paljoudesta se ei ainakaan voi johtua.

      • ~~~~

        Kyllä "huonolla" ruoalla voi saada itsensä lihotettua. Esim vaalea leipä,vaalea pasta,vaalea riisi,vehnäjauhot,tavalliset jogurtit,vaalea sokeri ja tavallinen suola ovat todella epäterveellisiä ja lihottavia. Nämä tulisi korvata ruisleivällä,täysjyväpastalla ja riisillä,täysjyväjauhoilla,maustamattomalla jogurtilla,tummalla sokerilla (ruokosokeri tai "intiaanisokeri") ja himalajansuolalla ja nämä kaikki tuotteet maksavat paljon enemmän. Osa jopa moninkertaisesti,esim. himalajansuola (löytyy luontaistuotekaupoista myös nimellä ruususuola) maksaa kilolta n.10€. Sekä kaikki ruoka mitä on käsitelty mahdollisimman vähän,maksaa enemmän,kuten marinoimattomat lihat ja luomutuotteet . Meidän perheessä ostetaan vain luomua ja marinoimattomia lihoja,koska ei kuluttaja voi koskaan täysin tietää millä kaikella ruoka käsitellään,mitkä lisäaineet ovat lihottavia tai muuten epäterveellisiä. Ja voin sanoa että kun yrität syödä vain parasta,niin se kyllä maksaa,meillä kolmihenkinen perhe ja ruokalasku on n.700€/kk.


      • Myös neljän äiti

        Sinäkin pystyisit lihottamaan perheesi hyvinkin jopa halvemmalla kuin mitä nyt ruokaanne menee. Otetaan esimerkiksi vaikka oma energiankulutukseni. Jos söisin pari levyä suklaata päivässä, ei muuta, niin taatusti lihoisin. Suklaassa on niin paljon energiaa, että se ilman muuta riittäisi tyydyttämään minun energiatarpeeni ylen määrin. Hintaa kahdelle suklaalevylle tullee noin neljä euroa (veikkaus, en muista, paljonko suklaa maksaa). Jos sen sijaan haluan saada päivittäisen energiatarpeeni syömällä kasviksia, hedelmiä, ruisleipää ja muita PERUSruoka-aineita, jotka ovat edes kohtuullisen terveellisiä, niin tuo neljä euroa vuorokaudessa ei riitä lähellekään. Kyse ei siis ole ruuan paljoudesta, vaan sen laadusta. Pelkillä lapsilisillä te lihotte ihan varmasti, jos ostatte riittävän rasvaista ruokaa.

        En yritä tietenkään kannustaa ketään syömään epäterveellisesti, päin vastoin, mutta epäterveelliseen syömiseen kannustävat nämä ruokien hinnat. Mekin olemme jossain määrin korvanneet maidon mehulla ja lisänneet makkaran syöntiä ihan vain niiden tuotteiden halvempien hintojen vuoksi. Ja oman terveyden kustannuksella tietysti.


      • kolmen lapsen äiti

        Joku muukin avasi tätä ruoanlaatua, mutta siinä olen kyllä hiukan erimieltä, että terveellinen ruoka olisi oikeasti hirveän paljon kalliimpi vaihtoehto. Siis jos ei vedetä äärimmilleen. Esimerkiksi nyt syksyllä on hirveän hyvät valikoimat kasviksia ja muita suorastaan halvalla tarjolla. Unohtakaan riisit ja pastat sekä peruna. Unohtakaa valmiiksi marinoidut tuotteet. Ostakaa vain ehtaa lihaa, ja saatte saman hyödyn vähemmällä määrällä. Meidän perheemme on muuttanut ruokailutottumuksiaan aika radikaalisti. Mutta sama raha siihen menee. En leivo itse, mutta eineksiä pyrin välttämään. Meidän viisihenkinen perheemme syö noin 300-400 eurolla kuukaudessa hyvin. Tuo summa pitää kyllä sisällään muutakin kuin ruokia, mutta en jaksa eritellä siitä pois, kuin ainoastaan pyöreästi elukoiden osuuden. Ja emme syö kuin linnut, vaan poikia ovat kaikki lapsemme, ja ruokaa kuluu. Lisäksi teemme laktoosittomat ruoat. Myöskin herkkuja ostamme, karkkipäivät on joka lauantai, ja joskus oluttakin ostetaan. Eli ihan normaalia, mutta hiukan mietitympää safkaa. Ja ruoan laitossa käytämme ehtaa kermaa, sekä voita. Leivänpäälle laitetaan margariini, ja leipänä on rukiiset tai täysjyvä tuotteet.

        Meillä ei enää sairasteta. Mikään ei ole tarhasta meille rantautunut aikoihin. meillä ei olla lihavia, joskin minä joudun koko ajan tarkkailemaan painoani. Tiukkapipoisesti ei noudateta mitään ihmedieettejä. Mutta, perunaa ei juurikaan syödä, vaan muita kasviksia, ja salaatit ovat joka aterialla. Usein ateriamme näin syksyllä salaatti, kasviksia (kesäkurpitsaa, kukkakaalia, paprikaa jne kypsennettynä) sekä se proteiininlähde, useimmiten kanaa. Emme juo maitoa juurikaan, mutta keitämme puuroja, ja käytämme maitoa ruoanlaitossa. On helppoa ja nopeaakin. Ennen perustelin mm. pastan käyttöä nopeudella ja helppoudella, mutta ei se sen helpompaa ja nopeampaa ole laittaa ruoka puolivalmisteista kuin oikeistakaan tuotteista.

        Rahasta se homma ei ole kiinni. Jos yhtään miettii, mitä se halpa ruoka pitää sisällään, niin ymmärtää sen. Suomen luontokin on täynnä hienoja ravintoaineita. Ja ihan ilmaiseksi. Itselläni ei ole aikaa niitä hankia, mutta isäni pitää huolen siitä puolesta, että kaikilla lapsilla on luonnon aarteet pakkaseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe