SATO:n vuokra-asunnossa hometta, mitä teen?

Nuorimies Uudeltamaalta

Elikkä 8 vuotta asunut, nyt katossa halkeamia, oranssia töhnää eteisen katossa ja keittiön yläseinillä. Kylpyhuoneen katto mustia ympyränmuotoisia kuvioita täynnä homekasvustoa, ja kylppärissä tuoksuu juurikin home.

Itselläni ollut monenlaisia oireita, rintakipua, väsymystä, lihasten palautumattomuus..jotka on tuntuneet oudoilta koska urheilen. Mut noi oireet voi olla muutakin ei ehkä ole homeesta?

Mulla on nyt ikkunat auki ollu koko kesän yötä päivää, en tiedä miten talvella selviän ku on laitettava kiinni.

Mitä pitäisi tehdä? En ole uskaltanut SATO:on olla yhteydesä, ku pelkään että keksivät jonkun perustelun että joudun itse maksamaan koko kämpän remontin, tai ties vaikka koko kerrostalorapun =(( (jos täältä levinnyt muuallekki)

Mitä kannattaisi tehdä? Keuhkoihin sattuu niin pirusti, mutta helpottaa jos vetää oikein kestävyystreenin ulkoilmassa.

12

1741

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • satoasukki

   Sinun kannattaa ehdottomasti ilmoittaa asiasta tekniselle isännöitsijälle. Saattavat päinvastoin tulkita, että olet syyllinen homekasvuston leviämiseen, kun et ole ilmoittanut siitä aikaisemmin.

   Pyydä myös asunnon vaihtoa, koska remontin aikana et missään tapauksessa voi asua siellä.

   Asun itse myös Saton vuokratalossa ja ainakin täällä asiat ovat hoituneet hyvin. Sato yksityisenä vuokrataloyhtiönä haluaa pitää kiinteistönsä kunnossa, koska varallisuutensa on siitä kiinni. Toisin on esimerkiksi kuntien omistamissa vuokrataloissa ja useissa asunto-osakeyhtiöissä, joissa osakkaat eivät haluaisi panna mitään rahaa edes välttämättömiin peruskorjauksiin.

   • Nuorimies Uudeltamaalta

    Juuri tuon takia en uskalla ottaa kehenkään yhteyttä, kun he voivat alkaa minua syyttämään homeesta. Kuka määrittelee sen millon mun ois se pitänyt huomata. Maailma on vaikea paikka ja varmasti haluavat mun syyksi laittaa, joten elän tässä niin pitkään kun voin terveyteni puolesta, sit kun ei pysty niin teen itsemurhan. Tai jos ei minusta siihen ole, niin varmaan jotain pahaa tapahtuu kuitenkin, en mä kestä enää yhtään vaikeuksia mun elämään, jos haluuvat tuhoo mun elämän miljoonalaskuilla niin mä en tiedä mitä mä siin vaihees teen. Itse en ole hometta aiheuttanut, lähinnä vaan nukkunut ja ruuat laittanut tässä asunnossa, muu aika töissä.


   • satoasukki
    Nuorimies Uudeltamaalta kirjoitti:

    Juuri tuon takia en uskalla ottaa kehenkään yhteyttä, kun he voivat alkaa minua syyttämään homeesta. Kuka määrittelee sen millon mun ois se pitänyt huomata. Maailma on vaikea paikka ja varmasti haluavat mun syyksi laittaa, joten elän tässä niin pitkään kun voin terveyteni puolesta, sit kun ei pysty niin teen itsemurhan. Tai jos ei minusta siihen ole, niin varmaan jotain pahaa tapahtuu kuitenkin, en mä kestä enää yhtään vaikeuksia mun elämään, jos haluuvat tuhoo mun elämän miljoonalaskuilla niin mä en tiedä mitä mä siin vaihees teen. Itse en ole hometta aiheuttanut, lähinnä vaan nukkunut ja ruuat laittanut tässä asunnossa, muu aika töissä.

    Joku yksityishenkilö vuokranantajana saattaisi jotain tuollaista alkaa väittämäänkin. Ei Sato sellaista tee. Siellä on ammattitaitoisia ihmisiä, jotka tietävät, ettei normaali asuminen mitään homeongelmaa voi aiheuttaa. Eikä kukaan voi sinulta vaatia yhtään mitään korvauksia, ellei pysty pitävästi todistamaan sitä sinun syyksi. Ja sehän on mahdotonta.

    Otat nyt reippaasti yhteyttä ja kerrot, että sinä olet alkanut epäillä, että asunnossasi voisi olla hometta ja pyydät heitä tulemaan katsomaan, ovatko epäilysi oikeita. Ei sinun maallikkona sen enempää tarvitse homeista ymmärtää.

    Jos tulee jotain ongelmia, niin kirjoittele tänne, niin ohjataan sinut oikeiden ihmisten puheille. Olen suhteellisen varma, että mitään muita ongelmia ei tule kuin että saattavat turhaa viivytellä korjausten kanssa.

    Tiedän ainoastaan yhden tapauksen, jossa vuokralaiset ovat joutuneet korvausvastuuseen homeongelmasta. He olivat pesseet painepesurille asuntonsa seiniä ja lattioita.


  • sepporistolainen
  • Tuttuongelma

   Itselläni oli samanlaisia kosteusvaurioita ja niistä aiheutuneita terveyshaittoja, mutta vuokranantaja tiukasti kielsi olevansa mistään vastuussa. Tämän johdosta jouduin turvautumaan oikeudelliseen apuun, jonka johdosta asia saatiin hoidettua todella ripeästi ja lopputulos oli todella mieleinen omalta kannaltani. Suosittelen vahvasti, että ainakin mietit oikeudellisen avun tarvettasi tässä tilanteessa. Käyttämäni lakitoimiston Facebook-sivu on https://www.facebook.com/LakiasiaintoimistoKariUotiOy/

  • voi_taivas

   Tyhmää vastailla kahdeksan vuotta vanhaan ketjuun, aloittaja lienee jo kuollut homeeseen ja löytyy muumiotuneena kämpästään

   • eiseihanniinole

    Ei itseasiassa niinkään "tyhmää" vaan tärkeää muille lukijoille myös tulevaisuuteen ulottuen - vain toteutuneen ongelman ja sen ratkaisujen perusteella muut voivat välttää samaa ja toisaalta saada ratkaisuja ongelmiinsa.

    Kuten aina ihmiskunnan historiassa tieto ja kokemus kertyy pikkuhiljaa tuottaen toivoakseni parempia ratkaisuja.


   • vahinko_kiertämään

    Erittäin järkevää nostaa vanhoja viestejä, (mikäli ne ovat asiallisia)!
    Kosteusvaurioista tuntuu nykyisin olevan vaikea löytää järkevää keskustelua?
    Itse uskoisin, että pahimmat ongelmat ovat:
    - alunperin rakennusvirheet talon sijoituksesta alavalle maalle, perustuksissa, ilmanvaihdossa ja vesieristeissä
    - asukkaiden liiallinen vedellä "lotraaminen", saunotaan, suihkutellaan, eikä kuivata/tuuleteta pintoja, ilmanvaihtoventtiilit "unohtuvat" puhdistaa jne.
    -nykyisin ihmisten liian steriilistä ympäristöstä johtuva herkistyminen ( itsekin kuvittelin aikaisemmin astmaa ja allergioita luulosairauksiksi, en enää, kun kun puolet perheestä sairastui)
    -virheiden peittely, kukaan ei halua joutua korvausvastuuseen...eli myydään/ vuokrataan asumiskelvotonta asuntoa


  • ei_luotettava

   Saton asunnot ovat yleensä erittäin huonossa kunnossa.

  • vaarin_ohjeet
   • eilainmukainen

    Joukkokannetta?


  • lässynkässy

   Ratkaisut ja toimintaohjeet home- yms murheisiin löytyvät googlaamalla eikä täällä ketjuja nostamalla mitä nämä Suomella sivutoimisena töissä olevat urakoivat!
   Täällä keskustelemalla nekään ei parane.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1977
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1764
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   115
   1247
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1004
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   947
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   87
   892
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   741
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   728
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   693
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   673
  Aihe