sukua

inkerissä

Tämä inkeriläiset suomi24, palstan voisi lopettaa kokonaan. Siksi vähän täällä on kirjoituksia. Miksi sitä kysyn tässä nyt? Oletteko alistuneet kohtaloonne, vai miksi? Paljon on kysymyksiä ilmassa. Me kaikki Inkeriläisten jälkeläiset haluaisimme tietää edes jotain esi-isistämme, mutta vaikenemalla emme saa tietää mitään. Miksi emme etsisi juuriamme? Minulla on myös juuret Inkeriin, Lempaalaan. En sano minne päin, koska aina kun olen kysynyt kylän ihmisistä kukaan ei ole vastannut. Kun olen hakenut netistä vainojen uhreja niin venäjänkielisiä luetteloita on löytynyt ainakin kymmenen joissa, mukana inkeriläisiä nimiä. Inkerinkulttuuri seuran sivuille voisi kerätä linkki listan, joista löytyy vainon uhreja. Lopuksi sanon teille kaikille elkää vastatko tähän viestiin, silloin tämä palsta jatkaa niin kuin ennenkin. Kiitos että jaksoit lukea tämän viestin…

Lopuksi laitan yhden linkin, josta voi hakea sukulaisia. Se onkin viimeinen minulta…………


http://www.memo.ru/links/links21.htm

8

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inkerinkulttuuri

      Huomasin, että juuresi ovat Lempaalassa. Meitä Lempaalan jälkeläisiä on koko joukko ja olemme joitakin kertoja kokoontuneet muiden pohjoisinkeriläisten kanssa tosin täällä Helsingissä. Ja pari suvea sitten teimme alueelle matkan. Olen aivan samaa mieltä, että tutkimista riittää. Ja myös yhteisiä tapahtumia. Esimerkiksi 3.10. Karjalataloon tulee tilaisuus, jossa käsitellään Pohjois-Inkeriä 90 vuotta sitten ravistellutta kapinaa.

      Tämä keskustelupalsta on kieltämättä hieman harvaa. Osa inkeriläisten keskusteluista on siirtynyt facebookiin. Siellä Ingria-ryhmässä on noin 120 jäsentä eri maista.

      Sukututkimuksessa Inkerin kulttuuriseuran vapaaehtoiset antavat apua ja vinkkejä osoitteeseta [email protected]. Seuran sivuille voidaan tehdä mitä linkkejä vaan, mutta toivoisin linkkejä kaipaavien lähettävän niistä sähköpostilla tietoa osoitteeseen [email protected]. Sivujenpitäjän silmät ei eivät kaikkea mielenkiintoista tavoita. Muistaakseni sukututkimussivuilla pitäisi olla linkit ainakin joihinkin venäjänkielisiin lähteisiin, mutta pitäisikö ne näkyä jo etusivulla, sitä voi harkita.

      Inkerin kulttuuriseuran toiminta on vilkasta ja jokaiselle löytyy jotain. Olisin todella iloinen, jos ottaisit yhteyttä sähköpostitse [email protected] ja vielä iloisempi, jos voisimme jutella juuristamme kasvotusten.

    • Inkerin sukua

      Vastaan kuitenkin vaikka pyysitkin, ettet vastausta saisi.
      Ongelma on varmaankin siinä, ettei sitä muistitietoa ole, jota voisi jakaa muille. Itse olen yrittänyt vastata kaikkiin 1800-luvun henkilökyselyihin, nimenomaan Lempaalan alueelta etsiville. Olen omia sukulaisiani etsiessäni selannut Lempaalassa syntyneiden, vihittyjen ja kuolleitten kirjoja 1834-1885 moneen kertaan.
      Mutta kun 1900-luvun tapahtumiin ei vastausta löydy. Itselleni oli täysi yllätys. että löysin isälleni sisaruksia yhdeksän. Isä mainitsi vain 1900-luvulla elossa olleet. Enkä heidänkään kohtalosta yhtä lukuunottamatta tiedä mitään.

      Onko siitä tietoa, löytyykö 1886 ja siitä edes 1900-luvun vaihteeseen olemassa vastaavia tietoja, jotka saisi näkyviin? (Kuolleiden tietoja on).
      Onko kukaan kysynyt Venäjältä, saisiko niitä sukututkimustarkoitukseen?

      Missä heidät on merkitty kuolleiksi, jotka karkoitettuna kuolivat jossakin idässä?

      • Inkerin sukua

        Isäni, hänen sisaruksensa, heidän vanhempansa ja isovanhemmat ovat Lempaalan Maanselistä, Hipelinmäeltä. Isäni isän isoisä oli syntynyt 1839. Sen enempää taaksepäin ei tietoa löydy. Olisin halunnut tietää, mistä seurakunnasta silloisen Suomen puolelta ensimmäinen sukulaiseni oli tullut? Sakkola, Rautu vai Metsäpirtti?


    • 1414

      löysitkö ?

    • RuotsinInkeriläinen

      Nykyään pääsee Pietarin arkistoon sekä näkee osan kirkonkirjoista täältä: http://www.inkeri.ru/virt/p.php?id=16

    • Anonyymi

      Ei tartte, täällä on mielenkiintoisia juttuja ja historiaa.

      Esim jollekin ranskalaisten palstalle ei oo tullut kirjoituksia vuosikausiin. Vai oliko se joku muu palsta?

    • Anonyymi

      LINKKI ON KAI VANHENTUNUT ?
      Aika erikoinen juttu on, jos seuraa sivuston memo.ru ohjetta:
      "You can try"

      saa sivuston...

      https://www.memo.ru/en-us/

    • Anonyymi

      Itselläni ei juuria karjalisiin. Asiaan kinostuin kun olin 5 vuotta läsnä vanhuksen kanssa päivittäin joka kuoli lopulta Alzmer tauti 2018.Eli siskoni mies. Koiviston Kylästä.Hän vanha ja alkavassa muisti sairaudessa palasi lapsuutensa. Vanhaa hänen albumia katsotiin kuin luettiin hänen äitinsä tekemää päiväkirjaa hänestä syntymästä aina ripille pääsyyn asti. Sen jälkeen ovalisin puisto ystäväni vanha nainen ,itseäni vanhempi 10-12 v. On myös Inkerin Suomalinen.Koskaan ei halunnut ilmaista mistä päin tullut,noin 30 vuotta sitten Suomeen. Vaan äiti tuli ensin? Omaa kertomusta lapsuus kertonut sitten minulle.Tietänyt tuntenut hänet 15v. Sihen puiston penkille aina istahdin istuu jos hänet kesä kuukaudet näin?Tiedän Helsinki on eläkeläisille palvelutaloissa jonne voi inkerin suomaliset mennä kotinsa kerhoon kohtaamispaikka ja onhan heillä oma järjestö tai teillä aktiviteettin,tiedon saantiin.Joku kirjoitti sivusto turha tällä.EI OLe.Kaikki eivät kykene kirjoittaa tänne. Kenties moni lukee kirjoituksia,komentoimatta.Mutta saavat teksteistä iloa,tietoa.Hämmästyin kuin toinen hyvän päivän tuttu 80v.nainen sanoi: Venäjää ei enää uskalla puhua tällä Itä Helsinki ,Ukrainan sodan takia.Ehkä Inkerin suomalaiset ei myöskään uskalla siten kirjoittaa tänne?Toisalta ihmiset on some F.B

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe