Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Julkisen liikenteen liput rautalangasta väännettynä?

En ymmärrä

Haluaisiko joku kiltti ihminen vääntää rautalangasta Istanbulin julkisen liikenteen maksukäytännön?

Olen ymmärtänyt että julkinen liikenne on halpaa ja sitä täten kannattaa käyttää jos ei jaksa koko päivää kävellä. En vaan ole ihan varma että onko bussiin/metroon/ratikkaan menemistä jos ei ole jotain etukäteen maksettua polettia?

Kysymykseni kuuluukin:

1. Saako julkisista kulkuvälineistä ostaa kuskilta tai esim. jostain automaatista kertalipun ja jos saa niin onko tässä jotain tiettyä huomioon otettavaa (vain tasaraha, tai vain busseista saa kertalipun tms.)

2. Miten niitä ennalta ostettavia poletteja käytetään, onko siis ostettava jostain automaatista tms. poletti per matka, vai ladataanko yhteen polettiin useampia matkoja? Saako sitten rahat takaisin jos on ladannut tai ostanut enemmän kuin mitä käyttää?

7

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      googleta: AKBIL

    • simppeliä

      Bussi-, ratikka- ja laivalippuja voi ostaa pysäkkien lähellä/laiturilla olevista lippukioskeista. Bussiin se on ainakin vielä keväällä ollut paperinen mitättömän pieni lappu, joka laitettuun bussin etuosassa, kuskin vieressä olevaan läpinäkyvään laatikkoon. Ratikassa ja laivassa se on pieni kolikko. Ratikkalaiturille mennessä laitat sen portissa olevaan koloon ja kas, portti kääntyy. Samoin tapahtuu laivaan meno. Se on ihan helppoa, helpompaa kuin sen selittäminen.

    • Tlin 2.10. Turkista

      Ratikkaan ja metroon ostetaan pysäkeillä olevista kioskeista 1,50 TL:n arvoinen rahake, jeton, joka laitetaan asemalla olevaan porttiin, ja eikun menoks. Ratikoita kulkee tosi tiheään, mutta ovat täysiä.

    • muslum

      Hei! Osta akbil( vastaava kuin Suomen bussikortti) joltain asemalta ja lataa siihen rahaa! Akbil käy kaikissa paikoissa eli busseissa,metrossa, laivoissa, ratikassa! Akbil( pini muoviläpyskä jossa metalli uloke) painetaan sille osoitettuun paikkaan ja voit maksaa myös useamman ihmisen samasta! ( yleensä portista sisään yksi kerrallaan) kätevää ja edullista!Kysy hotellista varmaan neuvovat! Yleensä niitä saa asemilta!Itse ainakin löysin Taksimilta ja Sirkecicstä.

      • Kohta Istanbuliin

        Oliko Akbil:lla maksetulla matkalla vaihtomahdollisuutta?

        Netistä luin, että jos matkan maksaa Istanbulkart:lla, kertamaksu on 1,3 liiraa ja vaihto kahden tunnin sisällä maksaa 0,65 liiraa.
        http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/istanbulkart.html


      • jane_xxx
        Kohta Istanbuliin kirjoitti:

        Oliko Akbil:lla maksetulla matkalla vaihtomahdollisuutta?

        Netistä luin, että jos matkan maksaa Istanbulkart:lla, kertamaksu on 1,3 liiraa ja vaihto kahden tunnin sisällä maksaa 0,65 liiraa.
        http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/istanbulkart.html

        Lokakuun alussa olimme Istanbulissa, ja silloin tuota Istanbulkartia ei ollut ollenkaan vielä käytössä, en tiiä mahtaako olla nytkään sitten. Akbil on kyllä huippukätevä vekotin, mutta vaihtomahdollisuutta sillä ei ole. Mutta reissaaminen julkisilla on Istanbulissa sen verran halpaa (ja hauskaa) lystiä, että vaihdomahdollisuuden perään ei paljon tullut mieleen haikailla. Myöskään jetoneiden eli niiden kertarahakkeiden kanssa ei kannata ryhtyä sähläämään.
        Akbil vaan peukalon alle ja menoksi, on hauskaa ja edullista :-)


      • mminä
        Kohta Istanbuliin kirjoitti:

        Oliko Akbil:lla maksetulla matkalla vaihtomahdollisuutta?

        Netistä luin, että jos matkan maksaa Istanbulkart:lla, kertamaksu on 1,3 liiraa ja vaihto kahden tunnin sisällä maksaa 0,65 liiraa.
        http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/istanbulkart.html

        More importantly, passengers using Akbil are allowed free transfers among transit lines and means. Pay for the initial stage of your journey with an Akbil, and you can transfer to other transport within 45 minutes without additional charge. So you could take the tram from Sultanahmet to Karaköy, board a ferry to Haydarpasa, then board a suburban train, and your Akbil will record only one fare. (If you use tokens (jeton) instead of Akbil, you'd pay three fares for this journey.)

        http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/Akbil.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe