ysiluokkalaisen etäopiskelu

Äiti 75

Osaako kukaan kertoa voiko ysiluokkalainen opiskella kotona ja käydä tenttimässä kokeet koululla? Poika on yksinkertaisesti päättänyt että ei aijo mennä enään kouluunsa ja siksi lintasaus päiviä on tullut. Peruskoulun päättötodistus kuitenkin olisi hyvä saada. Koulu taistelua ollaan käyty jo koko yläasteen ajan, mutta jotenkin on aina luokaltaan päässyt. Nyt ei enään jaksaisi taistella. Koulua ei kuulemma voi vaihtaa. Enkä sitä koulukotiinkaan haluaisi laittaa, koska muita ongelmia ei juurikaan ole. Poika ei ole koulukiusattu. Kiitos etukäteen vastauksista.

5

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helppari79

      Hei Äiti75!
      On erittäin hyvä, että olet huolissasi poikasi koulunkäynnistä. Välittävä äiti on voimavara myös pojallesi. Ensisijaisesti ottasin yhteyttä pojan kouluun ja pyytäisin palveria, jossa käytäisiin yhdessä lävitse poikasi tilanne. Tällöin niin sinulla, pojallasi kuin koulun henkilökunnallakin olisi mahdollisuus tuoda esille huolensa, tietonsa ja ratkaisuehdotuksensa tilanteeseen. Mitä pikemmin asiaan puututaan, sitä nopeammin asia saadaan ratkaistua, sillä yhdeksännen luokan suorittaminen olisi äärimmäisen tärkeää poikasi tulevaisuuden ja jatko-opintoihin hakeutumisen kannalta. Tässä vaiheessa en lähtisi hakemaan poikaa kotiopetukseen, ennen kuin asiaa on muuten koulun kanssa perin pohjin selvitetty. Voimia! Voit jo tänään ottaa yhteyttä koulun opinto-ohjaajaan!

    • momu

      Tiedän tapauksia, jolloin yläkoululainenkin on voinut opiskella kotona, ja käydä tenttimässä aineet omassa koulussaan. Suomessa on siis oppivelvollisuus, ei koulunkäyntivelvollisuus. Tämä vaatii kuitenkin joustoa koulun opettajilta ja rehtorilta. Toinen mahdollisuus olisi käyttää kotiopetusta, jolloin opetus tapahtuu kotona jonkun siitä vastaavan (täysi-ikäisen) aikuisen turvin. Mikäli tilanteenne on kärjistynyt ja haette erityisratkaisuja, olisi teidän hyvä ottaa yhteyttä koulun rehtoriin, erityisopettajaan tai oppilashuoltoryhmään. Myös sivistystoimen henkilöstö osaa auttaa teitä siinä, kuinka prosessi etenisi virallista kautta. Koulu ei tietenkään ole aina kivaa, kuten ei elämä yleensä, joten ennen kotiopetuksen harkitsemista voisi olla hyvä etsiä rakentavaa ratkaisua, jolloin lapsenne voisi käydä peruskoulun loppuun kuulumalla kuitenkin siihen yhteisöön, joka hänellä koulussa on. Koulukuraattori tai -psykologi voivat myös käydä keskustelua lapsenne kanssa siitä, mikä asia koulussa tökkii niin pahasti. Jumin syy olisi kuitenkin tarpeellista tutkia, jotta tällaiset oppimisen esteet saataisiin raivattua.

    • asdddddd

      Voi! Tiedän yhden tapauksen, jossa kävi koulusta pari kertaa viikossa opettaja opettamassa oppilaan kotona. Kokeista en tiedä miten ne suoritettiin. Voi olla, että nekin tehtiin kotona tai suoritettiin esseillä tms...
      Ota yhteyttä rehtoriin ja puhu näistä asioista ja kartoittakaa, mikä teidän tilanteessa olisi hyvä ratkaisu.
      Poika voi sanoa, ettei häntä kiusata, mutta kiusausta voi silti tapahtua. Muistan itsekin valehdelleeni vanhemmilleni, ettei mua kiusata, vaikka mua koulussa kiusattiinkin..:( Kiusaamista voi tapahtua muuallakin, koulumatkalla, harrastuksissa kaupungilla jne... Selvittäkää tämäkin asia ihan perusteellisesti.
      Vaikka kotona opetettaisikin, niin se päästötodistus ylä asteelta olisi elintärkeä, jotta pääsisi jatko-opintoihin. En tiedä miten tällainen onnistuu, mutta selvittäkää sekin rehtorin kanssa.

    • En ymmärrä ongelmaa

      Miksi poika ei suostu menemään kouluun, jos kerran koulukiusaamisesta ei ole kysymys? Pakkohan hänen on sitten myöhemmin mennä, kun opiskelee ammattiin, peruskoulun jälkeen hän tietysti hakee ammatilliseen koulutukseen. Eihän kukaan voi nykymaailmassa pelkästään peruskoulun päättötokarin varaan jättäytyä. Eipä enää ole sellaisia sekatyömiehen duuneja, että niin vähällä koulutuspohjalla tässä maailmassa toimeen tulisi.

      Olettehan itse näyttäneet omalla esimerkillänne hänelle, että oppiminen ja opiskelu on paitsi hauskaa, niin myös tarpeellista!

    • aavaa

      mutta se on kyllä kova homma.Sossut puuttuu siihen kohta ja sitten voitte kertoo kantanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe