Riiasta

Riiasta juuri palannut

Hei!

Olimme juuri mieheni kanssa Riiassa kaksi päivää, ja ajattelin tulla tänne murtamaan muutamat myytit ja kertomaan vähän reissustamme, koska itse ennen reissua koitin epätoivoisesti juuri tämän kaltaisia kertomuksia löytää. Toivottavasti viestistä on hyötyä jollekulle!

Tällä keskustelupalstalla silmiini on osunut, että Riikaa pidetään jo kalliina kaupunkina, hintatasoltaan Suomen kaltaisena. Tämä ei suinkaan pidä paikkaansa matkamme perusteella: hintataso on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Itse asiassa en huomannut, että mikään perusturistia kiinnostava tuote/palvelu olisi ollut kalliimpi kuin Suomessa. Kerron tässä nyt muutamia hintaesimerkkejä niille, joita ne kiinnostavat. Käytän eurohintoja, ettei teidän tarvitse käännellä hintoja.

Bussit/ratikat: n. 0,9 e/lippu. Bussi ja raitiovaunulinjat ovat hyvin kattavat, eikä ole siis oikeastaan mitään syytä huristella ympäriinsä taksilla, ellette nyt sitten ehdoin tahdoin halua tuhlata rahojanne ja kasvattaa riskiä tulla huijatuksi. Itse otimme bussin myös lentokentältä kaupunkiin ja takaisin - suurin osa hotelleistahan on vanhassakaupungissa, joten kävelymatkaa bussista nousun jälkeen ei kyllä montaa kymmentä metriä jää.

Ravintolat: Ensimmäisenä iltana kävimme vain äkkiä hakemassa Mäkkäristä ruokaa, koska olimme väsyneitä, ja halusimme vain ruokaa ja nopeasti. Mäkkäriin hinnat olivat kutakuinkin puolet Suomen hinnoista. Seuraavana iltana kävimme ihan ravintolassa syömässä (en valitettavasti muista nimeä!), ei se mikään luksus-paikka ollut, mutta ruoka oli taivaallista ja palvelu pelasi moitteettomasti. Minun annokseni (juustoschnitzeliä ja täytettyä perunaa salaattia) maksoi vaivaiset 5 e, mieheni annos (kanaa, perunaa salaattia) lähes 6 e. Lasilliset viiniä saimme kahdelle hengelle neljällä eurolla. Kertokaapa missä päin Suomea löytyy näin edullinen ravintola?
Tällä palstalla niin usein on vinkattu tuosta Lido-nimisestä ravintolasta (tai ruokalaksi/kantiiniksi sitä itse sanoisin... Vähän kuin stolovajat Venäjällä, mutta oikein hienosti sisustettu, laaja valikoima, maukkaat ruoat), joten kävimme sitten sitäkin kokeilemassa. Ruoka oli todella hyvää ja edullista, pääruoka 2-5 e, jälkiruoat (suuria kakkupaloja, piirakoita, vanukkaita (taivaallisia!!) ja kiisseleitä) 0,9 e/kpl.

Hotelli: Majoituimme hotellissa nimeltä Monte Kristo. Kaksi yötä kahden hengen huoneessa maksoi vaivaiset 63 e, ja hintaan sisältyi myös aamiainen. Huone oli mukava ja siisti. Voin suositella hotellia kaikille budjettimatkaajille, miksei muillekin.

Alkoholi ja tupakka: Alkoholia emme ostaneet maista, koska meillä oli koneessa vain käsimatkatavarat. Katselin kuitenkin hintoja, ja edulliseltahan ne vaikuttivat. Esim. puoli litraa Riian balsamia maksoi 6 e (jos sitä myrkkyä joku nyt Suomeen haluaa tuoda). Tax Freestä lentokentältä sitten ostettiin pullo Martinia ja jotain muuta, litran pullot 5 e/kpl.
Tupakkia tuotiin vanhemmille, hinta oli 20 e/kartonki.

Lyhyen reissun takia emme ihan hirveästi oikeastaan ehtineet tekemään. Kierreltiin ympäri kaupunkia, käytiin kaupoissa, etenkin kenkäkaupoissa. Latvia on jokaisen kenkäfriikin paratiisi. Tyyli on jotain aivan erilaista kuin Suomessa, eli on kimallusta, kiiltoa, korkoa ja härpäkettä. Tällaisista kengistä saa Suomessa maksaa yli 100 e, no, Latviassa riitti parikymppiä... Uskokaa, tiedän mistä puhun. Eli jos olet nainen ja tykkäät naisellisesta ja glamour-tyylistä, niin varaa rahaa kenkä- , laukku- ja vaateostoksiin, Latviasta tyyliä nimittäin löytyy.

Lapsiperheille suosittelisin käymään Latvian eläintarhassa, joka on aivan järjettömän iso. Oikeastaan suosittelen sitä kaikille, joita luonto ja eläimet yhtään kiinnostavat. Mekin kävimme siellä (olemme siis parikymppisiä) ja aikaa meni huimat viisi tuntia, ja loppupää mentiinkin aika nopeaan tahtiin, eli aikaa olisi saanut kulumaan vieläkin enemmän. Lippu maksoi vaivaiset 4 e. Eläintarhan vieressä on myös Mezapark, jossa on näitä hienoja taloja sun muuta, jos arkkitehtuurista on kiinnostunut.
Elokuvateatteriin oli myös tarkoitus mennä, mutta se nyt sitten jäi ajan puutteen vuoksi. Lippujen hinta oli päiväsaikaan 3 e/hlö.

Parhaiten Riiassa suomalainen tulee toimeen englannilla tai venäjällä (oletan, ettei kovin moni suomalainen osaa latviaa :)). Venäjää osasi sujuvasti kaikki (kaiketi noin puolet kaupungin väestöstä onkin venäläissyntyisiä), lukuun ottamatta muutamaa nuorta asiakaspalvelijaa. He osasivatkin sitten englantia paremmin. Mutta siis uskon englannillakin tulevan ihan hyvin toimeen, neuvoa kannattaa aina kysyä varsinkin nuorilta, jotka ovat kielitaitoisia.

Asiakaspalvelusta: jossain parempaa, jossain hyvää. Riika tässä(kin) mielessä muistutti minua paljon Venäjästä - voi tulla vastaan IHAN mitä tahansa. Voi kohdata asiakaspalvelijoita, joiden naamalta voi lukea: "Painuisitko helvettiin kaupastani, typerä turisti!" tai sitten niin äärettömän ystävällistä ja avuliasta palvelua. Ne ääripäät...

Eiköhän siinä nyt ollut jonkin verran. Ottakaahan huomioon, että reissumme kesti tosiaan vain pari päivää, joten en ole mikään asiantuntija, mutta mielestäni oli itsestäänselvää, eikä siihen asiantuntemusta tarvitakaan, että Riika on suomalaiselle oikein edullinen matkakohde, kunhan ei anna huijata itseään. Meille ainakaan ei tullut yhtään huijausyritystä vastaan, mutta se saattaa tietty johtua siitä, että kommunikoin Riiassa lähinnä venäjäksi.

Eli toivottavasti viestistä on apua jollekin matkaa suunnittelevalle, ja lisää saa toki kysyä, vastaan mielelläni.

8

1609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas menossa

      Tosin kahdessa päivässä et juurikaan saa käsitystä Riian ravintola/ruokapuoli tarjonnasta.Etenkin jos vielä käytitte jotain Mäkkäriäkin nälkäänne. Näitä Lido-ketjun ravintoloita on Riiassa kymmenkunta eivätkä kaikki juurikaan muistuta toisiaan. Pieni korjaus myös tuohon ratikka/bussilipun hintaan.Se on nimittäin 0,5 Latia eli noin 71 senttiä. Nostaessani rahaa pikapankista Riiassa sata Latia,maksoi se 144 Euroa.Ollessamme kesällä Riiassa,osti vaimoni sieltä myös kolmet kengät. Mainitsit että suurin osa hotelleista sijaitsee vanhassa kaupungissa.Tämä ei pidä paikkaansa.Vanha kaupunki on pieni alue ja siellä sijaitsee vain pieni murto-osa Riian hotelleista. Itse en ole yöpynyt koskaan vanhassa kaupungissa vielä toistaiseksi.Englannin kielellä pärjää hyvin hotelleissa ja ravintoloissa.Poikkeuksia tosin on kuten maitsemassasi Mezaparksissa ei oikein tunnuta englantia ymmärrettävän. Torimyyjät ja vessavahdit esim. eivät puhu englantia lainkaan ,harvat taksikuskit puhuvat sujuvasti englantia.Monet eivät osaa lainkaan. Kyllä Riiassa taksia kannattaa käyttää,kun kaupungin keskusta-alueelta matka esim.rautatieasemalle maksaa 2-3 Latia riippuen matkasta.Tosin joskus on johdinauto vienyt melkein hotellin edestä suoraan asemalle halvemmalla.Viimeksi meitä matkaajia oli neljä niin taksilla kannatti kulkea useinkin. Riiassa on tosiaan paljon erilaisia ja eri maalaistakin ruokaa tarjoavia ravintoloita.Vaimoni kanssa tiedetään jo muutama ruokapaikka,joissa ei tarvitse koskaan pettyä ruuan suhteen tai hinta/laatu suhteen puolesta,mutta olemme menossa sinne taas viikonloppuna ja aiomme kokeilla taas uusia paikkoja. Tunnelmansa puolesta suosittelen pakolliseksi käyntikohteeksi Rozen gralsia vanhassa kaupungissa. Kannatta siis etsiä se ovi ,jonka luona palaa kynttilä ja josta portaat viettävät sinut syvälle maan alle keskiaikaiseen miljööseen. Riiassa olemme saaneet asiallista palvelua ja kohtelua.Ei todellakaan ole moittimista.

      • Riganieki

        Mukava lukea postitiivista palautetta täällä käyneiltä. Bussilipusta voisin mainita, että ne hinnat nousivat juuri kuljettajalta ostettavien lippujen osalta. 0,6 latia kpl. Narvesen kioskeista kun ostaa 5- tai 10 reissun e-talons lipun, on matkakohtainen hinta 0,4 tai 0,38 latia.
        Kuten sanoitkin tuo Rozengrals on kokemisen arvoinen. Sijainti on lähellä tuomiokirkkoa Rozena- ja Kraamu ielan risteyksessä. Rozena on sellainen tosi kapea kuja ennemmin kuin katu.


      • Taas menossa (tai lulossa miten vain)
        Riganieki kirjoitti:

        Mukava lukea postitiivista palautetta täällä käyneiltä. Bussilipusta voisin mainita, että ne hinnat nousivat juuri kuljettajalta ostettavien lippujen osalta. 0,6 latia kpl. Narvesen kioskeista kun ostaa 5- tai 10 reissun e-talons lipun, on matkakohtainen hinta 0,4 tai 0,38 latia.
        Kuten sanoitkin tuo Rozengrals on kokemisen arvoinen. Sijainti on lähellä tuomiokirkkoa Rozena- ja Kraamu ielan risteyksessä. Rozena on sellainen tosi kapea kuja ennemmin kuin katu.

        Ja myönnän edellisen kirjoittajan olleen oikeassa lipun hinnasta.Elokuun alussa oli vielä vanha hinta voimassa. Tämä kertalippujen hinta on noussutkin sitten melkoisesti,kun vielä kesällä 2006 se maksoi 0,2 latia.Huomasin myös junamatkan Jurmalaan nousseen viime kesästä aika tavalla.Majoriin se oli jo 0,9 latia,kun viime kesänä oli 0,66 latia. Mutta mikä tärkeämpää ,ison oluen sai vielä rannaltakin sentään latilla. Hyvää syksyä sinne Riikaan Riganiekille! Huomen-illalla painammekin vaimoni kanssa päämme tyynyyn jo siellä eräässä Kr.Barona ielan hotellissa. Ajattelimme sitten perjantaina tutustua ostoskeskus Spiceen ja shoppailla kenties vähän muuallakin ja sitten taas nautitaan ruuasta ja juomasta ja aitojen riikalaisten ihmisten meille tarjoamasta tunnelmasta.


      • Riganieki
        Taas menossa (tai lulossa miten vain) kirjoitti:

        Ja myönnän edellisen kirjoittajan olleen oikeassa lipun hinnasta.Elokuun alussa oli vielä vanha hinta voimassa. Tämä kertalippujen hinta on noussutkin sitten melkoisesti,kun vielä kesällä 2006 se maksoi 0,2 latia.Huomasin myös junamatkan Jurmalaan nousseen viime kesästä aika tavalla.Majoriin se oli jo 0,9 latia,kun viime kesänä oli 0,66 latia. Mutta mikä tärkeämpää ,ison oluen sai vielä rannaltakin sentään latilla. Hyvää syksyä sinne Riikaan Riganiekille! Huomen-illalla painammekin vaimoni kanssa päämme tyynyyn jo siellä eräässä Kr.Barona ielan hotellissa. Ajattelimme sitten perjantaina tutustua ostoskeskus Spiceen ja shoppailla kenties vähän muuallakin ja sitten taas nautitaan ruuasta ja juomasta ja aitojen riikalaisten ihmisten meille tarjoamasta tunnelmasta.

        Europa Royale Riga on upea kokemus. Rakennuksella on kerrassaan mielenkiintoinen historia ja värikkäät omistajat läpi historian - mikäli tarkoitit tuota hotellia Barona ielalla. Onhan siellä pari pienempääkin hotellia saman kadun varrella. Se Barona iela on muuten hyvä pakka kävellä ja katsella pieniä erikoisliikkeitä. Yksi parhaista on mm. leluihin erikoistunut putiikki, joka myy vanhoja perinteisiä nukkeja ja aitoja puuleluja. Tuollaisia ei nykyään montaa enää ole.
        Ellette ole käyneet vielä Riga Plaza ostoskeskuksessa, poiketkaa katsastamassa. Se on uusin näistä täällä.
        On siellä ainakin vaatteen puolta tarjolla, iso ravintola-alue ja viihdekeskus. Vähän vaan minun makuuni turhan steriilin oloinen paikka. Sijaitsee Salutilts -sillan kupeessa melkein Daugavan rannalla. Eri puolella jokea kuin keskusta.


      • Taas menossa,mutta ei nyt ihan heti
        Riganieki kirjoitti:

        Europa Royale Riga on upea kokemus. Rakennuksella on kerrassaan mielenkiintoinen historia ja värikkäät omistajat läpi historian - mikäli tarkoitit tuota hotellia Barona ielalla. Onhan siellä pari pienempääkin hotellia saman kadun varrella. Se Barona iela on muuten hyvä pakka kävellä ja katsella pieniä erikoisliikkeitä. Yksi parhaista on mm. leluihin erikoistunut putiikki, joka myy vanhoja perinteisiä nukkeja ja aitoja puuleluja. Tuollaisia ei nykyään montaa enää ole.
        Ellette ole käyneet vielä Riga Plaza ostoskeskuksessa, poiketkaa katsastamassa. Se on uusin näistä täällä.
        On siellä ainakin vaatteen puolta tarjolla, iso ravintola-alue ja viihdekeskus. Vähän vaan minun makuuni turhan steriilin oloinen paikka. Sijaitsee Salutilts -sillan kupeessa melkein Daugavan rannalla. Eri puolella jokea kuin keskusta.

        Hotellimme oli juuri tuo Europa Royal Riga. Todella hienoin aamiaishuone,missä olen syönyt ja ulkoterassikin paraatipaikalla,jonka ovi oli tosin lukossa.Huomautin asiasta ,että terassiaika ei ole vielä ohi. No,mutta se oli kuulemma vain vahingossa jäänyt kiinni. Hieno sisäpiha suihkulähteineen ja pääovet kadulle juhlalliset kulkea. Yleisissä tiloissa haisi hieman tupakka,mutta ei kuitenkaan liikaa ja se kuului jotenkin vanhan rakennuksen sharmiin. Oikeastaan ainut miinus tuli vuoteen patjoista,jotka eivät olleet ihan parhaasta päästä.Baronaielalla kulkee mukavasti ratikat ja meidän piti mennä syömään kruusialaiseen ravintolaan,mutta luulimme sen olevan historiaa,kun emme heti sitä löytäneet,joten muutimme suunnitelmaa ja menimme Staburagsiin Saka 55.een.Oma tunnelmansa sielläkin Lido-ketjun ravintolassa. No jälkeen päin huomasimme,että kruusialainen paikka oli siellä missä pitikin,mutta ehkä nimi oli vaihtunut. Tutustuimme Spiceen,jonka Lidomaailma teki vaikutuksen meihin.Seuraavan kerran tulemme pienten lastemme kanssa.Menimme myös kauppakeskus Alfaan ratikalla ja trollikalla takaisin.Alfassa olisi vaikka mitä hienoa ostettavaa,mutta ei mahdu lentolaukkuun. Vaatteita saimme ostettua reissullamme ihan mukavasti kuitenkin itselle sekä lapsille.Mainitsemasi Plaza nähtiin vasta lentokentälle mennessä,kun taxi ajoi sitä kautta.En ehtinyt lukemaan viestejäsi ennen matkalle lähtöä.Oltais muuten varmaan poikettu mainitsemassasi liikkeessä Baronalla.Meillä oli hyvä reissu.Yöelämästäkin nautittiin riittävästi.


