Muulloin kuin kesällä Azoreille?

Monista tällä palstalla vuosien mittaan kertyneistä ja ihan tuoreistakin viesteistä paistaa läpi käsitys, että ilmasto Azoreilla olisi jotenkin kauhea muulloin kuin kesällä ja etenkin talvella. Mistä lieneekään peräisin tämä harhakäsitys?

Keskitalvella Azorit ovat Euroopan lämpimin paikka.

Monissa viesteissä kerrotaan lyhytaikaisen vierailijan suulla esim. miten sateinen ja tuulinen Azorit ovat talvella. Azorien saariryhmän sisällä vuotuinen sademäärä on runsain läntisessä saariryhmässä (Flores ja Corvo), joilla voidaan mitata noin 1600 mm vuositasolla. Ponta Delgadassa sataa noin 1000 mm vuodessa, Santa Marialla todennäköisesti vähemmän, sillä saarta on jo monena peräkkäisenä vuotena kiusannut kuivuus. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Tokion vuotuinen sademäärä on noin 1400 mm ja sitä tuskin kukaan matkailija kummastelee. Lissabonin vastaava luku n. 750 mm, Porton noin 1150 mmm, Faron noin 500 mm, Madeiran Funchalin ja Helsingin noin 650 mm.

Matkailijat tulevat Azoreille ihailemaan saarien vihreyttä. On syytä muistaa, että kuivat saaret eivät voi olla vihreitä. Ainaista aurinkoa, jota pohjoismaalainen turisti niin kipeästi etsii, ja vihreyttä, ei saa samalla lipulla. Azoreilla sataa suhteellisen säännöllisesti, ani harvoin päivää pitempään kerrallaan. Ponta Delgadassa aurinko näyttäytyy jota kuinkin päivittäin. Auringonvaloa on lyhimmilläänkin 9,5 t. Kaamos on tuntematon. Aina on vihreää ja kukkia ja raikasta ilmaa. Koskaan ei ole kylmä, villapaita on tarpeeton eikä joka talvi ole edes yhtään kunnon myrskyä.

Tuulennopeudet talvikautena liikkuvat useimmiten lukemissa 10-40 km/t. Ne eivät säväytä Suomen rannikkoalueilla asunutta.

Jos joku vuodenaika pitäisi valita, jolloin en haluaisi Azoreilta muualle Eurooppaan matkustaa, niin se olisi nimenomaan talvi. Enkä lähtisi kesälläkään, ainakaan Välimeren maihin. tuskin Lissaboniinkaan,, sillä Azoreilla ei ole koskaan kunnolla kuuma.

Keskitalvi on ihanan vihreä. Kukkiakin on vaikka vuodenaika ei luonnollisesti paras kukka-aika olekaan.

Azorien vuotuinen lämpötilahaarukka on 11 C (yön keskimääräinen alin) - 25 C (päivälämpötilojen keskimääräinen maksimi). Ponta Delgadassa ei ole koskaan pakkasta, ei koskaan lunta. Yölämpötila laskee yleensä kerran vuodessa alle 10 C:n. Päivällä on harvoin alle 15 C.

Vihanneksia voidaan viljellä ulkona ympäri vuoden, samoin kesäkukkia. Meillä on täällä palmuja - ne toki sietävät paljon kylmempää kuin mitä Azoreilla konsanaan kokevat. Banaanipuut tuottavat satoa ulkona ympäri vuoden.

Pelkkää uimarantasäätä hakevien ei kannata lähteä Azoreille, mutta uimisesta kiinnostuneet voivat nauttia suhteellisen lämpimästä vedestä ympäri vuoden (16-24 C). Vaihtelevasta säästä huolimatta monet pohjoismaalaiset polttavat ihonsa Azoreilla. Kesäaikaan UV-indeksi on silloin tällöin korkea.

Azorit ovat mielestämme mainio paikka asua. Elämä on rauhallista ja turvallista ja asukkaat ystävällisiä ja auttavaisia. Talvikautena tilapäisasuntojen hinnat ovat edullisia ja hotelleilla on houkuttelevia tarjouksia. Azoreilla kaikki toimii, mutta poissa on sellainen kireys, joka esim. Helsingin seudulla vallitsee. Kaikki on pientä ja sievää. Meillä on täällä kaikkea, myös kulttuuria, ympäri vuoden, eikä maksa paljon. Hintataso on edullinen keskimäärin kaikelta osin eivätkä verot kurista.

Tervetuloa kokeilemaan. Autamme alkuun. Azoreista lisää kotisivuillani

1

648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esa ja monica

      Moro, itse olen käynnyt Azoreilla vaimoni kanssa jo kaksi kertaa.
      Mielestäni se on maanpäällinen paratiisi.

      Olen kuitenkin työssä käyvä ja Azorien palkkataso jostain syystä 3 kertaa alhaisempi.
      Eli ei mitään mahdollisuutta sen puolesta muuttaa sinne ja asumaan nyky elintason mukaisesti.

      Odottelenkin eläkeikää ja sen kautta muuttoa Azoreille.
      Suomen tason alin eläke kun on paikallista keskipalkkatasoa korkeampi.

      Sillä välin toivon useita matkoja Azoreille nauttimaan luonnosta ja ilmastosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe