Hintataso?

Lissaboniin lähdössä :D

Olen lähdössä jatkamaan kesää Lissaboniin parin viikon päästä (toivottavasti säät suosivat :D), ja haluaisin tietää minkälainen hintataso siellä on.
Erityisesti kiinnostaa tietää paljon vaikkapa 5 km:n matka tulee taksilla maksamaan, koska mieluummin loppuillasta ravintolasta syömästä tultuaan ottaa taksin kuin kävelee sen kilometrin lähimmelle matroasemalle (on muuten yllättävää, kuinka pitkältä 1 kilometri voi tuntua vieraassa kaupungissa pimeällä... lisäksi en muutenkaan mielelläni käytä kovin myöhään metroa ellen ole sitten vähän isommalla porukalla liikkeellä). Kuinka paljon ravintolassa syöminen suurinpiirtein kahdelta hengeltä maksaa, ja tuleeko tarjoilijalle antaa tippiä? (Jos kyllä, niin kuinka paljon? Ja saa muuten suositella hyvää ravintolaa ;) ) Ja viimeisenä tahtoisin vielä vähän kuulla, onko shoppailu kuinka paljon edullisempaa kuin Suomessa? Merkkiliikkeisiinhän ym. tämä nyt ei sinänsä vaikuta), mutta esim. ihan tavalliset vaateliikkeet ja vastaavat, sekä elintarvikkeet ja viinit.

Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

3

1256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Portugalin ja Lissabonin hintataso nousee esiin tämän tästä. Viimeisimmässä Eurostatin kuluttajahintavertailussa Suomi sai vertailuluvun 125, Portugali 87. Vertailussa EU-maiden keskimääräistä hintataso merkittiin 100:lla. Suomea kalliimpia olivat Irlanti (127) ja Tanska (141). Pohjoismaalaiselle matkailijalle Portugali on keskimäärin edullinen. Hintatasoon vaikuttaa luonnollisesti ostovoima, joka Portugalissa on merkittävästi suomalaisten ostovoimaa alhaisempi. Samoin on myös palkkataso. Matkakassan suuruus riippuu luonnollisesti matkailijan valinnoista.

      Tässä linkki hintatasosta aikaisemmin käytyihin keskusteluihin: http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/hintataso tid:5508?perpage=25&term_keywords=hintataso

      Taksimatkan hinnoittelu saattaa löytyä netistä. Viisi kilometriä maksanee arviolta 7-8 euroa. Kaikki maan päällä tapahtuva matkustaminen on Portugalissa halvempaa kuin Suomessa.

      Maan ravintolakulttuurista on Portugalin palstoilla myös keskusteltu aikaisemmin. Erityyppisiä ravitsemusliikkeitä löytyy eri lähtöön ja eri kukkaroille. Voi syödä erittäin edullisesti mutta myös kalliisti. Näistä keskusteluketjuista löytynee aiheesta joitakin vinkkejä: http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/ravintola tid:5508?perpage=25&term_keywords=ravintola.

      On hyödyllistä tutustua portugalilaiseen ruokaan ennen matkalle lähtöä. Sillä säästää euroja.

      Tipin nyrkkissäntö on 10 prosenttia palvelun hinnasta.

      Myös vaatteissa on haitaria. Tavalliset käyttövaatteet (made in Portugal) maksavat Portugalissa jota kuinkin saman kuin hyväkuntoiset käytetyt vaatteet Helsingissä . Esim. käyttökelpoiset farkut saa kympillä. Merkkituotteista ja tuontitavaroista saa maksaa. Toki niitäkin saa outleteistä edullisemmin. Lissabonin alueella suurin sellainen on Freeport Alcohetessa. Tässä linkki aikaisempiin kekusteluketjuihin aiheesta:

      http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/outlet tid:5508?perpage=25&term_keywords=outlet

      Vehnäleivän saa noin eurolla. Pullo juomakelpoista viiniä maksaa kaupassa kolmesta eurosta ylöspäin ja vähemmälläkin voi saada hyvää laatua, jos tuntee viiinin. Kuppi espressoa (bica, café) maksaa 60 snt:n paikkeilla, maitokahvi noin euron, pullo viiniä ravintolassa 10 eurosta ylöspäin Tuontielintarvikkeet ovat suhteellisen kalliita, Portugalissa tuotetut edullisia.

    • tollero1

      lentokentältä Praca Martim Monizille maksoi 18€. Matka lienee n 10km

    • Fado

      Hei, Taksit ovat halpoja, joten kannattaa käyttää niitä(varsinkin iltaisin). Toukokuussa kun minä olin Lissabonissa huomasin että olisin kävellyt nopeammin kun että otin taksin. Aivan hirveän ruuhkainen keskusta ja mittari raksuttaa koko ajan. Tämä siis päiväsaikaan, iltaisin pääsi nopeasti. Asuin Alfamassa joten sinne en jaksanut kävellä.
      Syöminen halpaa. Me söimme ALfamassa pienen pienessä kalaravintolassa (pöydät ihan vieri vieressä), alkuruoka, pääruoka, jälkkäri ja viini n. 30 euroa kahdelta ja oli hyvää.
      Kenkiä kannattaa ostaa, mutta vaatteet hyvin paljon samoja kuin täällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe