Tytär esitteli tyttöystävän...

Sydän särkyi

Tässä olen eilisestä lähtien sulatellut asiaa, joka tuli hieman puun takaa minulle. Tyttäreni toi koulusta kotiin kaverinsa, joka jo ulkonäöltäänkin oli erikoinen: punk-henkinen irokeeseineen ja lävistyksineen, ei sellainen ihminen jollaisen kanssa toivoisi lastensa kaveeraavan.

En sanonut mitään. Yleensä tyttäreni painuu omaan huoneeseensa ystäviensä kanssa tai lähtee ulos saman tien, mutta tavoistaan poiketen hän tuli tämän "Tiksun" kanssa keittiöön ja kutsui muun perheemme sinne koolle. En osannut aavistaa mitä oli tulossa, kunnes tytär pienen kiertelyn jälkeen pamautti: "Tiksu on mun tyttöystävä, ollaan seurusteltu viime toukokuusta lähtien".

En saanut sanaa suustani, niin järkyttynyt olin. Mieheni sanoi että tästä voimme keskustella paremmin illalla ja kohta "tytöt" lähtivätkin kahdestaan kaupungille.
Illalla meni tappeluksi, kaikki huusimme ja itkimme vuoron perään eikä tyttäreni ole suostunut puhumaan minulle ja isälleen sen koommin.

Itkettää ja suututtaa. Eikös tuo voi olla 16-vuotiaan kehitykseen kuuluva ohimenevä vaihe? Toivon että se on, että tytöstäni tulisi vielä joku päivä kunnollinen perheenäiti. Hän on ainoa tyttäreni! Tytön kaveri oli aika maskuliinisen oloinen tyyliltään ja piirteiltään, joten ehkä se on vain leikkiä ja he harjoittelevat seurustelua ennen kuin siirtyvät poikiin.

Miten se huligaani on voinut tehdä tämmöistä? Tiedän, että tyttäreni kaveri on rikkinäisestä avioeroperheestä, mutta miksi hänen piti houkutella kunnollinen tyttäreni syntiseen elämäntyyliin?

28

3882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saman kokenut

      Tuskinpa tuo tyttökaveri on pystynyt mitenkään "houkuttelemaan". Parempi vain hyväksyä se fakta että tyttäresi tykkää tytöistä. Voihan kyseessä olla myös vain ohimenevä vaihe tai nuorten kokeilunhalua - tai sitten ei. Aika näyttää. Parempi olisi että rakastat tytärtäsi sellaisena kuin hän on - mikä ikinä hän sitten identiteetiltään onkaan. Ei huuto ja hampaidenkiristys asiaa ainakaan auta.

      • kaapinkaato

        Vaikka elämmekin 2000-lukua, niin minulle homus/lesbous ovat syntiä yhtä lailla tänä päivänä,kuin viime vuosituhannella ja sitä ennen ja ovat minulle sitä huomennakin. Oikein puistattaa moinen suuntaus, enkä hyväksy sitä.
        Onneksi omat lapseni ovat heteroja. Jokainen valitsee ystävänsä itse. En ole mikään tuomitsemaan toisten maailmankatsomusta, kukin ajatelkoon tavallaan.
        Murrosiässä on monia ohimeneviä asioita, se on myös kapina-aikaa.
        Asioilla on myös tapana järjestyä. Enpä voi,näin äitinä itsekin, muuta toivoa, että tyttäresi löytää elämälleen sellaisen suunnan,jonka valitseminen ei myöhemmin kaduta.


    • Iksä

      Pahinta on suuttua. Ei tyttö itselleen mitään voi. Kasvatuksessanne ei ole mennyt mitään väärin eikä se toinen tyttö ole houkutellut "omaa kultamussukkaasi" pahan teille. Sillä tavalla vain on piuhat joidenkin päässä kytketty.

      Jos kasvatuksenne on ollut korostuneen sovinnaista, hän ehkä haluaa kapinoida sitä vastaan tuomalla "huligaanin" keittiöön. Tyttö saattaa alkaa ottaa rajumpaa tyyliä pukeutumiseen itsekin. Pukeutuminen ja käytös rauhoittuvat aikanaan. Nuoruuden kapina laantuu ja menee ohi, mutta seksuaalinen suuntautuminen on mitä on. Hän todennäköisesti kasvaa kunnolliseksi asiansa hoitavaksi aikuiseksi.

