Valkeakoskella paljon huostaanottoja

Ylläri?

Valkeakosken sosiaali- ja terveyskeskuksen ensi vuoden budjettiehdotus ylittää ennalta annetut raamit noin 400 000 eurolla. Menot ylittyvät noin 875 000 eurolla ja tulot noin 477 000 eurolla.

Valkeakoskella on tällä hetkellä 34 huostaanotettua lasta ja nuorta. Tähän ostopalveluun tarvitaan ensi vuonna peärti 340 000 euroa. Kiireellisiin sijoituksiin esitetään 160 000 euroa.

Sijoituspaikat ovat Tampereen perhetukikeskuksia, joiden vuorokausimaksu on 315 euroa. Tänä vuonna Valkeakoskella on sijoitettu kiireellisesti kuusi lasta ja nuorta.

http://www.valkeakoskensanomat.fi/cs/Satellite/Uutiset/1194625336105/artikkeli/valkeakoskella paljon huostaanottoja.html

31

320

  Vastaukset

  • http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/lastensuojelu-ilmoitusten-maara-kasvoi-500-prosenttia/140268

   Lastensuojelu - ilmoitusten määrä kasvoi 500 prosenttia

   18.04. - 12:21 (Luotu: 17.04. - 18:04) - Kommentit: 5
   Ilmoitusmäärä ei ole yhtä kuin lapsimäärä, sillä yhdestä lapsesta voi tulla jopa kymmenen eri lastensuojeluilmoitusta.

   Lastensuojeluilmoitusten määrä on kasvanut jyrkästi Pirkanmaalla Valkeakoskella ja Vesilahdessa. Valkeakoskella ilmoituksia oli vuonna 2008 495 prosenttia edellisvuotta enemmän, Vesilahdessa 343 prosenttia.

   Tampereen seutukunnan sosiaaliasiamiehen mukaan lastensuojeluilmoitukset ovat lisääntyneet lähes kaikissa seutukunnan kunnissa.

   Valkeakosken sosiaalityön johtaja Minna-Maria Solanterä selvittää, että luvut johtuvat osin tilastoinnin muutoksesta. Nyt ilmoitukset tilastoidaan säntillisesti, kun vuonna 2007 kaikkia ilmoituksia ei kirjattu työntekijäpulan takia. Nyt kaikki vakanssit ovat täynnä.
   - Suurin syy kasvuun on varmasti viime vuonna voimaan tullut lastensuojelulaki, joka laajensi ilmoitusvelvollisuutta. Kouluilta on tullut aiempaa enemmän ilmoituksia.

   Uudesta laista puhuttiin niin paljon, että yksityishenkilöt ja viranomaiset aktivoituivat. Kynnys tehdä lastensuojeluilmoitus madaltui, kun ilmoituksen tärkeys ymmärrettiin.
   - Valkeakosken lukuihin vaikuttaa myös tehokas sisäinen koulutus. Meillä on ollut moniammatillisia työryhmiä, joiden kautta tieto on levinnyt, Solanterä kertoo.

   Yhdestä monta
   Ilmoitusmäärä ei ole yhtä kuin lapsimäärä, sillä yhdestä lapsesta voi tulla jopa kymmenen eri lastensuojeluilmoitusta. Ilmoitusmäärä on lisääntynyt senkin vuoksi, että perheen kaikista lapsista tehdään erillinen ilmoitus.

   Laman myötä lastensuojelun piiriin on tullut uusia perheitä.
   - Valtakunnallisesti näkyy se, että yläkouluikäiset nuoret oireilevat paljon. He ovat juuri niitä 90-luvun lama-ajan lapsia. Silloin karsittiin ennaltaehkäisevää työtä, neuvola- ja kerhotoimintaa ja perheiden kotipalvelua. Palveluita ei koskaan palautettu ja jäljet näkyvät nyt, Solanterä sanoo.

   Fakta: Lastensuojeluilmoitus
   Tampereella ilmoitukset lisääntyivät 4,5 %,
   Kangasalla 20, Kuhmalahdella 0, Lempäälässä 45, Nokialla 32, Pälkäneellä 12,50 ja Ylöjärvellä 58 prosenttia. Pirkkalasta ei ole tietoja. Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa.

   Sirpa Rauhaniemi
   Aamulehti, Valkeakoski

   • Taas on joku pätevä ja liikkeissään nopea arvatenkin sossutätykkä asialla. Monta sulkaa hattuun!


   • "Valtakunnallisesti näkyy se, että yläkouluikäiset nuoret oireilevat paljon. He ovat juuri niitä 90-luvun lama-ajan lapsia. Silloin karsittiin ennaltaehkäisevää työtä, neuvola- ja kerhotoimintaa ja perheiden kotipalvelua."

    Ainakin osittain päättäjät ovat itse syyllisiä, jota syyllisyyttään nyt kaksinaamaisesti peittelevät uusilla peittelyillään = lastensuojeluilmoitusten lissäntyminen kouluista ja muilta tahoilta. Sosiaaliviranomaisten on ollut helppoa siirtää vastuutaan huostaanottamiensa lasten ja nuorten hyvinvoinnista juuri neuvolan/kouluterveydenhuollon vastuulle. Tarkoittaa sitä, että lapsi on näennäisesti normaaleiden palveluiden piirissä, vaikka käytännössä neuvola ja kouluterveydenhuollon tarkastuksia on vähennetty. Tapahtuipa lapselle mitä hyvänsä sijoituksessa, sossulla on ollut mahdollisuus siirtää vastuu toiselle taholle, joka puolestaan levittelee käsiään "resurssien puutteessa". Sosiaalitoimi pitäisi laittaa purkkiin, ravistaa ja jakaa uudelleen. Veivaaminen ei muuten lopu ikinä. Sossut ovat pelien pelaamisen mestarisarjaa säilyttääkseen työapaikkansa ja saadakseen henkilönsä tarvitsemaa huomiota.


   • yleistäen kirjoitti:

    "Valtakunnallisesti näkyy se, että yläkouluikäiset nuoret oireilevat paljon. He ovat juuri niitä 90-luvun lama-ajan lapsia. Silloin karsittiin ennaltaehkäisevää työtä, neuvola- ja kerhotoimintaa ja perheiden kotipalvelua."

    Ainakin osittain päättäjät ovat itse syyllisiä, jota syyllisyyttään nyt kaksinaamaisesti peittelevät uusilla peittelyillään = lastensuojeluilmoitusten lissäntyminen kouluista ja muilta tahoilta. Sosiaaliviranomaisten on ollut helppoa siirtää vastuutaan huostaanottamiensa lasten ja nuorten hyvinvoinnista juuri neuvolan/kouluterveydenhuollon vastuulle. Tarkoittaa sitä, että lapsi on näennäisesti normaaleiden palveluiden piirissä, vaikka käytännössä neuvola ja kouluterveydenhuollon tarkastuksia on vähennetty. Tapahtuipa lapselle mitä hyvänsä sijoituksessa, sossulla on ollut mahdollisuus siirtää vastuu toiselle taholle, joka puolestaan levittelee käsiään "resurssien puutteessa". Sosiaalitoimi pitäisi laittaa purkkiin, ravistaa ja jakaa uudelleen. Veivaaminen ei muuten lopu ikinä. Sossut ovat pelien pelaamisen mestarisarjaa säilyttääkseen työapaikkansa ja saadakseen henkilönsä tarvitsemaa huomiota.

    Kaikki muut peruspalvelut saisivat lastensuojelussa palavat MILJARDIT
    (yksistään sijoitukset maksavat vuosittain jo YLI MILJARDIN, puhumattakaan kaikkien muiden viranomaisten ja varsinkin lastensuojeluviranomaisten palkkakuluista!)
    omien palveluidensa järjestämiseen, parantamiseen ja ajantasaistamiseen.

    Lastensuojelu lopetettava siis
    ja aloitettava miljardien ja taas miljardien uusjako hallinnossa.

    Neuvolapalveluita ei ole enää monellakaan paikkakunnalla esimerkiksi valtakunnallisten suositusten mukaisesti järjestettynä.
    Kouluterveydenhuoltohan on ajettu alas niin että jotkut koulut ovat jo kokonaan ilman terveydenhoitajaakin puhumattakaan että olisi se lääkärin vastaanotto!

    p.s.
    mitä taas nuorisoon tulee
    kysymyshän ei ole mistään oireilusta tai siitä että nuoriso voi ja elää huonosti.
    Kysehän on siitä
    ettei ymmärretä esimerkiksi kasvatusalan viranomaisissakaan enää sitä
    että nuoruus ja nuoren kasvu ei ole mikään häiriötila.


  • on noin pieni, jos huostaanoton vuorokausihinta on 315 euroa.

   Eikö summa 34 lapsen huostaanottamisella olisi summa pikemminkin vuositasolla jo 4 miljonaa euroa.
   Vai ovatko nämä niitä huostaanottoja, jotka tiedetään jo etukäteen,
   että puretaan hallinto-oikeudessa....

  • Ja lisää vaan tehdään ja anotaan uusia sosiaalityöntekijöiden virkoja....

