Syyskuu São Miguelilla

Syksyn katsotaan virallisesti alkavan Azoreilla syyspäiväntasauksesta 23.9., jolloin aurinko siirtyy taivaan pohjoiselta puoliskolta eteläiselle. Aurinko Azoreiden horisonteissa nousee silloin kahtakymmentä minuuttia vaille aamukahdeksan ja laskee saman verran yli iltakahdeksan.

Lasku syksyyn on pehmeä, niin että sitä tuskin huomaa. Päivän keskimääräiset maksimit (24,7 ºC) ja yön keskimääräiset minimit (17,8 ºC) putoavat näet vain vajaan asteen elokuun lukemista. Keskimääräisissä sademäärissä (86,4 mm) ero elo- ja syyskuun välillä on enemmän kuin kaksinkertainen syyskuun hyväksi, mutta parina viime vuotena tilastollisesta ero ei ole toteutunut. Viime syksynä kesää jatkui aina marraskuun ensimmäiselle viikolle saakka. Sadepäiviä (sataa 0,1 mm tai enemmän) syyskuussa on keskimäärin 16. Merivesi on lämpimimmillään, 24 ºC:ssa. UV-indeksi vaihtelee, mutta nousee vielä haarukkaan 6-10. Uimarantakausi (=valvonta) loppuu viimeistään syyskuun lopussa

Seuraavassa ennakkotietoja syyskuun tapahtumista. Päivitykset kotisivuillani osastossa Minun Azorini/Azorit/Tapahtumia

Portas do Marin satamakeskus, Pavilhão do Mar. Exposição Leonardo da Vinci, O Génio. Näyttely Leonardo da Vinci - nero syyskuun loppuun saakka. Portas doi Marissa on ravintoloita, baareja ja kahviloita. Ohjelmaa ja tapahtumia iltaisin ja viikonloppuisin. http://www.craveirodesign.com/portas do mar.pdf

I Festival Gastronómico da Lagoa jatkuu. Ravintolatapahtuma, joka kestää syyskuun puoleenväliin saakka ja johon osallistuu 13 ravintolaa, “A Lota”, a “Traineira”, o “Borda d’Água”, o “José do Rego”, o “Mandarina”, o “Montemira”, o “Alambique”, o “Carlos”, o “Forno”, o “Ondas do Mar”, o “Rabaça”, o “Paraíso do Milénio” ou o Villa Chianti. Tapahtumaan osallistuvien ravintoloiden osoitetiedot löytyvät tästä linkistä: http://cm-lagoa.azoresdigital.pt/default.aspx?module=ArtigoDisplay&ID=197 . Lagoaan pääse Ponta Delgadan keskustasta bussilla useita kertoja päivässä. Viimeinen bussi Lagoasta Ponta Delgadaan lähtee klo 22.00. Taksi Ponta Delgada - Lagoa maksaa 8-10 e (matkaa noin 12 km). Lagoan ravintolatarjonta on tervetullutta vaihtelua Ponta Delgadan ravintola-antiin.

4.-6.9. Angra do Heroismo. Ilha Terceira. 10º Festival do Angrarock. 10. Angrarock festivaali Angra do Heroismossa Terceiran saarella. Festivaaleilla esiintyvät mm. seuraavat bändit: Da Weasel ja The Temple (Portugali), Die Happy (Saksa), Charon (Suomi) ja Dismal (Espanja).

5.9. klo 21.30. Teatro Micaelense. Musiikkispektaakkeli teatterin kunnostamisen ja uudelleen avaamisen 5-vuotispäivän kunniaksi.

10.9. klo 21.30. Teatro Micaelense. Recital de Piano. Piotr Anderzewsky. Piotr Anderzewskyn pianokonsertti. Piotr Anderzewsky on puolalaissyntyinen eri puolilla maailmaa mainetta niittänyt pianisti, jolla on koti sekä Pariisissa että Lissabonissa.

11.9. klo 8-19. Eleições da Assembleia Nacional. Parlamenttivaalit.

12.9. klo 20.30. Coreto da Ribeira Grance. Ribeira Grande. Puhallinorkesteri Santíssimo Salvador do Mundon konsertti Ribeira Granden soittolavalla (coreto). Konserttiin on vapaa pääsy.

13.9. klo 22.00? Campo de São Francisco. Ponta Delgada. São Franciscon aukio (Praça 5 de Outubro). Noites de Verão. Ohjelmallisten kesäiltojen päätöstapahtuma, joka huipentuu ilotulitukseen.

12.-13.9. Ponta Delgada. "Açores Big Game Invitational". Portugalin Big Game Fishing -mestaruuden osakilpailu. Kilpailijoiden lähtöä ja paluuta voi seurata venesatamassa (Marina Teive de Pêro).

14.9. Koulutyö alkaa. Meninas para escola, Amaryllis belladonna, kukkii.

15.9. Kausialennusmyynnit päättyvät.

18.9. klo 21.30. Teatro Micaelense. Concertos de Salão Nobre. Konserttisarja teatterin lämpiössä (2. kerros) jatkuu. Jousikvartetti com.Mozart soittaa Luigi Boccherinin, Carl Nielsenin, Arthur Footen ja Carl Reinecken sävellyksiä.

26.9. klo 21.30. Coliseu Micaelense. Carmina Burana. Saksalaisen säveltäjän Carl Orffin mestariteos, jonka esittää noin 80 muusikkoa käsittävä sinfoniaorkesteri Nova Orquestra Sinfónica de Lisboa johtajanaan Albertino Moreiro. Teos sai ensiesityksensä Frankfurtissa v. 1937.

26.9. 21.30. Teatro Micaelense. Companhia Nacional de Bailado, Portugalin kansallisbaletti Lissabonista esittää kolme modernia balettia: Strokes through the Tail (koreografia Marguerite Donlon), Fauno (Vasco Wellenkamp) ja Cantata (Mauro Bigonzetti)

Coliseu Micaelense sijaitsee Ponta Delgadassa Avenida Roberto Ivensin ja Rua Lisboan kulmassa. Teatro Micaelense on pari korttelia pohjoiseen Sol*Mar Avenida Centeristä (Ponta Delgadan ainoa pilvenpiirtäjä). Kummankin teatterin lippukassat ovat auki ennen esityksen alkamista.
Coliseu Micaelensen lippukassa (bilheteira) on avoinna ma-la klo 13-20, kuitenkin esityspäivinä klo 15-22.

Teatro Micaelensen lippukassan (bilheteira) aukioloajat ovat: ti-la klo 11.30-15.00 ja 16.00-20.00. Esityspäivinä kassa on avoinna klo 11.30-15.00 ja klo 18.00- 22.00.

1

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lfvldfbl

      tultiin vajaa viikko sitten ja täytyy sanoa että azorit on ihana!!! tuo vinci näyttely oli kiinnostava ja sisäänpääsymaksu vain 2,50€ avoinna joka päivä 16-23.nähtävyydet azoreilla upeita ja kukkaloisto parhaimmillaan!!
      muutenkin masseurin vinkeistä oli hyötyä matkalla..kiitoksia!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe