Vinkkejä kiertomatkaan?

egw

Joulun seutuvilla on 14 päivän matka varattuna: Prahan kautta Tel aviv, sieltä 5-6 h bussilla Eilatiin 8 päiväksi, sitten busilla kuolleelle merelle yhdeksi yöksi, edelleen jerusalem 2 yötä ja lopuksi tel aviv 3-4 yötä.

Vinkkejä tekemiseen, elämiseen? Petran retki on suunnittelilla - kenen retkelle kannattaa mennä. Snorklausta kaiketi - välineet pitänee vuokrata - tai jopa introsukellus, missä?
jerusalemissa ehkä turistiretki käsittäen jopa Betlehemin, oliivivuorella asustellaan - kenen retki ja mistä?
Mitenhän sapatti sotkee elämän?

Minä ja pari teiniä on menossa. crown plaza Eilatissa ällä hetkellä hotellina - sekalaisia kommentteja on trip advisorissa, kokemuksia - parempaa hinta/laatua?

Eivät ole hotellit kovin halpoja. Mutta silti aika edullinen reissu.

3

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • #reissaaja#

      .......mielenkintoinen matka tulossa teille.

      Ihan ensimmäisenä tuli mieleen vuodenaika jolloin matkustatte. Joulukuussa Jerusalemin ja ehkäpä Tel Avivinkin seutu sattaa olla yllättävän kylmää. Jonain vuonna satanut jopa lunta. Lämmin vaatekerta kannattaa ottaa mukaan. Ennen lähtöä voi toki seurata lämpötiloja netistä ja varautua sen mukaan. Hotelleissa toki on myös lämmityslaitteet toisin kuin joissain paikallisissa kodeissa.

      Uima-altaat on talviaikana useimmiten suljettuna paitsi Eilatissa, jossa altaiden vedet osassa hotelleja lämmitettyjä talviaikaan. Punainenmeri aina lämmin, samoin kun Eilatin aurinko, joka paistaa lähes joka päivä. Talvella tosin johonkin kohtaan mahtuu myös jokin sadejakso.

      Järjestetyistä retkistä en osaa tarkaleen sanoa, mitä silloin on tarjolla ja mihin omatoimimatkaaja voi osallistua. Kulkeminen muuten Israelissa on edullista ja helppoa. Isrelin matkailutoimiston kaikkeen infoon kannattaa tutustua ennen matkalle lähtöä.
      http://www.goisrael.com/Tourism_Fin

      Matka Tel Avivista Eilattiin bussilla on mielenkiintoinen, matkan pituuden ja upeiden maisemien takia. Toivottavasti sen matka on päiväsaikaan. Illalla/yöllä matka olisi omasta mielestäni mukavampi lentää. Yhteydet ovat hyvät, Eilatin kenttä keskellä kaupunkia, hinta kohtuullinen. Lentoaika vain noin 1h. Bussimatka on myös kyllä elämys. Saman kokemuksen saa myös kun matkustatte Eilatista Kuolleenmeren kautta Jerusalemiin.

      Kuollut meri on oma suosikkipaikkani. Siitä haluaisin kuulla teidän mielipiteenne hotelleista ja muusta alueen palveluista kun palaatte reissultanne. Itse olen käynyt vain päiväreissuilla alueella.

      Mielenkiintoista matkaa!!!!!

      • c jotain...

        luottokortilla elelee hyvin?


      • #reissulainen#
        c jotain... kirjoitti:

        luottokortilla elelee hyvin?

        Kyllä, kyllä, luottokortti on hyvä maksuvälinen melkeimpä missä vain. Sillä voi myös nostaa useista automaateista paikallista valuuttaa.
        Laitahan matkakuulumisia kun joskus palaatte reissultanne!

        Hyvää matkaa!!!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe