Aihe

sukua

inkerissä

Tämä inkeriläiset suomi24, palstan voisi lopettaa kokonaan. Siksi vähän täällä on kirjoituksia. Miksi sitä kysyn tässä nyt? Oletteko alistuneet kohtaloonne, vai miksi? Paljon on kysymyksiä ilmassa. Me kaikki Inkeriläisten jälkeläiset haluaisimme tietää edes jotain esi-isistämme, mutta vaikenemalla emme saa tietää mitään. Miksi emme etsisi juuriamme? Minulla on myös juuret Inkeriin, Lempaalaan. En sano minne päin, koska aina kun olen kysynyt kylän ihmisistä kukaan ei ole vastannut. Kun olen hakenut netistä vainojen uhreja niin venäjänkielisiä luetteloita on löytynyt ainakin kymmenen joissa, mukana inkeriläisiä nimiä. Inkerinkulttuuri seuran sivuille voisi kerätä linkki listan, joista löytyy vainon uhreja. Lopuksi sanon teille kaikille elkää vastatko tähän viestiin, silloin tämä palsta jatkaa niin kuin ennenkin. Kiitos että jaksoit lukea tämän viestin…

Lopuksi laitan yhden linkin, josta voi hakea sukulaisia. Se onkin viimeinen minulta…………

http://www.memo.ru/links/links21.htm

6

643

  Vastaukset

  • Huomasin, että juuresi ovat Lempaalassa. Meitä Lempaalan jälkeläisiä on koko joukko ja olemme joitakin kertoja kokoontuneet muiden pohjoisinkeriläisten kanssa tosin täällä Helsingissä. Ja pari suvea sitten teimme alueelle matkan. Olen aivan samaa mieltä, että tutkimista riittää. Ja myös yhteisiä tapahtumia. Esimerkiksi 3.10. Karjalataloon tulee tilaisuus, jossa käsitellään Pohjois-Inkeriä 90 vuotta sitten ravistellutta kapinaa.

   Tämä keskustelupalsta on kieltämättä hieman harvaa. Osa inkeriläisten keskusteluista on siirtynyt facebookiin. Siellä Ingria-ryhmässä on noin 120 jäsentä eri maista.

   Sukututkimuksessa Inkerin kulttuuriseuran vapaaehtoiset antavat apua ja vinkkejä osoitteeseta sukututkimus@inkeri.com. Seuran sivuille voidaan tehdä mitä linkkejä vaan, mutta toivoisin linkkejä kaipaavien lähettävän niistä sähköpostilla tietoa osoitteeseen koivujatahti@inkeri.com. Sivujenpitäjän silmät ei eivät kaikkea mielenkiintoista tavoita. Muistaakseni sukututkimussivuilla pitäisi olla linkit ainakin joihinkin venäjänkielisiin lähteisiin, mutta pitäisikö ne näkyä jo etusivulla, sitä voi harkita.

   Inkerin kulttuuriseuran toiminta on vilkasta ja jokaiselle löytyy jotain. Olisin todella iloinen, jos ottaisit yhteyttä sähköpostitse koivujatahti@inkeri.com ja vielä iloisempi, jos voisimme jutella juuristamme kasvotusten.

  • Vastaan kuitenkin vaikka pyysitkin, ettet vastausta saisi.
   Ongelma on varmaankin siinä, ettei sitä muistitietoa ole, jota voisi jakaa muille. Itse olen yrittänyt vastata kaikkiin 1800-luvun henkilökyselyihin, nimenomaan Lempaalan alueelta etsiville. Olen omia sukulaisiani etsiessäni selannut Lempaalassa syntyneiden, vihittyjen ja kuolleitten kirjoja 1834-1885 moneen kertaan.
   Mutta kun 1900-luvun tapahtumiin ei vastausta löydy. Itselleni oli täysi yllätys. että löysin isälleni sisaruksia yhdeksän. Isä mainitsi vain 1900-luvulla elossa olleet. Enkä heidänkään kohtalosta yhtä lukuunottamatta tiedä mitään.

   Onko siitä tietoa, löytyykö 1886 ja siitä edes 1900-luvun vaihteeseen olemassa vastaavia tietoja, jotka saisi näkyviin? (Kuolleiden tietoja on).
   Onko kukaan kysynyt Venäjältä, saisiko niitä sukututkimustarkoitukseen?

   Missä heidät on merkitty kuolleiksi, jotka karkoitettuna kuolivat jossakin idässä?

   • Isäni, hänen sisaruksensa, heidän vanhempansa ja isovanhemmat ovat Lempaalan Maanselistä, Hipelinmäeltä. Isäni isän isoisä oli syntynyt 1839. Sen enempää taaksepäin ei tietoa löydy. Olisin halunnut tietää, mistä seurakunnasta silloisen Suomen puolelta ensimmäinen sukulaiseni oli tullut? Sakkola, Rautu vai Metsäpirtti?


  • löysitkö ?

  • Ei tartte, täällä on mielenkiintoisia juttuja ja historiaa.

   Esim jollekin ranskalaisten palstalle ei oo tullut kirjoituksia vuosikausiin. Vai oliko se joku muu palsta?

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1726