      • pian matkalla
        Taas menossa,mutta ei nyt ihan heti kirjoitti:

        Hotellimme oli juuri tuo Europa Royal Riga. Todella hienoin aamiaishuone,missä olen syönyt ja ulkoterassikin paraatipaikalla,jonka ovi oli tosin lukossa.Huomautin asiasta ,että terassiaika ei ole vielä ohi. No,mutta se oli kuulemma vain vahingossa jäänyt kiinni. Hieno sisäpiha suihkulähteineen ja pääovet kadulle juhlalliset kulkea. Yleisissä tiloissa haisi hieman tupakka,mutta ei kuitenkaan liikaa ja se kuului jotenkin vanhan rakennuksen sharmiin. Oikeastaan ainut miinus tuli vuoteen patjoista,jotka eivät olleet ihan parhaasta päästä.Baronaielalla kulkee mukavasti ratikat ja meidän piti mennä syömään kruusialaiseen ravintolaan,mutta luulimme sen olevan historiaa,kun emme heti sitä löytäneet,joten muutimme suunnitelmaa ja menimme Staburagsiin Saka 55.een.Oma tunnelmansa sielläkin Lido-ketjun ravintolassa. No jälkeen päin huomasimme,että kruusialainen paikka oli siellä missä pitikin,mutta ehkä nimi oli vaihtunut. Tutustuimme Spiceen,jonka Lidomaailma teki vaikutuksen meihin.Seuraavan kerran tulemme pienten lastemme kanssa.Menimme myös kauppakeskus Alfaan ratikalla ja trollikalla takaisin.Alfassa olisi vaikka mitä hienoa ostettavaa,mutta ei mahdu lentolaukkuun. Vaatteita saimme ostettua reissullamme ihan mukavasti kuitenkin itselle sekä lapsille.Mainitsemasi Plaza nähtiin vasta lentokentälle mennessä,kun taxi ajoi sitä kautta.En ehtinyt lukemaan viestejäsi ennen matkalle lähtöä.Oltais muuten varmaan poikettu mainitsemassasi liikkeessä Baronalla.Meillä oli hyvä reissu.Yöelämästäkin nautittiin riittävästi.

        Ollaan miehen kanssa menossa talvilomaviikolla Riiaan, eli lennot varattu ja mietitään hotellivaihtoehtoja, ei ihan halvimpia. Yksi olisi Europa Royale Riga, mutta mielellään yhdistäisimme hotellilomaan kylpylän tai ainakin höyrysaunan. Onko tässä hotellissa nämä asiat millä mallilla, entä poreamme kylpyhuoneessa?
        Mietimme myös Hotel de Romea, Justusta tai Royal Square- hotellia.
        Hirveän paljon hyvältä kuulostavia vaihtoehtoja.
        Osaako joku kertoa omista kokemuksistaan.


      • Riganieki
        pian matkalla kirjoitti:

        Ollaan miehen kanssa menossa talvilomaviikolla Riiaan, eli lennot varattu ja mietitään hotellivaihtoehtoja, ei ihan halvimpia. Yksi olisi Europa Royale Riga, mutta mielellään yhdistäisimme hotellilomaan kylpylän tai ainakin höyrysaunan. Onko tässä hotellissa nämä asiat millä mallilla, entä poreamme kylpyhuoneessa?
        Mietimme myös Hotel de Romea, Justusta tai Royal Square- hotellia.
        Hirveän paljon hyvältä kuulostavia vaihtoehtoja.
        Osaako joku kertoa omista kokemuksistaan.

        Eipä taida tuossa Europa Royalessa olla kylpylää. Keskustan hotelleista parasta kylpyläpalvelua tarjoaa Reval Latvija, jossa on uusi ESPA kylpyläosasto. Muissa keskustan hotelleissa kun tahtoo nämä ns. kylpylät olla enemmänkin tavallisia saunaosastoja. Tietysti sekin on kokemus monelle, mutta suomalaisilla kun tahtoo olla sauna lähes jokaisella muutenkin.


      • pian matkalla
        Riganieki kirjoitti:

        Eipä taida tuossa Europa Royalessa olla kylpylää. Keskustan hotelleista parasta kylpyläpalvelua tarjoaa Reval Latvija, jossa on uusi ESPA kylpyläosasto. Muissa keskustan hotelleissa kun tahtoo nämä ns. kylpylät olla enemmänkin tavallisia saunaosastoja. Tietysti sekin on kokemus monelle, mutta suomalaisilla kun tahtoo olla sauna lähes jokaisella muutenkin.

        Kiitos, oli Reval täynnä nuo meidän matkapäivät, mutta ymmärränkin nyt miksi. Höyrysauna riittäisi myös, pitää katsoa hotelleita missä edes jotain sen tapaista.
        Garden Palacessa oltu, siellä yritettiin saunaan, mutta oli maksullinen. Hotel de Romessa on kait varaussysteemi, mutta iso hotelli ja paljon asiakkaita tarkoittaa ettei ehkä saada vuoroa varatuksi.

        Kiitos tiedosta, pitänee tähdätä Revaliin ensi lomalla ja ajoissa silloin. Tehtiin äkkilähtövaraus ja otettava niitä mitä on jäljellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2132
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe