ranskal. arvostelee

Suomea

http://finlandssecrets.unblog.fr/2006/06/08/regime-alimentaire-coup-de-vent/comment-page-2/#comments


Ihan sattumalta tuli eteen erään suomen-ranskalaisen blogi, jossa tämä ranskatar arvostelee Suomea ihan kaikilta mahdollisista näkökulmilta.


Käydään läpi ruokailutottumukset, suomalaisten olematon romanttisuus, ilmasto... kaikista päähänpälkähtävistä aiheista löytyy negatiivista sanomista.


Haukkuu suomalaisia ahdasmielisiksi ja pikkumaisiksi; itseltään puuttuu koko joukko erilaisia luonteenpiirteitä, joita mielestäni tarvitaan sivistyneeltä ja itseään kunnioittavalta ihmiseltä.





Aion unohtaa nuo sivut ja jatkaa omaa elämääni täällä Ranskassa. Uskokaa pois, minulla ei todellakaan ole sellaista tunnetta, että asuisin jossain maanpäällisessä paratiisissa. En kuitenkaan alennu solvaamaan Ranskaa siinä missä mitään muutakaan maapallon maata tai ihmisryhmää.

4

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • - - - >

      Asuessasi Ranskassa, olet varmastikin tietoinen missä kansallisurheilulajissa he ovat Euroopan, ellei maailman ykkösiä. Vinkki otsikossa ;D

      Havaitsit varmaankin muutama viikko sitten TF1 ja muillakin tv kanavilla olleen uutisen tutkimuksesta, jossa kartoitettiin eri maiden matkailijoita ja heidän tapojaan vastaanottajamaiden silmin katsottuna. Ranskalaiset tulivat listan häntäpäähän. Ulkomailla heitä usein pidettiin ainaisina valittajina ja tyytymättöminä, töykeinän, itarina ym. kivaa.

      Ranskalaiset ovat Euroopan ykkösiä erilaisten mielialalääkkeiden käyttäjinä, missä yksi suurin lemmikkieläin tiheys per' asukas (terapiavaikutus?) ja myöskin yksiä eniten tupakoivia (rauhoittava vaikutus?) Euroopassa.

      Maatalous on vähentänyt hyvin merkittävästi lannotteiden / pesticides käyttöä, ollen silti yksi Euroopan ykkösiä, ellei ykkönen, per hehtaari näiden käytössä. Yli 60% Ranskan pohjavesistä on saatunut lähinnä maatalouden ja teollisuuden päästöjen vuoksi.

      No, ei nyt kuitenkaan maaotteluun aleta ja hieman vakavemmin ottaen, vaikka edellä mainitussa onkin vinhasti perää ja josta he itsekin mainitsevat, niin kulttuurin vaihtaminen voi olla varsin suuri haaste. Siirtymä Ranskasta Suomeen ei varmastikaan ole niitä helpoimpia kombinaatioita, ymmärrän sen. Erilaisuudet mentaliteetissä ovat kovin suuria. Ranskasta Italiaan tai Espanjaan tapahtuisi varmastikin paljon luontevimmissa puitteissa.

      Mitä arkisiin kulinaarisiin kuvioihin ja tapoihin tulee, niin ymmärrän oikein hyvin hänen näkökulmansa. Kyllä Ranska-Italia akselilla 'la table' on varsin omaa luokkaansa kokonaisuudessaan ja hyvin rikasta ja vaihtelevaa myös eri kuntien erikoisuuksineen.

      Ymmärrän myös hyvin, että ranskalaiset matkustavat paljon kotimaassaan. Maa on todella komea, sekä rikas luonnoltaan ja historialtaan. Siihen kun vielä lisätään 'la table', niin jo vot'!

      >> C’est peut-être pour ca que la Finlande connait un taux d’obésité des plus élevés d’ Europe.

      Ps. Suomi Euroopan korkeimpia liikalihavuustilastossa. Pitäneekö tuo totema / väittämä paikkaansa, saattaa olla, en tunne asiaa.

      PsPs. En ehtinyt tuota blogia sen lähemmin lukemaan. Kuitenkin vähän kirpeäkin teksti ja kunkin omakohtaiset asioiden kokemiset ovat toisaalta ihan kiinnostaviakin kulmia katsoa omia asuinmaan taustojaan, ulkopuolisin silmin.

      Toisinaan niissä on myös vinhasti perää, vaikka olisikin mukava lukea myös siitä mitä he kokevat positiivisinä asioina ;)

      • - - - >

        Ollaan positiivisiä, kirjoitusvirhe jouhtuu tietenkin ja ainoastaan näppäimistöstä ;)

        Ps. Näppäimistössäni vaikuttaa olevan useinkin vikaa...


    • Blogissa saa purkaa omia tuntojaa. Suomi ei ranskattaren purkauksista eikä Ranska suomalaisten tai muiden moitteista muutu. Kirjoittaja osoittaa vain suurta epäkypsyyttä. Olen tuntenut Suomessa monia ranskalaisia eivätkä he ole moittineet Suomea, vaikka luonnolliseti he erot maiden välillä tietävät.

      Kaikissa maissa löytyy vikaa. Kotimaansa ulkopuolella asuvan on vain mukauduttava ja opittava sietämään erilaisuuksia. Jos tämä on liian vaikeaa, niin silloin parasta palata kotiin tai mennä muuhun maahan. Tänä globaalisuuden aikakautena elo kotimaan ulkopuolella on huomattavasti helpompaa kuin muutama vuosikymmen sitten.

      Asun itse Azoreilla Portugalissa enkä valita. Eroja luonnollisesti on mutta niiden kanssa pärjää eivätkä ne valituksista miksikään muuttuisi. Miksi hakata päätään seinään? Tämä on toinen kerta kun asun ulkomailla. Ensimmäinen vaihe oli Amerikassa runsaat 30 vuotta sitten. Nyt en aio enää palata Suomeen.

      Niin suomalaisissa kuin ranskalaisissakin on paljon positiivisia puolia. Sitä paitsi jokainen suomalainen ja ranskalainen on yksilö. Minä en seurustele kansallisten stereotyyppien kanssa vain yksilöiden kanssa.

      • sammmakkko

        Jos siellä blogissa on joku kommentointiosio niin laitapa sinne vinkki hänen jorinoitaan hieman kattavammasta eri kansallisuuksia koskevasta mielipidetutkimuksesta. Ranskalaisethan rankattiin jokin aika sitten maailman epämiellyttävimmiksi vai epätoivotuimmiksi turisteiksi, otos oli aika vaikuttava. Toivottavasti siellä paikan päällä niiden kanssa tulee toimeen :) Itselläni ei ole koskaan ollut mitään intressejä Ranskaa kohtaan, ei maana eikä kielenä (vaikka muuten kielifriikki olenkin).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2382
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1990
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      208
      1870
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1661
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe