Välittäjä

Ärsyttää todella.

Olemme myymässä omakotitaloa,ja kysyisin,onko oikein,että välittäjä vaatii käsirahaa ostaja ehdokkaalta ilman,että asiasta on sovittu meidän kanssa. Siis itse emme näe mitään hyötyä ottaa käsirahaa,mutta välittäjä silti sitä ostajalta vaatii! Mielestäni tästä olisi pitänyt kanssamme etukäteen sopia??

6

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joka tuntee kiinteistökauppaa!

      Käsirahalla ei ole mitään merkitystä kiinteistökaupassa, joten sen ottaminen on täysin turhaa. Valitsemasi (halvin?) välittäjä osaa varmasti taata etusi kaupantekovaiheessa, vai osaako... Päättele itse.

      Koska käsirahalla ei ole merkitystä kiinteistökaupassa, niin suostumuksellasi ei ole väliä, eli voit nukkua yösi rauhassa, välittäjä joutuu linnaan etkä sinä..

    • lainmukaanmenee

      Kuulostaa siltä että ko ostajaehdokas haluaa tehdä varauksen talostasi esim. siksi aikaa kun saa lainoitukuksen tai muun syyn vuoksi. Tässä kohtaa on laki ostajan puolella. mikäli maksaa käsirahan (esim 10%) on asunto varattu nimenomaan heille ettekä voi myydä sitä esim toiselle ostajalle joka vaikka latoisi käteisellä ko kauppasumman teille. Mikäli kauppaa ei jsotain kumman syystä tule ostaja menettää käsirahan ja saatte "ilmaista" rahaa itsekin koska olette joutuneet olemaan myymättä asuntoa muille. Käsirahalla siis OSTAJA varmistaa sen että asunto on varattu laillisesti heille.

      • Maakaaren mukaan voi toki ottaa käsirahan, mutta se täytyy kokonaisuudessaan palauttaa mikäli ostaja vetäytyy. Kiinteistökaupassa ei sen vuoksi ole mitään järkeä käyttää käsirahaa. Jos taas tehdään osamaksukauppa, niin vaaditaan määrämuotoinen kauppakirja purkavalla kauppaehdolla. Sama koskee esisopimusta, jonka senkin täytyy olla määrämuotoinen (määrämuotoinen = kaupanvahvistajan vahvistama). Kummassakaan tapauksessa ei ole kyse käsirahasta, vaan alkukauppahinnasta/etumaksusta.

        Käsiraha on sitova asunto-osakekaupassa, ja siirrettävän vuokraoikeuden kaupassa, ja silloin sen enimmäismäärä on 4 % kauppahinnasta (osakkeessa velaton hinta ei sitä nosta).

        Ja välittäjä ottaa aina käsirahan asiakasvaratililleen, jota lääninhallitus valvoo, ja pitää sitä siellä molempien osapuolten hyväksi. Välittäjä voi toki asunto-osakkeen ja siirrettävän vuokraoikeuden kaupassa kuitata palkkionsa maksetusta käsirahasta, mikäli kauppa tehdään sovitusti. Sama tietysti koskee kiinteistökauppaa, kunhan ostaja on ensin allekirjoittanut kauppakirjan, ja siten menettänyt oikeutensa käsirahan palatukseen.


    • 2+7

      Sinun välittäjä yrittää turvata omaa välityspalkkiotaan ottamalla sen käsirahan.

      Jos ostajasi menee puihin ostotarjouksessaan, välittäjä ottaa oman palkkionsa tuosta ostajan suorittamasta "käsirahasta" ja sinä joudut palauttamaan käsirahan myyjälle vähennettynä eräillä maakaaressa mainituilla kuluilla.

      Kuullostaa ihan siltä kuin nyt sinua kusetettaisiin...

      (Vuokraoikeuden ja rakennusten kaupassa käsirahalla onkin enemmän merkitystä.)

      • Välittäjä_LKV

        Mikä on rakennusten kauppa?


      • on kauppa...
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Mikä on rakennusten kauppa?

        jolla siirretään rakennusten ja/tai rakennelmien omistusoikeus siirtämättä mitään maapohjaan kohdistuvaa oikeutta (hallinta- tai omistusoikeutta).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe