Jack Russelin pennun totuttaminen yksinoloon

Kiitti vinkistä

Meillä on ollut 10 viikkoinen tyttöpentu vajaan viikon. Meitä kehoitettiin lähes alusta totuttamaan koira yksin olemiseen. Olemme jättäneet sen nyt muutaman kerran yksin lyhyeksi aikaa. Joka kerta koira itkee ilmeisesti lähes koko ajan kun olemme poissa. Tuhoja se ei ole tehnyt. Pitääkö tätä harjoittelua vaan jatkaa sinnikkäästi vähitellen vai onko pentu vielä liian pieni jätettäväksi yksin? Olen lukenut ja olen jo nyt huomannut, että russelit haluavat olla mukana perheen arjessa ja askareissa. Arkeen kuuluu kuitenkin myös se, että koira tottuu olemaan myös yksin kotona.

Minulla on ollut aikaisemminkin koira, mutta se tuli meille vasta 4 kk ikäisenä eika tätä "ongelmaa" silloin enää ollut. Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta kiitollisena otan vastaan kokemuksia pennun tottumisesta yksinoloon.

Muuten Russelimme on aivan ihastuttava pakkaus, energinen ja todella hellänkipeä.

5

2689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • russeli14vk

      Minulla on 14vk vanha russelipoika. :) Hän on nyt vähitellen alkanut oppia olemaan yksinään kotosalla. Olen jättänyt pojalle aina radion päälle ja jotain tekemistä (papanoita maitotölkkiin, niin että koira saa syödä sitä). Nykyään koira jää jo hyvin yksin. Suosittelen, että harjoittelette aluksi yksinoloa menemällä toiseen huoneeseen ja olla siellä hetki ja palata koiran luokse vasta kun se on hiljaa. Kannattaa myös olla huomioimatta koiraa hetkeen ennenkuin poistutte jotta se ei tunne itseään aivan hylätyksi.

    • tihti ja viuhti

      Kokeile ensi kerralla kun jätät koiran yksin, tee lenkki ja kotiintullessa anna vaikka raksuilla täytetty kongi tai muu hieman aivoja kuluttava lelu. Lähde niin ettet tee lähdötä numeroa, vaan poistut niin ettei koira huomaa sinun lähtevän. Lenkki ja leikkiminen ottaa tajun pois ja hauveli nukkuu makeasti kun tulet kotiin. Meillä tämä toimii!

    • -Tweet-

      Meillä on Nyt 8 kk vanha russeli.
      Työstä johtuen hänet oli pakko jättää yksin jo toisesta päivästä lähtien muutamaksi tunniksi,
      ja nyt on jo ihan tottunut,nukkuu ajat jolloin on yksin.
      Alussa oli toki vähän peloissaan ja surullinen kun jäi yksin,mutta näin ainakin oppi olemaan yksin,
      eikä ulvo,joka on hyvä,kerrostalossa kun asutaan.
      Tietysti jos tuli tilanne että piti olla monta tuntia putkeen yksin niin hommasimme ulkoiluttajan joka kävi
      aina välillä pitämässä seuraa.

    • Käpsy

      Ehdottomasti kannattaa jatkaa sinnikkäästi yksinoloharjoituksia, ettei myöhemmin tule ongelmia! Meidän russeli-tyttö tuli meille 7 -viikkoisena ja aivan alusta asti totutimme sitä yksinoloon.

      Koiran ympäristöstä kannattaa tehdä mahdollisimman turvallisen oloinen pienen pennun silmin katsottuna. Meidän pennun "turvana" oli kaksi lämminvesipulloa alkuaikoina :) Eli laitoin vain pariin isoon limpparipulloon lämmintä vettä ja käärin ne pennun pedissä olevaan peittoon. Niiden välissä ja päällä pentu tykkäsi nukkua. Toivat varmaan turvallisuuden tunnetta :) Omistajan hajut omaava vaatekappale tai vastaava voisi olla hyvä lisä ;)

      Aloitimme nuo harjoitukset ensin laittamalla pennun peteineen vain toiseen huoneeseen itse puuhastellessamme muualla kotona. Myös muualle lähtiessämme pentu oli siellä. Tällöin pennulla ei ollut liian isoa "pelottavaa" tilaa ympärillään.

      Toki melkein kaikki koirat haluavat olla aina mukana kaikissa arjen askareissa, mutta yksinolo on kuitenkin sellainen asia, joka koiran on hallittava. Muuten elämä voi mennä aika hankalaksi...Ainakin mitä olen valitettavasti sivusta seurannut tuttavien koirien yksinolo-ongelmia.

      Nyt koirulimme on jo 2-vuotias ja yksinolo on aivan luonnollinen asia. Ei ole koskaan mitään isoja tuhoja tehnyt (mitä nyt hampaiden vaihtumisen aikaan lattialistoihin ilmestyi naarmuja ;D ) tai muutenkaan stressannut yksin jäämisestä. Nykyään sesselle on edes turha jättää mitään virikkeitä kuten luita tai aktivointipalloja, koska ne löytyvät aina koskemattomina :) Muuten kaikki lelut ovat kovassa käytössä ja luiden järsiminen on parasta. Tyttö käyttää siis kaiken yksinolo aikansa leppoisasti nukkumiseen että sitten jaksaa viihdyttää isäntäväkeä myöhemmin :D

      Toinen vinkki voisi olla lämminvesipullojen lisäksi jonkinlainen "katos" pedin päälle turvallisuuden tunteen luomiseksi. Huomasin meidän haukun pitävän "onkaloissa" nukkumisesta kun olin joskus yöllä tiputtanut peittoni lattialle ja pentu oli itse tenhyt peitosta katoksellisen pedin itselleen ja autuaana nukkui luomuksessaan :D
      (Viimeisin ostos oli koirallemme oli vihdoin ihan oikea "onkalopeti" :) Saa emäntäkin nykyään pitää peittonsa itsellään.)

      Tuosta pennun itkemisestä yksin olleessaan vielä. Kannattaa varmaankin puuhastella koiran kanssa ennen yksin jäämistä sen verran, että pikkuinen olisi suht väsynyt. Kuten joku tuossa mainitsikin, niin takaisin koiran luokse palatessa kannattaa olla huomioimatta koiraa hetken aikaa. Suhtaudut itsekkin niin, ettei tässä nyt mitään kummallista ole ja touhuilet omiasi ennen kuin tervehdit pentua :)

      Russeli on ollut mitä ihanin valinta! Meille tuo meidän tarmokas ja hulvaton tyttömme on tuottanut suuresti iloa ja sen kanssa puuhailua en vaihtaisi mihinkään. Paljon tsemppiä yksinoloon totuttamiseen!! :)

    • Nakkikuoreton

      Kun hilppaset ovesta ulos heitä hurtalle tanssikenkään piilotettu nakki. Sen jälkeen se ei sua juurikaan muista tai kaipaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe