SATO:n vuokra-asunnossa hometta, mitä teen?

Nuorimies Uudeltamaalta

Elikkä 8 vuotta asunut, nyt katossa halkeamia, oranssia töhnää eteisen katossa ja keittiön yläseinillä. Kylpyhuoneen katto mustia ympyränmuotoisia kuvioita täynnä homekasvustoa, ja kylppärissä tuoksuu juurikin home.

Itselläni ollut monenlaisia oireita, rintakipua, väsymystä, lihasten palautumattomuus..jotka on tuntuneet oudoilta koska urheilen. Mut noi oireet voi olla muutakin ei ehkä ole homeesta?

Mulla on nyt ikkunat auki ollu koko kesän yötä päivää, en tiedä miten talvella selviän ku on laitettava kiinni.

Mitä pitäisi tehdä? En ole uskaltanut SATO:on olla yhteydesä, ku pelkään että keksivät jonkun perustelun että joudun itse maksamaan koko kämpän remontin, tai ties vaikka koko kerrostalorapun =(( (jos täältä levinnyt muuallekki)

Mitä kannattaisi tehdä? Keuhkoihin sattuu niin pirusti, mutta helpottaa jos vetää oikein kestävyystreenin ulkoilmassa.

12

1656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satoasukki

      Sinun kannattaa ehdottomasti ilmoittaa asiasta tekniselle isännöitsijälle. Saattavat päinvastoin tulkita, että olet syyllinen homekasvuston leviämiseen, kun et ole ilmoittanut siitä aikaisemmin.

      Pyydä myös asunnon vaihtoa, koska remontin aikana et missään tapauksessa voi asua siellä.

      Asun itse myös Saton vuokratalossa ja ainakin täällä asiat ovat hoituneet hyvin. Sato yksityisenä vuokrataloyhtiönä haluaa pitää kiinteistönsä kunnossa, koska varallisuutensa on siitä kiinni. Toisin on esimerkiksi kuntien omistamissa vuokrataloissa ja useissa asunto-osakeyhtiöissä, joissa osakkaat eivät haluaisi panna mitään rahaa edes välttämättömiin peruskorjauksiin.

      • Nuorimies Uudeltamaalta

        Juuri tuon takia en uskalla ottaa kehenkään yhteyttä, kun he voivat alkaa minua syyttämään homeesta. Kuka määrittelee sen millon mun ois se pitänyt huomata. Maailma on vaikea paikka ja varmasti haluavat mun syyksi laittaa, joten elän tässä niin pitkään kun voin terveyteni puolesta, sit kun ei pysty niin teen itsemurhan. Tai jos ei minusta siihen ole, niin varmaan jotain pahaa tapahtuu kuitenkin, en mä kestä enää yhtään vaikeuksia mun elämään, jos haluuvat tuhoo mun elämän miljoonalaskuilla niin mä en tiedä mitä mä siin vaihees teen. Itse en ole hometta aiheuttanut, lähinnä vaan nukkunut ja ruuat laittanut tässä asunnossa, muu aika töissä.


      • satoasukki
        Nuorimies Uudeltamaalta kirjoitti:

        Juuri tuon takia en uskalla ottaa kehenkään yhteyttä, kun he voivat alkaa minua syyttämään homeesta. Kuka määrittelee sen millon mun ois se pitänyt huomata. Maailma on vaikea paikka ja varmasti haluavat mun syyksi laittaa, joten elän tässä niin pitkään kun voin terveyteni puolesta, sit kun ei pysty niin teen itsemurhan. Tai jos ei minusta siihen ole, niin varmaan jotain pahaa tapahtuu kuitenkin, en mä kestä enää yhtään vaikeuksia mun elämään, jos haluuvat tuhoo mun elämän miljoonalaskuilla niin mä en tiedä mitä mä siin vaihees teen. Itse en ole hometta aiheuttanut, lähinnä vaan nukkunut ja ruuat laittanut tässä asunnossa, muu aika töissä.

        Joku yksityishenkilö vuokranantajana saattaisi jotain tuollaista alkaa väittämäänkin. Ei Sato sellaista tee. Siellä on ammattitaitoisia ihmisiä, jotka tietävät, ettei normaali asuminen mitään homeongelmaa voi aiheuttaa. Eikä kukaan voi sinulta vaatia yhtään mitään korvauksia, ellei pysty pitävästi todistamaan sitä sinun syyksi. Ja sehän on mahdotonta.

        Otat nyt reippaasti yhteyttä ja kerrot, että sinä olet alkanut epäillä, että asunnossasi voisi olla hometta ja pyydät heitä tulemaan katsomaan, ovatko epäilysi oikeita. Ei sinun maallikkona sen enempää tarvitse homeista ymmärtää.

        Jos tulee jotain ongelmia, niin kirjoittele tänne, niin ohjataan sinut oikeiden ihmisten puheille. Olen suhteellisen varma, että mitään muita ongelmia ei tule kuin että saattavat turhaa viivytellä korjausten kanssa.

        Tiedän ainoastaan yhden tapauksen, jossa vuokralaiset ovat joutuneet korvausvastuuseen homeongelmasta. He olivat pesseet painepesurille asuntonsa seiniä ja lattioita.


    • sepporistolainen
    • Tuttuongelma

      Itselläni oli samanlaisia kosteusvaurioita ja niistä aiheutuneita terveyshaittoja, mutta vuokranantaja tiukasti kielsi olevansa mistään vastuussa. Tämän johdosta jouduin turvautumaan oikeudelliseen apuun, jonka johdosta asia saatiin hoidettua todella ripeästi ja lopputulos oli todella mieleinen omalta kannaltani. Suosittelen vahvasti, että ainakin mietit oikeudellisen avun tarvettasi tässä tilanteessa. Käyttämäni lakitoimiston Facebook-sivu on https://www.facebook.com/LakiasiaintoimistoKariUotiOy/

    • voi_taivas

      Tyhmää vastailla kahdeksan vuotta vanhaan ketjuun, aloittaja lienee jo kuollut homeeseen ja löytyy muumiotuneena kämpästään

      • eiseihanniinole

        Ei itseasiassa niinkään "tyhmää" vaan tärkeää muille lukijoille myös tulevaisuuteen ulottuen - vain toteutuneen ongelman ja sen ratkaisujen perusteella muut voivat välttää samaa ja toisaalta saada ratkaisuja ongelmiinsa.

        Kuten aina ihmiskunnan historiassa tieto ja kokemus kertyy pikkuhiljaa tuottaen toivoakseni parempia ratkaisuja.


      • vahinko_kiertämään

        Erittäin järkevää nostaa vanhoja viestejä, (mikäli ne ovat asiallisia)!
        Kosteusvaurioista tuntuu nykyisin olevan vaikea löytää järkevää keskustelua?
        Itse uskoisin, että pahimmat ongelmat ovat:
        - alunperin rakennusvirheet talon sijoituksesta alavalle maalle, perustuksissa, ilmanvaihdossa ja vesieristeissä
        - asukkaiden liiallinen vedellä "lotraaminen", saunotaan, suihkutellaan, eikä kuivata/tuuleteta pintoja, ilmanvaihtoventtiilit "unohtuvat" puhdistaa jne.
        -nykyisin ihmisten liian steriilistä ympäristöstä johtuva herkistyminen ( itsekin kuvittelin aikaisemmin astmaa ja allergioita luulosairauksiksi, en enää, kun kun puolet perheestä sairastui)
        -virheiden peittely, kukaan ei halua joutua korvausvastuuseen...eli myydään/ vuokrataan asumiskelvotonta asuntoa


    • ei_luotettava

      Saton asunnot ovat yleensä erittäin huonossa kunnossa.

    • vaarin_ohjeet
      • eilainmukainen

        Joukkokannetta?


    • lässynkässy

      Ratkaisut ja toimintaohjeet home- yms murheisiin löytyvät googlaamalla eikä täällä ketjuja nostamalla mitä nämä Suomella sivutoimisena töissä olevat urakoivat!
      Täällä keskustelemalla nekään ei parane.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      80
      3530
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3314
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3059
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1951
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      144
      1522
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1292
    Aihe