      Oli rohkea teko tytöltä sanoa asia suoraan ja peittelemättä. Moni teeskentelee ja kärsii koko ikänsä asian salailusta.

    • että olet

      provo, huono sellainen!

      • jokin tuossa

        aloituksessa haiskahtaa provolta. Voihan noin käydäkin, ja monissa perheissä nuori tulee varhain ulos kaapista, vaikka yleisempää taitaa olla, että odotetaan aikuisikään asti, etenkin jos on konservatiivinen perhe.


    • Bambilini

      Tyttösi on lesbo ja sile tosi asialle et voi mitään ,hyväksyminen on tyttärellesi tärkeää ja anna hänen ola se mikä hän on !

    • VANHEMMUUS?

      Ilmeisesti et!

      "kunnollinen perheenäiti"..siis sinä toivoisit. Teit lapsen, jotta hänestä tulisi jotain mitä SINÄ toivoisit.

      Täytyy nyt taas ykskantaan todeta, Onneksi olkoon! Olet epäonnistunut itsekkäässä kasvatuksessasi ja vasta nyt pääset seuraamaan tyttäresi minuuden kasvua läheltä. Olisit kiitollinen tästä.

      Kai nyt olet kuullut että seksuaalista vallankumousta on eletty viimeiset 40-vuotta. Miten muka luulit ettei sen tarvitse koskettaa itseäsi tai perhettäsi. Tämä taas kerran todistaa sen miten paljon vanhempia kiinnostaa nuortensa asenteet ja olotila tänä päivänä. Ajattele että tyttäresi suhde paljastuu sinulle vasta monen kuukauden jälkeen. Itse olisi huolissani juuri siitä, että välit tyttäreeseen on näin huonot.

      Voisit paljon paremmin jos käsittäisit että tyttäresi ei ole olemassa sinua tai miestäsi tai sukuanne...varten, vaan omia unelmiaan varten. Onko niin vaikeaa rakastaa omaa lastaan ehdottomasti. Miksi sitten lapsen teit?

      Kyky vanhemmuuteen tulisi testata ja lupa raskauteen tulisi anoa...tämä taas todistaa sen.

      nimim. pyyteettömästi murkun äiti -74

      • catarina.

        Tyttö oli siis sen näköinen ettei "kukaan" tahtoisi lastensa kaveriksi? Kasvatetaanko teillä lapsia sillä periaatteella, että ulkonäön takia syrjitään? Ja että se ulkonäkö tekee tästä tytöstä jonkun huligaanin? No, entäs sitten se, että tyttäresi kertoo sinulle iloisen asian josta sinä järkytyt ja "illalla kauhea huuto", niinkuin sanoit? Joo-o, voihan kyseessä olla ohimenevä juttu, tai sitten ei, eikä tyttö missään nimessä ole huonoilla teillä. Vaikkei siis ole samanlainen kuin sinä. Huonoilla teillä on sitten, jos on väkivaltaa, huumeita, rikoksia... Ja sinä valitat ihastumisesta, jo on murheet! No, ehkä tässä tulee itseäänkin puolustettua samalla, tosin meillä ei asenne sentään äidiltä tullut. Mustissa kulkeva hevarityttö kun oli tuon ikäisenä 15 vuotta sitten erään sukulaisen silmissä nisti, saatananpalvoja ja friikki. Joo, ja bi-seksuaalina seurustelin myös tytön kanssa, joka oli saman henkilön silmissä tosi outo juttu. Mutta, minä olin onnellinen! Jonka äitinikin käsitti olevan tärkeintä. Enkä myöskään kasvanut "epänormaaliksi", tyyli on samanlainen, kiltimpi vaan, minulla on mies ja 2 lasta, ja edelleen pidän myös naisista. Ja jos omalla lapsellani on joskus seksuaalisuutensa kanssa kysymyksiä, neuvoni on että tee mikä tekee sinut onnelliseksi. Ap, siirry kivikaudelta 2000-luvulle, pyydä tytöltäsi anteeksi ja hyväksy hänet.
        Katariina vm -78


    • rsad

      "ei sellainen ihminen jollaisen kanssa toivoisi lastensa kaveeraavan"
      mikä sinä olet ketään sormella osoittelemaan!
      Epäilen, että pikkusieluisuudestasi johtuen tyttäresi on ravistellut sua tähän päivään!
      Olet vissiin kieltänyt siltä kaiken hauskan elämässä ja nyt likka kosti!
      Tiesi että kilahdat ja isi kans!
      No, se menee ja muuttaa sen tytön kanssa yhteen ja he hankkivat lapsen keinohedelmöityksellä.
      Sulatteleppa se jo etukäteen!
      Vai joko sanoit sukulaisuuden irti!

