Suklaan valmistus

hm..

En ole varma onko kyseinen osa ravintola-alaa, mutta ajattelin että tämä palsta sopisi parhaiten.

Eli, olen ajatellut oman suklaapuodin/tehtaan perustamista, minkälainen koulutus olisi hyvä olla? Ilmeisesti Euroopassa hommat opitaan yleensä työskentelemällä "oppipoika" tyyliin.

Samaten kiinnostaisi tietää kuinka hyvin alalla on mahdollisuus tienata (erityisesti kuinka paljon vaadittavat työvälineet maksavat)?

3

963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poiqwe

      pari yrittäjää on ollut Helsingissäkin - ei oo enää.
      Eli tästä voi tehdä johtopäätöksiä alan kannattavuudesta.

      • Suklaasuihkulahde

        Ajatuksena vallan ihana tuo, etta perustaisit suklaapuodin. Sulla kannattaisi olla joko nimea siihen puuhaan tosi paljon, mutta ennen kaikkea loistavat valityskanavat.

        Taannoinhan keittiomestari Markus Aremolla oli ravintolan ohessa suklaapuoti. Tama oli n. 2001 ja hanta pidettiin silloin Suomen suklaakeisarina. Niin vain se kaatui.

        Jossain abc/huotamoiden yhteydessa olen nahnyt suklaapuoteja, jotka myyvat omia suklaitaan. Suklaita ei valmisteta ko. puodeissa vaan ne toimivat vain myymaloina. Se saattaisi olla tuon saran bisneksista parhaimpia, koska siina olisi potentiaalisia asiakkaita. Mutta niin ikavalta kuin kuulostaakin on useille suomalaisille Suomen parasta suklaata fazerin sininen. Tiedan useita, jotka karsastavat vahvempia suklaita, tummia suklaita yli 60%

        Chjoco Hgissa myy suklaita, mutta heilla on ohessa toki konditoriatuotteita myynnissa. Pelkilla suklailla voi olla tosiaan vaikeaa. Ellet saa sitten valtavaa volyymia.

        Silti toivotan sinulle onnea jos tuota tieta paatat kulkea

        Ikava kylla Suomessa on ruoassa tulee ensimmaisena hinta, sitten median julkituomana terveellisyys ja viimeisena maku.


    • ..........

      Uskoisin, että leipuri-kondiittorin opiskelu olisi sinulle parhain vaihtoehto. Joissakin konditorioissahan on myynnissä myös suklaata. Opintoihin kuuluu tietääkseni myös makeisten valmistusta. Eli kannattaa etsiä lisää tietoa leipuri-kondiittorin ammatista ja koulutuksesta.

      Aiemmissa viesteissä epäiltiin suklaapuodin kannattavuutta, mutta entä jos suklaaherkut yhdistäisi konditoriaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persujen VigeIius noIasi taas itsensä

      Kun uhriutui vuonna 2024 (siis persujen "vahtivuorolla") Tampereella aloittaneen perheryhmäkodin toiminnasta. ”Leviää k
      Maailman menoa
      226
      4186
    2. Joko alkaa menemään tajuntaan tämä yliluonnollinen yhteys?

      Varmaan pikkuhiljaa. Muista olla kiltisti ❤️
      Ikävä
      34
      3675
    3. Oli kiva nähdä sut

      vaikkakin kaukaa ja nopeasti. Tiedän kyllä tasan tarkkaan missä mennään, joten anteeksi jos pilasin päiväsi, ei ollut mi
      Suhteet
      36
      3609
    4. Maataloustuet pois

      Jokainen maksakoon harrastuksensa itse. Eihän golfin peluutakaan maksa yhteiskunta.
      Maailman menoa
      130
      3586
    5. Kohtalokas laukaus

      IL 20.9.25 "Ihminen kuoli baarin edustalla Kajaanissa Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta." "Kajaanin keskustassa on k
      Kajaani
      25
      3531
    6. Kotihoito suomussalmella

      Mitämieltä ootte suomussalmen kotihoidosta?
      Suomussalmi
      16
      3497
    7. Työeläkkeen saamiseksi olisi tehtävä töitä

      Meillä on Suomessa iso joukko ihmisiä, joilla olisi vielä työkykyä jäljellä, mutta joilta puuttuu arjesta mielekäs tekem
      Maailman menoa
      113
      3366
    8. Joulukinkku NYT

      Sian kankuista tulee vielä pula. Nyt on oikea aika hankkia joulukinkku.
      Maailman menoa
      20
      2964
    9. Jos voisit kysyä

      Kaivatultasi vielä yhden kysymyksen, mikä se olisi? Aloitan: Mitä sinä halusit minusta?
      Ikävä
      258
      2531
    10. Muistattekos kun Sannan aikana suomalaisten varallisuuteen lisättiin viidennes

      Köyhät voittivat eniten mutta rikkaimmat kuitenkin köyhtyi!
      Maailman menoa
      19
      2525
    Aihe