HELP ME!!

hermot menee

Moikka!

Kuulkaas kultaisen noutajan omistajat..uskon, että osaatte auttaa mua tässä ongelmassa.

Eli miehelläni on 4 vee kultainen noutaja. Kiltti uros..opetettu hyvin jne..mutta siitä lähtee ihan jumalattoman paljon karvaa..siis en oo koskaan nähnyt, et koirasta lähtis noin paljon.
Olemme muuttamassa yhteen ja jotenkin stressaa jo etukäteen se karvan määrä..asuntoni missä nyt vietämme eniten aikaa on joka päivä imuroitava..ja se ei ole niin kiva juttu ollenkaan. Minulla on itselläni koira, bokseri, jolla on siis lyhyt karva ja ei lähde karvaa silleen..joten kyse ei ole nyt mistään koiravihasta tms..ja tiedän, että pitkäkarvaisista koirista lähtee karvaa enemmän..jne..kotonani on ollut, kun olin pieni niin noutaja ja ei äitini tai isäni ole koskaan kertonut mtn kauhujuttuja karvanlähdöstä.

Kaipaisin siis teidän apua, koska en jaksa enää valittaa aiheesta miehelleni..rupean itse tekemään asialle jtn..koiralle on syötetty eri ruokia..kuulemma mieheni harjaa sen joka päivä, jota en ihan kyllä usko..:D mutta mikään ei auta..niin ja ruokaankin on laitettu ruokaöljyä..sitä harrastan itsekin omalle koiralleni..

Please auttakaa!! :))

10

4909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neiti karvaton

      Viekää ihmeessä trimmattavaksi, koirankin olo helpottuu.Moni ei tiedä, että kultainen on trimmattava rotu.Ja kannattaa hommata hyvä karsta, sillä saa kivasti irtokarvan pois.Onnea!

    • Nuka*

      "pitkäkarvaisista koirista lähtee karvaa enemmän"

      Esim. collieista ja shelteistä tuskin lähtee tupollistakaan kun vaan sen pari kertaa vuodessa karvanlähtö aikaan (silloin pitääkin kulkea imuri kädessä koiran perässä). Sekin kestää suunnilleen vain 2 viikkoa. Ainakin oman collien kohdalla ja tutun sheltillä on näin.

      Mutta kannatan myös tuota trimmausta ja karstan hankkimista. Onnea teille. :)

    • ALLUKKI

      MEILLÄ SAMAN IKÄINEN KULTSU HANKI KARSTA LOPPUU SUN VALITUS!
      VOI MIES PARKAA!

      • ...minkähän sulle hommais?

        Miksi ihmeessä sun tarvii täällä aamuyöstä kiukutella ja HUUTAA ?!
        Relax! Nyt ei ollut sen vakavammasta kyse kuin koiran karvanlähdöstä!

        P.S. Caps Lock-näppäimestä, kun painaa...


    • -cara-

      Hei,

      Unohda karsta ja hanki furminator, sillä lähtee koiran karvat ja turkkikin kiiltää.
      Suosittelen harjaamaan koiraan ulkona koska karvaa lähtee paljon mutta onpahan vähemmän imuroitavaa kotona.

      Furminator ei ole ehkä ihan halpa mutta TOIMII
      ja huom, älä osta feikkejä

      • minävain+++

        Suosittelen myös furminatoria. Eläinkaupasta saa. Karvaa tosiaan lähtee kertaheitolla, ettei tarvitse harjata enää kuin kerran viikossa. Ja muita harjoja et enää tarvitse.


    • Hau-hau...

      Meillä on kultainennoutaja (7 kk) ja kesän jälkeen siitä alkoi karvaa lähtemään oikein urakalla. Harjasin sitä säännöllisesti, mutta ei auttanut. Käväisin sitten eläintarvikeliikkeessä koiruuden kanssa ja valittelin ongelmaa myyjälle, joka avasi furminator-paketin ja pyysi testaamaan sitä heti koirani turkkiin. No, tein työtä käskettyä ja aloitin harjaamaan. Meinasin selälleni lentää ensi vetäisyllä :------O Järkyttävä määrä lähti karvaa!

      Olin kyllä lukenut aiemmin ko. "ihmeharjasta", mutten ollut raaskinut ostaa sitä. Sillä se maksoi, tyyliin jotain 60 euroa!!! Hymistelin mainoslausetta, jossa luvattiin karvanlähdön vähenevän muka jopa 90% ! Lisäksi epäilytti harjan lyhyet "piikit", että miten ne muka voisi toimia pitkäkarvaisen kultsun turkissa?

      No, enää en epäile, sillä ostin sen furminatorin (L-koko) samointein, vaikka hinta heikotti. Ja sillä harjaan nykyään. Se on H-Y-V-Ä! Suosittelen.

      Tokihan karvalähtöön voi olla monia syitä, mutta kasvattaja ainakin varoitteli nimenomaan kultsu-narttujen kovasta karvanlähdöstä. Liittyikö siihen hormonien vaihtelut, tjms.? Eli "pojista" ei ole käsitystä ;).

      Monipuolinen ja tasapainotettu ravinto varmaan kaiken a ja o. Omega-rasvahappo valmistetta eläinlääkäri suositteli meidän kultsun ravinnon (Royal Canin-nappulat) lisäksi. Kultsuilla kun iho oireilee helposti. Kannattaisi kääntyä ko. koiruuden kasvattajan tai eläinlääkärin puoleen ja kysyä heiltä asiasta.

    • -s-

      Mäkin suosittelen furmista, koska se poistaa pohjavillan. Meilläkin oli ennen karvalaattoja pitkin asunnon nurkkia mutta nyt olen trimmannut karvan ihan sentin pituiseksi keväällä/kesällä ja syksyllä. Ja kylläpä poika tykkää kun ei ole kuolettavan kuuma! Eli molemmat voittaa :) Onhan se hieman hassun näköinen, kuin pitkä kaukainen laiha labbis. Mutta mitäpä väliä sillä on, PÄÄ-asia ihmisten ja koiran hyvin vointi. Talvella sit ajelen furmiksella.

      Kultsi vaan nyt on sellainen rotu josta lähtee paljon karvaa, sama mitä sille syöttää. Liekkö jalostuksen tulos tms.

      Tsemppiä sinne, tiedän miten karvat voi ahdistaa, tekee kämpästä aika sotkuisen näköisen vaikka olis eilen siivonnut ;)

    • Anonyymi

      Moi. Mulla sama pulma. Kultainen noutaja 6v. Karvaa lähtee tuppoina imuroin joka päivä huh huh. Mielestäni aiemmin ei näin paljon karvaa lähtenyt🤔

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    5. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1279
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1217
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      641
      1186
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1008
    Aihe