  • Mitä tapahtuu, jos vie nuoren lomalle omin luvin? Tiedän ja sossutätikin tietää, etten vaaranna lasta mitenkään, olimme viime kesänäkin usean viikon lomalla ja se meni hyvin. Tällä hetkellä sossutäti haluaa antaa laitoshenkilökunnalle mahdollisuuden kokeilla, josko pystyvät kuntouttamaan lasta. Vähän arveluttaa, koska kaikesta voi tehdä ongelman; esim. kokeista saadut hyvät arvosanat,ysejä ja kaseja, ovat huolestuttavia koska jos myöhemmin tulee vaikka seiskoja, lapsi saattaa pettyä ...

  • Lastensuojelu on bisnes. Vähän provikkaa sossutädeille pöydänalta ja ne hakevat firmallesi huostaanotettuja niin paljon kuin tarvitset. Mukulasta sa parhaimiillaan liki 20 000euroa/kk. Kunhan se on luikiteltu ongelmalliseksi. Joten kaikkihan ne on psykiatrin mukaan ongelmallisia. Ostettu lausunto on pätevä. Loput onkin sitten vaan natsikommarisossutätitouhua jossa ei mikään merkitse mitään. Nämä tädiä pätevät huostaanotoilla. Vähän kuin ihmiset jotka keksivät tarinoita saadakseen huomiota.

   • Juuri näin ja kukaanhan ei valvo näitä juttuja .
    Olet asian ytimessä,mutta tällehän ei kukaan mitään voi....
    Kuka puhkkaisisi kuplan?


  • Valkeakosken tilanteen sivusta tuntevana tiedän, että siellä on esimerkiksi nuorilla paljon pahoja päihdeongelmia esimerkiksi huumeiden kanssa. Toinen lisääntynyt on nuorten psyykkinen pahoinvointi. Näihin kumpaankaan ei löydy lastensuojelun ulkopuolelta juurikaan keinoja koko Pirkanmaalta.

   Kun huumeita käyttävä nuori vaarantaa omansa ja perheen muiden lasten turvallisuuden, tai itsetuhoista nuorta ei voi jättää kotiin ilman valvontaa, mutta pitäisi kuitenkin samalla käydä töissä ja elättää muu perhe, niin miten toimit? Pirkanmaan nuorten psykiatria ja lastensuojelu molemmat täysin ylikuormittuneita lisääntyneen pahoinvoinnin ja päihteiden käytön lisääntymisen vuoksi.

   Olisi suotavaa keskustella koko yhteiskunnan tasolla, miksi olemme jättäneet nuoret yhteiskunnan osalta täysin yksin, ja tehneet lastensuojelusta sen kaatoluokan, joka joutuu nuorten hengen turvatakseen tekemään kiireellisiä päätöksiä. Kun ei ole riittävästi mielenterveyspalveluita, juuri ollenkaan päihdepalveluita eikä kotiapu auta enää teini-ikäisten kanssa, joille näitä ongelmia on kasaantunut, niin lastensuojelun on kuitenkin lain mukaan puututtava. Jos muita palveluita kunnassa tai alueella yksinkertaisesti ole, niin ei se sijoitus silloin yksittäisen sossun vika ole.

   Valkeakosken tilanne on todella surullinen, mutta siitä ei ole yksin sosiaalitoimi vastuussa, siellä olisi monella päättäjällä aihetta katsoa peiliin.

  • Okei,mutta missä vaiheessa voi myöntää että tuliko tehtyä ylilyöntejä ja arviointivirhettä?

  • Valkeakoski,yksi pahimmista . . .
   Tietoa on ja kohta nähdään.

  • Tänään saimme lukea karua totuutta Pirkanmaan paikallislehdessä.
   Otsikko kertoo ihan kaiken.
   Laittomuuksia ja oikeuksien polkemista?..kauankohan nää pallillaan vielä istuu...

   • Ihan samaa mietin ja tämähän oli vain jäävuoren huippu.
    Mitähän kaikkea muuta vielä paljastuukaan ,jäädään odottelemaan kun tämän kylän kupla puhkeaa!!!
    Hyvä,että ihmiset tuovat tämän mielivallan esiin!
    Aina,ei lastensuojelussakaan kaikki mene ihan putkeen,valtavia ylilyöntejä tehdään muttasitähän ei myönnetä.


   • Tämän lehden tekstit olivat täyttä soopaa.


  • Minulla kokemusta Valkeakosken lastensuojelusta. Sosiaalityöntekijä nimeltä Anne joku kokosi ryhmän huostaanottoa hakien. Sosiaalityöntekijän mukaan useampi lasu alkoholista perheestä tehty. Yksi ainoa tehty, silloinkaan alaikäinen lapsi ei ollut paikalla. Aikaisemmat, mm. Kun lapsella ei ollut ulkohousuja lokakuun alussa plus 10 astetta plus muuta turhaksi todettua, tämä sossu päätti yrittää huostaanottoa lapsista joista ei edes ilmoitusta ole tehty. Myönsi kokouksen jälkeen että ei vanhoihin ilmoituksiin ollut perehtynyt. Yritti vaan samantien huostaanottoa normaalin, työssäkäyvän perheen lapset. Ei onnistunut. kuukausi huostaanottoyrityksen jälkeen ei vieläkään ollut selkoa ottanut edellisistä ilmoituksista. Jotka oli aiheettomiksi todettu .. luottoa ei ole yhtään

  • Kaikki vanhat jo selvitetyt lasuilmot otetaan mukaan tottakai niin on "näyttöä" huostaanotolle
   Ja jos nekään ei riitä niin fabrikoidaan paperit siihen malliin että varmasti huosta menee läpi!
   Täysin yhteistyökyvytöntä jengiä ,ei alkeellisimpia yhteistyötaitoja ...
   Jos me kaikki tekisimme työtä samallalailla ,ei hyvä heilahtaisi! 😨

  • Kyllä saa Valkeakosken sosiaalitoimi huonoa mainosta nyt.
   Aamulehdessä juttua, oikeusasiamies antanut Valkeakosken sosiaalityöntekijälle vakavan huomautuksen . Ja ihan varmasti se on annetty syystä!!!!
   Täysin tunteeton sossu ,syytä jo epäillä tuoko omat traumansa työhön kun kohtelu on niin ala-arvoista :(

  • Liedossa 8 lasta huostassa, Valkeakoskella 55 lasta ja saman kokoiset kaupungit.
   Liedossa annetaan kaikki tuki kotiin, asioita ei ratkaista pelkästään lasten viennillä.
   Missä mättää Valkeakoskella????

  • Isoa bisnestä pyörii lastensuojelun ympärillä. Sosiaalitoimi kertoo Valkeakosken Sanomissa,että tarve on luonut bisneksen ....
   Niin, kaupungin tyylihän on sulkea koko lapsen suku ja lähipiiri pois lapsen elämästä täysin.
   Kaupunki säästäisi isot summat jos antaisi läheisten huolehtia lapset ja tukisi näin lasten elämää.
   Mutta,ai niin eihän avohuoltoon rahaa käytetä vaan mielummin lapset yksityisiin perhekoteihin ja -laitoksiin...aiheutetaan vain lisää traumoja!

  • Ja nyt kaatui sosiaalilautakunta ....

   • Syystä että . . .?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Syystä että . . .?

    Lapsen etu- ja oikeudet eivät toteutuneet;
    perätön lausuma tuomioistuimessa
    lapsen olosuhteista viranomaismenettelyssä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lapsen etu- ja oikeudet eivät toteutuneet;
    perätön lausuma tuomioistuimessa
    lapsen olosuhteista viranomaismenettelyssä

    Kuulostaapa hyvin tutulta !!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lapsen etu- ja oikeudet eivät toteutuneet;
    perätön lausuma tuomioistuimessa
    lapsen olosuhteista viranomaismenettelyssä

    Löytyykö tästä mitään lisäinfoa mistään ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Löytyykö tästä mitään lisäinfoa mistään ?

    Eiköhän tuosta saada lehdistä vielä lukea ,olettaisin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lapsen etu- ja oikeudet eivät toteutuneet;
    perätön lausuma tuomioistuimessa
    lapsen olosuhteista viranomaismenettelyssä

    Hei mikä tää juttu oikeen on ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei mikä tää juttu oikeen on ?

    Valetta.

    Siellä oli jotain luottamuspulaa ja lautakunta tosiaan kaatui, mutta syynä oli se että eräs lautakunnan jäsen oli kertonut tehdystä päätöksestä asianosaiselle ennen kun päätös oli julkista tietoa.


  • ????

  • Vieläkö Valkeakoskella on sama meininki, arvaako sinne muuttaa?

   • No ei missään kaupungissa tavallisten ihmisten lapsia tuosta noin vaan yritetä viedä, että senkun muutat vaan.
    Jos olet surkea päihdevanhempi tai muuten vaan lasten hakkaaja, sulla on ehkä aihetta pelätä sitä sossua, muuten ihan rauha vaan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   312
   6705
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   91
   4352
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   164
   2048
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   76
   1368
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   115
   1163