    • Ei tuo kestä kauaa!

      16 vuotiaiden suhteet eivät kestä kauaa, ei vaikka he kuinka yrittäisivät. Joten ole ihan rauhassa. Ohi se menee.

      On vain halunnut järkyttää pientä mieltäsi, ja onnistuikin siinä hyvin. Nyt hän voi tuoda ihan minkälaisen ihmisen sinulle seuraavan kerran näytille, ja sinä vain hurraat......

      • Daffodille

        Voi olla että se "peikko" on tyttösi vierellä lopun ikäänsä...harvemmin kuitenkaan nykypäivänä niin käy. Voi myös olla, että jos hänellä on minkäänlaista kiinnostusta miessukupuolta kohtaan hän nappaa kaksilahkeisen viimeistään kun biologinen kello tikittää eli about kahden vuosikymmenen päästä =)

        Sinun tehtäväsi on tukea ja rakastaa tytärtäsi ja ohjata häntä elämään niin ettei hän satuta itseään tai muita tarpeettomasti. Hän ei ole olemassa toteuttaakseen sinun mummohaaveitasi, vaan elääkseen omaa elämäänsä. Maailmassa on niin paljon pahempia asioita kuin rakkaus samaa sukupuolta olevaa kohtaan. Ja maailmassa on paljon pahempia ihmisiä kuin he jotka pukeutuvat punk-tyyliin. Koeta elää sen asian kanssa.


    • oikeasti

      ... mitä sitten, että tyttäresi on ehkä lesbo?

      Oletko uskovainen kun mainitsit "syntinen elämäntyyli"?
      Ilmeisesti kyllä, jolloin täytyy nostaa tyttärellesi hattua, että
      näin lyhyessä ajassa ilmoitti teille avoimesti asiasta.

      Kasva sinä nyt aikuiseksi ja tue tyttäresi suhdetta.
      Jos se on kestääkseen, se kestää. Mielestäni lesbo/homoseksuaali/hetero
      on ok mutta itse en taas pidä biseksuaaleista, jotka
      voivat tuoda kumman vaan kotiin. Joten koskaan
      ei tiedä onko tuo mukana kulkeva kaveri enemmän kuin kaveri!

      • perheenäiti

        tyttärestösi voi tulla nyttenkin - älä siitä huolehdi.
        Hänestä ei välttämättä tule heteroperheen kunnollista äitiä
        vaan kunnollinen perheenäiti kahden naisen välisesssä suhteessa.


    • hmm...

      Ymmärrän huolesi, ja tuo "syntiseen elämäntyyliin"-lausahduksesi kertoi, että olet ehkäpä uskossa. Itsekin olen, ja ajattelen, jos jompikumpi pojistani joskus ilmoittaisi olevansa homoseksuaali, olisi minun luultavasti todella vaikea hyväksyä asia. Ei siksi, että MINÄ haluaisin pojistani normaaleita miehiä, vaan siksi, että mieltäni askarruttaisi NIIN PALJON, että miksi miksi miksi??? Varsinkin, kun tietää, mitä Raamattu sanoo homoseksuaalisuudesta... huoh..

      Noh.. en osaa antaa sinulle mitään neuvoja, ainoastaan ymmärrystä. Toivotaan, että tämä vaihe menee tyttärelläsi ohi, ja hänkin ehkä myöhemmällä iällä katuu syntiään ja saa sen anteeksi. Ollaanhan me kaikki syntisiä. Tuskin tyttäresi on nyt kadotukseen tuomittu, jos hän murrosiässään kokeilee omia ja teidän rajoja. Luultavasti kaikki on ohimenevää, ja vähän vanhempana hän löytää jonkun kivan miehen itselleen ja perustaa hänen kanssaan perheen. :)

      Tällä aikakaudella tuputetaan joka tuutista seksuaalista vapautta ja bi-seksuaalisuus on olevinaan muotia. Hehkutetaan, että ei rakastuta sukupuoleen vaan ihmiseen... ym... Joten onko ihmekään, jos nykynuori ajautuu tällaiseenkin kokeiluun..

      Ja olen kyllä samaa mieltä kuten joku ilmaisi, että huutaminen ei varmaan auta. Olet luultavasti tehnyt nyt tyttärellesi selväksi, mitä ajattelet asiasta. Luota Jumalaan ja siihen, että olet kasvattanut järkevän tytön, joka murrosiän laannuttua "palaa raiteilleen".

      Jos mitään positiivista asiassa on, on se, että hän ei ainakaan tule raskaaksi vahingossa, kuten poikakaverin ollessa kyseessä voisi käydä. Ja vaikka kuinka uskoisi, että ei meidän tyttö sellaista harrasta, niin kyllä nuoret sitä tekevät. Ja valitettavasti se ehkäisy vain unohtuu tai sitä ei kehdata käyttää. Lisäksi tytöt keskenään luultavasti tekevät kauniimpia asioita toisilleen, kuin mitä joku nuori epäkypsä kolli tytöllesi tekisi. Säästyypähän tyttäresi sitten sellaiselta hyväksikäytöltä.

      Noh, tsemppiä ja voimia!

      • Apua?

        Voi ei. Siis hän on jälleen kerran saapunut keskuuteemme valistamaan. Oliko hoitojakso välissä vai mikä? Alku turrutetun säyseää..

        Uskon nimiin tehdään paljon pahaa. Nyt se taas alkaa.


      • hkuhreiuh
        Apua? kirjoitti:

        Voi ei. Siis hän on jälleen kerran saapunut keskuuteemme valistamaan. Oliko hoitojakso välissä vai mikä? Alku turrutetun säyseää..

        Uskon nimiin tehdään paljon pahaa. Nyt se taas alkaa.

        hahhaa! nyt meni kuule vääräksi luulosi.. en tiedä keneksi minua luulet, mutta ei voi sanoa kuin HAH :D

        Kysyn vielä, SINÄKÖ olet niin iso herra täällä, että voit määritellä tekeekö joku mielipiteillään pahaa ja miten, uskonnimissä vai ilman? Entä, miksi uskon asioista keskusteltaessa tehtäisiin pahaa, varsinkin, kun otaksun ap:n olevan uskossa? Sitä paitsi, mielipiteitähän tässä vaihdetaan, eikä sinun omasi näytä olevan sen kummoisempia kuin muidenkaan...


    • Tpi

      Ei kukaan kai oikeasti noin idiootti ole, eihän?
      Jos kasvatus on mennyt pieleen, niin se on SINUN kasvatuksesi joka pahiten pieleen on mennyt.

    • yks vaan

      hehee...jotain hyvää siinäkin kaverissa, tyttöystävässä.

    • fvebhgerbgä

      Mieti vähän mitä juuri sanoit! Surettaa tyttäresi puolesta tuollainen suhtautuminen todella paljon. On uskomatonta että tuollaisia ennakkoluuloja on vielä tänäpäivänäkin. Omat vanhempani ovat uskovaisia (ja uskonnollisissa ammateissa) ja he ovat ottaneet todella hyvin sen että minulla ja siskollani on ollut tyttöystäviä. 3 muuta sisarusta ovat ns. normaaleja, toisin sanoen heteroja. Voi olla että menee ohi, voi olla että ei. Joka tapauksessa kyseessä on ihan yhtä vakava seurustelusuhde kuin jos seurustelukumppani olisi poika. Tyttäresi tarvitsee tukeasi ja hyväksyntääsi. Tuolla suhtautumisella ajat tyttäresi pois, sitäkö haluat? Sitä paitsi vaikka tyttäresi olisi lesbo, eikä koskaan olisi miehen kanssa, hänestä voi silti tulla ihan normaali perheenäiti jos hän sitä itse haluaa! Tästä tulee mieleen ystäväni: Hän on seurustellut saman naisen kanssa 9 vuotta ja on 12-vuotiaasta sanonut ettei halua lapsia. Hänen äitinsä yrittää koko ajan naittaa häntä tuntemilleen nuorukaisille. Ystävääni ahdistaa tilanne todella paljon. Eikö hänen äitinsä vain voisi hyväksyä tätä olemassa olevaa elämänkumppania ja olla iloinen että tyttärellä on joku joka tekee hänet onnelliseksi? Hän on sinun ainoa tyttäresi ja ehkä juuri siksi ihmettelen miksi yrität ajaa hänet pois luotasi? Miten niin samaan sukupuoleen vetovoimaa tunteva ei olisi kunnollinen? Sinun on nyt aika vähän avartaa maailmankuvaasi ja tulla ulos sieltä ahtaasta mielestäsi! Ihan oikeasti.

    • Sivu.

      että "rikkinäisestä avioeroperheestä",voi..olet aika ahtaan tuntuinen mieti omia asenteitasi.
      Tytär oli rohkea,tosi rohkea,kun sinut tunsi.Oma kasvatuksesi on onneksi tainnut epäonnistua.

    • Äiti minäkin..

      Siis mikä ajattelutapa sinulla onkaan.. Annat ymmärtää että vika on täs rikkinäisen avioeroperheen tytössä joka on houkutellut tyttäresi tekemään valinnan.. Voisit äitinä miettiä teidän ja tyttäresi elämää. Mun mielestä homous/ lesbous ei oo syntiä vaan vanhanaikaisten ihmisten ajattelumalli. Nyt eletään 2000 lukua ja tää on tätä päivää... Itse olen 43 vuotias viiden lapsen äiti, kaikki heteroita.. Mutta heidän ystävissään on homoja ja ne ovat myös minunkin ystäviä.. Tutustu rohkeasti tyttäresi tyttöystävään, uskoisin että sieltä löytyy aivan ihana nuori nainen kuten myös tyttäresi.. Ole ylpeä tyttärestäsi ja hänen saavutuksistaan, mukaan lukien seksuaalinen suuntautuminen.. Tyttäresi oli todella rohkea kertoessaan asiasta.. Välejä on varmasti kurja ruveta korjaileen koska varmasti on arkoja ja ikäviä asioita sanottu. Te olette tyttärellenne edelleen ne kaikkein rakkaimmat..Siis hyväksykää tilanne näin saatte tyttärenne takaisin.. Kaikkea hyvää teille kaikille toivottaen!

    • blondeistablondein72hki

      eikö sinun kuuluisi toivoa tyttäresi onnea?!

      Jos hän haluaa seurustella toisen tytön kanssa niin so what,anna heidän olla yhdessä ja tyttäresi on jo 16v eli lain silmissä vapaasti saa itse valita kumppaninsa.

      Eikä ulkonäkö kerro toisesta ihmisestä yhtään mitään ja se että on eronneesta perheestä niin voi joillekin olla siunaus ei huono asia.

      Puhu tyttäresi kanssa vaikka et tilannetta hyväksyisikään tai saatat menettää hänet lopullisesti.

      Tsemppiä!

    • urfliaeöagfu

      "Eikös tuo voi olla 16-vuotiaan kehitykseen kuuluva ohimenevä vaihe? Toivon että se on, että tytöstäni tulisi vielä joku päivä kunnollinen perheenäiti."

      Voi olla. Voi olla ettei. Älä nyt Herran tähden arvota tytärtäsi seksuaalisen suuntautumisen perusteella!

      Ja miksei tytöstäsi voisi tulla kunnollista perheenäitiä? Hänestä vaan tulee kunnollinen perheenäiti perheeseen, jossa on myös toinen kunnollinen perheenäiti.

    • ylöskäännös

      Onneksi hän ilmoitti seksuaalisen suuntauksensa (jos nyt edes jää pysyväksi) nyt eikä sitten, kun on se toivomasi perheenäiti. Ajattelepa sitä "kauhukuvaa", että tyttäresi ollessa esim. pienten lasten äiti, jättäisi peheensä huomattuaan rakastuneensa toiseen naiseen ja lähtenyt tämän matkan...
      Näin kristittynä naisena ja äitinä lesbous, siinä missä homouskin ovat minulle syntisiä suuntauksia niin nykypäivää ja 2000-lukua eletäänkin. Eivät sitä ajatuskäistystäni ole ajat muuttaneet. Samalla lailla ne ovat syntiä kuin tappo, varkaus,kiroilu, huorinteko yms. Vaan kukin avallaan...

    • Dinjami

      Säälin tytärtäsi kun äidillä on tuolainen asenne. Ole kiittollinen ettei hän ole paksuna tai ottanut jotain huume hörhöä poikaystäväkseen.

    • taidat olla asenneongelmainen?

      Asia on tullut sinulle hyvin äkkiä ja toki vaatii sulattelemista hyvinkin paljon. Tyttäresi tyttöystävän ulkonäkö ei kuulosta kovinkaan erikoiselta. Nykyään kun kävelet kaduilla on hyvin monella naisella/tytöllä irokeesi ja joka toisella on jonkinlainen lävistys. Kertooko ulkonäkö noin paljon sinulle ihmisestä? Mitä sinä tiedät tästä "Tiksusta" muuta kuin mainitsemasi asiat? Hän voi olla hyvinkin "kunnollinen" ihminen. Mikä sinusta on kunnollinen ihminen? Minkälaisten ihmisten kanssa toivoisit tyttäresi kaveeravan?
      Järkytyksesi on hyvin luonnollista. Miksi huusitte? Onko tapananne selvittää asiat huutamalla? Ehkä perheessä asiat ei olekkaan niin hyvin, jos asioita ei voida selvittää rauhallisesti keskustelemalla. En yhtään ihmettele tyttäresi reaktiota. Tuskin hän haluaa puhua sinulle tai isälleen, jos molemmat huudatte hänelle. Onko tässä asiassa edes keskusteltavaa?
      Miksi sinua suututtaa?
      Toki seksuaalisuuden etsiminen kuuluu juuri tuohon ikään ja tämä voi olla pelkkä kokeilu, mutta sinun 16-vuotias tyttäresi voi olla myös täysin varma jo seksuaalisesta suuntautumisestaan.
      Kunnollinen perheenäiti, tiedätkö, että nykypäivänä perheenäitejä ei arvosteta? Entäpä jos sinun tyttäresi ei halua perheenäidiksi? Tiesitkö, että on olemassa myös sateenkaariperheitä, eli lapsestasi voi tulla täysin kunnollinen perheenäiti vaikka hän eläisi tyttöystävänsä kanssa koko loppuelämänsä.
      Kuka se tässä on huligaani? TOdennäköisesti sinä. Tyttäresi tyttöystävä tuskin houkutteli tytärtäsi seurustelemaan kanssaan. Seurusteluun tarvitaan jonkinlainen tunne, ihastumisen, pitämisen, tykkäämisen tai jopa rakkauden tunne.
      Vai syntinen elämäntylli, hahhah. Luuletko, että se on tyttäresi tyttöystävän vika, että hänen vanhempansa on päätynyt avioeroon?

      Olisit ylpeä tyttärestäsi, joka kertoo sinulle asioita. Olisit ylpeä siitä, että tyttäresi uskaltaa ja haluaa olla sitä mitä on. Taidat olla hyvin vanhoillinen ihminen. TOivottavasti tulet ymmärtämään, että tyttäresi on aivan normaali ja hyvä ihminen, valitsi hän minkä tahansa elämäntyylin. SInun maailmankuvasi on rajoittunut.
      TOinen vaihtoehto on, että tämä on provo (jota toivonkin) jos tämä ei ole provo, suosittelen lämpimästi psykiatrista apua homofobian ja rasistisuuden hoitoon.

    • Luonnotonta

      Kylläpä täällä on viisaita ihmisiä ohjeineen.....olette niin suvaitsevia että..homous ja lesbous on iljettävää ja epänormaalia eikä ole ollenkaan mahtavaa ja rohkeaa "tulla ulos kaapista " -nämä ihmiset ovat sairaita ja tarvitsevat hoitoa

    • Mitäsaatanaa

      Siis oikeesti ei vittu mitä paskaa.
      Jos tyttäresi on lesbo, niin sit hän on!
      Ei siitä tarvitse suuttua -_-

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe