Iso nenä tytöllä.

Nenukas

Moi!

olen 13 vuotias tyttö ja minulla on iso nenä. Kaikki sanovat, että olen super kaunis, paitsi nenäni vain vähän on tilava. Se ei ole niin iso, vaan ihan vähän. minua ei kiusata onneksi, mutta monet ottaa yleensä sen aiheeksi, mikäli riitelen jonkun kanssa tai jotain sellasta.

ite myöskään en tykkää olla esillä, sillä tunttuu että kaikki kattelee nenuani.

onko teillä konsteja mitenkään pienentää nenää? leikkaukset ajattelen viimeiseksi. onko laihduttamisesta hyötyä, tai miten sitä voi peittää paremmin?

Tää häiritsee mun päivittäist elämää, ja haluaisin nyt edes ihan pientä muutosta.


KIITOS PALJON !

37

3715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ------------------

      Minusta isommat nenut ovat juuri hienoja, sekä tytöillä että pojilla. Vielä jos on kyömykäs, niin avot!

    • mm

      nenää voi pienentää leikkauksella. Jos asia vaivaa sinua oikein kovasti, niin otapa asia puheeksi äidin, kouluterkkarin tms. kanssa. Luulen, että saat apua. En usko että sinut kiidätetään leikkaussaliin suoriltaan, mutta pääset hyvään alkuun asiasi kanssa.

    • Mielestäni turhaa

      huomauttelijoiden huomautella. Ovat esim. väittelyssä niin heikoilla, ettei kommenttia muuten irtoa. Ei noin helppoon kannata langeta, sen kun vain hymyilet ja jatkat keskustelua. Kyllähän nämä keksivät aina uuden huomauttelun aiheen tilalle. Itse tietysti päätät, mutta kun nenä ei hengittämistäkään haittaa. Kyllä ihmiset ovat ennenkin nähneet erikokoisia neniä.

    • adgdflök dköd

      Minullakin oli sinun iässäsi hirveitä ongelmia nenäni kanssa. Nenäni oli ja on edelleen vähän isohko, ei siis mikään sievä nappinenä. Olen oppinut elämään nenuni kanssa, se sopii isoon päähäni. :D

      Muistan itsekin, kuinka oikein tulistuin kun nenääni kommentoitiin. Teini-ikäisen ulkonäön kommentoiminen on arka paikka. Muistan lukeneeni, että teini-iässä nenä näyttää isommalta, jostakin Oprah- sivuilta.

      Voin kertoa sinulle, että vanhemmalla iällä et enää huomioi koko nenäasiaa. Voin kertoa, että vaikka nyt nenäsi koko tuntuu maailman tärkeimmältä asialta, se ei enää haittaa sinua aikuisena.

      Ja ne muut, jotka alkavat kommentoida nenääsi, ovat hyvin säälittäviä. He eivät keksi mitään muuta puolustuskeinoa kuin pilkata nenäsi kokoa. Se on järjen köyhyyttä, älä niistä typeryksistä välitä. :)

      • ------------

        eikä pidäkään, niin jos haluaisit itse huomautella takaisin, löytäisit kyllä helposti ns. aihetta. Katselepa muuten kaduilla vastaantulevia ja vertaa nenien kokoja. Eivät taida kulkea muutkaan suurenmoisen nenän omaavat seiniä pitkin?


    • Pet________Ruzca

      Minullakin on iso nenä. Olen 13 vuotias nyt :D Huomasin kyllä että muut viestit on lähetetty v 2009. Mutta minulla tosiaan sama ongelma. Minulla on peruna nenä :D
      Sain nenäni äidin suvulta -.-' Äidilläni on samanlainen, tosin vähän isompi. Hänellä on kapea otsasta alkava nenänvarsi ja iso perunanenä, ja isot sieraimet. Minulla on leveämpi nenänvarsi onneksi, joten nenäni ei näytä sen suhteen kovin isolta, mutta on se kyllä peruna. En haluaisi puhua kavereideni kanssa nenästäni, mutta kaverini sanovat "sinulla on ihanan iso nenä, se on söpö" mutta tiedän etteivät he tarkoita sitä (;
      Ajattelen leikkausta joskus 17-20v.

      p.s jos on iso nenä, ja laihdut kovasti, nenäsi näyttää isommalta. Äidillä ollu anoreksia ja kun katon sen kuvia niin nenä on valtava.
      Mitä isompi pää, sitä pienemmän näköinen nenä, itselläni on suhteellisen iso pää.

      p.p.s kauniita neniä ovat mm. sellaiset joissa on kymy, ja nenä on muuten suora ja laiha, kaverillani on ja se on ihana

      • someoneeee

        Laiha nenä :-----D ei kamala, anteeksi... ehkä on parempi että poistun tästä ketjusta kun en pysty lukea tätä repeilemättä. :')


    • hghghgh

      Hei olen 17v ja minullakin on suurehko nenä, ja olen kuullut siitä useasti "vittuilua" mutta en ole kiinnittänyt huomiota asiaan, koska se on osa minua.

    • No....

      hghghgh on oikeassa. Iso nenä on vain osa sinua itseäsi. ei tarvitse kuunnella mitä muut sanovat nenästäsi, se täytyy vain oppia hyväksymään.
      Itselläni on myös todella iso nenä mutta olen oppinut hyväksymään sen. :)

    • Joopo

      Arvaas mitä, ole vain helkkarin ylpeä tuulenhalkojastasi. Minä olen isonenäinen tyttö ja kukaan ei ole vuosiin huomauttanut nenästäni kun olen tehnyt selväksi että olen täysin sujut asian kanssa. Itsevarmuus on paras lääke. Ole onnellinen ettei sinulla ole nöpönenää, jota pidän enemmän ällöttävänä kuin viehkeänä.

      Maailmaan mahtuu monenlaisia ihmisiä, niitä jotka pitävät persoonasta ja niitä jotka eivät pidä.

      • !!

        Bwahaha, miksi pitää mollata muiden neniä jos on niin itsevarma omansa kanssa?


    • Jäbä=391

      hghghgh Tuo itsensä hyväksyminen on suuri taito ja toivottavasti et menetä sitä koska harvat pystyvät samaan :)

    • epätoivone

      Mulla on iha järkyttävä nenä ja itsetunto ihan vtun maassa. Useammin kuultu kommenttii nenästä enkä myöskään pysty riitelemään poikienkaa ilma et aihe päätyy nenää ja loppuu siihe nii :d
      Haluaisin samantien nenäleikkauksee, ihnsama vaik tottuisin siihe isompana, mut todellaki haluisin kovasti elää tätä ikää ja et miul ois aihetta meikata ja pukee nätisti. Pliiiiiiis, auttaaks liikunta yhtää tai mitä tekisin? Tiiän jtn meikkaus vinkkei mut et pysyvästi joksikin?

    • Jaapajaajuu

      Kuules!

      Olet siinä iässä että ittestä alkaa löytää vikoja, sellaisia joita ei muilla näe. Sinuna odottaisin et pääset murrosiän yli ja aikuisuuteen. Vasta sitten huomaat miten vähän elämässä merkkaa joku nenän koko.

      Itse oon kolmikymppinen mies ja sanon ihan rehellisesti et luonnollinen ja itsensä näköinen nainen on kaunein nainen. En ikinä ottaisi naista jota on leikelty jossain kauneusklinikoilla. Sellainen kertoo vain ihmisen omasta pinnallisuudesta, ei sisimmästä kauneudesta.

      Ja ihan tiedoksi vaan että sellaiset miehet jotka haluavat jonkun leikellyn naisen, ovat pinnallisia eikä heidän kanssaan voi koskaan keskustella mistään oikeasti järkevästä asiasta. Fiksut ja hyvät kaverit sekä miehet eivät ikinä tuu sua hylkäämään sun nenäs takia, usko vaan ihan huvikses:)

      Ja tuollainen pilkkaaminen ja nenästä mainitseminen esim. riitojen yhteydessä kuuluu lasten ja nuorten käyttäytymiseen. Siitä huomaat kypsän ja aikuisen ihmisen joka ei tuollaisia sano tai ajattele:)

    • nenämake

      Mitä tarkoitat tilavalla? Siis montako marmorikuulaa mahtuu per sierain? Onko nenäsi telttamainen?

      Ainakin saat ison pitsan. Riippuu tosin mihin suuntaan nenäsi on iso.

      • 8)

        Ei saisi nauraa mutta nauroin silti. Ja paljon. :( "Tilava" ei ole ihan paras mahdollinen adjektiivi kuvaamaan nenää... :---D anteeksi...


      • !!
        8) kirjoitti:

        Ei saisi nauraa mutta nauroin silti. Ja paljon. :( "Tilava" ei ole ihan paras mahdollinen adjektiivi kuvaamaan nenää... :---D anteeksi...

        PS. miten pizza liittyi? :O


    • masentunuuuuuuuut

      minkä ikäisenä pääsee nenäleikkaukseen ja paljon se maksaa?!

    • DontW0RRYbeHAPPY

      Turhaa meet leikkaukseen, ne maksaa 1000-3000 luulisin että ei kannata, minuakin on kiusattu nenäni takia mutta vitut jaksaa kiinnostaa ollenkaan, en oo tätä itelleni valinnut :)
      Eikä ole minun elämästä pois jos joku jaksaa puhuu mun nenästä iha omalla ajallaan, varmaan melko kiinnostavaa :D
      Antakaa vain olla! :)

    • 13 vee likka

      Ei kannata mennä leikkaukseen koska sitä voi katua jos nenästä tuleekin vino tai jtn muuta vastaavaa. Itselläni on iso nenä, mutta silti minua ei olla (vielä) kiusattu siitä. Minua on jopa kehuttu kauniiksi nenäni ansiosta. Ja sitä paitsi, mitä välii jos on iso nenä? Silti voi jatkaa elämäänsä onnellisena ja itsevarmana ja pitääkin. Ajatelkaa kun elämä menee hukkaan koska kattelette omaa peilikuvaanne ja valitatte kuinka teillä on isot nenät ja rumat kasvonpiirteet tai jtn muuta. Ja kaikki ei riipu aina ulkonäöstä vaan myös luonteesta.

    • Verkkoterkkari

      Ei sinun tarvitse muuttua sen takia mitä muut sanovat, uskot vain itseesi! Ja isonenäisyys ei ole mikään " vamma " vaan ihan normaali ihmisen nenä!

    • dfbölkdlkmdgflk

      Ja tuollainen pilkkaaminen ja nenästä mainitseminen esim. riitojen yhteydessä kuuluu lasten ja nuorten käyttäytymiseen. Siitä huomaat kypsän ja aikuisen ihmisen joka ei tuollaisia sano tai ajattele:)

      - Niin lapsethan kertoo aina totuuden ja aikuiset ei! se siinä on ero

    • dsoowkdksp

      Nenäleikkaukset maksavat sairaalasta riippuen n. 3500-7000e, riippuen toimenpiteestä. Virossa saa nenäleikkauksia halvemmalla, ehkä n. 4000e korkeintaan. Nenäleikkauksiin ja muihinkin plastiikkakirurgillisiin toimenpiteisiin on 18 vuoden ikäraja. Ei tietenkään kannata ellei suoranaisesti ole ihan pakko, koska silloin ikään kuin luovuttaisit ja välittäisit siitä mitä muut sanoo. Pitää oppia pitämään itsestään että voi pitää muista ja mennä elämässä hyvin eteenpäin.

    • mamll

      - Niin lapsethan kertoo aina totuuden ja aikuiset ei! se siinä on ero

      ^ ehkä totuus on, että on iso nenä, mutta se, onko se lainkaan olennaista on eri asia. Ja joka ikinen tervejärkinen kypsä ihminen ymmärtää ettei nenän koolla ole sitten mitään väliä.

      vittujee ;)

    • nokkapystyynjamenoks

      Älä vain mene nenäleikkaukseen, nenässä on paljon tärkeitä hermoratoja joista iso
      osa tuhoutuu leikkauksessa. Kuten tuolla edellä joku sanoi "iso nenä sopii päähäni"
      opi hyväksymään itsesi niin kaikki muukin järjestyy, ulkonäkö ei ole ihmisyyden
      mittapuu.
      Minulla oli aikoinaan ystävä jonka kauniita silmiä aina kehuin, sitten hän sanoi että häntä surettaa kun on niin iso nenä, minä tietenkin ihmettelin ja sanoin etten ole
      koskaan huomannutkaan, enkä olisi kiinnittänyt asiaan mitään huomiota ellei hän
      itse olisi siitä puhunut, kaikkia "vikojaan" ei tarvi toisille kertoa.
      Ystävyyteemme ei asia mitenkään vaikuttanut muuta kuin parantavasti, kun pohdimme miltä hän näyttäsi vaikka nykerö nenuna.
      Nenä kuvaa persoonaa ja se on tärkeää.

    • 13vee

      Mullakin on todella suuri nenä. Se levenee ja isonee oikeekunnolla jos mää hymyilen . Siks mulla on kauhu hymyilemisestä. Mua kiusataa siitä sillee vaiks ne ei sitä suoraa sanokkaa vaan aina sanoo et se on just kaunis, se on just pieni. Mut sitte ne ottaa musta sellasia kuvia, missä mun nenä näkyy parhaiten isona ja rumana, just siitä kohdasta ja laittaa fb:hen ja kommenteissa ne juoruaa siitä. Ei todellakaan tunnu mukavalta. Se on sillee tosi levee ja tosi pitkä. varsinkin läheltä se on tosi iso mun naamaa. Olisin muute ihan ok kaunis ja tyytyväinen, mutta Nenä tekee musta tosi ruman. Ja se tekee mulle tosi huonon itseluottamuksen . En uskalla enää olla sillee mun kavereittenkans ku kuvittelen että enn kuulu joukkoon koska mun kavereilla on kaikilla tosi kauniit ja pienet nenät. Jos kaikilla muillakin on pienet nenät, miks mulla ei ooooo??

    • asdtfk,km srjehs

      sama ongelma :///
      olen 12w tyttö ja mullaki on iso nenä, mutta ei kuitenkaan niin iso nenä, että se kauneuden multa vie pois, koska muo on tuhannesti kehutta kauniinksi jne..... :DDD munki pitäis tehä jotain asialle.....

    • maizzu

      Olen 14-vuotias, ja itselläkin sama ongelma.. Nenäni on varresta leveä, mutta kaikista kuvottavinta on suuret sieraimeni. Minua on haukuttu "possunokaksi" , toisin haukkujat olivat erityisluokalla ja aina arvostelemassa muita. Pienenpi nenä olisi mukava, mutta tämän kanssa tulee nyt vain elää.

    • Hööööh

      Olen 13v mull on sama ongelma. Eikö esim.12-17vuotiaat leikata nenää?

      • harmillista

        Vasta täysiikäisenä, ja sekin maksaa maltaita.


    • Ikuisesti hirveä

      Olen 18 vuotias, nenäni on suuri. Edestäpäin se näyttää normaalikokoiselta, mutta sivusta ihan hirveä! Nenänvarsi todella korkea ja nenä taipuu alaspäin.. Mua on kanssa kiusattu 5 luokasta lähtien, aina. Masennuin ja musta tuli anorektikko. Nenä näytti vielä suuremmalta..... olen vieläkin todella laiha enkä kehtaa kävellä ihmisten ohi NIIN että he näkevät sivuprofiilini.
      Nenäleikkauksetkin 3000-5000e huhhuh. Ei varaa.

      • Hyppyrinenä

        Jollain meikillä voisi vähän koittaa huijata. Jos vain osaa meikata oikein. Monella kauniilla näyttelijällä tms. on iso nenä. Kukaan tuskin on ihan 100% "täydellinen" (ja mikä on täydellinen kenenkin mielestä?). Täytyy vaan koittaa korostaa niitä parhaita puolia itsessään niin saa huomion pois niistä ei niin viehättävistä jutuista.

        Ja kiusaajat löytää aina jonkun syyn kiusata. Välttämättä nenän korjaus "normaaliksi" ei poista ongelmia. Toki se monella voi itsetuntoa nostaa ja voi ehkä olla oikea ratkaisu.

        Mulla on sellainen "hyppyrinenä" ja kärsin siitä aiemmin. Varsinkin jos joku kommentoi sitä. Mua ei siitä kuitenkaan ole kiusattu, mutta muista syistä on. Olen kuitenkin saanut kehuja ulkonäöstäni. Ihailen joidenkin ihmisten sieviä pieniä neniä ja haaveilen omistani edes hiukan pienemmän ja suoremman. Mutta ei se enää niin vaivaa.


      • mikä nenä ongelma?
        Hyppyrinenä kirjoitti:

        Jollain meikillä voisi vähän koittaa huijata. Jos vain osaa meikata oikein. Monella kauniilla näyttelijällä tms. on iso nenä. Kukaan tuskin on ihan 100% "täydellinen" (ja mikä on täydellinen kenenkin mielestä?). Täytyy vaan koittaa korostaa niitä parhaita puolia itsessään niin saa huomion pois niistä ei niin viehättävistä jutuista.

        Ja kiusaajat löytää aina jonkun syyn kiusata. Välttämättä nenän korjaus "normaaliksi" ei poista ongelmia. Toki se monella voi itsetuntoa nostaa ja voi ehkä olla oikea ratkaisu.

        Mulla on sellainen "hyppyrinenä" ja kärsin siitä aiemmin. Varsinkin jos joku kommentoi sitä. Mua ei siitä kuitenkaan ole kiusattu, mutta muista syistä on. Olen kuitenkin saanut kehuja ulkonäöstäni. Ihailen joidenkin ihmisten sieviä pieniä neniä ja haaveilen omistani edes hiukan pienemmän ja suoremman. Mutta ei se enää niin vaivaa.

        "onko teillä konsteja mitenkään pienentää nenää? leikkaukset ajattelen viimeiseksi. onko laihduttamisesta hyötyä, tai miten sitä voi peittää paremmin?"

        sori nyt vaan mutta onko sulla ongelma vai onko sun kavereilla ongelma sun nenäs kanssa vai onko sun nenälläs ongelma sun ja sun kavereittes kaa?

        nenä koostuu parista luusta ja rustosta eikä läskistä jonka voi laihduttaa pois. ainoat keinot millä sitä voi pienentää on joko se että pyydät jotain isonyrkistä poikaa lyömään sua täysillä nuoraan nenään (jolloin se todennäkoisesti turpoaa ja näyttää vieläkin suuremmalta kun katsot itseäsi peilistä tosin silmän ympärystätkin voi olla musta -> mutta kun turvotus laskee niin nenäkin näyttää huomattavasti pienemältä) mutta tämä ei ole kovin suositeltavaa! (varsinkaan tytöille) ja toinen keino on plastiikkakirurgia. tai sitten sanot vain niille jotka valittaa nenästäs että "omapa on nenäni"

        Ps. kaikkia asiat on tosiasioita


    • Anonyymi

      Ihnsama. Nimi. Osoite. Koti

    • Anonyymi

      itsekin tiesi sen

    • Anonyymi

      Kunhan olet päässyt murrosiän ylitse niin ei nenä aiheuta enää ongelmaa sinulle.
      Kun sitä on nuori niin samaistaa itseään katsomalla miten toiset ovat, mutta sinä olet ihan oma persoona ja kaunis sellaisena kun olet. Joten älä ajattele mitään nenä leikkauksia vaan yritä olla välittämättä jos joku tyhmä ilkeilee.
      Ja kun tulet aikuiseksi niin jos vielä silloinkin nenän koko haittaa niin silloin voit ihan itse päättää jos otat kirurgista apua tapauksesi .joten kaikkea hyvää sinulle

    • Anonyymi

      Onko vieläkin isosta nenästä haittaa? Älä huoli minulla on sinulle ratkaisu. Paina nenää ylöspäin ja laita pyykkipoika nenään myös virvoitusjuomat auttavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe